back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Pre vedcov je zatiaľ záhadou, prečo je v Taliansku ďaleko najvyššia miera úmrtnosti z európskych krajín. – malá úvaha na ďalší víkend

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Štatistiky úmrtí ľudí na základe nakazenia koronavírusom  COVID-19 sú neúprosné. Ide síce o čísla, no nad ich možným významom je potrebné zamyslieť sa. Napríklad v súvislosti s nami. Ani my totižto nežijeme vo Vysokých Tatrách, či niekde v rekreačnej oblasti v ktorej na desiatky kilometrov ďaleko najväčším znečisťovateľom životného prostredia vždy bola a je miestna čistička odpadových vôd, či iná bežná súčasť nie na ťažký priemysel zameranej aglomerácie.

Tak teda niečo z aktuálnych údajov v Taliansku a potom malá úvaha (len úvaha) nad možnými konzekvenciami s nami…

Mikuláš Sliacky

V Taliansku zomrelo v piatok za jediný deň na coronavírus vyše 600 ľudí a celkový počet mŕtvych je dosiaľ už vyše 4000 a ďalej rastie.
Za celý rok zomrie na bežnú chrípku v Taliansku priemerne 8000 ľudí.
V Číne zomreli v piatok na coronu už len tri osoby.
Čo sa vie dosiaľ o nebohých?
Vyše 99 percent z 2000 dosiaľ vyšetrených nebožtíkov trpelo podľa talianskeho zdravotného inštitútu ISS na ďalšie chronické choroby. Až 48,5% z nich malo tri ďalšie ochorenia, 25,6% dve, a 25,1% jedno ochorenie.
Tri štvrtiny nebohých trpeli na vysoký tlak, tretina boli cukrovkári a tretina mala srdcové ochorenie.
Priemerný vek nebohých je 79,5 roka. Menej ako 50 rokov malo 17 nebohých. Obete mladšie ako 40 rokov ku dňu 17.3. boli výlučne muži s ťažkými poruchami srdca, obličiek alebo s diabetes.
Celkovo 70% obetí tvoria muži, 30% ženy.
Pre vedcov je zatiaľ záhadou, prečo je v Taliansku ďaleko najvyššia miera úmrtnosti z európskych krajín. A najmä, prečo je najviac postihnutá priemyselne najrozvinutejšia oblasť – Lombardia.

Zdroj: FB

– – –

Štatistika, ktorá ale hovorí jasnou rečou a pred odborníkov postavila vážnu otázku.

Aká môže byť odpoveď? Napríklad výrazne znečistenejšie prostredie na rozdiel od južného Talianska, kde nie je tak veľmi rozvinutý priemysel.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Možné konzekvencie pre nás? Čo si myslíte, tá halda jemného prášku luženca čo prakticky stále vietor rozfukuje po okolí nám imunitu zvyšuje, alebo opačne?

A čo tak voda ešte stále pomerne často tečúca z verejného vodovodu, likvidujúca bojlery po roku. Prospieva nášmu zdraviu, alebo sa to dozvieme až v krízových situáciách?

Problémom pre štatistiku nie sú ľudia majúci chorobopis o veľkosti Leninových spisov, či ľudia jediaci predpísané tabletky ako lentilky. Tí sú evidovaní a u nich už samotný lekár riziko pozná a vie teda predpokladať, akú starostlivosť pacient potrebuje.

Skutočným problémom môžu práve v takýchto extrémnych situáciách byť  práve ľudia, ktorí pre pracovnú vyťaženosť nemajú čas ísť ani k lekárovi. A reálne tak svoj zdravotný stav nepoznajú. A keďže ho nepozná ani ich lekár, tak rada pre pacienta v prípade symptómov a podozrenia z nakazenia môže skutočne byť – poležkajte doma v karanténe a pite dostatok horúceho čajíčka. Nie v zlom, nie z nedbalosti a už určite nie s úmyslom  človeku ublížiť. Jednoducho z nevedomosti.

Práve o týchto ľuďoch sa nielen lekár, ale aj rodina pravdu môže dozvedieť až z výsledkov pitvy. A práve títo mŕtvi by  následne boli len štatistickými údajmi, teda číslami, nad pôvodom ktorých sa odborníci najbližších niekoľko rokov budú hlboko zamýšľať.

Ako som písal už dávno – nie je dôvod na paniku. Tou nikto nič nevyrieši. Ale dôvod na obozretnosť tu bol a je.

A v našom prípade aj dôvod podstatne intenzívnejšie sa zaujímať o kompetentnými zanedbávané veci, ktoré z kohokoľvek z nás môžu urobiť jedno z čísel obdobnej štatistiky…

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. V Taliansku zije vyse sestdesiat milion obyvatelov. Priemerna umrtnost je okolo 1 percento za jeden den . takze ked si to podelite tak zistite ze tam zomrie za jeden den asi 1700 obyvatelov. Ale zhruba rovnaky pocet sa narodi,plus minus 0,2 percenta. Ked chcete vediet ako je to na Slovensku tak pozrite stranku Slovensko Obyvatelstvo Tam sa pocet umrti a narodenych aktualizuje kazdych 500 sekund.Dobre to sledujte a v aprili zistite ze pocet umrti v mesiaci marec klesol a pocet narodenych sa zvysil.Ale ja pevne verim ze tato stranka bude v najbizsich hodinach zablokovana ,lebo ludia nesmu vediet o co ide nasim zapredanym politikom v tejto umelo vyvolalej korona virusovej maskarade. Mudry ludia to pochopia hned a uzitocny idioti a hlupaci budu pokracovat dalej vo svojich aktivitach.

  2. To hovoríme o tom Taliansku kde začínajú ľudia dávať dolu vlajku EU a vyvesujú Ruskú.
    Asi to bude z vďačnosti za veľkorysú a nekonečnú pomoc Únie tejto najviac ohrozenej a zdecimovanej krajine.
    Kto vlastne v týchto chvíľach Európe, Taliansku a teda vlastne aj tomu malému Slovensku skutočne pomáha? Isté je jedno. Únia to nie je. Nie je to ani milovaná Amerika, ani partnerské NATO, OSN a všetci tí šmejdi s plnými papuľami planých sľubov.
    Kto teda pomáha? Skutočne pomáha Kuba, Čína a to hnusné Rusko.
    Kuba poslala 52 lekárov. Presne tá Kuba, ktorá nespočetné roky posiela svojich lekárov, lieky a sestričky na pomoc iným národom, ktoré sa ocitli v núdzi. Áno presne tá Kuba, ktorú treba zničiť americkou blokádou. Aké humánne.
    Rusko v čele so satanom Putinom posiela množstvo tímov virológov, lekárov a ďalšiu materiálnu pomoc. Áno to zlé Rusko, do ktorého Únia kope, prijíma sankcie a robí z neho svetového satana.
    Do Európy, konkrétne Talianska prichádza pomoc z Číny – množstvo lekárov, sestričiek, tímy virológov a množstvo zdravotníckeho materiálu. Tá zlá komunistická Čína, ktorá iné nerobí, len porušuje ľudské práva a demokraciu. Kde sú teraz v nedávnych voľbách skrachované liberálne nové tváre v politike kopajúce v kampani do týchto krajín. Kde je teraz Kiska aj s jeho dalajlamom.

    Či chceme, alebo nechceme treba týmto krajinám poďakovať.

  3. Mám vážnu obavu, že vírus zanikne skôr ako skončí zasadnutie vlády trnavského psychopata, ktorý je schopný už prijaté opatrenia ako sociálny odstup a zotrvanie doma vyhodnotiť ako značne defenzívne opatrenia a vyhlási priamy útok proti vírusu.

  4. COVID-19 23. marca 2020, 21:18 – mate prehlad, ake kompetencie ma EU v suvislosti s realizaciou vyraznejsich opatreni pri COVID-19 na uzemi clenskych statov EU?

  5. Veľa krát upozorňujete diskutujúcich, aby riadne čítali. Tak aj ja:
    ak ste nepostrehol nepíšem o opatreniach, píšem o pomoci. Možno pre Vás slovo nič nehovoriace, ale pre iných také jednoducho ľudské.

  6. COVID-19 24. marca 2020, 8:41 – mate prehlad o pomoci EU clenskym krajinam v suvislosti so sirenim medzi populaciou a dopadmi virusu COVID-19 na ich ekonomiky?

  7. Pre Miloš Majko 24. marca 2020, 8:55

    Ospravedlňujem sa, meškám s odpoveďou, lebo nie všetci môžme sedieť celé dni na káve a mútiť vodu v kýbli. Áno, sme občania, ktorí i v súčasnej dobe chodíme do práce a to aj v noci, aj v sobotu, nedeľu, aby sme vytvárali hodnoty. Áno aj tie hodnoty, ktoré následne rozkradnú na vratkách DPH taký, ako ten uplakaný šašo z Trnavy. Ten šašo, ktorý opakovane pred verejnosťou zdôrazňuje, že musel pracovať aj v nedeľu a v noci. Obyčajný občania tak pracujú dlhé roky. Neplačú, nesťažujú sa.
    Zaujímavé, vtedy keď musel s matkou po celý rok, každý deň najazdiť 600 km, mu do plaču nebolo. Dnes v dopoludňajších hodinách áno, dokonca priamo pred kamerami. Skutočne dojímavé. Prečo ten plač? Je možné, že z vyčerpanosti po dvoch dňoch práce chvíľkovo zabudol na skutočnosť, že je už po voľbách a teátro hrať netreba. Druhá možnosť – ide o skutočný plač a v tom prípade to je zlé. Už nič iné v týchto chvíľach národ nepotrebuje, len pozerať ako jeho celebritna autorita situáciu nezvláda. Tomu sa hovorí diagnóza a sú na to tabletky. Osobne mám z tohto správania väčšiu obavu ako zo samotného vírusu.
    Vrátim sa však k podstate príspevku. Pán Majko ja viem, že konkrétne do tejto chvíle pomáha Kuba, Čína a Rusko. Neviem o tom, že by do tejto chvíle pomáhal niekto iný. Ak áno, nechám sa poučiť, nechce sa mi to na webe hľadať. O tom, že by do tejto chvíle EU konkrétne pomohla aspoň najviac ohrozením krajinám konkrétnou materiálnou pomocou nemám vedomosť, ale zároveň to nevylučujem. Informáciu, že je plánovaná do budúcnosti pomoc EU pre členské krajiny na sanáciu ich ekonomík som zachytil. Vo svojom diskusnom príspevku som hovoril o tom kto už pomohol, alebo aktuálne pomáha. Nehovoril som o tom čo bude.

  8. COVID 19 trfne a pravdivo napísané dávam palec hore. Bohužiaľ pre Taliansko smutné…

  9. Covid 19 – palec dole . To že sklady ŠHR boli prázdne ani sa ešte nákaza poriadne u nás neprejavila by dohnalo k slzám každého. Mne emócie nevadia, sme len ľudia, silnejších štátnikov som videl plakať. Daj si ale pozor – remdesivir od Gilead zaberá nielen na ebolu ale aj Covid.

  10. Ja neviem, niesom sice ziaden odbornik ale niesom ani sprosta. viem pouzivat dost dobre vyhladavace a aj iny softwer na vyhladavanie..aj ked povacsine postacuje aj verejne dostupne info..tak som sa kadetade prehrabavala citala nekonecne dlhe a nudne dokumenty statistiky vyskumne materiali dokonca este aj nariadenia od who pre roune zlozky krajiny ake maju robit opatrenia atd..az som sa dostala k databazam co napriklad niektori lekari si zdielaju cez github a tam to pravidelne commitnu myslim zaznami pacientov ..nasla som len takych par malickosti co mi nejako do celeho tohoto nezapadali..ale inak nic takeho..potom som ale zacala nachadzat dokumenty na temu SIET 5G a zdravie ..hmm to uz boli ovela zaujimavejsie veci..nasla som aj videa na youtube ale take najkratsie a najzazivnejsie som nasla toto:
    https://www.youtube.com/watch?v=RknZ06cdGqk&feature=share&fbclid=IwAR0NzTZc4AqreLE_-sHQw3YiS6khfUIi7qHvemjDfJkXknCPHWLdsGo0dqw

    nieco mi proste na corona viruse ako takom nesedi nieco neni tak jak nam hovoria a fakt by ma zaujimalo co je pravda a aj co sa tyka tohoto videa jako vazne?

  11. Ziadna zahada, len klamstva a sirenie strachu medzi obyvatelmi. To iste sa deje aj u nas. Vsetky umrtia na rakovinu, leukemiu, starobu a ine tazke pripady sa zapisuju ako umrtie na Covid19. Pod zamienkov platby a mlčanlivosti sa dovod umrtia zapise ako Covid19, a robia to nasi primari a lekari. Smutne ako hyenizmus existuje medzi ludmi. A este najma ked to niekto propaguje a rozširuje. Hanba

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované