back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Na „vymetenie“ špiny zo svojich radov a vyšetrenie prípadu podpálenia auta, mali príslušné orgány 6 rokov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Presne o tomto čase pred šiestimi rokmi od nás odchádzal advokát, mali sme za sebou výpoveď na OO PZ, na ulici pred domom stál zhorený vrak nášho auta a my sme rozmýšľali, ako sa zariadime v ďalšom živote.

Polícia síce mala pod zámkom nájomného podpaľača Tomáša Andu, no my sme vedeli, že nie on je tým podstatným prvkom v hierarchii zločineckej skupiny, ktorá sa týmto zákerným a brutálnym útokom na náš majetok snažila zastrašiť nás.

Pri výpovedi na OO PZ v Seredi pri podávaní trestného oznámenia vypočúvajúci policajný orgán –  policajt odmietal do spisu prijať dôkazový materiál. Namietal, že ho „zabijú“, bude mať problémy. Jeho razítkom orazítkované kópie dôkazov mojou manželkou skončili u nás a originály sme mu položili na stôl s tým, že ich kľudne  môže hodiť do koša alebo dať do skartovačky.

Tak po prvý raz v spise skončili kópie článkov, o čom a o kom konkrétne v novinách píšeme, aké materiály uverejňujeme a na koho podľa viacerých poslancov, ale aj právnikov a ekonómov nezákonné konanie noviny verejne intenzívne upozorňujú.

Do spisu sme vypovedali, ktorým smerom sa má vyšetrovanie uberať, ak  má byť úspešné.

Materiály sú v spise dodnes.

- Článok pokračuje pod reklamou -

– – –

Popoludní policajný špeciálne cvičený pes jednoznačne označil miesto, kde páchateľ nalial benzín, tento zapálil a bez kontroly či v osobnom aute manželkou odstavenom pred domom len niekoľko minút pred tým, nesedí náš vtedy iba osemročný syn. Nájomný podpaľač Anda neriešil, či v autosedačke na zadnom sedadle zaživa neupáli naše dieťa. Konal tak, lebo podľa jeho slov, mama potrebovala peniaze a preto on prijal objednávku na podpálenie konkrétneho auta za dvesto Eur.

Iba dve hodiny po čine ho ale šikovní a pozorní policajti OR PZ Galanta nevytiahli z predajne potravín v Malej Mači a nevyrušili pri kupovaní chleba a mlieka pre matku, ale spolu s vodičom Bittom ich na políciu mali dovliecť z jednej galantskej herne.

Na polícii mimo záznam mali toho povedať hodne. A obhajovať ich prišiel súkromný advokát, ktorého služby si nájomný podpaľač na objednávku likvidujúci hodnotný cudzí majetok za odmenu 200 Eur, dovoliť nemohol. Čudujete sa? Aj my, no policajt, prokurátorka a sudkyňa nie.

- Článok pokračuje pod reklamou -

– – –

Od úmyselného podpálenia a zničenia nášho auta (bolo v záruke), dnes uplynulo 6 rokov. Vo vyšetrovacom spise sa nachádzajú informácie, ktoré kompetentné orgány akosi stále úmyselne nechcú vidieť, vyhodnotiť a pracovať s nimi. Samotní policajti nám (a nielen nám) v minulosti nie raz potvrdili, že sú pravdivé a že im nie je umožnené prípad korektne vyšetriť.

Spoločnosť  sa musí vysporiadať s každým nezákonným konaním. Najmä s tým, ktoré priamo ohrozuje samotné základy demokracie a likviduje dôveru občanov v právo,  spravodlivosť a základy právneho štátu.

– – –

Čakali sme  6 rokov. Toľko systematicky žiadame políciu, prokuratúru a justíciu, aby sa vysporiadala s vyšetrovaním  tohto prípadu v súlade so zákonom a v súlade s verejným záujmom. Šesť rokov upozorňujeme na neskutočnú korupciu v PZ, na prokuratúre a v justícii. OČTK majú k dispozícii dostatok dôkazov potvrdzujúcich dôvodné podozrenie korumpovania minimálne niektorých policajtov, prokurátorov a sudcov ešte stále vplyvnými ľuďmi v komunálnej politike a tými, ktorí majú stáť za nimi.

A šesť rokov sme dali menovaným orgánom, čas na upratanie si svinčíka a vysporiadanie sa so skorumpovanými jedincami vo svojich radoch. Šesť rokov čakáme, kedy si štát začne plniť základné povinnosti voči občanom.

Nič…

Dnes sme začali písať seriál, ktorý má zároveň byť výzvou pre Generálneho prokurátora, ministra vnútra SR, prezidenta PZ a ministerku spravodlivosti SR k nastoleniu práva tam, kde bolo kompetentnými orgánmi pošliapané.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Zadržanie nájomného podpaľača Tomáša Andu a jeho odsúdenie je fajn. Pre ďalší život  a bezpečnosť  našej rodiny, právo a spravodlivosť v SR je dôležité vyšetrenie, kto a cez koho objednal zastrašovanie novinára, zničenie jeho majetku, kto riskoval život jeho maloletého dieťaťa a kto je ten, kto podľa dôkazov ktoré máme k dispozícii mal ovplyvňovať vyšetrovanie. 

Skutok sa stal….

(Nateraz tu z časti anonymizovaný text je súčasťou dokončovanej knihy s podstatne otvorenejším a konkrétnejším obsahom. Text s dôkazným materiálom je uložený na niekoľkých bezpečných miestach a bude zverejnený okamžite, ako bude ďalej zastrašovaná naša rodina, médium, alebo niekomu z nás bude akýmkoľvek spôsobom ublížené.)

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Policajti sú ešte väčší zločinci než tí čo behajú po ulici,samozrejme česť výnimkám,apropo všimol si niekto že po zadržaní Seredskej elity podalo už 30% policajtov v okrese výpovede

  2. Nazvať sa novinárom kde v tak krátkom článku je toľko chýb z gramatiky že je skôr na zamyslenie či sa každý občan môže nazvať novinárom len preto že bloguje.

  3. 6.18 ty dindaj hlupy. Ved ty ani netusis co take slova ako novinar ci bloger znamenaju. Mam taky dojem, ze vy tupe hovna pochadzate zo stada nepodarov od tatkov mesta. Ale hlavne, ze mate priestor.

  4. pan Majko ako ste mi hovoril aj vy viete z prostredia policie nezavisle od mojich informacii
    kto objednal podpalenie vašho auta.A tento vagabund si stale beha po slobode a uživa si povesť ctihodneho občana. Žial toto je realita dnešnej doby

  5. Pán Majko nám bolo tiež podpálené auto pred domom a Pánko si chodí tiež po meste a užíva si spokojný život spravodlivosť na tomto svete patrí nie slušným ľuďom ale takým smrdom čo slušným ľuďom ničia ich kľudný život asi tak

  6. Čo na to okresní funkcionári v Galante? Nemajú záujem vytvoriť vyšetrovateľom podmienky na vyšetrenie prípadu?

  7. To je hra na mačku a myš. Tak, ako deti sme sa hrávali na doktorov, policajtov…, tak je to teraz aj skutočne. Policajt, ktorý chce si poctivo vykonávať svoju prácu, nemá šancu, lebo vrchnosť zakročí, alebo sám, alebo jeho rodina bude ohrozená zločincami. Však vidíte, že len malé percento zločincov je odsúdených, že keď jeden súd ho odsúdi, najvyšší súd ho prepustí, alebo sa so sudcom dohodne „o vine a treste“, čo je tiež rarita, alebo pre nedostatok dôkazov. Asi by sme dosť ušetrili, keby boli súdy zrušené. Načo sú? Mnohí ľudia sa ani za niekoľko desiatok rokov nedožili súdneho konania. Tak to v našom štáte chodí. Množstvo povymýšľaných inštitúcií, súdov, politických strán, ktoré dobre zarábajú. Bude aj horšie.

  8. Zbohom demokracia.Za komuša sa ludia báli ŠTB, dnes sa boja zločincov. Zločinci ovládajú štát .

  9. Autá sa asi niekedy zapaľujú len tak lebo ja som nikdy v živote nikomu neublížil ani v živote nič neukradol len sa my do života zaplietol psychopat ktorý nevie ovládať svoje ego a rád ubližuje pomstou takou že rád podpaluje autá asi mu to robí dobre

  10. Pavol Kurbel 18. júna 2022, 8:05 – ano, ZIAL je to tak. Ja osobne mam informaciu ktoru obsahuje vysetrovaci spis potvrdenu z dvoch na sebe nezavislych policajnych zdrojov.

    Ale o tom neskor.

  11. Dá to tu niekto a vôbec niekedy do poriadku? Len sa to čím ďalej, tým viac nabaľuje. Je to nekonečný príbeh. Žiaľ, že týmto svinstvom je už nasiaknutý celý svet. Neviem, kam sa mal možnosť uchýliť, že by tam tiež nebola korupcia? Veľmi ťažko by sa takéto miesto našlo? Ukážte mi jedného, nie dvoch politikov, ktorí majú čistý štít, že z toho nič nemajú /ako tvrdil Mečiar/, že žijú len z platu!

  12. Na Slovensku sa domožu spravodlivosti len známe,alebo verejné činné osoby Na obyčajného človeka orgán kašle, prípadne s ním pozameta tak ako to vyhovuje im.Nečudo keď sami páchajú trestnú činnosť ti,čo majú proti nej brojit.

  13. Takéto sa má riešiť mimo okres aby neboli väzby na orgány.. 😎 Toto sú ftipné situácie z domova, doslova..

  14. Anonym 18. júna 2022, 9:57 – zlocin a jeho pachatelia su jedna vec a demokracia druha.

    Tu hovorime o tolerovani, ignorovani a tym podporovani nezakonneho konania kompetentnymi organmi statom ustanovenymi a platenymi za to, aby zlocin potierali a voci zlocincom vovodzovali zodpovednost.

    Hovorime o NEkonani verejnych cinitelov tam, kde ich povinnostou bolo konat zo zakona.

    Demokracia je system, ktory slusni ludia mozu urobit slusnym. Zmrdi, vagabundi a zlocinci si ho upravia na svoj obraz a prisposobia vo svoj prospech. Ak teda slusni ludia budu tich, dovolia im to, alebo sa nebudu zaujimat o veci verejne.

    Az raz nastane stav, ze slusnym ludom nebude umoznene o veci verejne sa zaujimat. A tam spolocnost este pred tromi rokmi SMERovala…

  15. na generalnej prokurature som sa dožadoval aby sa veci neriešili v našom okrese.Na generalnej prokuratúre mi vyhoveli riešenim poverili Banskú Bystricu tá poverila Zvolen a zo Zvolena to odstúpili do Serede tomu istému policajtovi čo to vyšetroval predtým No proste systém našich ľudí

  16. Už sa vymenilo vedenie PZ, generálny prokurátor (aj keď to nie je bohviečo), špeciálny prokurátor, a stále nič? Niečo mi tu nesedí.

  17. ale majko,majko,budicek,to len vdaka demokracii vas pripad sa takto naschval vlecie,viem,ze si to samozrejme nepriznate,vsetci dobre vieme,ze za komunistov ak by tychto zmrdov chytili,tak by z nich najprv dusu vymlatili a potom by pekne kazdy dostal po 15 rokov, len demokracia ma svoje pravidla a vy ste mimo sachovnicu.

  18. Ctihodnemu obcanovi treba dat ochutnat jeho vlastnu medicinu.

  19. P. Majko mám otázku. Prečo vás to rozčuľuje? Keď sa rovnaký skutok stal mne, vy ste priamo kryl páchateľa!!!

  20. pre zaujímavé Pavol Kurbel, – a Sereď tým mohla poveriť Dolnú Stredu, neviem aké sú v takýchto prípadoch predpisy, ale ak mal Zvolen ktorý tým bol poverený poveriť teda prikázať Seredi aby to vyšetrila tak to sa mi zdá trocha prekombinované. Podotýkam že v žiadnom prípade netvrdím že to tak nemohlo byť.

  21. Pre Pavol 19. júna 2022, 7:55

    Napísal ste zaujímavé vyjadrenie.
    Myslím, že keď ste začal týmto smerom verejnosť by ocenila, keby ste objasniť celú podstatu Vami načrtnutého vyjadrenia.

  22. Zdá sa mi čudné, že po výmene vedenia na vysokých postoch v štátnej správe je stále problémom to čo brzdilo vyšetrovanie za predchádzajúcej vlády.

  23. Že vraj nám po zmene vlády na slovensku vládne spravodlivosť. Podpálenie majkovho auta napriek dôkazom je odložené. Kto vlastne ovláda Slovensko?

  24. Anonym 19. júna 2022, 12:45 – viem si predstavit diskusiu ludi nemajucich sajnu vlastne o nicom napr. o pocasi, zenach, ale aj o tom, ci je tento rok pivo v Chorvatsku drahsie, alebo nie.

    Ale zvadzat takuto diskusiu o tak vaznej veci, povazujem za chore, aj ked na Slovensku zdraveho zostalo malo.

    Vysetrovanie nie je odlozene, len bolo s najvacsou pravdepodobnostou ucelovo MANIPULOVANE kde a co bude „vysetrene“ a potrestane.
    Inak sa tomu hovori – VECI BOLI UMYSELNE „ZAMETENE POD KOBEREC“ a konkretny vysetrovatel vysetroval tak, aby si to odniesol vylucne odhaleny podpalac – aj to len symbolicky.

    Statvlastne poskodenych poskodil este viac.

    ZLYHAL STAT. Stat je ale pojem, ktory je az prilis vseobecny. Stat zastupuju a v jeho mene konaju (alebo NEkonaju) KONKRETNE osoby s menami, priezviskami a funkciami.

    Tie musia niest zodpovednost za to, ako a co „vysetrovali“, co a preco nevysetrovali a preco dlhodobo IGNOROVALI ZAKON A PRAVA POSKODENYCH.

    Za tie roky sa nam povestne puzzle doplnilo o dostatok casti, ktore zrozumitelne dokresluju kto mal podpalenie, resp. ZASTRASOVANIE podpalenim auta objednat, cez koho to mal vykonat a kto to vykonal. No a nasledne, kto NEkonal tam, kde mu zakon konat ukladal.

    Postupne si presne pomenujeme tych, ktori sucasny stav umoznili. A aj ostatnych.

    Krok za krokom. Uz nie pre nasu rodinu. Ale z principu a preto, aby obdobna spinavost a zakernost tomuto zmrdovi nepresla…

  25. Pre Anonym 19. júna 2022, 16:07, myslím že zvedavý aj zostaneš😉. Tak ako som ja zvedavý na zdôvodnenie rozsudku v prípade p. Hanusa.

  26. fizli budu vzdy buzerovat len slusnych ludi.. skutocnych zlocincov vzdy ignorovali alebo im priamo asistovali

  27. Anonym 19. júna 2022, 18:06 – problemom v tomto pripade je, ze niekolko beznych vysetrovatelov MALO ZAUJEM pripad korektne vysetrit. Zial, niekto konkretny konal tak, aby bolo vysetrovanie problematicke, aby nemohli vysetrovat tak, ako sa ziadalo, aby bol pripad realne vysetreny.

    Mame stanoviska konkretnych policajtov, mame konpletny spis (a nie jeden), vieme kto konkretne NEkonal tam, kde mu zakon konat ukladal, pripadne konal tak, aby vysetrovanie smerovalo do kytek…

    Oni policajti a prokuratori presne vedia ako pripad vysetrit a ako sa len tvarit, ze ho vysetruju.

    Nastastie my sme tie roky nespali. A preto dnes tvrdim, ze je lepsie byt perzekuovanym, ako cakat, kedy sa klietka zatvori…

    Len v tomto jednom pripade sa jej zatvorenia musia okrem objednavatela bat viaceri konkretni ludia.

  28. Pán Majko nič v zlom, tento prípad sa tu rozoberá už šesť rokov, vždy píšete len čosi v náznakoch… Chápem, že vzhľadom na citlivosť prípadu nešlo a asi ešte stále nejde zverejniť konkrétne mená, ale načo sú takéto články? Ak to bude možné, zverejnite konkrétne fakty, myslím, že čitateľ si zaslúži vedieť čo za hajzlov má v tom prsty.

  29. Anonym 19. júna 2022, 20:04 – mylite sa, opacne! Som pravdepodobne jediny poskodeny, ktory napriek velkym moznostiam, napisal minimum clankov s cielom, dat statu sancu vysporiadat sa so zlocinom, zlocincami a skorumpovanymi policajtam, prokuratormi a sudcami sposobom hodnym statu v srdci Europskej unie a aktualneho datumu v kalendari.

    Verte, ze su medzi nami (a zial vo vysokych funkciach !!) ludia, ktori vedia o com pisem a stale dufaju, ze ludia ako Bodor, exprokurator Kovacik, nebetycny kok*t Trnka, Jankovska a ich ekvivalenty v posobnosti nasho okresu a kraja budu znovu moct fungovat SMERom, kde moralka a etika su len v ucebniciaych obcianskej nauky a za peniaze kupia vsetko.

    A prave tito ludia cakaju na kazdu chybu, ktoru vyuziju vo svoj prospech.

    Preto to je a bude tak, aby kazdemu bolo jasne, co je prioritou – im trest a satisfakcia pre nas.

    Kurbel to hovori najlepsie – tito ludia su schopni vsetkeho. Uplne vsetkeho. Podpalovat, ekonomicky likvidovat a ked by vedeli, ze ich to zachrani pred basou, aj cloveka odstranit.

    Pozor !! Tie clanky kde zachovavame anonymitu ich autorov nie su vymyslom. Su ludia velmi, velmi blizko a vedia, coho je zmrd a jeho kamosi schopni.

  30. Ale Maji vykasli sa uz na to . nikdy sa to nedotiahne tam kam chces ty , davno zabudnuta vyobchodovana vec …

  31. Čoho je zmrd a jeho kamoši schopní, rad sa dozviem či dozvieme kto je ten zmrd. Pan Majko, koniec vášho článku dokazuje že viete kto je ten zmrd.

  32. Anonym 19. júna 2022, 23:32 – naozaj nie je v mojich silach riesit, toboz ovplyvnit, ako si Vy, alebo ktokolvek iny vysvetluje mnou napisany text.

    Je rozdiel „vediet“ a „citat zo spisu“, ci mat osobne zoci voci informacie potvrdene od konkretnych policajtov.

    Nateraz mozem uviest iba to, ze ak je pravdou to, co sa nachadza v spise a co mi okrem toho bolo do oci potvrdene nezavisle na sebe dvomi policajtami, islo by o velmi, velmi zlu spravu NIELEN pre Mesto Sered.

    Znamenalo by to, ze organizovany zlocin tzv. „bielych golierov“ pouzivajucich mafianske praktiky Sicilie osemdesiatych a devätdesiatych rokov boli nielen vo vedeni policie, prokuratury a v justicii, vysokej politike, ale aj v niektorych nasich mestach a dokonca na dedinach v ich okoli.

    A to by bola skutocne uplna tragedia pre stat, ktory sa nazyva pravnym.

    Tolko nateraz musi stacit…

  33. Aha,už sme doma,organizovaná zločinecká skupina.!Že by si to vzal na starosť Lipšic?Ešte nikdy mi tak neprichádzali na um slová J.Fucika“ Lide bdete!Kam sa to len rutime.

  34. Miloš, poviem to takto. Ak máš spisy, máš dôkazy, vieš mená, vieš kto konal a kto nekonal. Más známych novinárov, i keď zrovna o slovenských nemám veľkú mienku, lebo drvivá väčšina nedokáže byť objektívna. Ale ok. Tak prečo nehodíš do éteru ich mená? Veď nech sa vie, čo kto a kedy spískal. Veď už nie je pri moci Smer. Je tam pozitívna zmena, protikorupčná vláda, samí bojovník proti krivdám ako Matovič, Šeliga, Kolíková, Lipšic a spol. OČTK majú rozviazané ruky, tak nechápem, načo sa tu bavíme o omrvinkách?

  35. Tak dnesna policia padla do takeho lajna ako nikdy. Staci sa pozriet co robia Curilovci a spol. Nikdy som nemal bohvie aku mienku o policii a sudnictve, ale to co dneska predvadza isty utvar NAKA, specialna prokuratura a specializovany sud je do oci bujuca hanba. Ked sa Majko nedomohol vtedy spravodilivosti, dneska sa jej nedomoze uz urcite. Kiez by som sa mylil. Pan Majko nechapem preco namiesto toho aby ste konal vypisujete litanie onicom. Ak mate mena, dokazy tak von s tym. Verejny tlak musi zabrat a musi sa to zacat riesit. Takto nic nedosiahnete nezmyselnym vypisovanim ze vy viete kto. Treba konat. Drzim palce.

  36. Majko je stale chlapcek vo svojom svete, tvari sa ako kuriatko prave vyliahute z vajicka , nechajme ho v tom svete bude pokoj

  37. Že právny štát to je snáď vtip haha ha 😂😂😂😂😂😂a ešte ma vie pobaviť slovíčko spravodlivosť 😂😂😂😂😂😂😂……..hnus fuj táto republika

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

spot_img
- Inzercia -spot_img

Aktuality

spot_img

Aktuality

Sponzorované