back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Enviropolícia obvinila firmu za rozsiahly zásah do životného prostredia na území Chránenej vodohospodárskej oblasti Žitný ostrov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Prezídium PZ SR |MM|  Vyšetrovateľ oddelenia Bratislava odboru odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality NCODK Prezídia Policajného zboru po intenzívnom a odborne náročnom vyšetrovaní vzniesol obvinenie právnickej osobe so sídlom v Bratislave za zločin ohrozenie a poškodenie životného prostredia podľa § 300 ods. 1, ods. 6 písm. b) Trestného zákona. Právnická osoba svojim konaním ohrozila a poškodila životné prostredie v k. ú. obce Blatná na Ostrove (okr. Dunajská Streda) a to na území Chránenej vodohospodárskej oblasti Žitný ostrov v rozsahu vyčíslenom na viac ako 6,5 milióna € s DPH.

Obvinená právnická osoba v období od mája do polovice októbra 2018, v súvislosti so svojou podnikateľskou činnosťou na dotknutom území, bez povolenia a v rozpore s príslušnými právnymi predpismi odstránila skrývku ornice v objeme viac ako 44.000 m3 a vykonala ťažbu štrkopiesku až po úroveň hladiny podzemných vôd v objeme viac ako 380.000 m3. Takýmto konaním závažne bol zmenený, resp. zničený vzhľad krajiny, reliéf terénu a územný systém ekologickej stability a spôsob straty resp. značné poškodenie prirodzených funkcií ekosystémov vzniknuté poškodením ich zložiek a narušením vnútorných väzieb a procesov.

Polícia upozorňuje občanov ako aj podnikateľskú verejnosť, že akékoľvek zásahy do životného prostredia sú prísne regulované, nakoľko takýmto konaním dochádza k ohrozovaniu a poškodzovaniu environmentálnych a ekonomických záujmov spoločnosti a v prípade ich porušenia sa vystavujú postihu.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Zaujímavé je to,že ten materiál sa minul na stavbu d4r7. Zaplatili zaň Španieli a teraz to spláca štát,teda my všetci. Vtedy to nikomu nevadilo,všetci vedeli odkial to je,že to je bez povolenia atď. Tých dier v zemi je tam ooomnoho viacej.ale šak vrecká mali plné všetci potrebný aby sa to mohlo diať,lebo to netrvalo mesiac,dva,tri. A teraz veľmi eeenviro polícia ide akože niečo riešiť. Mega trápne.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované