back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

PRAVDA O SEREDI: Tomčányi z postu primátora odchádza po 12 rokoch

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Aj v takomto stave zanecháva mesto.

Napriek sústavnej a systematickej kritike občanov a obyvateľov mesta, ale aj niektorých poslancov MsZ, z miliónov Eur v mestskom rozpočte, primátor Tomčányi nedokázal, alebo posledné roky nemal záujem  zabezpečiť ani len stav, kedy by veci fungovali aspoň „akože, tak naoko“.

A tak aj tak viditeľné a nejakým náhodným turistom nepochybne sledované tabule mestského informačného systému sú vyslovene v rozklade. Inak sa ich stav nazvať nedá.

Ďalšia hanba mesta.

Informačný systém je po celom meste. Jeho stav dokumentujú fotografie.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Ty si iná brzda majko…keby nieje martin starosta sereď by bola rovnaká ako pred tým ako nastúpil som zvedavý ake zmeny dokáže kostolný kamoš…

  2. Ty si iná brzda majko…keby nieje martin starosta sereď by bola rovnaká ako pred tým ako nastúpil som zvedavý ake zmeny dokáže kostolný kamoš…

  3. Bojí sa. Bojí sa personálneho a finančného auditu. Ľudia začnú spievať 🧑‍🎤 a to bude ródeo. Možno sa dočkáme 👮a kukláče dójdú. Už je hrmot stoličiek vedúcich z úradu počuť až sem. Trasú sa ako osika. Občas ich prehlučí skartovačka z úradu. 🤣🤣🤣 To bude 🌬️ do ⛵ nananakameni kameň neostane. Už si dať len sedmičku. Dobrú sedmičku. 🤣

  4. Bojí sa. Bojí sa personálneho a finančného auditu. Ľudia začnú spievať 🧑‍🎤 a to bude ródeo. Možno sa dočkáme 👮a kukláče dójdú. Už je hrmot stoličiek vedúcich z úradu počuť až sem. Trasú sa ako osika. Občas ich prehlučí skartovačka z úradu. 🤣🤣🤣 To bude 🌬️ do ⛵ nananakameni kameň neostane. Už si dať len sedmičku. Dobrú sedmičku. 🤣

  5. O čom budete teraz písať keď pán Martin skončí ako primátor? Budete tiež fotiť seriál o burinkách v chodníkoch, dlažbe a podobne?

  6. O čom budete teraz písať keď pán Martin skončí ako primátor? Budete tiež fotiť seriál o burinkách v chodníkoch, dlažbe a podobne?

  7. Tomcanyi skončil, no a všetky špinavosti mu treba dokázať čo porobil počas gazdovania. Alebo ohováranie malo svoj účel. Je to čudné že ho ľudia volili do VÚC.

  8. Tomcanyi skončil, no a všetky špinavosti mu treba dokázať čo porobil počas gazdovania. Alebo ohováranie malo svoj účel. Je to čudné že ho ľudia volili do VÚC.

  9. 20.56,ked ho tam zvolili,tak s ním boli asi spokojný.Takisto s ním boli spokojný,keď ho 3 krát zvolili za primátora. Chápeš?

  10. 20.56,ked ho tam zvolili,tak s ním boli asi spokojný.Takisto s ním boli spokojný,keď ho 3 krát zvolili za primátora. Chápeš?

  11. Takých debilov sa len tak ľahko nenájde ako tu. Ešte ani nenastúpil a už sa navážate do neho, ako keby vám preplo. Kto by vám vyhovel? Taký sa ešte nenarodil. Možne, že vy, čo sa tu prezentujete ako blbci.

  12. Takých debilov sa len tak ľahko nenájde ako tu. Ešte ani nenastúpil a už sa navážate do neho, ako keby vám preplo. Kto by vám vyhovel? Taký sa ešte nenarodil. Možne, že vy, čo sa tu prezentujete ako blbci.

  13. Majko ty tĺk.uz si trápny. Keď bol taký slabý,zlý a neviem aký je vo vúc. Takisto aj starostovia okolitých obcí čo si tu na ich kidal sú znovu volený.

  14. Majko ty tĺk.uz si trápny. Keď bol taký slabý,zlý a neviem aký je vo vúc. Takisto aj starostovia okolitých obcí čo si tu na ich kidal sú znovu volený.

  15. Videli ste Vy zastanci Seredi mesta ktore maju 1/2 resp. 1/3 rospocet , ako vyzeraju ? Sered je az na par farebnych fasad taka ako v 80tych rokoch

  16. Videli ste Vy zastanci Seredi mesta ktore maju 1/2 resp. 1/3 rospocet , ako vyzeraju ? Sered je az na par farebnych fasad taka ako v 80tych rokoch

  17. Pre 9:44
    No niekto na tom zarobí, to je pravda.
    Ale tiež je pravda že tie tabule potrebujú vymeniť alebo opraviť.
    Ak sa bude dodávateľ vyberať transparentne, tak nech to kľudne aj Majko vymení ak má na to nejakú mašinu resp. vie ako na výrobu takej tabule. Alebo to kľudne aj ty vymeň ak vieš ako na to a dáš lepšiu cenu ako konkurent.
    Či keď na tom zarobí niekto z hornej-dolnej tak to bude lepšie ako keď na tom zarobí niekto domáci?
    Tak aj doma hospodáriš? Ideš si radšej chlieb do Trnavy kúpiť lebo podnikateľa zo Serede podporovať nebudeš …

  18. Pre 9:44
    No niekto na tom zarobí, to je pravda.
    Ale tiež je pravda že tie tabule potrebujú vymeniť alebo opraviť.
    Ak sa bude dodávateľ vyberať transparentne, tak nech to kľudne aj Majko vymení ak má na to nejakú mašinu resp. vie ako na výrobu takej tabule. Alebo to kľudne aj ty vymeň ak vieš ako na to a dáš lepšiu cenu ako konkurent.
    Či keď na tom zarobí niekto z hornej-dolnej tak to bude lepšie ako keď na tom zarobí niekto domáci?
    Tak aj doma hospodáriš? Ideš si radšej chlieb do Trnavy kúpiť lebo podnikateľa zo Serede podporovať nebudeš …

  19. Pan Majko Vy uz na vlastnej diskreditacii zarabate? Ani Vam evidentne nevadi, ze ste za somára. Kliky na stránku za každú cenu.

  20. Pan Majko Vy uz na vlastnej diskreditacii zarabate? Ani Vam evidentne nevadi, ze ste za somára. Kliky na stránku za každú cenu.

  21. Pán novinár, všetko čo Tomčányi urobil je podľa vás zlé. Všade vidíte netransparentnosť, korupciu, špinavosti. Tak nám povedzte načo je tam celé roky kontrolórka mesta a MsZ. Až na prkotiny nikde nič. Asi bolo doteraz všetko v poriadku. Novému primátorovi držím palce a dúfam, že bude mať otvorené oči a rýchlo prekukne faloš a zlomyseľnosť.

  22. Pán novinár, všetko čo Tomčányi urobil je podľa vás zlé. Všade vidíte netransparentnosť, korupciu, špinavosti. Tak nám povedzte načo je tam celé roky kontrolórka mesta a MsZ. Až na prkotiny nikde nič. Asi bolo doteraz všetko v poriadku. Novému primátorovi držím palce a dúfam, že bude mať otvorené oči a rýchlo prekukne faloš a zlomyseľnosť.

  23. Typické OLAJNO Matovičovské správanie. Len kydať na druhźch a robiť nepokoje v štáte. Špine matovičovské !

  24. Typické OLAJNO Matovičovské správanie. Len kydať na druhźch a robiť nepokoje v štáte. Špine matovičovské !

  25. Majko si tragéd a hlupak. Tomcanyi je uz davno prec a stale jebes donho. Co si urobil pre mesto ty ty tupec jebnuty. Len zle negativne robus nic viac. Si hodny hodit do hovna ty odpad ved aj na teba oride cas a téma.

  26. Majko si tragéd a hlupak. Tomcanyi je uz davno prec a stale jebes donho. Co si urobil pre mesto ty ty tupec jebnuty. Len zle negativne robus nic viac. Si hodny hodit do hovna ty odpad ved aj na teba oride cas a téma.

  27. Nevadí, prichádza nový primátor, môže sa ukázať ako sa to má robiť…a nie, že to bude ako u Matovica, lebo Fico…celé volebné obdobie…na to tu už nie je nikto zvedavý!!! A mohol by si láskavo pán nový primátor aj po sebe upratať ten bordel po konikovi,ktorý už odišiel že, len si ho požičal do prenájmu od majiteľa ktorý je skutočne jeho autorom vedľa SLSP.
    To nebudeme fotit? ??? Stačí povedať foto pošlem, čo tam po nom zostalo!!! Ako dobrý tip na ďalší článok napríklad 😂

  28. Nevadí, prichádza nový primátor, môže sa ukázať ako sa to má robiť…a nie, že to bude ako u Matovica, lebo Fico…celé volebné obdobie…na to tu už nie je nikto zvedavý!!! A mohol by si láskavo pán nový primátor aj po sebe upratať ten bordel po konikovi,ktorý už odišiel že, len si ho požičal do prenájmu od majiteľa ktorý je skutočne jeho autorom vedľa SLSP.
    To nebudeme fotit? ??? Stačí povedať foto pošlem, čo tam po nom zostalo!!! Ako dobrý tip na ďalší článok napríklad 😂

  29. Si skurveny stbak pojebany ako tvoj vzor Budaj prezivany domovnik. Si hovno odpad skurvysyn a mas este jeden rest. Ty pojebana hanba v celom meste a vsetko sa kazdemu vrati aj kazdeho rest. Polocigan pojebany rakovina ta zozerie pockaj

  30. Si skurveny stbak pojebany ako tvoj vzor Budaj prezivany domovnik. Si hovno odpad skurvysyn a mas este jeden rest. Ty pojebana hanba v celom meste a vsetko sa kazdemu vrati aj kazdeho rest. Polocigan pojebany rakovina ta zozerie pockaj

  31. Popravde Majka z duše nenavidim, je to kok. Lebo všetci si tu zastávate Tomačanyho. Ale chodníky nedokončil podľa plánov a ani štadión, dosadil si do decáku svojho a celý decak odvtedy ide dole vodou , predtým každý hral futbal a teraz fetuju… Držím palce tomčanymi nech ho Naka nezoberie tak skoro za tie podvody zo štadiónom

  32. Popravde Majka z duše nenavidim, je to kok. Lebo všetci si tu zastávate Tomačanyho. Ale chodníky nedokončil podľa plánov a ani štadión, dosadil si do decáku svojho a celý decak odvtedy ide dole vodou , predtým každý hral futbal a teraz fetuju… Držím palce tomčanymi nech ho Naka nezoberie tak skoro za tie podvody zo štadiónom

  33. Kto si koho dosadiť do decaku?!!!! Bud konkrétny a o trestné oznámenie máš postarané, tvoj nick aj príspevok mám uložený.

  34. Kto si koho dosadiť do decaku?!!!! Bud konkrétny a o trestné oznámenie máš postarané, tvoj nick aj príspevok mám uložený.

  35. Dôvod? Stačí mi napísať, koho si Tomcanyii ako primátor Serede dosadil do decaku ako svojho…a odvtedy to tam ide dole vodou. Konkrétnu osobu, meno a priezvisko ,ktorú si tam Tomcanyi dosadil. A máš na krku trestné oznámenie za ohováranie, šírenie klamstva a žalobu na ochranu osobnosti.
    Tak nech sa páči anonym spoza klávesnice, môžeš začať.

  36. Dôvod? Stačí mi napísať, koho si Tomcanyii ako primátor Serede dosadil do decaku ako svojho…a odvtedy to tam ide dole vodou. Konkrétnu osobu, meno a priezvisko ,ktorú si tam Tomcanyi dosadil. A máš na krku trestné oznámenie za ohováranie, šírenie klamstva a žalobu na ochranu osobnosti.
    Tak nech sa páči anonym spoza klávesnice, môžeš začať.

  37. Prosim vas uz dajte dolu tie ksichty Toncanyho a spol z tabule kina nova. Co to tam ma co robit. Ked idem okolo tak mi dvíha žalúdok. Dokedy to tam bude a este tam platime aj osvetlenie na tuto jeho hlavu obmedzenú.

  38. Prosim vas uz dajte dolu tie ksichty Toncanyho a spol z tabule kina nova. Co to tam ma co robit. Ked idem okolo tak mi dvíha žalúdok. Dokedy to tam bude a este tam platime aj osvetlenie na tuto jeho hlavu obmedzenú.

  39. Pre MJ ty si ale ťažký odborník. Ja neviem prečo ľudia napíšu príspevok a urobia zo seba úplného debila. MJ keď budeš ešte niekedy písať tak si to daj radšej skontrolovať pred tým ako to zverejnis aby si nebol na smiech. Primátor si nemôže dosadiť do CDR (pre MJ to je decak….😀)svojho lebo mesto je samospráva a zriaďovateľom decaku😀 je MPSVaR dúfam ze skratky nerobia problém alebo možno Google pomôže. A štatutárny zástupca ( pre MJ riaditeľ decaku) musia prejsť výberovým konaním ktoré nerobi primator mesta 😀😀😀😀😀. Stačí takto😵

  40. Pre MJ ty si ale ťažký odborník. Ja neviem prečo ľudia napíšu príspevok a urobia zo seba úplného debila. MJ keď budeš ešte niekedy písať tak si to daj radšej skontrolovať pred tým ako to zverejnis aby si nebol na smiech. Primátor si nemôže dosadiť do CDR (pre MJ to je decak….😀)svojho lebo mesto je samospráva a zriaďovateľom decaku😀 je MPSVaR dúfam ze skratky nerobia problém alebo možno Google pomôže. A štatutárny zástupca ( pre MJ riaditeľ decaku) musia prejsť výberovým konaním ktoré nerobi primator mesta 😀😀😀😀😀. Stačí takto😵

  41. Myslím ze aj Kurbel s.r.o. sú stavebniny tak uvidíme aká matka z nich vznikne aj so svojimi dcérami v našom meste. A ozaj kde je kôň po voľbách zmizol ako všetky sľuby, ostal tam len bordel tak ako ostane o 4 roky v našom meste.

  42. Myslím ze aj Kurbel s.r.o. sú stavebniny tak uvidíme aká matka z nich vznikne aj so svojimi dcérami v našom meste. A ozaj kde je kôň po voľbách zmizol ako všetky sľuby, ostal tam len bordel tak ako ostane o 4 roky v našom meste.

  43. Mňa tiež zaujíma, kedy bordel po koňovi zmizne a kedy mesto pritlačí vlastníka tú špatiacu, v lete zaburinenú parcelu pri Slovenskej sporiteľni na hlavnej ulici zastavať. Tam nebola žiadna podmienka dokedy má začať vlastník predmetnej parcely stavať?. Prečo za tie roky ani raz nebola od. p. Majka žiadna fotka z tohto krížom-krážom prešľapaného placu? Vyzerá to otrasne, využívajú ju len Kurbelovci na predvolené aktivity. Viď odmena prednostu, teraz kôň. Dúfam, že nový primátor a nové MsZ sa budú zaoberať aj týmto problémom, pretože my občania chceme, aby naše mesto bolo čoraz krajšie. A toto jeho vzhľad neskrášľuje.

  44. Mňa tiež zaujíma, kedy bordel po koňovi zmizne a kedy mesto pritlačí vlastníka tú špatiacu, v lete zaburinenú parcelu pri Slovenskej sporiteľni na hlavnej ulici zastavať. Tam nebola žiadna podmienka dokedy má začať vlastník predmetnej parcely stavať?. Prečo za tie roky ani raz nebola od. p. Majka žiadna fotka z tohto krížom-krážom prešľapaného placu? Vyzerá to otrasne, využívajú ju len Kurbelovci na predvolené aktivity. Viď odmena prednostu, teraz kôň. Dúfam, že nový primátor a nové MsZ sa budú zaoberať aj týmto problémom, pretože my občania chceme, aby naše mesto bolo čoraz krajšie. A toto jeho vzhľad neskrášľuje.

  45. Tuto diskusiu sme mohli stoponut, alebo z nej stahovat prispevky hrubo porusujuce pravidla media davno, resp. hned, ako do nej zacali byt vkladane. Neurobili sme to z tychto dovodov:

    – publikovane nie su a teda diskusia nebezi pod nazormi jednotlivca, ale pod NESPOCHYBNITELNYMI FAKTAMI. Ide o fotografie dokumentujuce „len“ a zial AKTUALNU REALITU v meste.

    – uroven informacneho systemu bola kritizovana aj VEREJNE na rokovaniach MsZ a napriek tomu stav vedenim mesta na cele s primatorom Tomcanyim nebol odstraneny

    Neschopnost, resp. nezaujem vec riesit je teda zrejma.

    – prave informacny system navigujuci napr. na ppoliciu alebo polikliniku je dolezity hlavne pre pripadnych navstevnikov mesta, alebo osoby cez mesto tranzitujuce

    – ide o vizitku Mesta Sered – to, ze za neschopnostou stoji menovite Tomcanyi a jeho podriadeni, v konencnom dosledku nikoho nezaujima. Kazdy vidi stav a vie, v akom meste sa nachadza.

    – cielom NEOBMEDZENIA DISKUSIE a ponechania vsetkych prispevkov v diskusii teda bolo ukazanie sirokej verejnosti, ako ludia okolo este stale sucasneho primatora Tomcanyiho VNIMAJU REALITU a ako neskutocne im zalezi na znevazovani tych, ktori na nedostatky verejne upozornuju

    – cielom bolo dat priestor prasatam, aby mali moznost obcanom ukazat, ako intenzivne dokazu zasvinit spolocny verejny priestor aj vo veciach, ktore su JASNE, ZROZUMITELNE a dostatocne PREUKAZANE.

    Coho su potom schopne v pripade rozdielnych nazorov na spravu veci verejnych? To si napiseme neskor.

    Nateraz je dolezite uvedomit si, kto sa v blizkosti Tomcanyiho pohybuje, kto ho a nim vedene spravovanie veci verejnych takto chrapunsky a primitivne obhajuje.

    Kazdemu aspon priemerne inteligentnemu jedincovi musi byt z obsahu prispevkov v diskusii jasne, ze takyto odpad inde ani mesto doviest nemohol. Ich nastrojom ovladania verejnosti totiz nie su fakty, ale sposob, ktory tu (sice na naklady SOL a s extremnou toleranciou mojej osoby) predviedli. VEREJNE a bez akychkolvek ZABRAN.
    Presne tak, ako Tomcayni porusoval moralku, etiku, zakony a presne na urovni, na aku dostal nie malo ludi v meste.

    Nie, nebolo a nie je mi prijemne tolerovat taketo konanie a preto obrana je pochopitelna.

    P.S.: Vsimli ste si reaktivaciu diskutujuceho iba nedavno, vlastne do volieb vystupujuceho pod nickom „Xxx“?

    Konkretne on obhajoval Tomcanyiho, pressadzoval Jankulara a urazal, osocova a VEREJNE UMYSELNE KLAMAL o konkretnych osobach.

    Toto je realita v Seredi dnes. Dufam, ze ze uz nie dlho.

  46. Tuto diskusiu sme mohli stoponut, alebo z nej stahovat prispevky hrubo porusujuce pravidla media davno, resp. hned, ako do nej zacali byt vkladane. Neurobili sme to z tychto dovodov:

    – publikovane nie su a teda diskusia nebezi pod nazormi jednotlivca, ale pod NESPOCHYBNITELNYMI FAKTAMI. Ide o fotografie dokumentujuce „len“ a zial AKTUALNU REALITU v meste.

    – uroven informacneho systemu bola kritizovana aj VEREJNE na rokovaniach MsZ a napriek tomu stav vedenim mesta na cele s primatorom Tomcanyim nebol odstraneny

    Neschopnost, resp. nezaujem vec riesit je teda zrejma.

    – prave informacny system navigujuci napr. na ppoliciu alebo polikliniku je dolezity hlavne pre pripadnych navstevnikov mesta, alebo osoby cez mesto tranzitujuce

    – ide o vizitku Mesta Sered – to, ze za neschopnostou stoji menovite Tomcanyi a jeho podriadeni, v konencnom dosledku nikoho nezaujima. Kazdy vidi stav a vie, v akom meste sa nachadza.

    – cielom NEOBMEDZENIA DISKUSIE a ponechania vsetkych prispevkov v diskusii teda bolo ukazanie sirokej verejnosti, ako ludia okolo este stale sucasneho primatora Tomcanyiho VNIMAJU REALITU a ako neskutocne im zalezi na znevazovani tych, ktori na nedostatky verejne upozornuju

    – cielom bolo dat priestor prasatam, aby mali moznost obcanom ukazat, ako intenzivne dokazu zasvinit spolocny verejny priestor aj vo veciach, ktore su JASNE, ZROZUMITELNE a dostatocne PREUKAZANE.

    Coho su potom schopne v pripade rozdielnych nazorov na spravu veci verejnych? To si napiseme neskor.

    Nateraz je dolezite uvedomit si, kto sa v blizkosti Tomcanyiho pohybuje, kto ho a nim vedene spravovanie veci verejnych takto chrapunsky a primitivne obhajuje.

    Kazdemu aspon priemerne inteligentnemu jedincovi musi byt z obsahu prispevkov v diskusii jasne, ze takyto odpad inde ani mesto doviest nemohol. Ich nastrojom ovladania verejnosti totiz nie su fakty, ale sposob, ktory tu (sice na naklady SOL a s extremnou toleranciou mojej osoby) predviedli. VEREJNE a bez akychkolvek ZABRAN.
    Presne tak, ako Tomcayni porusoval moralku, etiku, zakony a presne na urovni, na aku dostal nie malo ludi v meste.

    Nie, nebolo a nie je mi prijemne tolerovat taketo konanie a preto obrana je pochopitelna.

    P.S.: Vsimli ste si reaktivaciu diskutujuceho iba nedavno, vlastne do volieb vystupujuceho pod nickom „Xxx“?

    Konkretne on obhajoval Tomcanyiho, pressadzoval Jankulara a urazal, osocova a VEREJNE UMYSELNE KLAMAL o konkretnych osobach.

    Toto je realita v Seredi dnes. Dufam, ze ze uz nie dlho.

  47. Ani Kurbel nie je čarodejník, tak si nemyslite, že všetko vyrieši čarovným prútikom. Problémov je veľa, budúcnosť ukáže. Čierno-biele videnie nepomáha. Každý máme svoje prednosti i slabosti.

  48. Ani Kurbel nie je čarodejník, tak si nemyslite, že všetko vyrieši čarovným prútikom. Problémov je veľa, budúcnosť ukáže. Čierno-biele videnie nepomáha. Každý máme svoje prednosti i slabosti.

  49. Vy mate fakt niekedy myslenie ako 5-rocne deti. Ako prosim vas zakonne moze mesto nariadit niekomu nieco postavit? Na sukromnom pozemku?
    Mesto moze len REGULOVAT, tj. povedat co sa tam moze postavit v akych rozmeroch, podmienkach, tvaroch…
    Ved ked tam nieco chcete postavit tak sa ozvite majitelovi ze to odkupite ked vam to tam tak vadi.
    K tomu „bordelu“ co tam ostal, tak to je tiez umelecke dielo seredana p. Smigrovskeho odkazujuce na konsku zeleznicu, ktora v Seredi bola – keby ste si precitali tie cedule tam tak to pochopite – ale to by ste asi museli podaktori zdvihnut rit z auta.
    Skorej by ma zaujimalo preco mesto nedokaze roky vycistit burinu v meste, rocne nanosy spiny na parkoviskach cestach – pred par dnami TTSK vycistili aspon hlavny tah, ale mesto zeby vycistilo krajnice? Za Tomcanyiho to urobili mozno dvakrat za 12 rokov….
    Aj tie tabule co sem dal Majko, katastrofa, to sa malo menit hadam 4 roky dozadu a nie teraz, hlavne ze mame na ucte 3 miliony a par tisic na nove tabule nedame, lebo vsak naco…
    Ako spominala godanova na diskusii Bruchosity – hodnota tych 3 milionov na ucte dnes je asi tak polovicna oproti tomu aku mali hodnotu pred 4 rokmi, keby brucho neskreckoval peniaze ale rozumne ich investoval do projektov a udrzby mohla byt kopa veci spravenych za normalne peniaze, teraz nas to bude stat dvakrat tolko skrz inflaciu a energie. Ale tak hlavne ze mame pekne hodnotenie Ineko a Transparex.
    Mimochodom preco sa mesto nepochvalilo hodnotenim Transparency? Jaaaj uz viem…

  50. Vy mate fakt niekedy myslenie ako 5-rocne deti. Ako prosim vas zakonne moze mesto nariadit niekomu nieco postavit? Na sukromnom pozemku?
    Mesto moze len REGULOVAT, tj. povedat co sa tam moze postavit v akych rozmeroch, podmienkach, tvaroch…
    Ved ked tam nieco chcete postavit tak sa ozvite majitelovi ze to odkupite ked vam to tam tak vadi.
    K tomu „bordelu“ co tam ostal, tak to je tiez umelecke dielo seredana p. Smigrovskeho odkazujuce na konsku zeleznicu, ktora v Seredi bola – keby ste si precitali tie cedule tam tak to pochopite – ale to by ste asi museli podaktori zdvihnut rit z auta.
    Skorej by ma zaujimalo preco mesto nedokaze roky vycistit burinu v meste, rocne nanosy spiny na parkoviskach cestach – pred par dnami TTSK vycistili aspon hlavny tah, ale mesto zeby vycistilo krajnice? Za Tomcanyiho to urobili mozno dvakrat za 12 rokov….
    Aj tie tabule co sem dal Majko, katastrofa, to sa malo menit hadam 4 roky dozadu a nie teraz, hlavne ze mame na ucte 3 miliony a par tisic na nove tabule nedame, lebo vsak naco…
    Ako spominala godanova na diskusii Bruchosity – hodnota tych 3 milionov na ucte dnes je asi tak polovicna oproti tomu aku mali hodnotu pred 4 rokmi, keby brucho neskreckoval peniaze ale rozumne ich investoval do projektov a udrzby mohla byt kopa veci spravenych za normalne peniaze, teraz nas to bude stat dvakrat tolko skrz inflaciu a energie. Ale tak hlavne ze mame pekne hodnotenie Ineko a Transparex.
    Mimochodom preco sa mesto nepochvalilo hodnotenim Transparency? Jaaaj uz viem…

  51. O tom, kedy mali byt popisy na informacnych tabuliach vymenene, bezny clovek bez realnych skusenosti v reklame, moze polemizovat len pocitovo na zaklade toho, co videl a vidi.

    U vsetkych materialov vystavenych priamemu slnecnemu ziareniu, dochadza k opotrebovavaniu. Pri kombinacii slnecneho ziarenia, nasledne vody a mrazu, material je vystaveny skutocne extremnym podmienkam, ktorym skor ci neskor povoli a v podstate sa rozpadne.

    Najskor odchadza farba. Zo sytej cervenej ssa stava bledsia cervena, az nasledne farba ´vybledne uplne a zostane biela samolepka.
    Ide o roky, ale pride k tomu.

    Voda a mraz casom sposobia uplnu destrukciu materialu. Je potrebne uvedomit si, ze ako podkladovy kov, tak samolepky dilatuju, co do urcitej miery znesie samotna samolepka aj lepidlo.

    Tu ale vidime posledne stadium – uplny rozklad az „upecenie“ samolepiek. Pri polepoch aut je tento jav po rokoch mozne pozorovat hlavne na kapote nad motorom. Velke rozdiely teplot vykonaju svoje.

    Z fotografii beruc ohlad na tabule, ktore v meste su, no nie tak priamo na slnku usudzujem, ze k vymene polepov malo prist niekedy asi pat az sest rokov nazad.
    Ak by mali byt stale na reprezentacnej urovni, tak asi este o dva roky skor.

    Vedenie mesta zlyhalo na plnej ciare. To, co je ta tabuliach dnes, je uplnou ostudou a obhajovanie stavu uplnym a nepochopitelnym blaznovstvom.

  52. O tom, kedy mali byt popisy na informacnych tabuliach vymenene, bezny clovek bez realnych skusenosti v reklame, moze polemizovat len pocitovo na zaklade toho, co videl a vidi.

    U vsetkych materialov vystavenych priamemu slnecnemu ziareniu, dochadza k opotrebovavaniu. Pri kombinacii slnecneho ziarenia, nasledne vody a mrazu, material je vystaveny skutocne extremnym podmienkam, ktorym skor ci neskor povoli a v podstate sa rozpadne.

    Najskor odchadza farba. Zo sytej cervenej ssa stava bledsia cervena, az nasledne farba ´vybledne uplne a zostane biela samolepka.
    Ide o roky, ale pride k tomu.

    Voda a mraz casom sposobia uplnu destrukciu materialu. Je potrebne uvedomit si, ze ako podkladovy kov, tak samolepky dilatuju, co do urcitej miery znesie samotna samolepka aj lepidlo.

    Tu ale vidime posledne stadium – uplny rozklad az „upecenie“ samolepiek. Pri polepoch aut je tento jav po rokoch mozne pozorovat hlavne na kapote nad motorom. Velke rozdiely teplot vykonaju svoje.

    Z fotografii beruc ohlad na tabule, ktore v meste su, no nie tak priamo na slnku usudzujem, ze k vymene polepov malo prist niekedy asi pat az sest rokov nazad.
    Ak by mali byt stale na reprezentacnej urovni, tak asi este o dva roky skor.

    Vedenie mesta zlyhalo na plnej ciare. To, co je ta tabuliach dnes, je uplnou ostudou a obhajovanie stavu uplnym a nepochopitelnym blaznovstvom.

  53. Ja by som primatorovi podakoval za pracu, ale… Faktom je, ze ludia bezkritiky, mate fakt dojem, ze sa nejak za posledne roky Sered v niecom zlepsila? Ak ano, chodte sa pozriet napr. na ruinu menom kastiel, napr. V Galante sa buduje, pomaly, ale postupne a vysledok je viditelny. V Seredi? Vidite sami. Uz davno sa tam mali zacat vyrazne opravy, aby to niekomu nepadlo na hlavu. A co taky stadion? Ruina…Donedavna 5te muzstvo 1.ligy a hralo vsade mozne, len nie v Seredi. Rozbite chodniky, udrzba minimalna…Boli nejake drobne upravy, hlavne v okoli AB-cka, ze 🙂 … Bolo cas na zmenu pre toto mesto uz v minulom obdobi, lebo Sered zostala pribrzdena. Toto tu vypada ako nejaky skanzen. Fakt nik nevidite, ze to mesto proste zostalo „sedive“?! Nie, nechcem primatora len kritizovat, ci nadavat mu, to vobec. Len naozaj, vypada to tu hrozne. A to vidi aj slepy. To nespominam aj cesty… A ano, most je v sprave niekoho ineho, len preco mesto viac netlaci na opravu? V HC ho pomaly otvoria behom kratkej doby a v Seredi? Nic…

  54. Ja by som primatorovi podakoval za pracu, ale… Faktom je, ze ludia bezkritiky, mate fakt dojem, ze sa nejak za posledne roky Sered v niecom zlepsila? Ak ano, chodte sa pozriet napr. na ruinu menom kastiel, napr. V Galante sa buduje, pomaly, ale postupne a vysledok je viditelny. V Seredi? Vidite sami. Uz davno sa tam mali zacat vyrazne opravy, aby to niekomu nepadlo na hlavu. A co taky stadion? Ruina…Donedavna 5te muzstvo 1.ligy a hralo vsade mozne, len nie v Seredi. Rozbite chodniky, udrzba minimalna…Boli nejake drobne upravy, hlavne v okoli AB-cka, ze 🙂 … Bolo cas na zmenu pre toto mesto uz v minulom obdobi, lebo Sered zostala pribrzdena. Toto tu vypada ako nejaky skanzen. Fakt nik nevidite, ze to mesto proste zostalo „sedive“?! Nie, nechcem primatora len kritizovat, ci nadavat mu, to vobec. Len naozaj, vypada to tu hrozne. A to vidi aj slepy. To nespominam aj cesty… A ano, most je v sprave niekoho ineho, len preco mesto viac netlaci na opravu? V HC ho pomaly otvoria behom kratkej doby a v Seredi? Nic…

  55. Presne tak, nie je tu nič čo by malo nejakú pridanú hodnotu popri bežných činnostiach na zabezpečenie chodu mesta. Nič navyše. Žiadne kúpalisko, oddychová zóna, nič čo by obyvateľov presvedčilo nechodiť tráviť voľný čas do iných miest. Vlastne ani tie bežné činnosti neboli poriadne zabezpečené, pretože by sme to na stave ciest a chodníkov museli aj vidieť.

  56. Presne tak, nie je tu nič čo by malo nejakú pridanú hodnotu popri bežných činnostiach na zabezpečenie chodu mesta. Nič navyše. Žiadne kúpalisko, oddychová zóna, nič čo by obyvateľov presvedčilo nechodiť tráviť voľný čas do iných miest. Vlastne ani tie bežné činnosti neboli poriadne zabezpečené, pretože by sme to na stave ciest a chodníkov museli aj vidieť.

  57. Tešme sa prichádza nová krv. Budeme vidieť výsledky nového primátora za 4-roky. Možno už vytriezvel nový primátor a vidí do čoho ide. Čo všetko sa tu vyťahuje. Splniť očakávania neprajníkov starého primátora a najmä plniť a splniť očakávania p. Majka novým primátorom bude veľmi ťažké. Starého primátora nechajme už na pokoji. Nekandidoval.

  58. Tešme sa prichádza nová krv. Budeme vidieť výsledky nového primátora za 4-roky. Možno už vytriezvel nový primátor a vidí do čoho ide. Čo všetko sa tu vyťahuje. Splniť očakávania neprajníkov starého primátora a najmä plniť a splniť očakávania p. Majka novým primátorom bude veľmi ťažké. Starého primátora nechajme už na pokoji. Nekandidoval.

  59. ale ake svinstva napachal za svoje volebne obdobia to sa neda napravit za 4 roky vladnutia noveho primatora

  60. ale ake svinstva napachal za svoje volebne obdobia to sa neda napravit za 4 roky vladnutia noveho primatora

  61. Aké svinstvá napáchal ? Čítali ste žeby hlavná kontrolórka, alebo poslanci MsZ podali trestné oznámenie ? Ušlo mi niečo? Lebo neviem o ničom.

  62. Aké svinstvá napáchal ? Čítali ste žeby hlavná kontrolórka, alebo poslanci MsZ podali trestné oznámenie ? Ušlo mi niečo? Lebo neviem o ničom.

  63. ked ste si mysleli že Tomčany skončí ako poslanec do vuc tak sa preberte. on toto miesto zobchoduje za niečo viacej zaplatené

  64. ked ste si mysleli že Tomčany skončí ako poslanec do vuc tak sa preberte. on toto miesto zobchoduje za niečo viacej zaplatené

  65. Náhodou na križovatke Dlhá-Ivana Krasku (pri poliklinike) sú osadené nové informačné tabule.

  66. Náhodou na križovatke Dlhá-Ivana Krasku (pri poliklinike) sú osadené nové informačné tabule.

  67. Pan Majko sa nam rozlucil s Tomcanyim a co bude teraz na SOL???? No nezaprel sa, ukazal zase vsetky negativa 🙂 Uvidime ako zhodnoti situaciu za 4 roky….

  68. Pan Majko sa nam rozlucil s Tomcanyim a co bude teraz na SOL???? No nezaprel sa, ukazal zase vsetky negativa 🙂 Uvidime ako zhodnoti situaciu za 4 roky….

  69. Anonym 9. novembra 2022, 20:20 – omyl, jedno z negativ. Este vela co je potrebne ukazat a zachovat tak ako dokumentaciu stavu, v akom verejne priestranstvo Mesta Sered je v case, kedy po dvanastich rokoch z postu primatora odchadza Tomcanyi. A zaroven napisat, preco je tomu tak a ako a preco to mohlo a malo byt inak.

  70. Anonym 9. novembra 2022, 20:20 – omyl, jedno z negativ. Este vela co je potrebne ukazat a zachovat tak ako dokumentaciu stavu, v akom verejne priestranstvo Mesta Sered je v case, kedy po dvanastich rokoch z postu primatora odchadza Tomcanyi. A zaroven napisat, preco je tomu tak a ako a preco to mohlo a malo byt inak.

  71. Ja by som panovi Majkovi odporucil aby nepisal inteligentne, lebo vacsina Seredanov to aj tak nepochopi….😛

  72. Ja by som panovi Majkovi odporucil aby nepisal inteligentne, lebo vacsina Seredanov to aj tak nepochopi….😛

  73. Chodím hodne po Slovensku, ale fakt v podobne rozpadnutom stave som nikde informačný system mesta, alebo obce nevidel. To je viditeľná vizitka mesta a ignorancia najhrubšieho zrna a nielen primátora, ale aj príslušných vedúcich pracovníkov. Pozrite si v akom stave sa takéto tabuľky nachádzajú v hociktorých dedinách a mestách v okolí. Hanbím sa za Sered ako pes a v peniazoch t rozhodne nie je…

  74. Chodím hodne po Slovensku, ale fakt v podobne rozpadnutom stave som nikde informačný system mesta, alebo obce nevidel. To je viditeľná vizitka mesta a ignorancia najhrubšieho zrna a nielen primátora, ale aj príslušných vedúcich pracovníkov. Pozrite si v akom stave sa takéto tabuľky nachádzajú v hociktorých dedinách a mestách v okolí. Hanbím sa za Sered ako pes a v peniazoch t rozhodne nie je…

  75. Anonym 8. decembra 2022, 9:58 – ja sa za Sered nehanbim, no hanbou pre mesto podla mna je byvale vedenie mesta na cele s exprimatorom Tomcanyim, ktore mesto dostalo nielen moralne, ale ako vidiet na fotografiach, aj realne na ciste dno.

    Co v takom pripade odporucate?

  76. Anonym 8. decembra 2022, 9:58 – ja sa za Sered nehanbim, no hanbou pre mesto podla mna je byvale vedenie mesta na cele s exprimatorom Tomcanyim, ktore mesto dostalo nielen moralne, ale ako vidiet na fotografiach, aj realne na ciste dno.

    Co v takom pripade odporucate?

  77. Niekedy až na dne pochopíme, načo by sme tam hore nikdy neprišli. Už sa len odraziť a dať veci do poriadku.

  78. Niekedy až na dne pochopíme, načo by sme tam hore nikdy neprišli. Už sa len odraziť a dať veci do poriadku.

  79. Podla teba je hanbou pre mesto bývalé vedenie na čele s exprimátorom.Ja si to nemyslím,podla mna sú hanbou pre mesto tieto bulvárne noviny na čele s tebou.Každý máme nato svoj názor,veď máme demokraciu. Či nie?

  80. Podla teba je hanbou pre mesto bývalé vedenie na čele s exprimátorom.Ja si to nemyslím,podla mna sú hanbou pre mesto tieto bulvárne noviny na čele s tebou.Každý máme nato svoj názor,veď máme demokraciu. Či nie?

  81. Anonym 8. decembra 2022, 19:48 – NEmam s Tvojim nazorom problem.

    NEplatis ich a NEmusis ich citat, kludne ignoruj.

    Exprimator a jeho konanie je o inom. On sapravoval VECI VEREJNE a rozhodnutiami a konanim PRIAMO OVPLYVNIL ZIVOT tisicok ludi. A bol za to dvanast rokov vysoko nadstandardne plateny vsetkymi obyvatelmi mesta.

    A ti nemali moznost sami zariadit, aby sa jeho konanie (alebo NEkonanie tam, kde konat vo verejnom zaujme bolo jeho povinnostou) ich zivota a podnikanie NEdotykalo.

    To je podstatny rozdiel.
    Pochopil si?

  82. Anonym 8. decembra 2022, 19:48 – NEmam s Tvojim nazorom problem.

    NEplatis ich a NEmusis ich citat, kludne ignoruj.

    Exprimator a jeho konanie je o inom. On sapravoval VECI VEREJNE a rozhodnutiami a konanim PRIAMO OVPLYVNIL ZIVOT tisicok ludi. A bol za to dvanast rokov vysoko nadstandardne plateny vsetkymi obyvatelmi mesta.

    A ti nemali moznost sami zariadit, aby sa jeho konanie (alebo NEkonanie tam, kde konat vo verejnom zaujme bolo jeho povinnostou) ich zivota a podnikanie NEdotykalo.

    To je podstatny rozdiel.
    Pochopil si?

  83. Prečo si ho potom tí ľudia zvolili 3 krát po sebe za primátora.Podľa mna preto,že s ním boli spokojní.

  84. Prečo si ho potom tí ľudia zvolili 3 krát po sebe za primátora.Podľa mna preto,že s ním boli spokojní.

  85. To je smutné keď redaktor pripomína praktiky a vlastnosti trnavského psychopata Matoviča. Počas psycho vlády si tvrdohlavo zastával Olano a kydal na oponentov…. Myslel som že novinári a redaktori majú byť nestranný, myslieť a uvažovať vlastným rozumom. Ale bohužial dnes funguje len „hlavný mediálny prúd“ a ten určuje čo je pravda a čo je lož, pripomína mi to ťažké obdobie bolševizmu a nacizmu … Treba skúsiť ísť robiť cenzuranta a nahlasovateľa do FB, na to sú profi predpoklady

  86. To je smutné keď redaktor pripomína praktiky a vlastnosti trnavského psychopata Matoviča. Počas psycho vlády si tvrdohlavo zastával Olano a kydal na oponentov…. Myslel som že novinári a redaktori majú byť nestranný, myslieť a uvažovať vlastným rozumom. Ale bohužial dnes funguje len „hlavný mediálny prúd“ a ten určuje čo je pravda a čo je lož, pripomína mi to ťažké obdobie bolševizmu a nacizmu … Treba skúsiť ísť robiť cenzuranta a nahlasovateľa do FB, na to sú profi predpoklady

  87. k tým „vlastnostiam t.p.Matoviča“:vojde do histórie ako snáď jediný minister financií,ktorý vyhlásil,že u nich má peniaze na starosti Pavlínka,lebo on sa vo financiách nevyzná…To je na Nobelovu cenu za blbosť.

  88. k tým „vlastnostiam t.p.Matoviča“:vojde do histórie ako snáď jediný minister financií,ktorý vyhlásil,že u nich má peniaze na starosti Pavlínka,lebo on sa vo financiách nevyzná…To je na Nobelovu cenu za blbosť.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

spot_img
- Inzercia -spot_img

Aktuality

spot_img

Aktuality

Sponzorované