back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Občan vytiahol kosačku a kosí verejné priestranstvo – podnet občana

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Najskôr to bol diskusný príspevok pod článkom v tomto znení:

Anonym 1. júna 2023, 12:14

Síce to sem nepatrí, ale už to nevydržal. Na D. Štúra sused kosí, aj by som to zdokumentoval ale neviem ako sem dať foto.

Na príspevok sme reagovali zaslaním e-mailovej adresy, na ktorú je potrebné poslať fotografiu. Tu je:

„Zdravím vás, chcem poukázať na fakt na ul. D.štúra, že ako je možné, že si ľudia musia kosiť pri činžiaku trávu.. je vedenie mesta slepé alebo ako to majú občania chápať ktorý chodia po takmer pol metrovej tráve? Ďakujem“.

 

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Dobré spravil každý jeden by mal priložiť ruku k dielu pracovníci nestíhajú Bohu žiaľ .
    Komu sa nepáči nech sa páči môžu kosiť.

  2. Dobré spravil každý jeden by mal priložiť ruku k dielu pracovníci nestíhajú Bohu žiaľ .
    Komu sa nepáči nech sa páči môžu kosiť.

  3. Aspoň mu zaplať starosta za benzín a čas ktorí tam robil a môžeš aj všetkým z rodinných domou Hlavne že sú rozdelené tučné prémie na Mnv

  4. Aspoň mu zaplať za benzín a čas a všetkým okolo rod domou čo sa starajú o to A nie rozdeľovať tučné prémie na Mnv starosta veľký

  5. Kurbel Kurbel. Toto sa nedialo ani za brucha. Pekne si nas doviedol. A ze dobre bude 😂. To uz je konecna alebo este to chces nejak vysperkovat???

  6. Prvý komentár očividne napísal primátor alebo jeho nejaký rodinný biely ponik.

  7. Môj otec kým ešte býval na činžiaku košík okolo rok čo rok a za Brucha, takže dialo sa to aj zaňho…
    Kto chce mať pokosene tak si spraví sam, lebo vie že mesto to nikdy nestihne otočiť každý týždeň

  8. no to sme to dopracovali. Co tak zvolat brigadu a ten most si zburame a postavime sami :D. Urcite by to bolo rychlejsie ako za dva roky. A Kurbel si moze kludne sediet na urade tak ako doteraz a uzivat vyplatu :).

  9. Keď pred časom poslankyňa Cervenova povedala, že každý by sa mohol zohnut a vytrhnúť zelinku, tak ste ju išli ukamenovat.odrazu je v poriadku, keď si budeme kosiť pol metrovu zelinu okolo cinziakov.

  10. No a hlavne že ľudí voľajú na Mnv stretávať sa.Sto rokov za opicami.Kto tam tie pixloviny vymýšľa?Kedy dostanem odpovede na otázky čo som písala pred tromi mesiacmi?????

  11. Za ten prvý egoisticky a narcisticky komentar by si autor zaslúžil dve facky ..na čo sa platia mestu dane a poplatky? Aby sa vačky plnili?

  12. Za ten prvý egoisticky a narcisticky komentar by si autor zaslúžil dve facky ..na čo sa platia mestu dane a poplatky? Aby sa vačky plnili?

  13. Kurbel vidí len dary kdhakom..Hegerovi by sa napchal do riti zas…nuz co ste si zvolili to máte…seredčania 😄 dobre Vam pomadovil papulky…a samozrejme Vy ste videli boha v nom…a osral vas jak vrana haluz..

  14. Vidím že som svojim príspevkom v téme cyklotrasa otvoril novú tému, ale foto s príspevkom nie je odo mňa.

  15. Počulvaj ty mentálny atlét! Tá burina nebola kosená od januára a nie že každý týždeň…

  16. U nás na Poštovej ul. sa kosí už 4.deň len okolo jednej bytovky
    a ešte to nie je dokončené. A tráva skoro po pás 🙈 A to sa nevyjadrujem ešte o koscoch 🙈. Keď sa pozeráme na nich z okna, nestačíme sa diviť. Pán, ktorý sedí na kosačke nám pripomína dieťa, ktoré dostolo autíčko a vozí sa na ňom stále do kola a má z toho obrovskú pasiu 😀🙈

  17. V Šintave je to normálna vec už roky že na ulici , kde je to obecné tak keď si nepokosím tak tam mám džunglu. Bývalí starosta si želal aby si to ľudia sami kosili a nova starostka na to úspešne nadviazala. Minulý rok raz kosili nepokosene keď to bol už brutál. Ale na druhú stranu je to dobré pre biodiverzitu. Teraz keď dôjdu tie tepla a suchá tak tam veľa hmyzu nájde útočisko.

  18. Primátor si nechal zvýšiť plat hneď pri nástupe do funkcie. Taky je to pán. Chytry je ako opica. Aj na hrádzi je travy ako v pralese. Hlavne ze je to cyklotrasa. A tych psích exkrementov po celom Cepeni len preto ze mesto nie je schopné investovat par eur a rozmiestnit koše pre psickarov. Potom niet divu ze to nik nezbiera. A ten most je kapitola sama o sebe. Treba zatlacit na Spravu ciest nech zdvihnú tie smradlave lenive zadky a zacnu nieco robit. V Japonsku by ten most urobili za týžden. Stacilo sa pozrieť ako si poradili s dvomi kilometrami cesty po katastrofe vo Fukusime. Za jeden den to mali hotove. Nedivme sa potom ze sme v zadku sveta ked su na vyssich postoch lajdaci a diletanti. Hlavne ze im ide mesiac co mesiac slusna gaza.

  19. P.starosta je už na pohľad nedôveryhodný. Hlavná náplň jeho práce je robiť s p.manželkou prednášky o manželstve. Vidím mamu do kostola samozrejme že sa vonku prechádzam ale keď je zlé počasie skryjem sa v kostole a práve vtedy som si vypočula na konci omše vraj bude prednáška a bolo by v hodné sa zúčastniť.Nevedela som či sa mám smiať alebo plakať čo to vlastne máme za primátora. Mohol by dať vyhlásiť v kostole, aby všetci s ním išli kosiť. Hnus. Pozerali sme z okna ako sa kosí. Na lavičke s cigaretou.

  20. Zas je tu bruchomluvcov. To ako sa dnes koši je vizitka ako zanechali v stave údržbu mesta brucho a jeho nominanti. Takto pred rokom sme tu čítali slová (dnes už poslanca) Himpana ako sa to lepšie nedá. Dnes tí istí čo ho obhajovali kričia na Kurbela. Strašné ste smiešni.
    A tie vaše reči o prednáškach a pod. fakt ste úbohí…. 4.cenova…
    Aby na brucha niekto nezačal vyťahovať excesy jeho syna….

  21. Mesto plné darmožráčov… požívateľov rôznych sociálnych prispevkov….poďme ..kúpme kosy a ideme na to!!!! Veď naši rodičia to takto robili a to mali prácu….tak prečo by to pre mesto nemohli robiť tí,ktorí sedia na riti a vykrikujú,ako im nikto nič nedá….tak dáme.. kosu do ruky a pohyb na vzduchu.

  22. A stali sa mu niečo?. Má silu,má chuť do práce ,má možnosť. Veľmi ste si všetci začali zvykať nastavovať ruku. V tom je celý problém. U mňa doma krásne a vonku má to nezaujíma.!!!!!

  23. Veď vedia o tej tráve ale nehnevajte sa rokujú o Tom či kosiť alebo nie za mesiac dôjdu k záveru že zase treba mesiac či pokosia alebo nie a plat ide

  24. Teraz si predstavte, že by sa toto udialo za Tomčányiho. To by bol článok. A keď už tu niekto spomenul poslankyňu Červeňovú ako odporúčala zohnúť sa… Zdá sa, že sa tie slová naplnili, ale už je to bez kritiky. Kritika skončila po komunálnych voľbách.

  25. Len aby z toho nemal chalan problém… Čo ak niekto z mestského zastupiteľstva si chcel pokosiiť na seno! 😀

  26. Kurbel ked kandidoval, tak osobne kosil tites na skautskom. Ak to odvtedy nezabudol, mohol by sa pridat k tomuto dobrovonlikovi. Ostuda.

  27. Ja neviem co vsetci picujete. Volakedy sa ako robilo? Chlapi z vchodu kopali jsmy aby sa mohli zabetonovat lavicky pred cinziakom, do skolky chodili pomahat stavat detom preliezky, v zime polievali za cinziakom parkovisko aby deti mali klzisko. Dnes len vsetci chcem hento, chcem toto. Ale spravit volaco to nie, len picovat. Bud ze neni spravene, alebo ze je zle spravene, neskoro spravene, alebo sa to nepaci. Vsetci plne huby kritiky, ale riesenie neprinesie nikto.

  28. Je iné si pokosiť pred domom obecné a iné okolo činžiaku. Inokedy údržba mesta vedela fungovať lepšie či sa kosilo,polievali stromčeky alebo sa čistili krajnice ciest,tak prečo sa vraciat späť do doby kedy neboli tieto techniky k dispozícii?.. každým rokom máme napredovať nie sa vracať späť..veď či ide o ľudí so psom alebo deti ktoré len prechádzajú zeleňou, prečo by sa mali brodiť v tráve po pás? Človek si už v dnešnej dobe musí za všetko platiť a od mesta dostane čo? Zanedbané a rozbité mesto ? Úplná hanba vedeniu mesta gratulujem vám.
    Na zamestnancov údržby mesta alebo ľuďoch ktorí kosia mesto nechcem písať nič zlé poklona vykonávať v určitom čase tu prácu,ale predsa človek prejde okolo nich prvý krát, každý sedí oddychuje, ono by to bolo v poriadku, veď majú na to nárok ale človek prejde okolo druhý krát alebo tretí dokonca aj štvrtý po uplynulej hodine a pol a oni ako by sa ani z miesta nepohli. Teraz je otázka sú na vine oni alebo mesto ? Nízke platy=žiadna motivácia? Nedostatok zamestnancov ? Nedostatok techniky ? To neznamená,že keď teraz máme dezolátny stav mosta tak sa začne zanedbávať všetko ostatné..na toto tu máme primátora mesta a jeho „tím vedenia mesta“,keď nezvláda riešiť viac problémov naraz má možnosť odstúpiť a prenechať miesto niekomu kto to hravo zvládne. Kurbel by sa mal trošku spamätať a začať niečo robiť už,lebo každým ďalším rokom to tu bude džungľa. Ámeen 🙏

  29. Mestky urad prepustil šest ludi lebo prišly do roboty opity preto musime kosyt sami

  30. Keď má chuť a čas tak prečo nie. Nikto ho nenúti 🙂
    Nekosí detské ihrisko ani nijak zaujímavejšiu plochu. Je to len nevyužitý pás medzi hlavnou cestou a parkoviskom. Určite má len nejaký osobný dôvod prečo takto konal. Možno preto aby sa tu o ňom písalo? Možno sa len doma nudil alebo sa chcel pochváliť 🙂

  31. ach tato sedlac seredska … he he he sa smejem z vas …. ved ked sa vam nepaci sa odstahujte kde je pokosene , he he he

  32. Team Ondro ide dalej.. uz aj areály škôlok a škôl si musia rodičia kosiť sami.. bohužial kompetentní nechajú 3 a viac ročné deti sa hrať v 30cm a vyššej tráve.. a keby neni rodičov, ktorý sa o to postarajú vo svojom voĺnom čase, tak čakáme asi na žatvu….
    Team Ondro nr.1 ideme ďalej..

  33. Či sa mu niečo stalo? Tak aj ty zober kosačku a na vlastné náklady môžeš pokosiť po celom meste. Ani tebe sa nič nestane. Spravíš užitočnejšiu robotu, ako tieto hlúpe otázky.

  34. Jedno porekadlo hovorí že po zlom môže prísť ešte horšie A sami zdá že je to pravda Lebo k dobrému to nevedie

  35. Ja mám kosu nakutu a nabrusenu, spravme akciu pekne postarom. Aspoň sa rozhýbeme a budeme fyzicky zdravší. Možno aj psychicky 😀. Možno budú aspoň menšie rady na poliklinike 😀 Veď zdraví pacient je stratený zákazník 😀

  36. Pokosil som to pre psíkov z okolia aby sa mali kde v kľude vyvenčiť a vykonať potrebu!!!..kto má psíka hlavne nižšieho vzrastu tak ma pochopí a ostatným prajem krásne leto..

  37. Vyzerá to tak, že za chvíľu budeme aj asfaltovat. Hlavne že prebehol audit. Ten človek je pol roka v úrade a jediné čo zvládol je nechať si zvýšiť plat. A aj to vtedy odišiel.

  38. PAN KURBEL ODSTUPTE!!! Ako chcete riesit zavaznejsie veci v meste, ked ani pokosit travu nie ste schopny? ZA CO BERIETE TEN VYSOKY PLAT, KED TO NEVIETE ZABEZPECIT???
    Psy uz spinia na chodniky, kedze sa nemaju kde vyspinit v trave.

  39. Je to od neho pekné, ale
    1/ on nemusí, on chce
    2/ prečo chodiť po kolená po tráve? Na chodenie mame chodniky

  40. Toto je neskutočné už, ako za všetko v tomto meste môže zrazu novozvolený primátor! Ako tu uz bolo spomenuté vyššie, už aj predtým sa nestíhalo kosiť, ako by sa patrilo, pretože kosačiek je málo, aj tých odvážacích autíčok a tiež málo ľudí.. Niektorí z nás to chápu, ako napr. pán na foto a veľmi to kvitujem a ďakujem mu. Lebo aj o tomto je mesto – je to komunita ľudí, ktorí tu bývajú, starajú sa spoločne o neho a chcú sa tu mať dobre. Vy, čo tu len nadávate, ste isto nikdy nič bezištne alebo len pre blaho niekoho iného asi isto nespravili. Vy ste určite jedny z tých, ktorí budú neustále čakať, že o nich sa štát, mesto,…proste NIEKTO postará, však? 🤦

  41. ty, čo si to tu zasvinil príspevkami okolo polnoci, šľahni si niečo ako obvykle, lebo na tvoje liečenie je už neskoro

  42. Tomuto národu niet pomoci, všetci by ste chceli mať anglické trávniky, príde sucho a bude tu z toho sahara a všetci sa budete stažovať že je vam teplo

  43. OPICE A ORANGUTÁNI S PAVIJÁNOM MAKAKOVITÝM NA ČELE. TO JE NAKOMPLET CELÍ MESTSKÝ ùrad v Seredi samí bratranček , a sesternička a brat a švagor a pod …… Úbohý polopotkany

  44. Včera počas prechádzky sme presne na toto poukazovali..tak sme neboli jediní,hlas ľudu je jednotní,škoda že tých pár jedincov vo vedení si to až natoľko,ako „obyčajný“ človek nevšíma.

  45. Že bezištne? Tu už je niekto poriadne mimo. Ja budem bezištne kosiť trávnik,
    a sučasne platiť dane a poplatky, primátor bude brať tisíce eur na výplate. Ste sa s konom zrazili?

  46. 23:14 som napísal prečo som kosil!!..dnes pokračujem na opačnej strane..kto s tým má problém nech mi to príde povedať prečo mu to vadí!..ostatným krásny slnečný deň prajem..

  47. pre Zištný

    Treba si prečítať celý komentár ešte raz a čítať s porozumením.. A ešte odporúčam popracovať možno na svojej empatii, ohľaduplnosti, komunitnom zmýšľaní.. Z osobnej skúsenosti môžem povedať, že to dosť ovplyvňuje kvalitu života 🙂 Nerozčuľujem sa zbytočne, viem mať často nadhľad a vcítiť sa aj do iných ľudí, napr. téma kosenie teraz.. Isto sa na to „primátor“ nevykašlal, je aktuálne problematická situácia, nedeje sa to predsa už dva mesiace, tri viac, je to teraz problém.. (v zmysle nestíha sa nastavený režim, aby ma zas niekto nechytal za slovíčka) Takže nešírme zbytočne nenávisť a hlúposti… A možno práve v tom je problém vysokej trávy u nás v meste – občianska hlúposť tu tak kvitne aktuálne, že sa nestíha ani kosiť! 🤣 PEACE!

  48. pre Kosiča

    podľa mňa super, veľmi pekné gesto od Vás – mmáte psíka, vidíte, že mesto teraz nestíha, máte čas, možnosť a chuť pomôcť, pomôžete ❤️a skvelý vzor aj pre dcérku a možno aj ostatných susedov, že proste ak treba, priložíte ruku k dielu, lebo žijete v nejakej komunite, meste, ktoré si aj sami budujeme, na ktorom nám záleží a chceme sa tu mať pekne a dobre a že proste nestačí vždy iba platiť, nadávať, .. že občas treba aj pomáhať, sám inšpirovať, možno budovať (napr. predzáhradky).. Ďakujem, že vytvárate pozitívny a inšpiratívny vzor😊

  49. Kosec kosi za svoje a uradnici na MSU si pekne popijaju kavicku za nase dane,chcelo by to aspon gesto,priniest mu vodu,alebo obcerstvenie a podakovat.
    Na mieste primatora sa hanbim ako fras.

  50. Ako si to tí šikovní predstavujú, že každý na činžiaku má kosačku alebo si ma teraz každý kúpiť a kosiť 🙈

  51. Empatia Silvia, tak zober kosu dnes poobede a ideš na to, ty empatia. Empatický ste len doma za počítačom.

  52. je síce chvályhodné, že niekto kosí za svoje a zo svojím strojom, ale tejto vláde nie je treba podávať prst lebo si hneď bez ruky..

  53. pre Anonym 15:19

    Nemám problém s kosením, ak mi to čas umožňuje a možnosti dovolia, rada pokosím aj na záhrade, aj svokrovcom, baví ma to. Žiaľ, tu v meste kosačku nemám a cez deň tri malé deti doma. Takže ak mi požičiaš kosačku, v poobedňajších hodinách či cez víkend som k dispozícii, pekný deň 😉

  54. pre Silviu.Nemate to trošku pomýlené?za tento stav je niekto zodpovednya ten niekto je jednoznačne vedenie mesta..skúste sa vy v práci, alebo ktokoľvek iný obhajovať tým, že nestíhate. Naše sídlisko je ako džungľa a neviem si predstaviť a nevidím na to ani dôvod, prečo by to mali kosiť občania. Treba uvažovať a posudzovať objektívne.

  55. Ľudia treba si to vyskúšať a nie vypisovať pičoviny.Je mi ľúto tých chalanov čo musia kosiť za minimálnu mzdu,a ešte ich za to aj buzerujú,a stále im niekto nadáva,viem že ti chlapci zarobia možno 500-600€,čo od nich čakáte,že sa roztrhajú o roboti.🤔

  56. Anonym teraz mi napíš,že či by si ti toto robil za 700€ v hrubom, vieš koľko ľudí im nadáva a uráža ich

  57. Ani sa nečudujem za 700 e v hrubom im stačí keď budú kosiť z 8 h iba 1 h Kurbel zaplať ľudí ktorí robia na vaše rite a uvidíš ako sa to pohne a keď nie chod kosiť sám

  58. Potom vám Insie nezostáva cinziakovy nakúpiť si kosačky a začať pracovať na svojom okolí ako to robia na rod domoch

  59. Ak niekto nedokáže zarobiť viac, tak musí robiť za 700 €. Je to ich problém a keď už pracujú, tak nech to je aj vidieť. To čo je za argument, že za tú sumu to tak vyzerá? Nech idú inde a zarobia 2500. Tak načo brali robotu za 700?

  60. Ludia v meste maju chodit po chodnikoch a trava nech raste aspon ma kde hmyz byvat v ciganskom meste jak sered je to upici

  61. Ludia v meste maju chodit po chodnikoch a trava nech raste aspon ma kde hmyz byvat v ciganskom meste jak sered je to upici

  62. Ďakujem ľuďom, ktorí sa starajú o svoje okolie. Chvalabohu ich je viac. A neštvú nenávisť proti druhým. Len škoda ze nečítajú moje poďakovanie, lebo sa venujú zmysluplnej práci alebo oddychu.

  63. A kto je ten vyvolený primátor čo by to hravo zvládol? Akože kosiť trávu? A vykašľať sa na stav zdevastovaného štadióna, kultúrneho domu.. a neriešiť most. Polikliniku ani nehovorím.. Nie je tých zanedbaných vecí akosi priveľa? Veď technické služby zrušili. Celý areál sa predal a sukromnik tam profituje. Záhradníctvo v parku zrušili . A teraz je tam neporiadok. Vtedy boli ticho tí čo sa teraz dožadujú služieb…

  64. Bože tu sa tak dobre zabavavam na týchto komentároch…a hlavne na tich ľuďoch čo pisu 😄😄😄😄😄😄

  65. Platy moze dat lepsie nevymyslajte si uz totalne sprostosti, hovorkyna, teolog, analitik a dalsi prisluhovaci si myslite ze maju tabulkovy plat ? 😀

  66. Platy moze dat lepsie nevymyslajte si uz totalne sprostosti, hovorkyna, teolog, analitik a dalsi prisluhovaci si myslite ze maju tabulkovy plat ? 😀

  67. Treba zobrať všetkych čo vykrikovali aby sa Slovensko odpojilo od lacnej ropy, plynu dat im do rúk kosy a povinné chodiť kosiť po celom Slovensku. Celej vládnej, mediálnej mafii a všetkým vojnovym stvacom.

  68. TA TRAVA ROZPALILA VASNE
    MATE O COM PISAT A KYDAT NA MESTO
    TOMU PANOVI PATRI UZNANIE
    TAKTO BY TO MALO FUNGOVAT
    ZAZIL SOM TO I V ZAHRANICI

  69. TA TRAVA ROZPALILA VASNE
    MATE O COM PISAT A KYDAT NA MESTO
    TOMU PANOVI PATRI UZNANIE
    TAKTO BY TO MALO FUNGOVAT
    ZAZIL SOM TO I V ZAHRANICI

  70. Nerozumiem, prečo sa ľudia pohoršujú (nadávajú), keď tráva nie je pokosená a majú potrebu anglického trávnika od jari do jesene.

    V máji by sa nemalo vôbec kosiť kvôli včelám, ktoré zbierajú nektár z kvietkov.
    V horúcom letnom počasí nepokosená tráva udržuje teplotu pôdy na 19,5°C
    Tráva pokosená na 10 cm udržuje teplotu pôdy na 24,5 °C
    Teplota holej zeme v polovici leta vystúpi na viac ako 40 °C.
    Holá zem a pokosená tráva je katastrofou pre biodiverzitu.

    O teplote asfaltových a betónových povrchov ani nehovorím 🤦‍♀️

  71. Makoty ty defekt,uz si bol niekedy v Rakusku,alebo Svajciarsku? skus navstivit tieto krajiny a uvidis ako to ma vyzerat v 21 str. v civilizovanom svete,alebo je ti blizsie mongolsko?

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

spot_img
- Inzercia -spot_img

Aktuality

spot_img

Aktuality

Sponzorované