back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Deň otvorených dverí na Trnavskej župe bude tento rok o tradíciách a kultúre v kraji

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

TT SK |MM| Úrad Trnavského samosprávneho kraja pripravuje na sobotu 1. júna 2024 v poradí piaty ročník Dňa otvorených dverí. Podujatie pre širokú verejnosť bude prebiehať v interiéri aj exteriéri župného úradu na Starohájskej ulici 10 v Trnave, a to od 9:00 do 15:00 hodiny. Župa pre návštevníkov každej vekovej kategórie pripravila bohatý program, prezentáciu odborov a župných organizácií, kultúrny program, občerstvenie, súťaže i tombolu. Motívom tohto ročníka sú tradície, remeslá a pestrá kultúra Trnavského kraja.

„Už po piatykrát otvoríme dvere nášho župného úradu pre všetkých, ktorých zaujíma dianie v kraji aj na úrade samotnom. V týchto dňoch finišujeme s prípravami priestorov ako aj programu, ktorý sme tento rok poňali v znamení tradícií, remesiel a kultúry. Náš kraj ako jediný na Slovensku susedí s troma štátmi, a zároveň aj s troma krajmi. Aj to je dôvod, prečo je Trnavská župa prirodzene rôznorodá, jedinečná a bohatá na históriu či pestré kultúrne dedičstvo. Pripravujeme školu tanca, ochutnávku špecialít z rôznych kútov nášho kraja, zaujímavú tombolu, župný autosalón či zážitkovú jazdu elektromobilom. Nebude chýbať ani cukrová vata a sladké palacinky. Tešíme sa na všetkých,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič.

Pri príležitosti Medzinárodného dňa detí je pripravený aj program pre najmladších návštevníkov, ktorí si môžu vybrať zo širokého spektra aktivít. Do sveta remesla ich uvedie rezbár Ivan Slezák, za pomoci ktorého si budú môcť návštevníci vyrobiť vlastné remeselnícke kúsky. Ďalším lákavým miestom budú naozajstné včelie úle aj s včelami a včelármi, ktorí priblížia chov včiel a vznik chutného medu. Nebude chýbať ani aranžovanie ikebán, trnafské cvérenkárstvo, drôtikárstvo či ďalšie zaujímavé remeslá.

V priestoroch úradu sa budú môcť návštevníci podujatia zoznámiť s aktivitami a projektmi, ktoré župa zrealizovala alebo plánuje uskutočniť. Svoju prácu odprezentujú útvary úradu, župná spoločnosť Zdravá župa aj domovy sociálnych služieb. Súčasťou podujatia budú aj študentky a študenti Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Piešťanoch, Hotelovej akadémie Ľ. Wintera v Piešťanoch, SOŠ obchodu a služieb v Trnave ako aj Strednej zdravotníckej školy v Trnave, vďaka ktorým si budú môcť návštevníci užiť masáže krku, rúk, a zmerať cukor či tlak. Okrem iného sa divákom predstavia umelci z Folklórneho súboru Trnavčan s ich školou tanca, vystúpi dvojica Ceruzko a Farbička, či Tanečné a pohybové štúdio Crazy Family. Novinkou tohto ročníka bude aj zbieranie takzvaných župňákov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

- Inzercia -spot_imgspot_img
spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované