back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

„Kam to až primátor Tomčányi svojimi metódami doviedol toto mesto, keď sa už jeho obyvateľ bojí podpísať aj pod poďakovanie?“ – pýta sa poslanec MsZ verejne

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Sereď / Včera dvaja poslanci MsZ zverejnili dve výzvy adresované primátorovi mesta Sereď Martinovi Tomčányimu, v ktorých ho osem poslancov verejne vyzýva k nepodpísaniu uznesení mestského zastupiteľstva. Primátor má právo (a povinnosť) nepodpísať uznesenie poslancov, ktoré je v rozpore so zákonom, alebo zjavne nevýhodné pre mesto.

Tak v právnom  štáte funguje zastupiteľská demokracia, výkon moci a jej kontrola aj v samosprávach. Áno a je to aj dôležitý prvok kontroly rovnako ako hlavný kontrolór – ak ovšem funguje tak, ako fungovať má.

Ani výzvy primátorovi by za normálnych okolností byť nemuseli, to by ale normálne okolnosti museli byť štandardom a nie skôr výnimkou.

Problémom príčetnej časti poslaneckého zboru a samozrejme aj občanov totižto je, že sporné body do programu rokovania MsZ predložil práve primátor a ich spracovateľmi a navrhovateľmi je prednosta úradu Tibor Krajčovič a mestská právnička Daniela Vargová. Teda nie niektorý populistický poslanec túžiaci po zviditeľnení sa zjavným nezmyslom, ktorý hlasovaním kolegov prešiel nie z rozumu, ale skôr z recesie.

Primátorom do programu predloženými bodmi boli totižto účelovo schválené nezmysly, na ktoré sme upozorňovali  ešte pred zastupiteľstvom nielen naše noviny, ale aj dvaja z poslancov, ktorí sa pri hlasovaní aj reálne pokúšali nezmyselnosť a účelovosť navrhovaných krokov kolegom vysvetliť. Neúspešne.

Tak sa stalo, že poslanci sa dobrovoľne vzdali významnej časti svojich práv nie z roztopaše zákonodarcu zverených do ich právomoci a tieto v takpovediac neakceptovateľnej výške presunuli na primátora Tomčányiho. Schválili primátorovi možnosť  prakticky odpustiť, znížiť či iným spôsobom manipulovať s pohľadávkami mesta, teda majetkom mesta?

- Článok pokračuje pod reklamou -

Či bola nutnosť takýto bod do rokovania predložiť práve teraz? Nuž, v kontexte dlhodobého porušovania zákonov primátorom (správa hlavnej kontrolórky) pri vyplácaní odmien viceprimátorovi Veselickému  a stiahnutí výzvy mesta na vrátenie  85 000 Eur nezákonne vyplatených odmien adresovanej Veselickému, sa to javí ako nevyhnutnosť.

Primátor Tomčányi totižto už viac krát aj pred orgánmi činnými v trestnom konaní použil ako argument obhajovania konania schválenie jeho konania či diania v mestskej spoločnosti poslancami MsZ. Taktika teda osvedčená a zatiaľ relatívne účinná aj keď ku „schváleniu“ došlo dodatočne – teda skutok sa stal. Či takto nezákonný stav poslanci  „odobrujú“ na základe neznalosti zákonov, zo solidarity, lebo sa za stav cítia byť spoluzodpovední, z dôvodu vhodnej motivácie (o forme vedia oni samotní a zisťovať ju musí polícia), alebo z vlastnej blbosti, je v podstate jedno, lebo na výsledku to nič nemení. Znovu pridávame – zatiaľ. Lebo  polícia a prokuratúra konanie a systematické porušovanie zákonov v našom meste  vyhodnocuje ako konanie netrestné našťastie len zatiaľ. Aj v prípade toľko medializovaného Kočnera to bolo len dočasu a a aj niektorí vysokopostavení policajti, prokurátori a sudcovia na svojich stoličkách už nesedia.

– – –

Včera pod výzvu poslancov primátorovi občan napísal toto:

Ďakujeme 19. februára 2020, 22:14 at 22:14  v mene slušných občanov mesta Sereď. Zároveň sa ospravedlňujem za anonymné poďakovanie, no situácia v meste mi nedovoľuje inak.

a dnes ráno poslanec Kurbel poďakovanie občana komentoval takto:

Pavol Kurbel 20. februára 2020, 7:33 at 7:33Pýtam sa, kam to až primátor Tomčányi svojimi metódami doviedol toto mesto, keď sa už jeho obyvateľ bojí podpísať aj pod poďakovanie? Myslím, že ani komunisti nedokázali vytvoriť toľko strachu, ako dnes vládne v tomto meste.
Zdá sa vám to ako fikcia? Nie, občan a Kurbel majú pravdu. Netuším či občan (ak áno, tak v čom)  má osobné skúsenosti s rizikami plynúcimi z verejného prejavenia odlišných názorov na správu vecí verejných, postavenia sa na odpor voči nezákonnému konaniu primátora a kritizovaniu jeho konania, no Kurbel vie o čom píše. A nielen on. Ľudí, ktorí sa do zápasu o transparentnú samosprávu z obáv o vlastnú bezpečnosť a existenciu radšej nepúšťajú, je totiž viac.Podeľte sa o svoje osobné skúsenosti s občanmi žijúcimi v presvedčení, že v meste všetko funguje tak ako fungovať má  nebezpečenstvo pre občana, právo a demokraciu v meste u nás určite nehrozí?

 

Predpoludním čitateľ SOL do diskusie napísal:

Prečo sa niekto boji primátora? Kto je primátor?

- Článok pokračuje pod reklamou -

Otázka na mieste. A vzhľadom na udalosti z minulého rokovania MsZ sa občan pochopiteľne musí pýtať aj kto sú tí poslanci, ktorí sa dobrovoľne vzdajú významnej časti svojich právomocí daných im zákonom práve v prospech primátora? Prečo tak konajú a čo tým získa mesto, verejný záujem a na strane druhej oni, primátor prípadne iné strany?

Spýtal som sa poslanca Kurbela na obsah uznesenia, ktoré bolo poslancom predložené. Tu je jeho odpoveď: „Na vašu otázku vám odpovedám že ako poslanec som v materiáloch na zastupiteľstvo dostal úplne iné znenie uznesenia ako nakoniec prečítala kolegyňa Červeňová, čo považujem za podvod. To znamená podvod na poslancoch ale aj na kolegyni Čeveňovej. A na jej mieste by som sa cítil byť podvedený a zneužitý.“

– – –
Poslanci sú volení občanmi, majú zastupovať ich záujmy, presadzovať záujem verejný a tak majú hlasovaním aj rozhodovať. Konali vo verejnom záujme aj pri hlasovaní v týchto bodoch? Občania majú právo na vysvetlenie postojov poslancov vo veciach verejných týkajúcich sa výkonu ich mandátu. Takúto povinnosť im ukladá aj zákon  369/1990 Z.z.
Verejne preto poslancov MsZ žiadame o odpovede na nasledujúce otázky:1. Čo konkrétne vás presvedčilo o výhodnosti dobrovoľného zbavenia sa časti práv daných vám zákonom a ich presunutia na primátora mesta?2. Hlasovali ste ZA preto, lebo si myslíte, že toto právo (rozhodovanie o majetku mesta)  má prináležať primátorovi a nie poslancom MsZ?3. Viete povedať kedy a v akých prípadoch primátor vami schválené kompetencie využije?4. Viete zaručiť, že primátor na základe vami schválených kompetencií nebude konať v rozpore s verejným záujmom a nevykoná rozhodnutia, ktorými na majetku či právach nepoškodí mesto?5. Hlasovali ste  ZA dobrovoľne, na základe vlastného presvedčenia a znalosti faktov a dôsledkov, ktoré vaše hlasovanie a prípadné odsúhlasenie bodu môže spôsobiť?

6. Neboli ste na hlasovanie navádzaný / navádzaná inou osobou? Ak boli, kým?

7. Cítite sa byť v rozhodovaní a pri hlasovaniach nezávislý / nezávislá?

8. Vylučujete existenciu kompromitujúcich materiálov, ktorými by ste mohli byť priamo či nepriamo nútený / nútená ku konkrétnemu spôsobu hlasovania?

9. Vylučujete možnosť účelového hlasovania Vašou osobou z dôvodu získavania protislužby napr. podpora finančnej dotácie pre seba, sebe blízke osoby, sebe blízke kluby, občianske združenia alebo firmy, alebo inej formy zvýhodnenia?

10. Vylučujete možné korupčné správanie Vašej osoby pri výkone mandátu poslanca / poslankyne  MsZ ?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. je až neuveriteľné kde sa berie v niektorých poslancoch taká strašná ..zloba,závisť a nenávisť..čakala by som že ste tu v Seredi všetci jedna poslanecká partia,ktorá robí pre ľudí v našom meste.Vidím to tak,že veľa sledujete média a tam to vrie,tak aby ste aj tu nezostali po zadu?!Ale vážení treba si uvedomiť, že to čo píšete a stále osočujete nič nerieši..“zlo tvorí zlo“ skúste aj niečo pozitívne..čo ste kde vybavili,alebo urobili, či niekomu pomohli,skúste si v kľude sadnúť za rokovací stôl a dohadovať sa a nie podávať trestné oznámenia a rôzne vyhrážky .Ľudia už majú dosť toho negatívneho a podlého.Mali by ste začať robiť to čo ste sľubili.Starať sa o naše mesto aj pozitívne..Myslím si že sa tu určite nájdu tí,ktorým to patrí.pretože tu vidím iba tých istých.S pozdravom Ružena. (a nebojím sa podpísať)

  2. je až neuveriteľné kde sa berie v niektorých poslancoch taká strašná ..zloba,závisť a nenávisť..čakala by som že ste tu v Seredi všetci jedna poslanecká partia,ktorá robí pre ľudí v našom meste.Vidím to tak,že veľa sledujete média a tam to vrie,tak aby ste aj tu nezostali po zadu?!Ale vážení treba si uvedomiť, že to čo píšete a stále osočujete nič nerieši..“zlo tvorí zlo“ skúste aj niečo pozitívne..čo ste kde vybavili,alebo urobili, či niekomu pomohli,skúste si v kľude sadnúť za rokovací stôl a dohadovať sa a nie podávať trestné oznámenia a rôzne vyhrážky .Ľudia už majú dosť toho negatívneho a podlého.Mali by ste začať robiť to čo ste sľubili.Starať sa o naše mesto aj pozitívne..Myslím si že sa tu určite nájdu tí,ktorým to patrí.pretože tu vidím iba tých istých.S pozdravom Ružena. (a nebojím sa podpísať)

  3. Milá Ruženka. Pozitívne. Jasné. Keď zlodej kradne, nenapíšem že toho a toho okradol, ale ako krásne si privyrobil. Keď vrah zabije, tak vlastne nezabil. Znížil počet CO2 vo vzduchu. Ak niekto znásilnil, tak vlastne len sexuálne uspokojil iného, inú. Moja milá zlatá. Vieš ty o tom 💩 Tak tuto páni hospodária aj s tvojim majetkom a zataja podstatné skutočnosti, zavádzajú poslancov, podstrčia návrh uznesenia,… a za to ich treba pozvať na kávičku, kúpiť koláčik, pomaznať, pomojkať. Zaslúžia si nehu a hýčkanie. Maznáci jedni. Bravo. 👏 Vám. 🥳🥳🥳 Ste úžasná. Dokonalá. Hlavne že sa niečo deje. Psíkovi hodíme kostičku, nech sa teší, aby sme si tu mohli robiť, čo chceme. Pani Ruženka, ste fakt super. A ešte sa čudujem, prečo to je v tomto štáte tak, ako to je.

  4. Milá Ruženka. Pozitívne. Jasné. Keď zlodej kradne, nenapíšem že toho a toho okradol, ale ako krásne si privyrobil. Keď vrah zabije, tak vlastne nezabil. Znížil počet CO2 vo vzduchu. Ak niekto znásilnil, tak vlastne len sexuálne uspokojil iného, inú. Moja milá zlatá. Vieš ty o tom 💩 Tak tuto páni hospodária aj s tvojim majetkom a zataja podstatné skutočnosti, zavádzajú poslancov, podstrčia návrh uznesenia,… a za to ich treba pozvať na kávičku, kúpiť koláčik, pomaznať, pomojkať. Zaslúžia si nehu a hýčkanie. Maznáci jedni. Bravo. 👏 Vám. 🥳🥳🥳 Ste úžasná. Dokonalá. Hlavne že sa niečo deje. Psíkovi hodíme kostičku, nech sa teší, aby sme si tu mohli robiť, čo chceme. Pani Ruženka, ste fakt super. A ešte sa čudujem, prečo to je v tomto štáte tak, ako to je.

  5. Ružena 20. februára 2020, 13:09 at 13:09 – napisane naozaj vyborne. Len mi tam akosi absentuje – kto je ten zly v popisanom hlasovani?

    Predkladatelia predmetneho bodu, primator ze im nedal po paprciach za take sproste napady, poslanci ktori hlasovali za obmedzdenie vlastnych prav, alebo ti pricetni poslanci, ktori sa tvrdo postavili v podstate proti naruseniu rovnovahy v riadeni samospravy?

    Alebo vina zostane znovu na novinach, ktore o tejto anomalii informovali?

    Ruzena, dakujem za identifikovanie „vinnika“ a viete co, nemusite ani priezvisko. Staci ta identifikacia, aby sme vedeli ako dalej.

    Vdaka.

  6. Ružena 20. februára 2020, 13:09 at 13:09 – napisane naozaj vyborne. Len mi tam akosi absentuje – kto je ten zly v popisanom hlasovani?

    Predkladatelia predmetneho bodu, primator ze im nedal po paprciach za take sproste napady, poslanci ktori hlasovali za obmedzdenie vlastnych prav, alebo ti pricetni poslanci, ktori sa tvrdo postavili v podstate proti naruseniu rovnovahy v riadeni samospravy?

    Alebo vina zostane znovu na novinach, ktore o tejto anomalii informovali?

    Ruzena, dakujem za identifikovanie „vinnika“ a viete co, nemusite ani priezvisko. Staci ta identifikacia, aby sme vedeli ako dalej.

    Vdaka.

  7. Pri vašom príspevku by som sa nebál podpísať. To je zla formulácia. Ale hanbil by som sa pod neho podpísať. Veď robia to co sľúbili. Starajú sa o mesto.

  8. Pri vašom príspevku by som sa nebál podpísať. To je zla formulácia. Ale hanbil by som sa pod neho podpísať. Veď robia to co sľúbili. Starajú sa o mesto.

  9. Ruža, ruža. Použijem extrémny príklad, ale to len preto, aby si sa spamätala. Ožratý záchranár na priechode zabije tvoje dieťa. Ty budeš určite hovoriť pozitívne, že ale zachránil sto iných životov. Blahoželám ti.

  10. Ruža, ruža. Použijem extrémny príklad, ale to len preto, aby si sa spamätala. Ožratý záchranár na priechode zabije tvoje dieťa. Ty budeš určite hovoriť pozitívne, že ale zachránil sto iných životov. Blahoželám ti.

  11. Treba primátora Tomčányiho odvolať,už dlhší čas je vidno na vlastné oči,že si robí naozaj čo chce…. Veď sú to naše mestské peniaze a nie ,,len jeho,, 🙏 mal by sa primátor už zobudiť 🙏 hrabe dlhé roky len pre seba a pre svojich 💪💪 treba ho odvolať a zbaviť ho funkcie 🙏

  12. Treba primátora Tomčányiho odvolať,už dlhší čas je vidno na vlastné oči,že si robí naozaj čo chce…. Veď sú to naše mestské peniaze a nie ,,len jeho,, 🙏 mal by sa primátor už zobudiť 🙏 hrabe dlhé roky len pre seba a pre svojich 💪💪 treba ho odvolať a zbaviť ho funkcie 🙏

  13. Pán obyvateľ,bohužiaľ mám takú skúsenosť,a už to nevrátim ani nenapravím ale zato som nezanevrela na ľudí ktorí za to môžu a žijem ďalej tak ako žijem..poctivo,slušne a nikoho nenapadám a neosočujem . Vážim si každú jednu prácu ktorá je vykonaná (či poctivo alebo nevedomky nepoctivo).V predchádzajúcich komentároch som na mojich pár riadkov zaregistrovala päť negatívnych reakcií na obyčajný názor osoby,ktorú ani nepoznáte.Takže to je to čo som myslela… skúsme otočiť a riešiť niečo po dobrom,pozitívne a nie hneď hnevom a jedovatými slovami,ktoré vyslovíme osobe,ktorú ste ani nevideli.V niektorých z nás je to bohužiaľ už zakorenené z predchádzajúcich skúseností,ale život nieje len o zlobe a nenávisti. A musím povedať,že veľa ľudí nadáva na pána Majka,ale myslím že robí prácu, ktorú si vybral a on musí vedieť či dobre alebo zle,je to jeho práca a já si ho preto vážim ..

  14. Pán obyvateľ,bohužiaľ mám takú skúsenosť,a už to nevrátim ani nenapravím ale zato som nezanevrela na ľudí ktorí za to môžu a žijem ďalej tak ako žijem..poctivo,slušne a nikoho nenapadám a neosočujem . Vážim si každú jednu prácu ktorá je vykonaná (či poctivo alebo nevedomky nepoctivo).V predchádzajúcich komentároch som na mojich pár riadkov zaregistrovala päť negatívnych reakcií na obyčajný názor osoby,ktorú ani nepoznáte.Takže to je to čo som myslela… skúsme otočiť a riešiť niečo po dobrom,pozitívne a nie hneď hnevom a jedovatými slovami,ktoré vyslovíme osobe,ktorú ste ani nevideli.V niektorých z nás je to bohužiaľ už zakorenené z predchádzajúcich skúseností,ale život nieje len o zlobe a nenávisti. A musím povedať,že veľa ľudí nadáva na pána Majka,ale myslím že robí prácu, ktorú si vybral a on musí vedieť či dobre alebo zle,je to jeho práca a já si ho preto vážim ..

  15. Ruženka, kvôli voličom ako ste vy to tu tak aj vyzerá. To je strašné, že tu niekoho kritizujú. Čo si to ten Majko vôbec dovoľuje. Vaše videnie je také rýdzo slovenské. Nuž ale pranierovať treba tých čo porušujú zákony, nie tých, čo na to poukazujú.

  16. Ruženka, kvôli voličom ako ste vy to tu tak aj vyzerá. To je strašné, že tu niekoho kritizujú. Čo si to ten Majko vôbec dovoľuje. Vaše videnie je také rýdzo slovenské. Nuž ale pranierovať treba tých čo porušujú zákony, nie tých, čo na to poukazujú.

  17. Pokiaľ bude opäť kandidovať tak znovu zvíťazí s veľkým náskokom. Keď sa rozprávam s ľuďmi či uz z Cepena alebo v Seredi tak asi 90% je spokojných s terajším primátorom.

  18. Pokiaľ bude opäť kandidovať tak znovu zvíťazí s veľkým náskokom. Keď sa rozprávam s ľuďmi či uz z Cepena alebo v Seredi tak asi 90% je spokojných s terajším primátorom.

  19. Seredan 20. februára 2020, 15:24 at 15:24 – vdaka za tip na dalsi clanok. O dovodoch preco tomu je tak, sa dozvieme uz onedlho.

  20. Seredan 20. februára 2020, 15:24 at 15:24 – vdaka za tip na dalsi clanok. O dovodoch preco tomu je tak, sa dozvieme uz onedlho.

  21. Pani Ruzena,ja si myslim,ze Vy ste tu jedina osoba,ktora napisala.uplne normalny a ludsky pochopitelny prispevok.Ale samozrejme ste hned narazila na tychto,ani neviem ako ich nazvat privrzencov velkeho maga a guru,ktory sa strasne precenuje,ktory si mysli,ze zozral vsetku mudrost sveta,ktory zesmiesnuje ludi,ktori maju ini nazor ako on.Ohliadnuc na to,ze niekedy ma pravdu.Takze napr.je bezne v demokracii,ako on pise,ze co schvalila vatsina ,nemal by podpisat,lebo ho o to poziadali dva poslanci.Je to vsetko chore,a ludia by sa mali ozaj zamysliet,aky vyznam ma neustale rozsievat zlobu,nenavist,nevrazivost.Je mozne,ze bude niekedy iny starosta a ina vlada,co bude s naplnou zivota niektorych ludi?

  22. Pani Ruzena,ja si myslim,ze Vy ste tu jedina osoba,ktora napisala.uplne normalny a ludsky pochopitelny prispevok.Ale samozrejme ste hned narazila na tychto,ani neviem ako ich nazvat privrzencov velkeho maga a guru,ktory sa strasne precenuje,ktory si mysli,ze zozral vsetku mudrost sveta,ktory zesmiesnuje ludi,ktori maju ini nazor ako on.Ohliadnuc na to,ze niekedy ma pravdu.Takze napr.je bezne v demokracii,ako on pise,ze co schvalila vatsina ,nemal by podpisat,lebo ho o to poziadali dva poslanci.Je to vsetko chore,a ludia by sa mali ozaj zamysliet,aky vyznam ma neustale rozsievat zlobu,nenavist,nevrazivost.Je mozne,ze bude niekedy iny starosta a ina vlada,co bude s naplnou zivota niektorych ludi?

  23. Pani Ružena
    Píšete o zlobe , závisti, nenávisti a osočovaní. Možno to naozaj tak vyznieva a na vás to tak pôsobí. Neberiem vám váš názor. A tiež by som bol radšej, keby to bolo podľa vašich predstáv. Pokoj, spolupráca bez podrazov, nepresadzovanie si svojich osobných záujmov na úkor mesta a jeho obyvateľov a podobne. Prosím vás ale čo by ste robila vy, keby vás niekto podviedol. Bola by ste ticho, alebo by ste sa ozvala? Bola by ste ticho len preto aby nedošlo k hádke? Osem poslancov žiada primátora aby nepodpísal dve uznesenia. Myslíte si, že to podpísali len preto, lebo potrebujú byť s Tomčányim v permanentnom konflikte?
    Čo by ste urobila ako poslankyňa, keby vám predložili materiály na rokovanie aj s návrhom uznesenia a členke návrhovej komisie by predložili úplne iný text o ktorom by nikto nevedel, takže ani v rozprave by ste sa nemohla k nemu vyjadriť? Presne tak sa nám to stalo na poslednom zastupiteľstve. Skúste prísť na zastupiteľstvo, keď sa jedná o horúce témy a potom možno zistíte prečo sa veci maju tak ako sa maju.
    Na záver, nebojím sa podpísať. Podpíšem sa Pavol Kurbel nie len Pavol Neberte to prosím v zlom, ale podpísať sa len krstným menom nepovažujem za prejav odvahy, skôr mi to pripadá tak, že máte obavu sa podpísať celým menom.

  24. Pani Ružena
    Píšete o zlobe , závisti, nenávisti a osočovaní. Možno to naozaj tak vyznieva a na vás to tak pôsobí. Neberiem vám váš názor. A tiež by som bol radšej, keby to bolo podľa vašich predstáv. Pokoj, spolupráca bez podrazov, nepresadzovanie si svojich osobných záujmov na úkor mesta a jeho obyvateľov a podobne. Prosím vás ale čo by ste robila vy, keby vás niekto podviedol. Bola by ste ticho, alebo by ste sa ozvala? Bola by ste ticho len preto aby nedošlo k hádke? Osem poslancov žiada primátora aby nepodpísal dve uznesenia. Myslíte si, že to podpísali len preto, lebo potrebujú byť s Tomčányim v permanentnom konflikte?
    Čo by ste urobila ako poslankyňa, keby vám predložili materiály na rokovanie aj s návrhom uznesenia a členke návrhovej komisie by predložili úplne iný text o ktorom by nikto nevedel, takže ani v rozprave by ste sa nemohla k nemu vyjadriť? Presne tak sa nám to stalo na poslednom zastupiteľstve. Skúste prísť na zastupiteľstvo, keď sa jedná o horúce témy a potom možno zistíte prečo sa veci maju tak ako sa maju.
    Na záver, nebojím sa podpísať. Podpíšem sa Pavol Kurbel nie len Pavol Neberte to prosím v zlom, ale podpísať sa len krstným menom nepovažujem za prejav odvahy, skôr mi to pripadá tak, že máte obavu sa podpísať celým menom.

  25. Neexistuje zákon ktorý vymedzuje právomoc primátora, prednostu, poslancov…? Podľa mňa, ak aj primátor prinútil poslancov jeho návrh odsúhlasiť, potom aj napriek tomu by to bolo neplatné. Myslím, že by to malo byť niekde zakotvené. Veď je nemysliteľné, aby si niekto rozširoval právomoc nad rámec zákona. Malo by to tak byť, ale sa presviedčame o opaku.

  26. Neexistuje zákon ktorý vymedzuje právomoc primátora, prednostu, poslancov…? Podľa mňa, ak aj primátor prinútil poslancov jeho návrh odsúhlasiť, potom aj napriek tomu by to bolo neplatné. Myslím, že by to malo byť niekde zakotvené. Veď je nemysliteľné, aby si niekto rozširoval právomoc nad rámec zákona. Malo by to tak byť, ale sa presviedčame o opaku.

  27. Dotaz 20. februára 2020, 22:28 at 22:28 – prednosta je uradnikom. Primator a poslanci su povinni dodrziavat zakon 369/1990 Z.z.

    Ziaden zakon ale neosetri vsetky situacie, ktore mozu nastat tam, kde chrapun v politike nerespektuje moralku, etiku a z dovodu presvedcenia, ze ma krytie policie, prokuratury a sudov u neho prestane fungovat aj elementarny pud sebazachovy.

    V takychto pripadoch musi zasiahnut obcan a skorumpovanym nielen politikom musi dat najavo, ze su hranice, za ktore vpusteni nebudu.

    Cakame na dostatok obcanov…

  28. Dotaz 20. februára 2020, 22:28 at 22:28 – prednosta je uradnikom. Primator a poslanci su povinni dodrziavat zakon 369/1990 Z.z.

    Ziaden zakon ale neosetri vsetky situacie, ktore mozu nastat tam, kde chrapun v politike nerespektuje moralku, etiku a z dovodu presvedcenia, ze ma krytie policie, prokuratury a sudov u neho prestane fungovat aj elementarny pud sebazachovy.

    V takychto pripadoch musi zasiahnut obcan a skorumpovanym nielen politikom musi dat najavo, ze su hranice, za ktore vpusteni nebudu.

    Cakame na dostatok obcanov…

  29. Sledujem Ip adresy tych ktory sem vnašaju tieto nenavystne prispevky a su to ti isty ludia len vzdy pod inym menom. Asi to niekomu vyhovuje rozvyrit hladinu smerom k primatorovy. Treba spytat komu to prospelo?No asi snad tomu kto by chcel v buducnosti drancovat mestsku kasu😀😀😀😀😀

  30. Sledujem Ip adresy tych ktory sem vnašaju tieto nenavystne prispevky a su to ti isty ludia len vzdy pod inym menom. Asi to niekomu vyhovuje rozvyrit hladinu smerom k primatorovy. Treba spytat komu to prospelo?No asi snad tomu kto by chcel v buducnosti drancovat mestsku kasu😀😀😀😀😀

  31. IT 21. februára 2020, 5:16 at 5:16 – tak teda nenavistne prispevky?

    … text sem vniesol anonym cez thajsky proxy server.

    Za normalnych podmienok by bol z tohto dovodu prispevok zmazany, no tento zostava z dovodu, aby ludia videli, ako velmi ich komentare vadia kritizovanym ludom hlavne financne taziacim na systeme, kde sa vdaka hluposti a mozno spravnej motivovanosti poslancov dari narusat rovnovyhu vykonu moci v samosprave.

    Je cas zacat sa pytat na prevody majetku mesta na mestske eserocky, kde je majetok minimalne chraneny pred nakladanim s nim a kde je kontrola verejnosti vyznamne stazena.

    Je cas pytat sa, komu takyto stav vyhovuje.

  32. IT 21. februára 2020, 5:16 at 5:16 – tak teda nenavistne prispevky?

    … text sem vniesol anonym cez thajsky proxy server.

    Za normalnych podmienok by bol z tohto dovodu prispevok zmazany, no tento zostava z dovodu, aby ludia videli, ako velmi ich komentare vadia kritizovanym ludom hlavne financne taziacim na systeme, kde sa vdaka hluposti a mozno spravnej motivovanosti poslancov dari narusat rovnovyhu vykonu moci v samosprave.

    Je cas zacat sa pytat na prevody majetku mesta na mestske eserocky, kde je majetok minimalne chraneny pred nakladanim s nim a kde je kontrola verejnosti vyznamne stazena.

    Je cas pytat sa, komu takyto stav vyhovuje.

  33. Pochybujeme, že tento náš štát sa môže nazývať právnym. Každodenne to vidíme, že ako riešia naše súdy kauzy veľkých rozmerov, trestné činy nazvú priestupkom, naťahujú čas, až to zmetú pod koberec. A to, že je výkonná moc spojená aj s financiami, je veľká chyba. Malo by to byť oddelené, aby jeden bez druhého nemohol šafáriť. Ale bolo to tak urobené účelovo.

  34. Pochybujeme, že tento náš štát sa môže nazývať právnym. Každodenne to vidíme, že ako riešia naše súdy kauzy veľkých rozmerov, trestné činy nazvú priestupkom, naťahujú čas, až to zmetú pod koberec. A to, že je výkonná moc spojená aj s financiami, je veľká chyba. Malo by to byť oddelené, aby jeden bez druhého nemohol šafáriť. Ale bolo to tak urobené účelovo.

  35. Lubo 21. februára 2020, 14:43 at 14:43 – Lubo, ver, ze zakonodarca spravu veci verejnych ako v samospravach, tak v state rozdelil dobre. Oddelena je moc zakonodarna od vykonnej, mame kontrolne mechanizmy a opravne prostriedky.

    Problem nastava v momente, ked sa spoja napr. poslanci s primatorom / starostom a v rozpore s verejnym zaujmom konaju kroky, ktore nas obcanov ozobracuju.

    Tam ma nastupit kontrolor obce a jeho povinnostou je konat. Problem je, ked kontrolor je odkazany na peniaze ktore dostava, chce sa pacit a mat odmeny a nedajboze vtedy, ked je zvoleny na zaklade nezakonneho vyberoveho konania. Tam totiz aj na kontrolora maju kompromaterialy ludia, ktori ich pouziju v momente, kedy by sa kontrolor pripadne staval na zadne a bol by privelmi aktivny.

    Este su tu obcania a pripadne poctivi poslanci, ktori maju moznost (a poovinnost) obratit sa na organy cinne v trestnom konani.
    Tu nastava problem vtedy, ked casom na zaklade niekolkych podani pridete na to, ze gauneri maju krytie na policii, prokurature a v justicii.

    To sa stalo u Kocnera, deje sa to u vrcholovych funkcionarov svorne iducich svojim vlastnym SMERom a deje sa to u primatorov, ktori s najvacsou pravdepodobnostou disponuju kompro materialmi na policajtov, prokuratorov a sudcov. Alebo su im tito zo zakona „nezavisli a ctihodni“ ludia zaviazani za rozne sluzbicky. Ano, hovorime o KORUPCII a tu je tazke preukazat hlavne vtedy, ked NIE JE ZAUJEM JU PREUKAZOVAT.

    Kazdy normalny clovek ale vie (ak je presvedceny o svojej genialite a neobmedzdenej moci tak na to zabudne), ze casom system tvoreny pyramidovym systemom nedokaze uzivit vsetkych parazitov a tito postupne musia byt selektovani. Ti, ktorym je malo, alebo sa dostanu mimo, nasledne zacnu hovorit. A to su este len materialy…

    Ale nazad k veci.
    V state, ako aj v samospravach ZLYHAL KONTROLNY MECHANIZMUS. Ze zlyha voleny zastupca, sa stava. Ale ze zlyha system, tak s tym nepocita ani legislativa.
    Napravu v takychto pripadoch prinasa „revolucia“, alebo obdoby, kedy samotni obcania nastolia pravo a poriadok.

    U nas je na ceste…

  36. Lubo 21. februára 2020, 14:43 at 14:43 – Lubo, ver, ze zakonodarca spravu veci verejnych ako v samospravach, tak v state rozdelil dobre. Oddelena je moc zakonodarna od vykonnej, mame kontrolne mechanizmy a opravne prostriedky.

    Problem nastava v momente, ked sa spoja napr. poslanci s primatorom / starostom a v rozpore s verejnym zaujmom konaju kroky, ktore nas obcanov ozobracuju.

    Tam ma nastupit kontrolor obce a jeho povinnostou je konat. Problem je, ked kontrolor je odkazany na peniaze ktore dostava, chce sa pacit a mat odmeny a nedajboze vtedy, ked je zvoleny na zaklade nezakonneho vyberoveho konania. Tam totiz aj na kontrolora maju kompromaterialy ludia, ktori ich pouziju v momente, kedy by sa kontrolor pripadne staval na zadne a bol by privelmi aktivny.

    Este su tu obcania a pripadne poctivi poslanci, ktori maju moznost (a poovinnost) obratit sa na organy cinne v trestnom konani.
    Tu nastava problem vtedy, ked casom na zaklade niekolkych podani pridete na to, ze gauneri maju krytie na policii, prokurature a v justicii.

    To sa stalo u Kocnera, deje sa to u vrcholovych funkcionarov svorne iducich svojim vlastnym SMERom a deje sa to u primatorov, ktori s najvacsou pravdepodobnostou disponuju kompro materialmi na policajtov, prokuratorov a sudcov. Alebo su im tito zo zakona „nezavisli a ctihodni“ ludia zaviazani za rozne sluzbicky. Ano, hovorime o KORUPCII a tu je tazke preukazat hlavne vtedy, ked NIE JE ZAUJEM JU PREUKAZOVAT.

    Kazdy normalny clovek ale vie (ak je presvedceny o svojej genialite a neobmedzdenej moci tak na to zabudne), ze casom system tvoreny pyramidovym systemom nedokaze uzivit vsetkych parazitov a tito postupne musia byt selektovani. Ti, ktorym je malo, alebo sa dostanu mimo, nasledne zacnu hovorit. A to su este len materialy…

    Ale nazad k veci.
    V state, ako aj v samospravach ZLYHAL KONTROLNY MECHANIZMUS. Ze zlyha voleny zastupca, sa stava. Ale ze zlyha system, tak s tym nepocita ani legislativa.
    Napravu v takychto pripadoch prinasa „revolucia“, alebo obdoby, kedy samotni obcania nastolia pravo a poriadok.

    U nas je na ceste…

  37. P. Majko, ja si myslím, že i keď kontrolny mechanizmus nezlyhal, títo páni to ignorujú a zvysoka na to kašlú. Vidíme to aj u nás, tak ako aj v Šintave a inde. Dokonca Holička nerešpektoval ani rozhodnutie súdu. Tiež si myslím, že by mali byť volení iba maximálne na dve volebné obdobia, lebo inak sú tam zabetónovaní a cítia sa byť neohrození. Možno aj preto zrušili stretnutia s poslancami, aby nemuseli čeliť tlaku od občanov.

  38. P. Majko, ja si myslím, že i keď kontrolny mechanizmus nezlyhal, títo páni to ignorujú a zvysoka na to kašlú. Vidíme to aj u nás, tak ako aj v Šintave a inde. Dokonca Holička nerešpektoval ani rozhodnutie súdu. Tiež si myslím, že by mali byť volení iba maximálne na dve volebné obdobia, lebo inak sú tam zabetónovaní a cítia sa byť neohrození. Možno aj preto zrušili stretnutia s poslancami, aby nemuseli čeliť tlaku od občanov.

  39. Veru tak, treba sa zacat informovat o majetok v sro. Tieto sro su pracky na zakazky. Ziadna verejna kontrola a este si primator posiluje pravomoci na ukor poslancov. Co ho vlastne vedie k takemuto kroku? Uz včera bolo neskoro aby nebol vo funkcii primatora, lebo vidiet ze uz nema co ponuknut a len špekuluje a špekuluje

  40. Veru tak, treba sa zacat informovat o majetok v sro. Tieto sro su pracky na zakazky. Ziadna verejna kontrola a este si primator posiluje pravomoci na ukor poslancov. Co ho vlastne vedie k takemuto kroku? Uz včera bolo neskoro aby nebol vo funkcii primatora, lebo vidiet ze uz nema co ponuknut a len špekuluje a špekuluje

  41. Tento článok nás v rodine rozčúlil.Mysleli sme si čo si ten Majko už dovoľuje?Veď nie sme blbý!! A tak sme v sobotu a nedeľu večer aj s manželom pozerali asi sto Majkových článkov o meste.Doteraz sme si mysleli že je to obyčajný rypák čo vŕta do všetkého a nič sa mu nepáči. Ľudkovia asi osem hodín poctivého čítania nám stačilo aby sme zistili,že blázni sme my.A to celá rodina!!!Ani v jednom jedinkom článku sme nenašli napísané čo sa neskôr nepotvrdilo. Nedávno som čítala ako Majko písal či sa má ospravedlniť že špinavosti odhalí skôr ako ostatný ľudia.Pán Majko netreba sa ospravedlňovať.My za našu rodinu sa ospravedlňujeme vám za to, že sme vám neverili.My sme hlupáci ale prepáčte to len preto,že nás primátor a ten jeho poskok stále zavádza a ešte sa na nás usmievajú.Martin hanbi sa!!! S manželom sa poznáš ako hovoril asi tridsať rokov a takto si sa spustil?Hanbi sa!! Ľudia ťa poženú z úradu s osratou metlou!!!

  42. Tento článok nás v rodine rozčúlil.Mysleli sme si čo si ten Majko už dovoľuje?Veď nie sme blbý!! A tak sme v sobotu a nedeľu večer aj s manželom pozerali asi sto Majkových článkov o meste.Doteraz sme si mysleli že je to obyčajný rypák čo vŕta do všetkého a nič sa mu nepáči. Ľudkovia asi osem hodín poctivého čítania nám stačilo aby sme zistili,že blázni sme my.A to celá rodina!!!Ani v jednom jedinkom článku sme nenašli napísané čo sa neskôr nepotvrdilo. Nedávno som čítala ako Majko písal či sa má ospravedlniť že špinavosti odhalí skôr ako ostatný ľudia.Pán Majko netreba sa ospravedlňovať.My za našu rodinu sa ospravedlňujeme vám za to, že sme vám neverili.My sme hlupáci ale prepáčte to len preto,že nás primátor a ten jeho poskok stále zavádza a ešte sa na nás usmievajú.Martin hanbi sa!!! S manželom sa poznáš ako hovoril asi tridsať rokov a takto si sa spustil?Hanbi sa!! Ľudia ťa poženú z úradu s osratou metlou!!!

  43. nepodpíšem sa lebo nechcem mať podpálené auto 24. februára 2020, 12:00 at 12:00 – sympaticky nick ;-(

    Chapem Vase obavy o bezpecnost a je smutne, ze v meste ludia vnimaju veci takto.

    Ako napisal poslanec Kurbel – „Kam to až primátor Tomčányi svojimi metódami doviedol toto mesto, keď sa už jeho obyvateľ bojí podpísať aj pod poďakovanie?”

    Chapem po poslednych publikovanych clankoch, ze niekotre konanie vnimate ako ucelove a smerujuce k organizovanej skupine ludi s presnou znalostou nasledkov, kam ma ich konanie smerovat.
    Napriek uvedenemu ale netreba mat strach – nutne je postavit sa VEREJNE.

    Kludne sa ozvite mne telefonicky alebo e-mailom.

    A na zaver – vdaka za hodiny stravene pri clankoch. Snad ste sa aspon nieco poucne dozvedeli… 😉

  44. nepodpíšem sa lebo nechcem mať podpálené auto 24. februára 2020, 12:00 at 12:00 – sympaticky nick ;-(

    Chapem Vase obavy o bezpecnost a je smutne, ze v meste ludia vnimaju veci takto.

    Ako napisal poslanec Kurbel – „Kam to až primátor Tomčányi svojimi metódami doviedol toto mesto, keď sa už jeho obyvateľ bojí podpísať aj pod poďakovanie?”

    Chapem po poslednych publikovanych clankoch, ze niekotre konanie vnimate ako ucelove a smerujuce k organizovanej skupine ludi s presnou znalostou nasledkov, kam ma ich konanie smerovat.
    Napriek uvedenemu ale netreba mat strach – nutne je postavit sa VEREJNE.

    Kludne sa ozvite mne telefonicky alebo e-mailom.

    A na zaver – vdaka za hodiny stravene pri clankoch. Snad ste sa aspon nieco poucne dozvedeli… 😉

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

spot_img
- Inzercia -spot_img

Aktuality

spot_img

Aktuality

Sponzorované