back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Ďalšie prírastky v Múzeu totality od Petra Kalmusa

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Ďalšie osobné stretnutie s Petrom Kalmusom najskôr v kaviarni „Habibi“ v Piešťanoch a následne v jeho byte plnom skutočne zaujímavých nových a starých vecí prinieslo ďalšie prírastky do Múzea totality.

 

Peter vyhrabal originálny leták  VPN z novembra ´89, ale aj závesnú školskú mapu zo socialistických čias.

Vrátane knižky Československé automobily z čias socializmu, artefakty Múzeu totality  Peter Kalmus daroval.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Petrovi ako obyčajne srdečne ďakujeme. Darované dobové artefakty sú už teraz vystavené v priestoroch Múzea totality v Seredi.

– – –

Exponáty Múzea totality sú postupne  dokumentované fotograficky a spolu s popiskami publikované na online platforme, ktorú môžete navštíviť tu:

https://www.muzeumtotality.online/

Ďalšie informácie o totalitnej dobe a socialistickom Československu nájdete tu:

https://socializmus.sk/

Ak máte staré predmety z čias socializmu a máte záujem umiestniť ich v múzeu pre ich zachovanie pre ďalšie generácie, uvítame to a bez váhania sa ozvite e-mailom, alebo telefonicky na číslo: 0907 277 777.

Zachovajme kus histórie aj pre tých, ktorí tu budú pre nás. A ukážme im, aký bol reálny život v totalitnej dobe, kedy si jedna strana prisvojila moc a vládu nad ľuďmi aj za cenu ich streľby na hraniciach, ak sa systém rozhodli opustiť.

Ukazujme a o dobe minulej hovorme našim deťom pravdu, aby im dobré veci slúžili ako príklad a zo zlých sa poučili a chyby minulosti neopakovali.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Nezabúdajme, sloboda stojí za to a za jej získanie veľa ľudí trpelo a mnohí dokonca položili život.

Video z Muzea totality:

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. kalmusa nepoznam poznam vsak niektore jeho umelecke vyplody a z nich sa da velmi uspesne usudzovat ze je to chudak

  2. …tak podla tych 4 prispevkov usudzujem, ze su tu znamejsi ludia, len nie a nie sa ukazat, co take dokazali…

  3. onanym skus si pozriet umelecky vytvor pana Kalmusa ked sa nahy prehana po nejakom sklade ci co to je a hadze sa na podlahu do vody neskutocny umelecky zazitok
    radsej nedokazat nic ako taketo nieco

  4. Aj keby mi nebolo hneď všetko, čo robí p.Kalmus sympatické, hovorím: vďaka Bohu za Kalmusa, lebo vyrušuje túto neonormalizačnú spoločnosť v jej ustrnutí. Mimochodom, pán Kurbel, aj sv.Františka z Assisi považovali vo svojej dobe za blázna a čudáka, keď si vyzliekol šaty a nahý odkráčal z rodného mesta, preč od rodiny. Tým ich samozrejme nedávam na rovnakú úroveň, nuansy sú mi zrejmé. No hodnotiť niekoho hneď ako chudáka sa mi z vašich úst nejako nepozdáva. To sú skôr chudáci v pravom zmysle slova tí, ktorí v inej diskusii kopali do zosnulého kardinála Tomka.

  5. umenie petra kalmusa moje video

    treba vidiet ako reve beha nahaty medzi nadrzami a hadze sa na zem do vody bezne by takto vyvadzajuceho cloveka zobrali na liecenie do pezinka

  6. nikto normalny nemoze Kalmusa hodnotit pozitivne a uz vobec nie obhajovat jeho chovanie. A ten kto to robi je taky isty hlupak ako Kalmus. Proste ci sa dakto urazy alebo nie je to fakt. Kurbel nie je moj oblubenec ale ma 100 percentnu pravdu. Tento krat pan Kurbel palec hore.

  7. Ani ty nechapes o com je nastavenie druhej tvare. A na radoby umelca srat. Ale ja sa v nedelu nebucham do prs.

  8. Tvorba pána Kalmusa je určená pre špecifické publikum s vycibreným umeleckým vkusom. Podrobne analyzuje a reflektuje vnútropsychologickú integritu súčasnej spoločnosti a vizualizuje jej abstraktný segment každodenného stereotypu. Diela ako napríklad Laboratórna situácia alebo Vodáreň, patria medzi najznámejšie a najviac pretraktované laickou a odbornou verejnosťou, ale tvoria len periférny fragment komplexného korpusu jeho umeleckého univerza.

  9. Kustód,takým ako je kalmus a jeho špeciálnemu publiku sa na slovensku ľudovo hovorí že im jebe.

  10. kustod dakujem za vysvetlenie aj v pezinku ci zaluzi su takyto umelci dielo vodaren je priam fascinujuce a iba uplny nevzdelanec mu nerozumie a nevie co nim pan umelec chcel povedat ( nie som si isty ci to vie aj on )a to nehovorim o diele s pretekarskym autom ci len s volantom no co uz ked narod je taky zadubeny a nechape takych velikanov

  11. Kalmus môže byť vzor pre ľudí ako Hovnomen ktorý natieral na hlavy svoje výkaly.
    Slušní človek o Kalmusa ani nezavadí.

  12. takych defektov ako je kalmus a jeho obdivovatelov je stale viac a viac,uz tu vidime pravidelneho prispievatela imbecila tomasa,alebo carbala najmudrejsieho z trnavskej, ukrajinskeho patrona.

  13. v jednom jeho videu Kalmus nastriekal na cisty bilbord Peter Kaamus prezident
    ani vlastne meno nevie napisat

  14. Na tých fotografiách je vidieť že je to v podstate šťastný človek, aj keby čítal čo sa tu o ňom píše tak jeho myslenie bude úplne inde.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

spot_img
- Inzercia -spot_img

Aktuality

spot_img

Aktuality

Sponzorované