back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

„ako si dovoľuješ ma urážať, VEREJNE ma označiť diagnózou, tvrdiť, že červíka som si priniesla domov“ – pýta sa pani Helena a žiada verejné ospravedlnenie

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

V článku uverejnenom iba niekoľko dní dozadu pod nadpisom  Pani Helena z Hrnčiarskej ulice prehovorila o tom, ako sa jej do pohára mal z verejného vodovodu dostať červík – VIDEO – AKTUALIZOVANÉ  diskutujúci uverejnil tento príspevok:

not funny fact 9. júla 2021, 12:32      Larvy pakomára sa živia jednobunkovými organizmami a zooplanktónom, vyskytujúcim sa vo vode bohatej na dusík, takže vo vodovode sa jednoducho nemôže vyskytnúť bez ohľadu na to, či má niekto na potrubí sitká, alebo nemá. Takže si patentku jednoducho osoba trpiaca kverulačnou paranoiditou priniesla domov, hodila do pohára a zavolala zúrivého reportéra pre ktorého je podstatnejšie to, aby jeho reportáž rozzúrila konzumenta, než že by sa zamyslel nad tým, aké bludy píše. Počítam, že po rozbore napadne aj laboratórium, RÚVZ, vodárne a bude ešte veľa zúrivých článkov o tom, ako všelikto pochybil. lebo pani zlatá by si predsa nevymýšľala.

Diskutujúci obsahom  verejne napísaného tvrdenia v príspevku vážne prekročil hranice etiky, morálky a nepochybne aj zákona, kedy verejne o konkrétnej osobe tvrdí, že „osoba trpiaca kverulačnou paranoiditou priniesla domov, hodila do pohára a zavolala zúrivého reportéra“ čo sa nezakladá na pravde. Práve v takýchto prípadoch trestný zákon pozná ustanovenia konkrétne:

§ 373 ods. 1 TZ  – kto o inom oznámi nepravdivý údaj, ktorý je spôsobilý značnou mierou ohroziť jeho vážnosť u spoluobčanov, poškodiť ho v zamestnaní, v podnikaní, narušiť jeho rodinné vzťahy alebo spôsobiť mu inú vážnu ujmu, potrestá sa odňatím slobody až na dva roky. V zmysle § 373 ods. 2 odňatím slobody na jeden rok až päť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1

a) a spôsobí ním značnú škodu,
b) z osobitného motívu,
c) verejne, alebo
d) v podnikaní závažnejším spôsobom konania.

Odňatím slobody na tri roky až osem rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1

- Článok pokračuje pod reklamou -

a) a spôsobí ním škodu veľkého rozsahu, alebo
b) a spôsobí inému stratu zamestnania, úpadok podniku alebo rozvod manželstva. 

Je potrebné pripomenúť, že oznamovateľka tzv. „chránenou osobou zo zákona“ čo jej právnu ochranu výrazne posilňuje a okrem toho má vážne zdravotné problémy.

Už pod príspevkom diskutujúceho sme naznačili, že vzhľadom na svoj skutočne preukázateľne nepravdivý  obsah, môže mať jeho konanie právne následky.

Včera nás kontaktovala poškodená pani Helena a požiadala nás o zverejnenie jej stanoviska k predmetnému diskusnému príspevku. Stanovisko nám poskytla podpísané v písomnej podobe a my ho po doslovnom prepise uverejňujeme bez akýchkoľvek úprav a zmien:

not funny fact 9. júla 2021, 12:32 –  Kto si? Prečo sa nezviditeľníš, ale skrývaš sa za anonymom? Podľa tvojho komentára si dovolím tvrdiť, že si jeden bezcharakterný človek, ktorý rád ohovára a zaoberá sa s konšpiráciami. Áno, som chorá, trpím nevyliečiteľnou chorobou (rakovinou), ale na rozdiel od Teba nikoho nešpiním, neohováram a snažím sa nezištne pomáhať a aj v takto ťažkej chorobe ľuďom vytvoriť úsmev na tvári, čo zrejme o Tebe sa povedať nedá. To ako si dovoľuješ (kto ti dal na to právo) ma urážať, VEREJNE ma označiť diagnózou, tvrdiť, že červíka som si priniesla domov (vieš povedať odkiaľ), dala do pohára a zavolala zúrivého reportéra.

Ja som sa v živote s takýmto niečím stretla po prvýkrát a tak mi na rozdiel od Teba v tom šoku a traume napadli otázky: Čo to hnusné čudo je, ako sa to tam v pitnej vode nabralo?

Tieto moje otázky nenechali dlho čakať: 1. verziou bolo, že v USA pri čistení vodovodného potrubia vodári zistili v potrubí červov, s ktorými si nevedia rady a nič na nich ani lúh nezaberá.

Som po chemoterapii, denne musím vypiť 3 litre čistej vody. Toxínov mám dosť a do tela som si nenechala dávať ďalší humus. Tu nastal hnus, strach, fóbia. Pána Majka či Majku som osobne nepoznala, až keď ma nemenovaná osoba s ním nakontaktovala a oslovil ma on nie ja jeho. Asi neveril, že niečo také sa u nás objavilo. Asi to len taký výmysel nebol, či pakomár, keď hlavná vedúca hygieny bola tak veľmi nasrdená, kričala, aby som jej okamžite dala meno a adresu. Presne neviem, ale do pol hodiny, či hodiny boli tu, na odobratie vzoriek. Brali prvotnú vodu s červíkom, niečo z nej mám odložené, v kuchyni z vodovodného kohútika, kde najprv kohútik plameňom opalovali a v interiéri tiež, ale tam iba s lúhom kohútik čistili, z oboch kohútikov tečie len mestská voda, žiadna záhradná. S hygienou som bola dohodnutá, ale na druhý deň to bolo ako prepadové komando. Najprv chlapi z vodárne, tak sa predstavili a pýtali sa kde mám šachtu, po nich ďalší 3, keď som sa spýtala čo idú robiť: ich odpoveď, brať vzorky vody zo šachty a interierového kohútika. Boli rozhorčení, že majú práce navyše.

  • Pevne verím, že po mojom vyjadrení sa mi VEREJNE ospravedlníte a druhýkrát si rozmyslíte, čo napíšete a nebudem musieť začať s právnymi opatreniami.

    - Článok pokračuje pod reklamou -
  • Apropo pán Majko nepôsobil na mňa ako rozzúrený redaktor, ale ako inteligentný človek, ktorému sa skutočne jedná o ochranu našich detí, vnukov a občanov nášho mesta.

Čakám na ospravedlnenie. Pekný deň!

– – –

Pani Helena teda čaká na ospravedlnenie. Keďže na jej osočovanie bolo zneužité SOL, my ako v každom inom prípade ponúkame autorovi príspevku možnosť kontaktovať nás a pani Helene sa ospravedlniť pod svojou pravou identitou.

V záujme ochrany neprávom verejne osočenej poškodenej v prípade, že nás autor príspevku vierohodne nebude kontaktovať do 48 hodín od uverejnenia tohto stanoviska, podáme trestné oznámenie na prokuratúre.

Máme zato, že anonymná diskusia má v demokratickej spoločnosti svoj zmysel. Demokracia ale znamená rešpektovanie práv a to nielen svojich, ale aj iných ľudí. Netreba zabúdať na fakt, že „tam, kde začína demokracia a právo iného, končí demokracia a právo moje“.

Pre lepšie oboznámenie sa s predmetnou problematikou opätovne uverejňujeme linky na videorozhovory s prof. Jaroslavom Ivorom, ktorý dostatočne pochopiteľnou formou vysvetlil verejnosti nebezpečnosť ohovárania v diskusiách:

A skrátená verzia rozhovoru:

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Pani Helene želám veľa šťastia a síl na zvládnutie s touto chorobu.Sama som si tým prešla,aj keď mám po liečbe,stále žijete v neustálom strachu.Takéto urážky a ohováranie jej určite na psychike nepridajú.Určite má čas vymýšľať si a dávať si do pohára červíka,anonym sa preber!

  2. A zase ideme od veci.Treba riešit hnoj vo verejnom mestkom vodovode a nie hluposti okolo článku.

  3. vela stastia na sude s dokazovanim, ze tvrdenie milej pani je pravdive a oneho diskutujuceho nie…

  4. a aj s tym dokazat aka skutocna ujma z jeho tvrdenia vznikla… nakolko to asi nikto okrem pani neriesi a kazdemu je to jedno

  5. Nekomentujte.
    Ešte ste nepochopili? Tu vôbec nejde o to ako to na prvý dojem vyzerá.

  6. hahaha 11. júla 2021, 20:35 – Zakon hovori jasne – „kto o inom oznámi nepravdivý údaj, ktorý je spôsobilý“.

    Zakon nepocita s dokazovanim ujmy. Staci, aby bol vyrok „nepravdivy a sposobily…“

    Je potrebne konecne ist podla zakona, nie tak, aby mala policia fajn statistiku.

    Smutne je, ze su stale ludia, ktori taketo vazne veci beru na lahku vahu a dokonca napisu: „kazdemu je to jedno“.

    Inak bude rozmyslat autor prispevku, ak bude taka nepravost konana na nom.

  7. Maji Maji , ty sa nezmenis , stale mas ten svoj svet . Vdaka takym ludom ako si ty sa vedu zabomisie vojny , podpaluju auta ,kradnu v Bratislave …

  8. O tom, či je takýto údaj spôsobilý značnou mierou ohroziť jej vážnosť u spoluobčanov tu môžete polemizovať do rána.

  9. Nemuseli ste tu pani ponižovať a ani urážať inak pred pár dňami tiekla zasa úplne Kalná voda asi ako sračkovica ja BI som ju dal vypiť tomu mudrlantovi ktorí tú pani ponižoval alebo aspoň by musel v tej sračkovici alebo hnojovicy prať čoby potom povedal blbeček !

  10. Sitá na vodovodných kohútikoch sú často zanesené, asi kvôli tomu, že voda je veľmi kvalitná, či?dajte si dolu sitá a možno aj vy objavíte také čudo

  11. pre pan majko, jasne ze mi je to jedno, ked pani nepoznam, tak si nemozem utvorit objektivny nazor a kazdy so zdravym rozumom si podobne prispevky v diskusii precita, pousmeje sa a ide dalej… som si na 100% isty, ze viac ludi si tento podla vas osocujuci komentar vsimlo vdaka tomuto clanku, ako priamo v diskusii, kde ho autor napisal…

  12. Anonymne sa ospravedlňujem anonymnej pani Helenke za to, že sa stala obeťou zúrivého reportéra. Každopádne by bolo vhodnejšie sa nabudúce najprv poradiť s rodinnými príslušníkmi a využiť možnosť oznámenia podozrenia zo znečistenia pitnej vody tým, ktorí majú na starosti riešiť takéto situácie, ako sa stať „žrádlom“ pre „dobrosrdečných reportérov, ktorí sú vždy na vašej strane“. Čo sa týka kverulačnej paranoidity, tak to nie je diagnóza, ale osobnostná vlastnosť a vlastne zúriví reportéri ju majú vyvinutú lepšie, pretože im to zvyšuje čítanosť článkov. No a čo sa týka právnej analýzy zúrivého reportéra, tak za prvé – „urazením“ anonyma nevzniká anonymovi žiadna ujma, za druhé – v zmysle zásady subsidiarity polícia a trestné konanie sú až poslednou inštitúciou, ktorá je povinná zaoberať sa domnelým porušením práv osôb, zato administrátor je povinný nevhodné komentáre odstrániť v prvom rade a nie highlightovať ich, aby bolo o čom písať články, všakže. Prajem skoré uzdravenie a čo najmenej stretov so zúrivými reportérmi, snažiacimi sa zatiahnúť ľudí do svojho temného sveta zloby a nenávisti.

  13. Anonym 12.25,napísal si to skvele,to musela aj tomu zúrivému samozvanému pseudo novinárovi spadnút dole sánka,ked sa ešte neozval😀😀😀😀

  14. Dobre napísané..nuž pan „novinár“ najmúdrejší na svete…niekto Vám to musí napisat aj na rovinu…ako ten anonym…ale Vy sa nedáte..však že? Zvolte vašu zákernu novinársku povahu..lebo len jaaa a jaaaa mám pravdu..a to som sa sem prisiel pozriet po mesiaci…ale ako vidím blvanicu za blavanicou píšete…čiže aj vaše zmýšlanie je na urovni sociopata..nemusite odpisovat..zas sem nepachnem týždne..takže vaše premúdrele reči..si nechajte pre kamošov..a ine sekty..

  15. Anonymovia z vašich príspevkov cítim strach a obavy z následkov za vaše klamanie a útoky na paniu Helenku.Píšete nadávky vo svojich príspevkoch ale pravda je že sociopati ste vy.Pan Helenka si vytrpela svoje a nezaslúži si príspevky takýchto inbecilov čítať.Ak pán Majko nereaguje podľa mňa kašle na vás lebo on už písal že si vyberá na čo napíše reakciu.Môžete sa hanbiť!!!!!!!!

  16. Nepochopím niektorých ľudí. Vlastne chápem ich. Sú zaujatí a zaslepení nenávisťou voči Majkovi. Majko poskytol priestor pre obyvateľku obce, ktorej takmer zahrnuli švagra bágrom ako kábel. Tak sa vyjadrila. Teraz iba poskytol priestor a svoj čas obyvateľke, ktorá v pohári pitnej vody našla niečo, čo tam jednoznačne nepatrí. Miesto toho aby boli ľudia radi, že majú kde upozorniť na nedostatky útočia na novinára, ktorý ani s jedným ani s druhým prípadom nemá nič spoločné, nevymyslele si ho a nezneužil ho. Ľudská zloba nemá konca a u tých s podliatymi očami obzvlášť.

  17. Máš na mysli ako keď napúšťali bazén vo filme “Ku*va hoši guten tag “ s fekálom 😂

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

spot_img
- Inzercia -spot_img

Aktuality

spot_img

Aktuality

Sponzorované