back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

AKTUÁLNE: Do areálu bývalého MILEXu stále vozia odpad

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Sereď / Presne ako sme predpokladali, do areálu bývalého MILEXu po odstránení brán a nezáujme samosprávy, začnú ľudia a firmy voziť ďalší a ďalší odpad.

Aktuálne po niekoľkých kamiónoch plastových odpadov (podobný „tovar“ ako na mestskom pozemku v Malom háji) a odpadu zloženého z používaného oblečenia, kabeliek a rôznej bižutérie a ton odpadu navozeného bezdomovcami a feťákmi, v priestoroch MILEXu vznikajú skládky autodielov. Či sa jedná o dielce z opravovaných áut, alebo áut rozoberaných na náhradné diely, či dokonca kradnutých, netušíme. V každom prípade „čaro“ možnosti zbavovania sa odpadu nelegálne, no hlavne zadarmo odhalili ďalšie osoby alebo firmy.

Odpadu v areáli pribúda.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Ľudia neváhajú tento objekt využiť aj na nezákonné zbavenie sa rozbitého celého osobného auta. Tí jednoduchší na ňom dokonca nechajú aj evidenčné číslo.

Tony odpadu pribúdajú všade po rozsiahlom areáli. V halách aj na voľnom priestranstve. Všade množstvo odpadkov a ľudských výkalov. A v tomto žijú ľudia (vždy za 20 minút stretneme aj 6 až 10 ľudí bývajúcich v tomto svinstve), ktorí následne chodia do rovnakých potravín, iných obchodov a verejných budov ako my. Šírenie chorôb je možné a hodne pravdepodobné. Skutočne tento stav kompetentným nevadí?

Bývajúce individuá si do ako tak uzatvorených priestorov berú haluze a polámané stromy na kúrenie. A aj si tam kúria v provizórnych a životu nebezpečných „kachliach“, možno priamo otvoreným ohňom. Preto je drvivá väčšina priestorov vyhorená. Čaká sa na smrť tých ľudí?

Z areálu bývalého MILEXu sa teda stáva verejná skládka odpadov všetkého druhu.

Zopár aktuálnych pohľadov na rozrastajúce sa skládky prinášame aj dnes.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. To už nie je normálne. Dokedy tam budú vláčiť bordel? Čo vám tam už drbe na úrade? Veď s tým niečo už robte.

  2. Čo sme chceli to máme😆nech žije demokracia,alebo kapitalizmus,či čo to tu vlastne máme😆😆😆

  3. A viete kto je majitel casti tohto pozemku, na ktorom je tento bordel aj to rozbite auto? TOMCANYI Martin a jeho brat Vlado (LV č. 702)

  4. Ked sa jedna o milex, ide o sukromny majetok, ktory nedoknutelny,
    mal by byt minimalne oploteny zo strany majitela, samozrejme nejake vyzvy o napravu sa urobit mozu zo strany mesta, mozno nejaka smiesna pokutka, neviem, ale tam sa to zacina a konci. Presne to iste co s luzencom uz 30 rokov. Bude sa okolo toho iba kvakat a nic z toho. Treba napisat Budajovi, ten vyriesil uz aj luzenec pri Niklovej huti, urcite vyriesi aj Milex… Mozete mi tak prosim niekto vysvetlit, aky ma mat mesto vplyv a zodpovednost na cudzi sukromny majetok okrem vyssie uvedenych vyziev a formalit? Preco ma za spravu Milexu zodpovedat primator Tomcanyi? Ze tam ma pozemok? Pozemky pod Milexom su nevysporiadane vo vztahu k Milexu, maju viacero majitelov, su tiez rovnako zodpovedni ako Tomcanyi?
    Inak zodpovedneho vlastnika Milexu v Seredi, pripadne privatizera, ktory dopustil aby sa z prosperujuceho a relativne noveho podniku stalo toto smetisko a cernobyl by som obezil za gule do prievanu. A vsetkych tych, ktori zapricinili aj pad druzstiev, zivocisnej vyroby, skol, rekreacnych zariadeni a inych podnikov ktore fungovali a boli na spickovej modernej urovni. Preco dodnes funguje Niklova huta v Aue vo vychodnom Nemecku, dnes v Spolkovej republike Nemecko? Ma asi tretinu rozlohy tej byvalej nasej. Boli sme velmoc a sebestacni vo vsetkom. Dnes som pozeral fotky z cias ked to este fungovalo. Aj niklovka, aj milex. Do placu.

  5. Ak má pod Milexom pozemky p. Tomčányi ako občan, asi ťažko bude tlačiť na majiteľa ako primátor. Zasa konflikt záujmov, v našom meste už klasika.
    Ale mohla by nám p. Slahučková povedať, koľko bolo stretnutí so zástupcami majiteľa Milexu, koľko odišlo listov na adresu majiteľa, aká bola vyrúbená pokuta,atď … Myslím, že komunikácia mesta so zástupcami majiteľa je na bode nula, preto je zo strany mesta tak ticho ! Ale jednoznačne je to chyba mesta ! Vždy sa dá niečo urobiť, len samozrejme treba chcieť . Kam sa v našom meste pozriete, tam je potrebné niečo riešiť. Ale ak z toho niečo nevapne, tak to nepáli. Tak si tu v našom meste žijeme.

  6. ak sa majitel nechce zkontaktovat treba mu to zkonfiskovat tak to malo byt osetene v zmluve kto mu to predaval a nemuselo to takto dopadnut je to tam samy fetak a diler

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

spot_img
- Inzercia -spot_img

Aktuality

spot_img

Aktuality

Sponzorované