back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Iba niekoľko dní po havárii v atómovej elektrárni Černobyl, sme aj v Československu oslavovali 1. Máj ako keby sa nič nestalo…

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Komunisti v bývalom ZSSR zlyhali nielen pri projektovaní a následne riadení Černobylskej atómovej elektrárne, ale aj po jej havárii. Až priveľmi dlho sa haváriu s katastrofálnymi následkami snažili utajiť, čím priamo ohrozili životy a zdravie miliónov ľudí nielen v bývalom  ZSSR.

Najviac bezprostredné následky havárie schytali obyvatelia v blízkosti elektrárne a ľudia v Bielorusku. Následný šíriaci sa rádioaktívny mrak priamo ohrozoval tie krajiny, ponad ktorými ho hnal vietor. Aj bývalé  Československo.

Následne úplne zlyhali aj komunistami vedené vlády v Sovietskych satelitoch ktorým bolo aj Československo, keď namiesto výstrahy občanom pred zvýšenou radiáciou, práve na  1. Mája ich vyhnali do prvomájových sprievodov. Aj deti.

Tu máme ďalší dobový dokument s názvom: „Oslavy 1. Mája po Černobyle v Prahe na Letnej  v roku 1986“ 

- Článok pokračuje pod reklamou -

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Pan Majko. Ze zlyhali komunisti? Nenechajte sa vysmiat.
    Ved je dokazane, ze za vybuchom reaktora v Cernobyle mohla jedna nocna smena, ktorej sef chcel urobit nejaky pokus na vlastnu zodpovednost.
    Tak prosim uz nezavadzajte a piste pravdu, nie vase pocity.
    Dakujem.

  2. Veď vtedy vládli komunisti, tak za to nemohol hádam Budaj. 🤔 A takéto veci sa dejú aj dnes vo svete, že chcú každý prieser ututlat pokiaľ je to možné.

  3. Demokracia 1. mája 2023, 13:48 – su to prave Vase informacie, ktore su mylne. Je smutne, ze aj pri dostatku informacii, u Vas fakty uplne absentuju.

    Navod na pochopenie clanku pre Vas a obdobnych jedincov neschopnych z napisaneho textu vyextrahovat ani to, co obsahuje uz samotny nadpis:

    Tento konkretny clanok a video nie je prioritne o samotnej havarii, ale o tom, ze prave ti komunisti ktori zlyhali, uprednostnili propagandu pred zdravim obcanov. A to zial aj u nas.

    Moje odporucanie:

    Pri citani urciteho druhu clankov (text zlozitejsi a na pochopenie narocnejsi ako televizny program) odporucam asistenciu mentalne zdatnejsieho jedinca s dostatocnymi pedagogickymi schopnostami.
    😉

  4. Majko ma také isté vyjadrovanie ako ten retardovany Nad. Je vidieť, ze sú na rovnakej mentálnej úrovni. Hádam po týchto voľbách už skončia minimálne na smetisku dejín, v lepšom v base.

  5. pre 16,09 majko odpovedal rozumne a veľmi dobre.ten dezolat taky ako ty nevie čítať len špiní všade čo píše.ste dezoláti a retardovaný putlerovci

  6. Pan Majko, precitajte si s porozumenim este raz prvu vetu pred druhou spojkou a ked nepochopite ani to co ste napisali, potom asi budete potrebovat vy, no nie pedagoga ale psychiatra.

  7. Anonym 1. mája 2023, 15:13 – verejne tvrdite NEZMYSLY.

    V case havarie Cernobylu, NEbol Gorbacov prezidentom. Za prveho prezitenta ZSSR bol Gorbacov zvoleny 15. marca 1990.

    Aj tu, pri tak jednoduchej diskusii je vidiet, ako su niektori jedincischopni VEREJNE pisat uplne nezmysly. Hlupost niektorych ludi je naozaj obdivuhodna. A je smutne, ze prave tito hlupi ludia maju najvacsiu potrebu vyjadrit sa (aj ked uplne blbo) ku vsetkemu.

    Vidim, ze Muzeum totality s materialmi v nom ulozenymi, ma zmysel. Aj ked vyzne pochybujem,ze aj pre taketo tupela…

    Ludia, motivujte svoje deti a vnukov k vzdelavaniu sa a ziskavaniu maxima informacii odejinach krajinyv ktorej ziju, lebo trvale zostaneme narodom bacov a hlupakov.

  8. No dobre, ak sa teda chytáme za slovíčka. V roku 1985 bol Gorbačov zvolený za generálneho tajomníka ÚV KSSZ a stal sa tak najmocnejším mužom v štáte.

  9. Anonym 2. mája 2023, 9:05
    Predviedol si ukážkovú myšlienkovú haváriu. Nečuduj sa, keď ťa niekto nazve dezolátom.

  10. Anonym 2. mája 2023, 6:49 – to nie je o slovickach, ale faktoch!!
    A tie musia byt presne. Inak to je diskusia zla odpociatku.

    A sam ste si dal odpoved na otazku zodpovednosti za stav, ktory nastal v suvislosti s utajovanim havarie Cernobylu.

    Pochopil?

  11. Pre ZJEM AJ VLEK 2. mája 2023, 18:19, premna zamna zjec aj hovna, pravdepodobne ich mas uz plnu hlavu. Ale skus si dohladat nejake informacie okolo toho aby si mal aspon nieco v hlave. Ale trosku ti napomozem, je o tom aj celkom dobry tv dokument.

  12. Pre Anonym 2. mája 2023, 21:24
    Počuj, Truhlík, keď si vieš nájsť 1 (slovom jeden) „celkom dobrý“ dokument, ktorý o Černobyle konšpiruje, to ešte neznamená, že si našiel „praudu“.
    Hľadať za každú cenu alternatívne vysvetlenie je znakom hlúposti.
    Ani posratá ruská propaganda takéto sračky nehlása. Ak by to dávalo aspoň trocha alternatívny zmysel, tak by to oficiálne forsírovali.
    Nedáva, tak neforsírujú.
    Nemyslíš, že ak by si ty našiel pravdu, tak by ju rusáci už dávno oficiálne hlásali???
    A píše sa zjedz, nie zjec😁
    Opakujem, tvoja mantálna havária. Pokús sa z toho poučiť.
    Keď si chceš osvojiť svoju alternatívnu informáciu, tak sa pokús urobiť najprv nejakú logickú skúšku správnosti. Hoci uznávam, že pre teba to môže byť nesplniteľná úloha…
    Dobrú noc.
    Mám už dosť rokov, mám ťa na háku a preto končím komunikáciu s tebou – hlupákom. Nemá to význam…

  13. akosi ten anonymko 21:24 zostal ticho, dostal argumentačne po papuli, tak sa presunul so svojimi žvástami pod iný článok

  14. sovietska propaganda v praxi:

    „Первого мая в дежурную часть Академического района столицы обратился встревоженный мужчина. Он рассказал, как своими глазами видел украинского голубя-диверсанта. Птица была выкрашена в цвета флага Украины и несла в когтях мину-лепесток с большой буквой У, которую затем сбросила на землю“, – пишет канал.

    Утверждается, что птица устраивала диверсии на улице Дмитрия Ульянова. Московские полицейские вызов не проигнорировали и действительно отправили наряд на указанную улицу.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované