back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

SBA 3×3 tour na Námestí slobody

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Na Námestí slobody v Seredi sa v piatok 30.6. a sobotu 1.7. 2023 odohrali basketbalové zápasy v rámci SBA 3×3 tour, ktoré sem prilákali športovcov aj zvedavých divákov. Organizátorom je Slovenská basketbalová asociácia (SBA), ktorá už niekoľko rokov prináša vzrušenie a radosť z 3×3 basketbalu priamo do našich ulíc.

Pravidlá hry

Trojkový basketbal je dynamická a rýchla forma hry, ktorá sa hrá na polovici klasického basketbalového ihriska s troma hráčmi na každej strane. Na hru sa používa špeciálna lopta, určená na vonkajší povrch. Vyhrá ten, kto prvý nastrieľa 21 bodov, alebo družstvo, ktoré má viac bodov po uplynutí desiatich minút. Družstvo má na útok iba 12 sekúnd. Táto športová disciplína získala veľkú popularitu po celom svete a stala sa súčasťou medzinárodných súťaží, vrátane olympijských hier. SBA 3×3 tour je zatiaľ najväčšou národnou sériou turnajov v tejto forme hry na Slovensku.

Zastávka v Seredi

Celkom je naplánovaných osem regionálnych kôl, v ktorých hráči už niekoľko týždňov bojujú o postup do finále, ktoré prebehne v Bratislave 12.8. 2023. Jedno z regionálnych kôl sa odohralo v Seredi. Kým piatok patril deťom, v sobotu si zahrala mládež a dospelí.

Kids cup

Do detského turnaja sa zapojilo 27 družstiev v 3 kategóriách: U9, U11 a U13. Marek Lámala z asociácie poznamenal, že turnaj prebiehali od 13:00 do 18:00 hodiny a záujem bol mimoriadne veľký. „V akcii sme malo možnosť vidieť 120 detí. Hlavnou myšlienkou turnaja však v tomto prípade nebolo víťazstvo, ale propagácia basketbalu medzi verejnosťou a to už od detského veku.“

SBA 3×3

Ani v sobotu nebola o hráčov núdza. Tímy boli zostavené z hráčov rôzneho veku a úrovne zručností, čo prispelo k vysokému tempu hry a zaujímavým súbojom. Marek Adamčík (manažér 3×3 SBA) uviedol, že sa turnaja v Seredi sa zúčastnilo 34 tímov v 2 kategóriách: muži a U18 chlapci. Celkom hralo 134 hráčov, ktorí odohrali 58 zápasov. Hráči ukázali svoje skvelé strelecké schopnosti, rýchlosť a taktické rozhodovanie, čo prinieslo skutočný športový zážitok. Výsledky dopadli nasledovne:

kategória OPEN – muži
1.miesto Meferes
2.miesto Dopijem a jdem
3.miesto Lufty

- Článok pokračuje pod reklamou -

kategória U18
1.miesto AOS U18
2.miesto Loptoši
3.miesto SmallBall

Na dvojdňový basketbalový maratón prišli povzbudzovať aj diváci. Jednotlivé tímy počas zápasov podávali zaujímavé aj dramatické súboje. Hráči predviedli atraktívnosť 3×3 basketbalu a možno navnadili nových ľudí stať sa priaznivcami tohto športu.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované