back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Školy aktuálne nečelia ďalšej hrozbe, výučba bude pokračovať

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

MŠVVM SR |MM|  Výučba na slovenských školách bude vo štvrtok plynule pokračovať. Polícia skontrolovala všetky školy, v ktorých bol nahlásený bombový útok. Podľa aktuálnych informácií nie sú v bezprostrednom ohrození,  preto nie je nevyhnutné pristúpiť k ich zatvoreniu. V utorok bezpečnostné zložky zvažovali túto možnosť po tom, čo na všetky stupne škôl prišlo vyše 1 500 hlásení o bombovej hrozbe. Nové hlásenia už v súčasnosti neprichádzajú.

„Ďakujeme všetkým riaditeľom, učiteľom a zamestnancom škôl za zodpovedný prístup a pomoc pri zvládaní krízovej situácie. Policajnému zboru patrí vďaka za profesionálne nasadenie, podporu a spoluprácu,“ povedal minister školstva Tomáš Drucker. Zároveň sa poďakoval rodičom za pochopenie a dôveru. Zdôraznil, že bezpečnosť detí a zamestnancov škôl je pre vládu absolútnou prioritou.

Podľa predbežných zistení polície išlo v prípade hlásení o bombovej hrozbe o kybernetický útok, respektíve indikátor hybridnej hrozby. Vyšetrovanie naďalej pokračuje, rezort školstva je v  kontakte s políciou a ministerstvom vnútra, situáciu monitoruje a je pripravený robiť všetky  potrebné opatrenia na zaistenie bezpečnosti a integrity vzdelávacieho systému na Slovensku.

Útoky tohto typu podľa ministra školstva jasne ukazujú, prečo je nevyhnutné zvyšovať odolnosť štátu voči hybridným hrozbám. „Bombové hrozby v školách sa, našťastie, nepotvrdili a nebolo ohrozené zdravie ani životy žiakov a zamestnancov. Ale charakter útokov tohto typu je výzvou, pretože môžu vyvolať strach, spôsobiť škody či prerušiť vzdelávanie detí,“ zdôraznil minister Drucker.

Rezort školstva bude podľa neho dôsledne plniť záväzok z Programového vyhlásenia vlády SR o zvyšovaní odolnosti voči hybridným hrozbám. Od apríla napríklad na ministerstve funguje útvar strategickej komunikácie, chystané investície do digitálnej infraštruktúry škôl sa zamerajú aj na oblasť kybernetickej bezpečnosti.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované