back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Pestovať nelegálne rastliny sa nevypláca

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Finančná správa SR |MM|  Záhradníčiť sa nie vždy oplatí. Najmä, ak sa rozhodnete pestovať rastlinu, ktorá patrí medzi omamné a psychotropné látky (OPL). Presvedčil sa o tom muž z okresu Čadca, ktorého odhalil a zadržal priamo pri čine Kriminálny úrad finančnej správy v spolupráci s políciou. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody vo výške 3 až 10 rokov.

Kriminalisti finančnej správy spolu s políciou zadržali v rámci akcie Záhradník muža v okrese Čadca, ktorý sa venoval nedovolenej výrobe OPL a nelegálnemu obchodu s nimi. Podľa zistených informácií mal túto činnosť vykonávať už od roku 2021. Rastliny Cannabis sativa ukrýval v zadnej časti záhrady v drevenej kôlni, ktorá bola vybavená podomácky vyrobenou ventilačnou vzduchotechnikou, filtrami a ohrievačmi na udržiavanie ustálenej klímy. Z rastlín páchateľ vyrábal produkty určené na ďalší nelegálny predaj. Celkovo bolo v rámci akcie zaistených 9 kusov rastlín spolu s technickým vybavením, ktoré budú predmetom kriminalistického skúmania.

Škoda, ktorej sa mal zadržaný muž dopustiť, bude vyčíslená na základe expertízneho skúmania. V prípade dokázania viny hrozí páchateľovi trest odňatia slobody vo výške 3 až 10 rokov.

Na miesto zásahu boli privolaní aj pracovníci elektrární, ktorí zistili nelegálny odber elektrickej energie.  Tú zadržaná osoba využívala v súvislosti s páchaním drogovej trestnej činnosti. Škoda za nelegálny odber bola vyčíslená na 4311,22 eura.

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Ďalší „mastičkár“, chudák, ktorý to robil pre druhých a liečil xDDD treba počkať s akou výhovorkou príde

  2. Problemom pri udelovani trestov za pestovanie konopy na Slovensku je nedodrziavanie principu proporcionality trestu. V tomto nas trestny zakonnik zlyhava. Tomuto cloveku za pestovanie rastliny hrozi 3 az 10 rokov odnatia slobody. Hossu dostal za ubitie cloveka na smrt na ulici 9 rokov a uz je na slobode po 5 rokoch. To je trosku nepomer… Odhliadnuc od toho, ze sucasny trestny zakonnik nas dava do spolocnosti krajin ako Rusko a Bielorusko. V krajinach ako Rakusko, Holandsko, USA, Izrael, skratka vyspely civilizovany svet by cloveku za 9 rastlin ziadny trest odnatia slobody nehrozil. Nanajvys pokuta.

  3. To je síce pravda s tým nepomerom, ale ak je raz v Trestnom zákone čosi zadefinované, tak to platí a dotyčný sa zbytočne potom čuduje, že má problém, lebo šak v Holandsku to nie je problém. Keď sa na Slovensku drbe s drogami, tak s problémom musí počítať.

  4. Tam sa skor pracuje na novelizacii trestneho zakonniku, pretoze tieto drakonicke tresty nerozlisujuce medzi travou a chemiou fakt biju do oci. Smerom na vychod OK, ale ak chceme patrit ka zapadnej europskej kulture, tak by sme ludi, ktori nikomu neublizili ani nikoho nepodviedli do vazenia zatvarat nemali. To je sucasny trend vo svete. Aj tak sa vsade huli.

  5. Poniektorí mariskari si trest právom zaslúžia chceli sa z toho napakovať finančne a skončili v base tam môžu rozmýšľať ze ťažko je žiť ľahko aj ja poznám takéto jedného tipka zo srdca mu tu basu doprajem už tam rozmýšľa ako zas prejde štátu cez rozum…….

  6. Iste. Su „machri“, na ktorych ine neplati, len vazenie. Na Slovensku su vsak v sucasnosti vazneni na dlhe roky ludia, ktori nepredavali, len pre seba pestovali. Konopa je vedecky potvrdena ako rastlina, ktora pomaha od bolesti. Je to dostupna a prirodna alternativa k silnym liekom proti bolesti ako Diazepam, Tramal a podobne. V USA a v Izraeli to predpisuju lekari. Moze si to dopestovat doma kazdy v crepniku. Spolocenska nebezpecnost takeho konania je nulova. Ako skodi spolocnosti clovek, ktory trpi nespavostou, svalovymi krcmi v noci, fantomovymi bolestami a na pomoc od bolesti si doma pestuje dve rastliny? V takychto smutnych pripadoch sedia dlhe roky vo vazeni inak bezuhonni spoluobcania, ktori mne ani vam nijako nikdy neuskodili. Tam by sa mali davat podmienky a pokuty. Nie dlhorocne tresty odnatia slobody. To sa musi zmenit. Trest v ramci nasho prava musi zodpovedat miere sposobenej spolocenskej skody. Podotykam, ze hovorim o konope a iba o konope. Nie o ziadnych doma varenych pervitinoch ani o pasovanom kokaine. To su silne koncentrovane chemikalie nejasneho povodu. Hovorim len o pestovateloch konopy, co je rastlina. Ta nikdy nikoho nezabila a ani nezabije. Trestat za pestovanie rastliny viac nez za umyselne zabitie cloveka, alebo aj za zabitie 5 ludi, to, podla mna, nie je v poriadku z hladiska konceptu prava. Aspon mne to pride sialene. Trestat za rastlinu viac nez za zabitie cloveka.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované