back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

SEREDSKÝ HODOVÝ JARMOK 2023 – KULTÚRNY PROGRAM, RÔZNORODÉ STÁNKY, GASTRONÓMIA a HISTÓRIA

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

V dňoch 23.6. – 25.6. 2023 sa konal XXII. SEREDSKÝ HODOVÝ JARMOK. Ide o jedno z najväčších a najobľúbenejších podujatí nielen v meste ale aj v širšom okolí. Táto tradičná udalosť sem každoročne pritiahne mnoho návštevníkov, ktorí si sem prídu užiť bohatý kultúrny program, rôznorodé stánky a vynikajúcu gastronómiu. Tento rok prešiel SEREDSKÝ HODOVÝ JARMOK výraznou zmenou, čím sa po dvadsať jedna rokoch začala písať jeho nová kapitola.

Zmena miesta aj programu

Mesto Sereď a Dom kultúry v Seredi sa rozhodli naplno využiť potenciál Námestia slobody, amfiteátra, mestského parku a priľahlých ulíc. Na tieto miesta presunuli predajné stánky, gastro sektor aj kultúrny program. Zábavné atrakcie si návštevníci užili na pôvodnom mieste – na parkovisku pred gymnáziom. Zmenou prešla aj samotná štruktúra programu. Komerčne zameraný jarmok bol tento rok viac smerovaný do historicko-remeselnej roviny.

Námestie slobody

Jarmok začal v piatok na námestí slávnostným otvorením a príhovorom primátora mesta Ondreja Kurbela. Tu prebehol počas troch dní hlavný program. Ako prvá vystúpila dychová hudba ŠINTAVANKA. O ďalší program sa postarali detskí účinkujúci z DFS KVETOŇKA, LY DANCE UNITED, z tanečného štúdia LUSKÁČIK a tanečnej školy Johnyho Mečocha-Life is Perfect. Večerný program spestril VLADO MACHALA AND FRIENDS a AZÚCAR CUBANA.

Sobotňajší program odštartovala ľudová hudba HRNČAROVANÉ. V poobedňajších hodinách so svojou one man show vystúpil BUSTER. Na pódiu sa ďalej vystriedali hudobné skupiny MEJBIS, BATTERY LOWE a RANDAL.

Nedeľný program pozostával z ľudovej hudby BERKY a COUNTRY BANDU. Nezabudlo sa ani na deti, pripravený bolo pre nich kúzelník, hudobné a bábkové predstavenia.

Na námestí si mohli návštevníci vychutnať tradičné jarmočné jedlá. Nechýbala cigánska, pečené klobásy, lokše ale aj chladené nápoje či medovina. Mnohí do Serede zavítali aj kvôli predajným stánkom, kde si mohli zakúpiť to, čo im padlo do oka.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Mestský park

Park kaštieľa bol vymedzený HISTORICKEJ ČASTI JARMOKU s dobovými ukážkami zo života v stredoveku, ktoré si pripravila agentúra Hector. Návštevníci mohli sledovať šermiarske a sokoliarske vystúpenia, lovecké a rytierske turnaje na koňoch, stredovekú kuchyňu či lukostrelecké vystúpenia. Súčasťou bol aj remeselný jarmok, ulička s handmade výrobcami, žonglérske programy a úchvatnú ohňovú show.

Amfiteáter

Excelentným vrcholom SEREDSKÉHO HODOVÉHO JARMOKU bol koncert legendárnej britskej rockovej skupiny SLADE. Živelné vystúpenie a neopakovateľnú show si do nášho mesta prišli užiť milovníci rocku z celého Slovenska. V časoch svojej najväčšej slávy bola táto kapela v Spojenom kráľovstve jednou z komerčne najúspešnejších. Bola známa brilantným, vysokým a jemne zachrípnutým vokálom v podaní Noddy Holdera. Dôkazom, že stále majú energiu na rozdávanie a vedia dostať publikum do varu bol plný amfiteáter.

Bastión kaštieľa

Tí čo majú radi umenie si určite nenechali ujsť výstavu obrazov DVA ŽIVLY od Pavla Zelmana, ktorá sa konala v bastióne. Autor je rodák zo Serede, ktorý v súčasnosti žije a tvorí v Lučenci. Z jeho diel je Seredčanom známy drevený betlehem, ktorý je každoročne postavený na námestí.

Tohtoročný SEREDSKÝ HODOVÝ JARMOK máme za sebou. Návštevníkom poskytol príležitosť na zábavu a oddych, stretnutie s priateľmi či rodinou. Priniesol do mesta neopakovateľnú atmosféru, ktorú máme možnosť zažiť iba raz do roka.

Viac fotografií z historického jarmoku, ohňovej show a koncertu Slade nájdete v samostatných článkoch.

 

[democracy id=“26″] 

 

- Článok pokračuje pod reklamou -

Diskusiu k ankete nájdete tu:

ANKETA: Jarmok 2023 v Seredi skončil. Ako ste spokojný/á s jeho úrovňou a zabezpečením?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované