back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Akú konkrétnu pomoc utečencom z vojnou zmietanej Ukrajiny za týždeň poskytlo Mesto Sereď?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Dôležitý člen krízového štábu v Meste Sereď  Miroslav Račák roky mestom platený platený za CO (civilnú ochranu) a krízové riadenie, v čase mimoriadnej situácie v štáte vyhlásenej v súvislosti s vojnou na Ukrajine, si nepamätá vlastné telefónne číslo. A nedokáže uviesť jedinú konkrétnu vec, ktorú Mesto Sereď za týždeň pre utečencov urobilo.

Sereď / Koncom pracovného týždňa sme mali záujem zverejniť ďalšie dôležité informácie v súvislosti s vojnou na Ukrajine  a vojnovými utečencami dotýkajúce  sa nás, obyvateľov a občanov mesta Sereď.  Keďže ide o tému týkajúcu sa možného ohrozenia občanov mesta, civilnej ochrany a pomoci vojnovým utečencom, kontaktovali sme priamo pracovníka po dlhé roky zamestnaného na MsÚ vo funkcii, ktorá dnes vystúpila do popredia najviac za posledných 50, resp. 75 rokov. Ide o Miroslava Račáka, osobu zodpovednú za krízové riadenie – člena krízového štábu zriadeného Mestom Sereď.

Pána Račáka namiesto odpovedania na otázky intenzívne zaujímalo, prečo sa na to pýtame. Následne s problémami vymenoval členov krízového štábu. Oznámil nám, že krízový štáb zasadal raz a to v sobotu 26. O2. 2022 (teda 6 dní dozadu).

Na otázku, čo konkrétne Mesto Sereď pre utečencov urobilo hapkal a nakoniec z neho vyliezlo, že „riešili sme vznik núdzového  stavu a veci ohľadom toho“. Na otázku čo konkrétne odpovedal „keď budú nejaké požiadavky, zasadneme zase“.  Na otázku čo keď budú nejaké požiadavky na ubytovanie, pán tajomník krízového riadenia odpovedal:„záleží od… riešime to s okresným úradom krízového riadenia, a podľa ich metodických pokynov, oni nám poslali, je to zverejnené na stránke mesta adresu kde si majú kde môžu dať požiadavky na ubytovanie, aj na ubytovanie cez nich sa to rieši všetko“.

Pána tajomníka krízového riadenia Račáka som sa spýtal na konkrétny prípad – je tu mamička s deťmi v tiesni, ako mesto bude riešiť situáciu. Odpovedal – „budeme to riešiť“. Ako, nepovedal…

Debata s pánom Račákom sa odvíjala ešte chvíľu, pánovi Račákovi som pripomenul že je vojna na Ukrajine, nakoľko nevedel, akí ľudia by v meste mali chcieť pomoc. (niektoré veci z poznámok z rozhovoru uvádzať nebudeme v záujme zachovania aspoň nejakej dôstojnosti zamestnanca MsÚ M.Račáka, resp úradu, ktorý ho platí)

- Článok pokračuje pod reklamou -

Na otázku, koľko utečencov Mesto Sereď ubytovalo, po dlhom rozmýšľaní a zdráhaní sa povedal že sedem plus dva, teda deväť je ubytovaných v ubytovni na Murgašovej. Na priamu otázku, či im pomohlo mesto odpovedal, že nie, oni sa tam ubytovali. (možno nabudúce si treba vymyslieť niečo jednoduchšie)  Račák  povedal, že neboli požiadavky na pomoc, čím si sám odporoval a potvrdil, že v niečom z uvedeného jednoznačne verejne klame.

Následne sme sa pána Račáka spýtal na jeho telefónne číslo, na čo mi povedal, že máme si ho nájsť na internete. Poprosili som ho, aby nám ho povedal a pán Miroslav Račák, tajomník krízového riadenia nám oznámil, že si číslo nepamätá. Upozornili sme ho na uverejnenie faktu, že si svoje číslo nepamätá. Račák povedal, že sme zverejnili veľa nepravdy, tak môžeme aj toto. Preto sme sa ho spýtali, či zverejníme nepravdu, keď napíšeme to, čo nám on sám povedal, teda že si nepamätá svoje telefónne číslo. Následne v pracovnej dobe zamestnanec mesta zložil služobný telefón…

V susednom štáte je regulérna vojna, zomierajú ľudia. Na Ukrajine je humanitárna kríza, na Slovensku a v okolitých krajinách hrozí. Mesto má roky zriadenú a platenú funkciu, ktorá snáď za 50 či 75 rokov po prvý krát naberá na vážnosti. A na tejto funkcii je človek, ktorý nevie odpovedať na zopár bežných otázok týkajúcich sa  konkrétnych krokov vykonaných Mestom Sereď v súvislosti s utečencami prúdiacimi cez mesto.

Mesto Sereď podľa jeho slov neposkytlo pomoc ani jednému utečencovi, lebo neboli požiadavky. Ale keď budú, budú ich riešiť podľa usmernenia z okresu. Ako konkrétne ich budú riešiť, nevedel povedať ani po týždni od začiatku vojny a šiestych dňoch od zasadnutia krízového štábu.

Na základe čoho by sa utečenci v núdzi mali na Mesto Sereď obrátiť, nepovedal…

Túto mimoriadne dôležitú funkciu v Meste Sereď zastáva osoba, ktorá sa nehanbí do médií povedať, že si nepamätá svoje telefónne číslo…

Keby to nebolo tak neskutočne tragické, asi by to  bolo na smiech. Žiaľ, smiech cez slzy. Veríme, že prednosta  MsÚ  Tibor Krajčovič  ktorý je momentálne na asi troj týždňovej dovolenke zaujme k veci akceptovateľné stanovisko. Ak dovtedy ovšem vojna na Ukrajine neskončí, alebo nedaj Bože nezačne aj u nás.

Niekoľko otázok súvisiacich s konkrétnou pomocou Mesta Sereď  utečencom pred vojnou na Ukrajine, sme položili aj poslankyni MsZ pani Márii Fačkovcovej. Práve táto poslankyňa sa dlhodobo zaoberá pomocou občanom v núdzi cez charitu s reálnymi a preukázateľnými výsledkami a aj ona ešte na začiatku vojny zisťovala, ako je Mesto Sereď pripravené na utečencov.

Viac vo videozázname a v SMS z komunikácie s primátorom mesta Martinom Tomčányim, ktorá je súčasťou článku.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Videozáznam bol vyhotovený 04. marca 2022.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Pán Račák podľa informácií má kontrolovať niektoré bezpečnostné veci u podnikateľov. A následne im poskytovať servis za ich vyhotovenie. Je to pravda?

  2. Pán Račák podľa informácií má kontrolovať niektoré bezpečnostné veci u podnikateľov. A následne im poskytovať servis za ich vyhotovenie. Je to pravda?

  3. Už nadpis tohoto článku je zavádzajúci.Mesto Sered nemusí mať kapacity na ubytovanie utečencov.tieto kapacity musí vytvoriť štát,po prípade sa dohodnúť so samosprávami.Takto bolo aj pri pandémii.Politici niečo dohodnú,a potom to prenesú na obyvateľstvo.

  4. Už nadpis tohoto článku je zavádzajúci.Mesto Sered nemusí mať kapacity na ubytovanie utečencov.tieto kapacity musí vytvoriť štát,po prípade sa dohodnúť so samosprávami.Takto bolo aj pri pandémii.Politici niečo dohodnú,a potom to prenesú na obyvateľstvo.

  5. už čakám ako šľahúčková dostane príkaz vymyslieť niečo čo urobili pre ukrajincov alebo prečo nemôžu nič robiť.je to banda špinavá dobre platená lenivá

  6. už čakám ako šľahúčková dostane príkaz vymyslieť niečo čo urobili pre ukrajincov alebo prečo nemôžu nič robiť.je to banda špinavá dobre platená lenivá

  7. Ako som už písala minule,mám strach,že tá solidárnosť ľuďom dlho nevydrží😞,lebo to je dlhodobá pomoc.A čo sa týka p.Račáka,nemal by mať patričné vzdelanie,čo sa týka CO,alebo má proste iba funkciu?Po prečítaní článku mám dojem,že sa nedozvieme nič,ak by sa nedajbože niečo udialo.

  8. Ako som už písala minule,mám strach,že tá solidárnosť ľuďom dlho nevydrží😞,lebo to je dlhodobá pomoc.A čo sa týka p.Račáka,nemal by mať patričné vzdelanie,čo sa týka CO,alebo má proste iba funkciu?Po prečítaní článku mám dojem,že sa nedozvieme nič,ak by sa nedajbože niečo udialo.

  9. Anonym 9:24,samozrejme,že to ľudí prestane táto solidárnosť baviť,poznám to z Nemecka.Zazil som to už dvakrát.Prvy raz po zjednotení Nemecka,a druhý raz,ked prudili statisice utečencov z Ázie,čo nám nadelili USA.Lebo začnú všelijaké problémy,aj kriminálne činy aj využívanie a zneužívanie nášho sociálneho systému,ľuďom sa nebude páčiť rôzne uprednostňovanie atď.To už bohužiaľ patrí k takýmto akciám.Takze vždy triezvo a racionalne uvažovať a nenechať sa strhnúť touto hystériou.Pomoc treba,ale na to sme nepotrebovali núdzový stav.Tam sa totižto stráca veskera transparentnosť.

  10. Anonym 9:24,samozrejme,že to ľudí prestane táto solidárnosť baviť,poznám to z Nemecka.Zazil som to už dvakrát.Prvy raz po zjednotení Nemecka,a druhý raz,ked prudili statisice utečencov z Ázie,čo nám nadelili USA.Lebo začnú všelijaké problémy,aj kriminálne činy aj využívanie a zneužívanie nášho sociálneho systému,ľuďom sa nebude páčiť rôzne uprednostňovanie atď.To už bohužiaľ patrí k takýmto akciám.Takze vždy triezvo a racionalne uvažovať a nenechať sa strhnúť touto hystériou.Pomoc treba,ale na to sme nepotrebovali núdzový stav.Tam sa totižto stráca veskera transparentnosť.

  11. Je to pekné že pomáhame ale prvom rade myslíme na našich dôchodcov ktorí si zaslúžia taktiež veľa pomoci A potom keď budú v pohode môžme pomáhať kde sa dá Ale nie tam veľa a pre našich nič Pani z vrchu troška súdržnosti aj k našim starším občanom ktorý si to zaslúžia

  12. Je to pekné že pomáhame ale prvom rade myslíme na našich dôchodcov ktorí si zaslúžia taktiež veľa pomoci A potom keď budú v pohode môžme pomáhať kde sa dá Ale nie tam veľa a pre našich nič Pani z vrchu troška súdržnosti aj k našim starším občanom ktorý si to zaslúžia

  13. Ja som myslel, že si na tomto bude chcieť prihriať polievočku. Alebo to ešte len príde. Vidím, že pani Fačkovcová má skutočný záujem veci riešiť. Ale to nezostane nepovšimnuté.

  14. Ja som myslel, že si na tomto bude chcieť prihriať polievočku. Alebo to ešte len príde. Vidím, že pani Fačkovcová má skutočný záujem veci riešiť. Ale to nezostane nepovšimnuté.

  15. Anonym 7.marca 2022,10:04
    Už teraz čítam komentáre,že treba pomôcť slovákom,no určite by nechceli byť v koži ukrajincov.

  16. Anonym 7.marca 2022,10:04
    Už teraz čítam komentáre,že treba pomôcť slovákom,no určite by nechceli byť v koži ukrajincov.

  17. Ludia, neblbnite ! Dnes sa najchudobnejsi zobrak z ulice nemoze porovnavat s ludmi prichadzajucimi aj na Slovensko z vojnou likvidovanej Ukrajiny.

    Oni nezachranuju byty, domy, nove televizory, ci pohodlne kresla v obyvacke – teraz je uplne jedno, kto je chudobny a kto relativne bohaty.

    Ukrajinska Hrivna de facto nema hodnotu a hlavne ju ziadna banka u nas nevymeni. Co by s nou asi tak robila?

    Ti, ktori nemali USD alebo Eura, su v prdeli a dochadzaju k nam napr. aj na pomerne novych a drahych autach, ale to a co maju v nich je vsetko, s cim odisli z Kyjeva, Odessy a pod.

    Ostatne cakaju ci bude zbombardovane, alebo budu mat stastie.

    Ti ludia dnes zachranuju svoje deti, nejde im o nic ine, len aby prezili.
    Robime k tomu samostatny material vychadzajuci z vlastnych skusenosti…

  18. Ludia, neblbnite ! Dnes sa najchudobnejsi zobrak z ulice nemoze porovnavat s ludmi prichadzajucimi aj na Slovensko z vojnou likvidovanej Ukrajiny.

    Oni nezachranuju byty, domy, nove televizory, ci pohodlne kresla v obyvacke – teraz je uplne jedno, kto je chudobny a kto relativne bohaty.

    Ukrajinska Hrivna de facto nema hodnotu a hlavne ju ziadna banka u nas nevymeni. Co by s nou asi tak robila?

    Ti, ktori nemali USD alebo Eura, su v prdeli a dochadzaju k nam napr. aj na pomerne novych a drahych autach, ale to a co maju v nich je vsetko, s cim odisli z Kyjeva, Odessy a pod.

    Ostatne cakaju ci bude zbombardovane, alebo budu mat stastie.

    Ti ludia dnes zachranuju svoje deti, nejde im o nic ine, len aby prezili.
    Robime k tomu samostatny material vychadzajuci z vlastnych skusenosti…

  19. Je to tak,ako ste napísal,pán Majko.Ak budete mať nápad,ako ešte treba pomôcť,stačí napísať.

  20. Je to tak,ako ste napísal,pán Majko.Ak budete mať nápad,ako ešte treba pomôcť,stačí napísať.

  21. Možno hrivny nie sú až také bezcenné. Jedna banka v rámci pomoci ukrajinským občanom uvádza na svojej stránke okrem iného aj tento text : ukrajinským občanom sú plne dostupné naše služby, ktoré im zabezpečujú prístup k finančným prostriedkom, čiže najmä platby kartou a výbery z bankomatov, ktoré fungujú v plnom rozsahu aj pre klientov s účtami vedenými v ukrajinských bankách v lokálnej mene.

  22. Možno hrivny nie sú až také bezcenné. Jedna banka v rámci pomoci ukrajinským občanom uvádza na svojej stránke okrem iného aj tento text : ukrajinským občanom sú plne dostupné naše služby, ktoré im zabezpečujú prístup k finančným prostriedkom, čiže najmä platby kartou a výbery z bankomatov, ktoré fungujú v plnom rozsahu aj pre klientov s účtami vedenými v ukrajinských bankách v lokálnej mene.

  23. No zdá sa mi,že sa už rozhýbalo aj mesto,po článku p.Majka.Už rokujú s firmou, ktorá je ochotná postaviť unimobunky,môžu tu deti prihlásiť do škôlky a školy.

  24. No zdá sa mi,že sa už rozhýbalo aj mesto,po článku p.Majka.Už rokujú s firmou, ktorá je ochotná postaviť unimobunky,môžu tu deti prihlásiť do škôlky a školy.

  25. Jasné že teraz začnú. A ešte nejakým zázrakom vyrukujú s tým, že to ešte predtým… Populizmu sa pred voľbami darí. Všetko ide, aj to, čo nejde, sa záhadne podarí. Kroch.

  26. Jasné že teraz začnú. A ešte nejakým zázrakom vyrukujú s tým, že to ešte predtým… Populizmu sa pred voľbami darí. Všetko ide, aj to, čo nejde, sa záhadne podarí. Kroch.

  27. Obyvateľ,ja si myslím,že keby sa do toho nezainteresoval p.Majko,úplne sa na dáku pomoc vykašlú.Takže p.Majko,veľká vďaka Vám.

  28. Obyvateľ,ja si myslím,že keby sa do toho nezainteresoval p.Majko,úplne sa na dáku pomoc vykašlú.Takže p.Majko,veľká vďaka Vám.

  29. Ako rozmýšľam je naozaj na plač že až pán Majko musel nám ľuďom otvoriť oči a aj vykysnutému primátorovi.Ten Račák je hanba mesta.Počul som že dnes mali na úrade poplach.Konečne aj do mesta sa dostala správa že je vojna.Pán Majko asi viem prečo ste tak rýchlo reagoval aj s rodinou,lebo cestujete.Môžete nájsť tie články ktoré sú z Ukrajiny a aj tej oblasti kde bola vojna už skôr?Niekde som počul že ste tam bol

  30. Ako rozmýšľam je naozaj na plač že až pán Majko musel nám ľuďom otvoriť oči a aj vykysnutému primátorovi.Ten Račák je hanba mesta.Počul som že dnes mali na úrade poplach.Konečne aj do mesta sa dostala správa že je vojna.Pán Majko asi viem prečo ste tak rýchlo reagoval aj s rodinou,lebo cestujete.Môžete nájsť tie články ktoré sú z Ukrajiny a aj tej oblasti kde bola vojna už skôr?Niekde som počul že ste tam bol

  31. kašle na ľudí,len nech sú odmeny a teraz vidíme za čo?! OA má voľný celý internát,keby chceli,lenže….

  32. kašle na ľudí,len nech sú odmeny a teraz vidíme za čo?! OA má voľný celý internát,keby chceli,lenže….

  33. Ďakujem p. Majko za zverejnenie tohto článku, nebyť Vás, všetko zostane ututlané, akože však nič sa nedeje ,teraz aspon všetci obyvatelia vieme, na koho sa obrátiť v prípade núdze…..
    koho mám teda osloviť, ak chcem pomôcť ukrajinskej rodine s malými deťmi,kde nie je vylúčené, že otec rodiny dostane povolávací rozkaz
    Prázdne izby v starých kasárňach by boli možno dočasne tiež vhodné

  34. Ďakujem p. Majko za zverejnenie tohto článku, nebyť Vás, všetko zostane ututlané, akože však nič sa nedeje ,teraz aspon všetci obyvatelia vieme, na koho sa obrátiť v prípade núdze…..
    koho mám teda osloviť, ak chcem pomôcť ukrajinskej rodine s malými deťmi,kde nie je vylúčené, že otec rodiny dostane povolávací rozkaz
    Prázdne izby v starých kasárňach by boli možno dočasne tiež vhodné

  35. Kiežby sme mali takýchto aktívnych, obetavých, ľudských, pragmatických poslancov viacej. Lenže bohužiaľ vedenie mesta o práve takýchto poslancov nemá záujem. Blížia sa voľby, verím, že spoluobčania, ktorým záleží na našom meste prídu k urnám a rozhodnú tak o budúcnosti nášho mesta.

  36. Kiežby sme mali takýchto aktívnych, obetavých, ľudských, pragmatických poslancov viacej. Lenže bohužiaľ vedenie mesta o práve takýchto poslancov nemá záujem. Blížia sa voľby, verím, že spoluobčania, ktorým záleží na našom meste prídu k urnám a rozhodnú tak o budúcnosti nášho mesta.

  37. Mesto už šetrí,aby mali na náklady,vypli nám verejné osvetlenie.Neviete dôvod?

  38. Mesto už šetrí,aby mali na náklady,vypli nám verejné osvetlenie.Neviete dôvod?

  39. pre anonym
    takých tupých ako si ty je tu v Seredi habadej, ale to nebolí, ale ani sa to už nikdy nezahojí….

  40. pre anonym
    takých tupých ako si ty je tu v Seredi habadej, ale to nebolí, ale ani sa to už nikdy nezahojí….

  41. Jeden postreh. Je smutné, že jediný poslanec, ktorý má gule, je žena. Majka, vidíme čo robíš. Drž sa! Budeš potrebovať podporu. 🐷 Sa obáva o válov.

  42. Jeden postreh. Je smutné, že jediný poslanec, ktorý má gule, je žena. Majka, vidíme čo robíš. Drž sa! Budeš potrebovať podporu. 🐷 Sa obáva o válov.

  43. Ukrajincov do mesta Sereď nikto nevolá len „majko „, tak nech si ich ubytuje. Prečo sa má mesto starať o Ukrajincov??????, starať sa má o občanov žijúcich v tomto meste!!!!!!!!!!, lebo platia dane a ostatné poplatky. Ukrajinci len prídu vyžierať a nič neplatiť. !!!!
    Prečo vo vlastnej krajine sa nebránia!!!!!!! doma im je na hovno, tak idú tam kde chcú všetko zadarmo. Vláda im sľubuje blahobit, tak nech si každý člen vlády zoberie kopu Ukrajincov a nech ich chová.

  44. Ukrajincov do mesta Sereď nikto nevolá len „majko „, tak nech si ich ubytuje. Prečo sa má mesto starať o Ukrajincov??????, starať sa má o občanov žijúcich v tomto meste!!!!!!!!!!, lebo platia dane a ostatné poplatky. Ukrajinci len prídu vyžierať a nič neplatiť. !!!!
    Prečo vo vlastnej krajine sa nebránia!!!!!!! doma im je na hovno, tak idú tam kde chcú všetko zadarmo. Vláda im sľubuje blahobit, tak nech si každý člen vlády zoberie kopu Ukrajincov a nech ich chová.

  45. @Anonym 8. marca 2022, 8:11
    Mylis sa blbecek, Sered chce ukrajincov namiesto takych kokotov ako si ty. Radsej ukrajincov ako dezolatov ako ty. 😀 Nechces sa pridat na front, lez si ten kokotko Putler vystreli mozog? Pomohlo by vsetkym 😀

  46. @Anonym 8. marca 2022, 8:11
    Mylis sa blbecek, Sered chce ukrajincov namiesto takych kokotov ako si ty. Radsej ukrajincov ako dezolatov ako ty. 😀 Nechces sa pridat na front, lez si ten kokotko Putler vystreli mozog? Pomohlo by vsetkym 😀

  47. Mimochodom..Anglicko doteraz prijalo,len 50 Ukrajincov a každú žiadosť bude dôsledne preverovať,aby sa do krajiny nedostali žiadni špekulanti,Londýn zriadi vo francuzskom Calais dočasný konzulát,kde sa budú udeľovať dočasne víza,prednosť budú mať tí,ktorí majú v Anglicku príbuzných

  48. Mimochodom..Anglicko doteraz prijalo,len 50 Ukrajincov a každú žiadosť bude dôsledne preverovať,aby sa do krajiny nedostali žiadni špekulanti,Londýn zriadi vo francuzskom Calais dočasný konzulát,kde sa budú udeľovať dočasne víza,prednosť budú mať tí,ktorí majú v Anglicku príbuzných

  49. Vega,takze kokotko sem,kokotko tam,keď sa nevieš chovať ako človek,tak drž hubu,a nerob sa ešte tomu hovorca Seredanov.Je zaujimave ze pri minulom vyjadrení takéhoto hulvát sa Majko hneď ohlásil,ale to bolo proti jeho názoru.Teraz bude samozrejme mlčať.A ešte niečo,keď niekto pomáha ľuďom v núdzi,je to vždy chvályhodné,ale keď niekto o Tom začne vypisovať,a používať to,ako argumenty na svoju posadlost proti vedeniu mesta,potom to prekrýva,tu skutocnost,že jeho úmysel pomôcť ľuďom bude inak pochopený.To sa momentálne deje.Aj ja sa snažím pomáhať ,kde môžem,ale nerobím to preto,aby som to mohol nejakým spôsobom využiť.Hlavne to nevesam každému na nos.

  50. Vega,takze kokotko sem,kokotko tam,keď sa nevieš chovať ako človek,tak drž hubu,a nerob sa ešte tomu hovorca Seredanov.Je zaujimave ze pri minulom vyjadrení takéhoto hulvát sa Majko hneď ohlásil,ale to bolo proti jeho názoru.Teraz bude samozrejme mlčať.A ešte niečo,keď niekto pomáha ľuďom v núdzi,je to vždy chvályhodné,ale keď niekto o Tom začne vypisovať,a používať to,ako argumenty na svoju posadlost proti vedeniu mesta,potom to prekrýva,tu skutocnost,že jeho úmysel pomôcť ľuďom bude inak pochopený.To sa momentálne deje.Aj ja sa snažím pomáhať ,kde môžem,ale nerobím to preto,aby som to mohol nejakým spôsobom využiť.Hlavne to nevesam každému na nos.

  51. Ty tupy dement. Prave si to zavesil na nos vsetkym. Ze ty budes potomok toho kotneho arizatora.

  52. Ty tupy dement. Prave si to zavesil na nos vsetkym. Ze ty budes potomok toho kotneho arizatora.

  53. @Anonym 8. marca 2022, 8:36
    Evidentne mate dezolatov, skorumovane a neschopne hovna co sa len prizivuju vo vedeni mesta, takze to treba vesat kazdemu na nos.

  54. @Anonym 8. marca 2022, 8:36
    Evidentne mate dezolatov, skorumovane a neschopne hovna co sa len prizivuju vo vedeni mesta, takze to treba vesat kazdemu na nos.

  55. A je to tu😞,vojna trvá pár dní a už niektorým občanom vadí,čo všetko budú mať ukrajinci zadarmo.

  56. A je to tu😞,vojna trvá pár dní a už niektorým občanom vadí,čo všetko budú mať ukrajinci zadarmo.

  57. Anonym 8. marca 2022, 16:54 – a tak sa zaciname postupne dostavat do toho, co tvrdim od zaciatku – DLHODOBA UDRZATELNOST POMOCI.

    Doteraz bol vysoky narast cien no to, co nas caka ani len netusime. Cim bude horsie, tym bude v populacii vyssia frustracia a nervozita. Mam obavy, ze stav prerastie od verbalnych utokov ku fyzickym.

    Ludia sa za urcitych okolnosti dokazu spravat ako zvery.

  58. Anonym 8. marca 2022, 16:54 – a tak sa zaciname postupne dostavat do toho, co tvrdim od zaciatku – DLHODOBA UDRZATELNOST POMOCI.

    Doteraz bol vysoky narast cien no to, co nas caka ani len netusime. Cim bude horsie, tym bude v populacii vyssia frustracia a nervozita. Mam obavy, ze stav prerastie od verbalnych utokov ku fyzickym.

    Ludia sa za urcitych okolnosti dokazu spravat ako zvery.

  59. Áno pán Majko,tiež si myslím,že príde k fyzickým útokom.Neviem, či to bude Mestská polícia zvládať,sa mi zdá,že majú málo policajtov.

  60. Áno pán Majko,tiež si myslím,že príde k fyzickým útokom.Neviem, či to bude Mestská polícia zvládať,sa mi zdá,že majú málo policajtov.

  61. Do dvoch mesiacov sa tato liberal fasisticka cvarga dezolatov na cele s caputovou rozpadne. Uz teraz su na vychode slovenska neriesitelne problemy s utecencami. Drzte si klobuky.

  62. Do dvoch mesiacov sa tato liberal fasisticka cvarga dezolatov na cele s caputovou rozpadne. Uz teraz su na vychode slovenska neriesitelne problemy s utecencami. Drzte si klobuky.

  63. dufam az skonci ubytovani bezdomov v kulurnom dome tak to daju neake ukrajinske rodinke

  64. dufam az skonci ubytovani bezdomov v kulurnom dome tak to daju neake ukrajinske rodinke

  65. Akú pomoc dostanú občania SR keď nebudú mať ani na plyn? Pán minister Sulík sa dnes potil pri otázkach novinárov. A čo naši dôchodci? Budú si mať za čo nakúpiť lieky?

  66. Akú pomoc dostanú občania SR keď nebudú mať ani na plyn? Pán minister Sulík sa dnes potil pri otázkach novinárov. A čo naši dôchodci? Budú si mať za čo nakúpiť lieky?

  67. Našim dôchodcom ktorí si to najviac zaslúžia a niečo pre túto krajinu spravili Vláda a novinári budú zavádzať klamať a naďalej ich okrádať aj o to málo čo majú Veď aj na Tv Markíza v Košiciach pomáha starosta a obyčajní ľudia 150 člena mafia nepohne ani prstom

  68. Našim dôchodcom ktorí si to najviac zaslúžia a niečo pre túto krajinu spravili Vláda a novinári budú zavádzať klamať a naďalej ich okrádať aj o to málo čo majú Veď aj na Tv Markíza v Košiciach pomáha starosta a obyčajní ľudia 150 člena mafia nepohne ani prstom

  69. Vyhladaj partiu dôchodcov s drevennou paličkou, tý ti odpovedia… na to čo tu je teraz vybudované a čo si ty užívaš sa podielali ruky našich otcov a mám… ty pako

  70. Vyhladaj partiu dôchodcov s drevennou paličkou, tý ti odpovedia… na to čo tu je teraz vybudované a čo si ty užívaš sa podielali ruky našich otcov a mám… ty pako

  71. Nechcem sa do toho motat aleee????
    Byt pre bezdomovcov by sa mohol pouzit tiez pre utecencov z ukrainy.A co priestory byvalych kasaren smerom na camping ?Co sa teraz neviem naco vyuzivaju.Sluzil som tam ako vojak.My sme tam sluzily v nich a dalo sa a ide jar a teplo by sa dalo dako.Naco ale sluzia teraz neviem.

  72. Nechcem sa do toho motat aleee????
    Byt pre bezdomovcov by sa mohol pouzit tiez pre utecencov z ukrainy.A co priestory byvalych kasaren smerom na camping ?Co sa teraz neviem naco vyuzivaju.Sluzil som tam ako vojak.My sme tam sluzily v nich a dalo sa a ide jar a teplo by sa dalo dako.Naco ale sluzia teraz neviem.

  73. volaktory bezdak si moze za to sam ale vojna je hrozne pozrite tie deticky oni za to nemozu

  74. volaktory bezdak si moze za to sam ale vojna je hrozne pozrite tie deticky oni za to nemozu

  75. a kedy zacnu pomahat nasi poslanci a vyhlasuju stale pomahat oni kde su zalezeny nasi poslanci v seredi

  76. a kedy zacnu pomahat nasi poslanci a vyhlasuju stale pomahat oni kde su zalezeny nasi poslanci v seredi

  77. Jožko Očko by mohol pomôcť a mohol by natočiť nejaký vtipný spot na hraniciach a výťažok darovať na charitu…

  78. Jožko Očko by mohol pomôcť a mohol by natočiť nejaký vtipný spot na hraniciach a výťažok darovať na charitu…

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

spot_img
- Inzercia -spot_img

Aktuality

spot_img

Aktuality

Sponzorované