back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Žeby nový pozývací list pre p. Krošláka…?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Na najbližšie rokovanie MZ bude predložený „Návrh na obstaranie zmien a doplnkov Územného plánu mesta Sereď “.

A čuduj sa svete, aký návrh bude predložený. Ide o Zmena funkčného a priestorového využívania na ploche SBO-01 skládka biologického odpadu v lokalite „Malý háj“ .

Naši radní páni  si idú nekompromisne za svojim. Nestačí ako sa mesto popálilo s novou firmou  GreenCon Recycling s.r.o. , idú p. Krošlákovi opäť pripraviť pôdu na návrat.

Navrhovaná zmena ÚPN-M Sereď  v tejto lokalite je všeobecná, zakladá skladovanie a spracovávanie  všetkých odpadov v kategórii ostatný, ako sú BRO,  BRKO z domácností,    reštauračný odpad od prevádzkovateľov reštaurácií, plasty, papier a pod. Táto všeobecná úprava je navrhovaná  preto, aby sa nezužovala možnosť využitia územia len pre BRO, ale aj pre takého potenciálneho nájomcu, ktorého cieľom bude nie len od mesta  BRO a BRKO  brať a spracovávať ho, ale vyrábať  také výrobky, ktoré budú výsledkom   zmiešavania  BRO, či BRKO  a  iných druhov odpadov, ktoré nie sú nebezpečné.

Takže na chránené vtáčie územie ideme navoziť plasty, papier, tetrapaky len aby tu  mohol potenciálny nájomca – podnikateľ dočasne uložiť a zhodnotiť rôzne druhy ostatných odpadov, ako sú  napr. BRO, BRKO, plasty, papier a pod. a aby mohol realizovať podnikateľský zámer, ktorého cieľom by bolo možné  napr. vyrábať výrobky.

Prečo nemôže mesto na tomto pozemku vybudovať mestské kompostovisko ? Kompost následne predávať občanom mesta. Takýmto smerom dnes idú mnohé mestá.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Nie , naše mesto ide v chránenom vtáčom území vybudovať skladisko plastov, papiera , tertapakov a pod. Nestačí nám jedno obrovské smetisko v areáli Milexu !

 

To ako myslí niekto túto zmenu ÚPN-M Sereď vážne ?

Skutočnosť, že do dnešného dňa nie je podpísaná nájomná zmluva na bioplynovú stanicu a halu na výrobu kŕmnych zmesí, postavenú na mestskom pozemku, nikto záhadne nerieši.

Mesto nepotrebuje finančné prostriedky z prenájmu ?

Skutočnosť, že v Malom háji je postavená hala na výrobu krmnych zmesí a nebola potrebná zmena ÚPN-M ale zrazu je potrebná zmena, aby sme mohli na pozemok navoziť ostatný odpad.

Ako mohol vydať stavebný úrad stavebné povolenie na výrobnú halu ?

Skutočnosť, že po ukončení nájomného vzťahu s firmou GreenCon Recycling s.r.o. zostali na mestskom pozemku tony BRO a nelegálna čierna stavba , nikto záhadne nerieši.

Mesto bude platiť likvidáciu starého BRO namiesto firmy  GreenCon Recycling s.r.o. ?

- Článok pokračuje pod reklamou -

Skutočnosť, že poslanci touto zmenou schvália vytvorenie novej obrovskej skládky v chránenom vtáčom území, už ale obyvatelia mesta nenechajú bez odozvy v nasledujúcich komunálnych voľbách je viac ako isté !

Tak čo, panie a páni poslanci, idete do tohto rizika ?

– – –

Poznámka redakcie: Autor článku je redakcii známy, nakoľko článok bol podpísaný a jeho uverejnenie bolo konzultované aj telefonicky. Autor však požiadal o zachovanie anonymity, z dôvodu obavy pomsty, cielených perzekúcií alebo obavy o bezpečnosť seba a svojej rodiny, čo redakcia rešpektuje.

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Po tak vyslovene okatom podporovani sukromnej firmy GreenCon Recycling sucasnym vedenim mesta a jej DOTOVANIM z verejnych financnych zdrojov, nasledne tolerovanim dlhov firiem vedenych rovnakym konatelom Kroslakom, nevpusteni poslancov k preberaniu mestskeho pozemku, nezvladnuti ani len riesenia novych dlhov sa treba VEREJNE PYTAT:

    – kto a z akeho dovodu mal zaujem na posobeni tejto firmy v meste?
    – z akeho dovodu NEkonal vcas primator a statutar mesta Tomcanyi ked bol VEREJNE informovany o porusovani najomnej zmluvy a nezakonnom nakladani s mestskou nehnutelnostou?
    – z akeho dovodu bol VYKONAVANY NATLAK na komisiu, aby po zlych skusenostiach a zanechanych dlhoch prvou firmou, vybrala firmu vedenu rovnakym konatelom?
    – ako je mozne, ze PREBERANIE MESTSKEHO MAJETKU prakticky ZLYHALO v oboch pripadoch pri ukoncovani prenajmu s DLHMI voci mestu a zasvinenom pozemku, nelegalnych nehnutelnostiach na nom a kopach odpadu, ktoreho dotriedenie a LIKVIDACIA BOLA MESTOM firme ZAPLATENA?

    Preco tak velmi zalezi vedeniu mesta – PREDKLADATELOVI materialov do rokovania MsZ, aby bola sutaz vyhlasena tak rychlo?

    Vela otazok a malo odpovedi. Co pred poslancami a obcanmi taji primator mesta Tomcanyi, prednota uradu Krajcovic a viceprimator Veselicky?

  2. Že všetko je podvod. O penize de až první rade. Čudná firma, čudné správanie správcov mesta Sereď.

  3. stačí sa pozrieť kto to predkladá ing. Halabrínová
    Všade si chránia takéto lokality len v Seredi z chráneného územia

  4. nebolo by od veci sa poriadne pozrieť na majetok hmotný nehmotný a aj v rôznych bankách halabrinovej !!!!!!, lebo ona takéto hovädiny určite nerobí za darmo. To u nás v afrike by už dávno s ňou zatočili.

  5. Čím väčší bordel, tým lepšie. Asi sa naši radní páni cítia veľmi dobre čo v najväčšom bordely, ako potkany. Ale mali by si ho robiť na svojom dvore. Už si ani nevedia predstaviť život bez týchto skládok a už vôbec nie, aby sa odstránili. Pokiaľ tu budú títo, nič sa nezmení. Možno, že to urobí niekto, kto nastúpi po nich. Alebo nie?

  6. Pozrite sa na poslednú zápisnicu komisie rozvoja mesta. Skoro všetci za a a odporúčajú. Jediný proti investigatívny novinár Sabo, tam je vidieť že morálny kompas je nastavený správne. A ostatní? Čo tam preboha robí šéf detskeho domova? Prečo nesedí v sociálnej komisií? Taký má rozhodovať o takýchto veciach…. Toto je len v Seredi.

  7. Vážení to je len také divadielko všetci sú perfektne dohovorení. Poslanci to predkladať nechcú aby neprišli o priazeň voličov , tak si vybrali harabrinku a tá to bez problémov predkladá, tej je to šuma fuk.
    A majte na mysli, zvolebnieva sa, veľmi dobre vedia, že už asi bačovať nebudú, tak čo že zaplienia určitú oblasť odpadom im je to jedno, určite za úspešné vybavenie nejaká koruna kapne , no nie, čo je doma to sa počíta. Keď príde nová garnitúra bol by som rád keby urobili audit hospodárenia a dali i týchto grófov a pridružené grófky do haptáku. Tu ide jasne o protizákonnú činnosť v neprospech občana – čiže zneužitie právomoci VČ.

  8. Dobrý postreh!!! A to ho už po troch sedeniach v tejto komisii máme vnímať ako super-hrdinu a géniusa, ktorý zachráni naše mesto? V skutočnosti jeho vzdelanie i práca sú predurčené na prácu, keď by už tak veľmi chcel, v iných komisiách- legislatívnej (veď je právnik, tam je málo členov, alebo sociálnej,….

  9. Pre Anonym : práveže sa zvolebnieva a oni sa chystajú kandidovať, ešte potrebujú dostavať štadion. Ten im totižto nejde tak ako by si predstavovali.
    Tu sa len obyvatelia musia rozhliadnuť okolo seba a vidieť realitu nášho mesta za posledných 12 rokov ! Špina, bordel, rozbité cesty, chodníky, výkvet dom kultúry, čierne skládky, za “ týtešom “ autodrom, drogy, parkovanie v meste….
    Kým mestá okolo prekvitajú, naše mesto ide presne opačným smerom.

  10. Stačí vyasfaltovat hrádzu okolo váhu a hneď mate voličov. Krajcovič vie aj papiere upratať okolo unibanky za odmenu.

  11. Čo grófka predkladá to je pruser a zrada. Jej verejný záujem nehovorí nič,
    Ona ide za svojich klientov. Stavebny urad na čele s ňou je realitná Kancelaria pre developerov.
    Poslanci pozor:,, volili sme vas aby ste hájilo verejný záujem . Pani grófka Má novú metódu ktorú jej žeriete a nepozerate na dopady pre obyvatelov. najprv poradí žiadať vecne bremena a nájomné zmluvy /samozrejme na pozemkoch mesta/ aby mohla začať stavebné konanie ktoré zo “svojej moci” nedovolí zastaviť. Samozrejme stavby ktoré sú v rozpore s územným plánom.
    Ale na vine sú poslanci ktorí jej schvaľujú veci ktoré predkladá pani grófka s vedúcou majetkového; vecne bremena; nájomné zmluvy, zmeny a doplnky UP
    Apropo najnovšie vydané stavebné povolenie na trvale oplotenie madona parku

  12. Už aj z tohto dôvodu je potrebné zmeniť stavebný zákon.
    Zostane im územné plánovanie, preto by sa občania aj poslanci mali venovať predkladaným navrhom.

  13. To už snáď není pravda a tu budú poslanci vypisovať ako máme triediť odpad odrbavat nám hlavu a z druhej strany budú robiť smetisko Mne sa zdá že najväčší bordel z odpadom je na Mnv tam treba triediť neschopakov

  14. Neni v seredi dost smrad ?? Vy zapredane ***** uzite si peniaze dufam ze skapu vase deti na plucnu chorobu.

  15. Namiesto infantilných rozhovorov s poslancami o triedení odpadu mohli radšej hovoriť o téme skládky v Malom Háji.

  16. pre 8,36 do ma o tom hovoriť slahučková??????však tá kope s tými čo jej dali robotu.od nej nečakaj voľačo k odpadu ona zmenila hlasovanie aby to krošlák dostal

  17. Jediné, o čo týmto ľuďom ide, sú peniaze a profit. O nič viac, o nič menej. Máme tu mega kauzu s odpadmi zo zahraničia, poslanci na ňu poukazovali dlhodobo a nám je to jedno. Navláčime si sem tony bordelu a spravíme si tu smradľavé smetisko. Nebudeme už len mesto fetu a štetiek, ale ešte aj mesto smetí a odpadov z okolitých miest či štátov. Gratulujem.

  18. Je to účelovo menené a obyvatelia mesta len ticho súhlasia. Hlupáci! Budeme tu mať bordel z celej Európy.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované