back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Je značenie na rýchlostnej komunikácii R1 v súlade s prezentovanou obchádzkovou trasou? – AKTUALIZOVANÉ + VIDEO

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Na rýchlostnej komunikácii R1 koncom týždňa po viac ako mesiaci od uzatvorenia mosta ponad železnicu, bolo nainštalované aktuálne dopravné značenie.

Na R1 bola v kritickom úseku komunikácie inštalovaná dopravná značka upozorňujúca vodičov na možné kolóny, znížená rýchlosť najskôr na  100 a následne na 80 km/hod. a značenie obchádzkovej trasy.

Práve smerovanie obchádzky je zvláštne. Iba niekoľko desiatok metrov pred výjazdom z R1 na Dolnú Stredu bola osadená značka smerujúca vodičov (obchádzku) nie na výjazd Dolná Streda, ale rovno. Tu je najbližší výjazd z R1 do Serede až za diaľničným mostom ponad rieku Váh a to smerom na a cez  Šintavu.

Ide o omyl, alebo zámer?

- Článok pokračuje pod reklamou -

   

Na nevyhnutnosť v záujme bezpečnosti cestnej premávky bezodkladne vykonať presne tieto opatrenia, sme upozorňovali od uzatvorenia mosta ponad železnicu a následného tvorenia kolón áut čakajúcich na odbočenie pred výjazdom z R1 na Dolnú Stredu.

Sumár opatrení nájdete v tomto publikovanom článku:

Aké opatrenia v súvislosti s odstaveným mostom mali byť vykonané bezodkladne?

Správca komunikácie aj tieto úplne najzákladnejšie bezpečnostné opatrenia  na R1 vykonal po viac ako mesiaci od vzniku rizika hromadnej kolízie na R1.

Kolízia hrozila pri každej kolóne a treba povedať, že hrozí aj v súčasnosti, aj keď by riziko vďaka dopravnému značeniu malo byť menšie.

Rozdiel áut stojacich zo značnej časti v pomalom pruhu a áut idúcich plnou povolenou rýchlosťou po  R1, je totiž 130 km/ hod.!! Preberať predpokladané následky pri náraze osobného auta do prakticky stojacich áut a už vôbec v prípade nárazu kamióna, je asi zbytočné…

– – –

- Článok pokračuje pod reklamou -

AKTUALIZOVANÉ:    11.06. 2023

Za účelom získania dostatku informácií sme si trasu smerovanú osadeným dopravným značením prešli celú. Je holým faktom, že obchádzka nie je smerovaná cez Dolnú Stredu, ale pravdepodobne cez Šintavu. Pravdepodobne preto, lebo tabule sú inštalované na R1 pred výjazdom z rýchlostnej komunikácie na Šintavu, ale aj Šoporňu a rovnako sa vodič dostane aj späť na R1, z ktorej odbočil.

Chýba totiž dopravné značenie už na výjazde a tak situácie neznalý vodič (prípadne cudzinec) nevie, či sa má radiť k odbočovaniu vľavo, alebo pokračovať v pravom jazdnom pruhu a odbočiť na Šoporňu, prípadne pokračovať späť na R1.

Opätovne priestor na zmätkovanie a to opätovne v blízkosti, alebo priamo v križovatke, ktorá je nehodovosťou dobre známa nielen Šoporňanom.

Ak vodič možno odhadom trafí a zaradí do odbočovacieho pruhu vľavo, znovu absentuje značenie obchádzky na  SEREĎ – centrum. Ak odbočí vľavo,dopravné značenie ho znovu navedie späť na R1 a do smeru, odkiaľ prišiel.

Bavíte sa? Myslíte si,že rovnako sa bude baviť aj cudzinec, ktorý sa zrazu bude vracať späť  na Trnavu,resp. Bratislavu?

Pre získanie uceleného prehľadu sme urobili niekoľko jázd a jednu od Vlčkoviec držiac sa dopravného značenia „Obchádzka“  Sereď – Centrum tak, akoby to s najväčšou pravdepodobnosťou  urobil bežný vodič neznalý situácie. A tak, akoby sme to urobili aj my niekde na východe Slovenska, alebo v zahraničí.

A POZOR !! Dopravné značenie vás naviguje po obchádzkovej trase dlhej 16 km v jednom smere !!

Videozáznam s online popisom si môžete pozrieť tu:

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Autorovi videa.
    Obchádzka je značená správne. Pri smere Sered sever aký dôvod ste mali odbočiť na Sered juh ?
    Pri uzatvorenom moste aký dôvod ste mali odbočiť doľava ul. Kasárenska ?
    Chcem dôvod podľa zákona o cestnej premávke pripadne zákonne znenie dopravného značenia ktoré vám to prikazovalo.
    Do budúcna robte video z príslušníkom dopravnej polície ktorý vám určite povie presne a detailne znenie dopravneho značenia.

  2. úprava – aký dôvod (kvôli obchádzke) ste mali odbočiť doľava na ul. Kasárenská

  3. pre A to video je správne.obchádzka smeruje na šintavu nie na dolnú stredu.asi došli na nebezpečnú križovatku a chcú sa vyvyniť keď tam bude havária.aj ja si myslím že cudzí vodič bude zmätený.

  4. Otázky boli úplné iné. Vy ste si správne odpovedali prečo je obchádzka vedená na Šintavu a nie na Dolnú stredu. Dôvod je jednoduchý krátky odbočovací pruh pri smere na Dolnú Stredu a následné ohrozenie premávky na R1.

  5. V predchádzajúcich článkoch na to dopredu upozornoval pán Majko a degeši ho kritizovali.

  6. Na ktorom výjazde ste nevedeli zísť??? Sered-Sever preto ste mali zo Šoporňe pokračovať na šintavu. Značenie Sereď – Juh je pre vodičov ktorý sa chcú dostať napr. do priemyselnej zóny cez Sereď po moste, takto ich to pošle po R1 aby sa vyhli mostu.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované