back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Primátor Tomčányi stiahol výzvu mesta Veselickému, na základe ktorej do konca roka mali byť nezákonne vyplatené peniaze Veselickým už vrátené.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Sereď / Primátor a štatutár mesta Sereď  Ing. Martin Tomčányi na rokovaní MsZ práve teraz oznámil, že stiahol výzvu Mesta Sereď adresovanú viceprimátorovi a jeho zástupcovi  Bc. Ľubomírovi Veselickému na vrátenie cca 85 000 Eur, ktoré mu boli vyplatené nezákonne  (výsledok kontroly hlavnej kontrolórky). Odvolal sa na závery vyšetrovania polície.

Poslanec Hanus upozornil primátora na to, že polícia nevyhodnotila konanie ako trestný čin, no je tu občiansko právna rovina. Primátor chce ním určené a mestom vyplácané odmeny  riešiť dohodu o urovnaní. Poslanec Hanus zároveň upozornil na to, že primátor stiahol výzvu až v čase, kedy už mali byť od Veselického peniaze  vrátené v mestskej kase.

Čo na takýto postup hovorí občan?

Poslanec Kurbel jasne a zrozumiteľne primátorovi Tomčányimu povedal, že na nezákonné určenie a vyplácanie odmien Veselickému je zodpovedný on, kto si neoprávnene prisvojil právomoc poslancov MsZ a že verejne klamal, keď tvrdil, že plat viceprimátora nebol menený.

Ostatní poslanci sa k téme nezákonného vyplácania odmien Veselickému nevyjadrili.

Kedy sa ostatní poslanci naučia vyjadrovať k dôležitým veciam týkajúcim sa hospodárenia mesta, používania verejných peňazí a konania vedenia mesta aktuálne a vtedy, kedy verejné zaujatie stanoviska má zmysel?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Niektorí poslanci sú pätolízači. Nechcú si to rozhádzať s primátorom. Ale je to ich psou povinnosťou upozorniť primátora na jeho nesprávne alebo nezákonné konanie! Sú volení občanmi na to, aby chránili záujmy občanom a ich majetok. Nie na to, aby si tam odsedeli, prípadne si vybavili svoje záujmy a dostali odmeny.

  2. Niektorí poslanci sú pätolízači. Nechcú si to rozhádzať s primátorom. Ale je to ich psou povinnosťou upozorniť primátora na jeho nesprávne alebo nezákonné konanie! Sú volení občanmi na to, aby chránili záujmy občanom a ich majetok. Nie na to, aby si tam odsedeli, prípadne si vybavili svoje záujmy a dostali odmeny.

  3. Mozno poslanci (minimálne niektori) ani nechapu, co primatorovi schvalili, Pokusim sa im to vysvetlit v clanku, kedze mozno nie je daleko doba, kedy motiv svojho konania budu musiet oni vysvetlovat do zapisnice vysetrovatelovi.

  4. Mozno poslanci (minimálne niektori) ani nechapu, co primatorovi schvalili, Pokusim sa im to vysvetlit v clanku, kedze mozno nie je daleko doba, kedy motiv svojho konania budu musiet oni vysvetlovat do zapisnice vysetrovatelovi.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované