back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Kto bude kandidovať za poslanca OZ v Šintave?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Aby občan mohol ísť kandidovať ako nezávislý kandidát v komunálnych voľbách v našej obci nutne potrebuje minimálne 100 podpisov od obyvateľov. V stredu som ako nezávislý kandidát na obecný úrad odovzdal podpisové hárky s vyše 150 podpismi. Rád by som sa poďakoval občanom, ktorí sa podpísali, za možnosť byť volený.

Prečo idem opäť kandidovať? Obec sa za posledné štyri roky začala pomaly meniť k lepšiemu. Myslím si, že nás čaká ešte dlhá cesta a mali by sme putovanie po nej urýchliť, aby obec vyzerala krajšie. To však nezávisí iba od poslancov a starostky/tu, ale od všetkých občanov. Poslanci iba zastupujú občanov pri rozhodovaní v obecnom zastupiteľstve. Niektorí si myslia, že volia dobrovoľníkov na „všetko“, ktorí nemajú čo robiť, a tak idú kandidovať za poslancov. Voľbou v komunálnych voľbách nezaniká spolupatričnosť občanov za to ako bude obec vyzerať. Práve naopak. Občania obce si nevolia deviatich „dobrovoľníkov“ (rozumej poslancov), a tým to pre nich skončilo.

Posledné štyri roky ma veľmi potešila práve občianska aktivita v obci: Bobrová dolina, ihrisko pri hrádzi, brigáda rodičov na ihriskách, občianske získavanie peňazí na malé projekty v obci…  Nepochybne tým všetkým sa obec skrášľuje. Ďakujem všetkým, ktorí sa takto angažujú.

Obecné zastupiteľstvo toto volebné obdobie bolo zaujímavé. Nestretli sa tam iba „zdvíhači“ rúk. Našli sa tam aj osobnosti s vlastným názorom. To, že niekedy výmena názorov bola „živšia“, považujem za prospešné. V rôznorodosti sa môže zrodiť aj nová kvalita. Aj práve preto, by ma potešilo, keby všetci terajší poslanci išli opäť kandidovať. Myslím si, že obci by to prospelo. Služba nie je beh na krátke trate, ale maratón. A byť poslancom je skutočne služba občanom. Kto to myslí skutočne a  odborne vážne vie, že príprava na zastupiteľstvo zaberie veľa času. Pri hlasovaní treba mať aj odvahu zostať sám sebou.

Ale aby som odpovedal aj na otázku v úvode článku. Presnú odpoveď zistíme už koncom augusta, kedy budú musieť byť odovzdané kandidátske listiny. Nezdá sa, že by bol o službu poslanca veľký záujem. Terajší poslanci nastavili laťku odbornosti asi najvyššie z doterajších zastupiteľstiev. Už nepotrebujeme iba zdvíhačov rúk. Osobne som sám zvedavý, kto bude kandidovať.

 

- Článok pokračuje pod reklamou -

Ján Šimulčík, poslanec OZ

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. 13. augusta 2022, 21:37 KDH by malo lepšie zvážiť, koho navrhne za kandidáta na poslanca. Neviem, či títo zvolení v odchádzajúcom období , splnili predvolené sľuby.

  2. Najlepšie by bolo z kadehakov keby nebol nikto. Hlavné ty čo sa predbiehajú kto bude skôr v kostole a bližšie k farárovi.

  3. V dnešnej dobe byť zlým je ľahšie ako byť dobrý. Aj KDH nemá imunitu voči zlu, ale malo by sa vedieť s ním aspoň vysporiadať. Podľa posledného sčítania sa v obci za veriacich dobrovoľne považuje 75 percent obyvateľov a tak by malo by byť zložené aj zastupiteľstvo.

  4. 14. augusta 2022, 10:16 Anonym, ako si na to prišiel? Príspevok reaguje na názory vyššie, kde sa KDH spomína. Sú aj iné politické strany , ktoré sú kresťanské, ale v názve to nemajú.

  5. Anonym by sa mal dať vyšetriť na psychiatrii, lebo ako sa vo svojich komentároch predvádza, sa vymyká zdravému rozumu. Nech sa tu píše o čomkoľvek, alebo o komkoľvek, každého uráža, a tvári sa ako by zhltol všetku múdrosť sveta. A konečne, nikto mu nebude stáť pri hlave s pištoľou, že musí voliť KDH. Aj Lacko by sa mal kontrolovať vo svojich vyjadreniach a neurážať ľudí, ktorí chodia do kostola. Nikto sa nestará, či on sedí v krčme,

  6. Určite je vecou majiteľa Sered on-line, aké príspevky admin pustí. Urážanie je v móde. Ak chcete reagovať na urážlivý komentár, tak napíše, že je to spam.

  7. Myslím si, že poslanec Kavoň bol aj prínosom pre obec a potešilo by ma, ak by opäť kandidoval. To, že na spravodlivosť a niektoré ekonomické témy máme iné pohľady, bolo skôr obohacujúce. Dúfam, že pre obidve strany. Teším sa na ďalšiu spoluprácu.

    Ján Šimulčík

  8. To myslite vazne pan Simulcik? Tie vase one man show boli maximalne zbytocne. Obidvaja mate vysoke ego a len ste sa chodili na zastupitelstva odbavova kto je vacsi, mudrejsi krajsi a obidvaja ste akurat tak somari co plytvate casom. Potrebujete sa pocuvat a vidiet na kamere. Dufam ze ani jedneho z vas dvoch ludia nezvlia, lebo takych sebalubych poslancov nasa dedina nepotrebuje. Pysnych KDH stacilo. Par chlapov so sedialckym rozumom dedina este ma.

  9. A na poste starostu bez Holicku a Režnakovej. Títo dvaja rozdeľovali obec a už treba osobnosť, čo bude spájať.

  10. Pre „anonym“

    Vždy ma „fascinujú“ anonymní hrdinovia, ktorí spravodlivo bijú napravo a naľavo, poučujú, ale zabudnú sa podpísať.
    Áno, myslím to vážne, že poslanec Kavoň bol aj prínosom pre obec. Nemal problém verejne prezentovať svoje názory. Nepotreboval sa anonymne schovávať. Jeden z predpokladov sedliackeho rozumu je to, že sa človek nehanbí za svoje názory, a preto sa pod ne podpisuje svojím menom.

    2, Nepredpokladám, že najväčšia túžba pána Kavoňa je byť poslancom. Nie je na to odkázaný a má čo robiť aj bez toho. Obdobne je to aj u mňa.

    3, Poteším sa, keď chlapi zo sedliackym rozumom z dediny konečne pôjdu kandidovať. Totiž, inak to vyzerá na videu a na OZ a inak, keď chcete byť zodpovedný poslanec. Pán „anonym“, nechcete nám to ukázať? Prehovore tých chlapov, aby konečne kandidovali.

    Ján Šimulčík

  11. pre simulcika,myslite,ze staci verejne prezentovat svoj nazor?co ked bude ten nazor nespravny,nevyhodny pre obec?ci kaslat na to hlavne,ze poslanec nieco zablaboce a stoji si za svojim nespravnym nazorom.

  12. Ján Šimulčík 16. augusta 2022, 21:57 – Jano, prosim, prestan uz s tym intelektualnym pohladom na jednoduche veci. Bezny obcan to nepochopi a Ty nasledne medzi ludmi vyzeras ako… – skor upozornim na fakt, ze ludia radsej primu tupelo hovoriace z cesty, ale vystupujuce ako alfa samec a vodca svorky.
    Na zastupitelstve, ani v diskusii nestojis pred studentami VS, vedcami alebo disidentami, ktori vedia kto, preco a za co…
    Takmer sto % obcanov sa NIKDY nedokaze VEREJNE pod svojim menom postavit proti a radsej tisko trpia a nahlas nadavaju doma za pocitacom, alebo pri pive v obecnej krcme.

    V kazdom pripade Teba nepochopia a blizky je im hulvat exstarosta, alebo Tvoj kolega Kavon, ktoreho by slusni ludia mali hnat k zodpovednosti za robenie hrubych ciar namiesto vysetrovania nehospodarneho nakladania s verejnymi peniazmi.

    Poslanec Kavon spravidla placal piate cez deviate, protirecil si aj pocas jedneho vystupenia, rozpraval vela a preto, aby sa ukazal a zaujal pritomnu cast verejnosti ochotnu zit aj po krk v srackach, len nech na to nikto nepoukazuje. Jeho prvoradym cielom evidentne bolo vystupit proti Tebe, nech povies hocico.

    Ved si pripomen na videa, ktore su publikovane.

    A k vianociam funkciou obdarovanu starostku rozoberiem samostatne.

  13. Exstarosta sa musí dobre rehotať, keď si to tu číta. Situácia je takáto: Volič v Šintave je zmätený. Nerozumie, ani článku, lebo mu to nesedí s tým obrazom, ktorý si vytvoril zo záznamov OZ. Táto tragikomédia mi pripomína vládu SR, v podstate nechce zle občanom, ale za všetko, čo urobí, tak je neustále kritizovaná.

  14. Takto, po voľbách v roku 2018 aj 2020 bola šanca na zmenu v Šintave aj na Slovensku, žiaľ bola premrhaná. Smutné však bude, ak budú kandidovať tí, či ju premrhali, alebo bude kandidovať exstarosta.

  15. V čom bola premrhaná šanca v Šintave? V obci sa veľa toho k lepšiemu zmenilo za posledné volebné obdobie.

  16. Takto pozrite sa na predvolené sľuby a čo z toho splnili. Arogancia moci sa začala prejavovať už po polroku , po Holickovi nebolo ťažké byť lepší, ale radikálne sa nič nezmenilo. Asi nežije v obci, tak jak píše poslanec niekoľko občanov sa viac angažovalo. Tak napíšte aj vy tie zlepšenia.

  17. Občan… Akých poslancov by ste chceli? Takých, čo budú len svoje podnikateľské aktivity preferovať? Alebo budú hľadať výhody pre seba, rodinu, kamarátov? Keď ste tak veľmi nespokojný, musíte mať predstavu tej nápravy, ktorú očakávate blížiacimi voľbami, keďže vás títo poslanci a starostka sklamali.

  18. Takto to aj mám, v rámci volebného výsledku budú plniť sľuby, Budú počúvať občanov bez arogancie, konať zákonne, keď pochybia, budú sa snažiť chybu napraviť, nebudú okolo seba kopať do tých , čo chybu našli, nebudú preferovať rodinu, kamarátov a podnikateľov.

  19. Včera bol posledný deň na odovzdanie kandidátnych listín, ale nikto sa verejne mimo tu pána poslanca neprezetoval.
    Ani na FB nieje zmienka o voľbách.
    Vie niekto, kde sa predstavujú kandidáti do zastupiteľstva Šintavy?

  20. Prihlasilo sa len 9 kandidátov na poslanca. Čiže budú zvolení všetci. Žiaľbohu pre obec aj PÁN Šimulčík. Zase sa 4 roky nič nespraví…škoda. Táto obec má obrovský potenciál.

  21. Súčasná starostka už ohlásila na FB kandidatúru a má tam aj príspevky od občanov. Koľko málo niekomu stačí k spokojnosti a koľko vôbec nerozumie, čo je v kompetencii starostu.

  22. O anonymoch som už písal – hrdinovia, bez odvahy sa podpísať. Teraz sa pozastavím pri odbornosti.

    Šintavan pôvodom ste 31. augusta 2022 o 11:22 napísal: „Prihlasilo sa len 9 kandidátov na poslanca. Čiže budú zvolení všetci. Žiaľbohu pre obec aj PÁN Šimulčík. Zase sa 4 roky nič nespraví…škoda. Táto obec má obrovský potenciál.“

    1, „Šintavan pôvodom“ mohol ísť spokojne kandidovať za poslanca a verejne ukázať svoje schopnosti. Spokojne ma mohol nahradiť.

    2, Žiaden poslanec ako jednotlivec nemôže v obci nič ovplyvniť. Na rozhodnutie v OZ treba minimálne 5 poslancov a nie len jedného. Teda, či sa v obci niečo schváli /urobí/, nerozhoduje jeden poslanec, ale väčšina poslancov.

    3, Ale ani rozhodnutie poslancov nemusí byť rozhodujúce, aj keď zámer schválilo 5 poslancov. Dôležitý je výkon od platených pracovníkov OÚ a najmä starostu, ktorý uskutočňuje rozhodnutia poslancov /nie iba jedného poslanca/.

    4, Zhrniem to. To, čo sa urobí v obci, je rozhodnutie poslancov /minimálne 5/ a výkonu /starostu/. Samozrejme, ak k uskutočneniu určitej veci chýbajú hlasy poslancov, treba sa pýtať všetkých, ktorí za daný návrh nehlasoval, prečo tak urobili. Za posledné volebné obdobie 2018 – 2022 si nepamätám na žiadny zásadný návrh, ktorý by slúžil k rozvoju obce a poslanci by ho neschválili.

    Ján Šimulčík, poslanec OZ

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

spot_img
- Inzercia -spot_img

Aktuality

spot_img

Aktuality

Sponzorované