back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Rusi Ukrajincom ukradli prístup k Azovskému moru

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Nielen úplné zbombardovanie pre nás čo do rozlohy nepredstaviteľnej fabriky, akou bol AZOVSTAL, mimoriadne významného prístavu a naozaj rozľahlého a priemyselného mesta Mariupol, ale aj de facto ukradnutie pláží a vybudovanej infraštruktúry popri Azovskom mori.

To všetko spolu s neospravedlniteľným bombardovaním činžiakov, bytoviek, rodinných domov, škôl, nemocníc a samozrejme že aj dnes asi najznámejšieho divadla, si so sebou do budúcnosti nesú predstavitelia Ruskej federácie a velitelia radových vojakov, ktorí za najväčší bonus popri prežití nepochybne považovali ukradnutie záchodovej misy, paplóna, či mikrovlnky z niektorého bytu opusteného vyhladovanými a život si zachraňujúcimi Ukrajincami.

Rusi prakticky od začiatku okupácie Ukrajiny zvolili taktiku „spálenej zeme“ a nie raz sa verejne nechali počuť, že čo nezískajú oni, to nebude mať nikto. Povedané inak, čo sa im nepodarí ukradnúť, to jednoducho zničia. Tomu, kto majetok vybudoval – nezostane!

Smutný a tragický vývoj v krajine v 21. storočí, ktorá aj vzhľadom na  množstvo nerastného bohatstva, mohla vo svete niečo znamenať. Rozhodla sa radšej do svetovej histórie zapísať na úrovni tých najprimitívnejších barbarov vyhrážajúcich sa svetu použitím jadrových zbraní a vyvolaním ďalšej svetovej vojny.

Už viac ako desaťročie práve Ruská federácia operuje vytvorením tzv. „Novorusie“, čo predpokladá  zabratie územia Ukrajiny od hraníc s RF, pozdĺž Azovského a Čierneho mora až po Rumunsko.

Posledné dva roky na tomto chorom a pre bezpečnosť Európy rizikovom pláne Ruská federácia intenzívne vojensky pracuje.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Čo čaká Európu v najbližších rokoch? Napíšte do komentára, ako a na základe čoho vidíte našu budúcnosť.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Tak prečo potom viac ako 10 miliónov bojaschopných mladých ľudí opustilo Ukrajinu a väčšina sa už neplánuje vrátiť ? K vôli vojne alebo k vôli platom na západe ? Mladí Ukrajinci majú na háku celú Ukrajinu. Pre nich je dôležité že vďaka vojne sa dostali na západ. Jediné čo drží ešte niekoho bojovať na Ukrajine sú peniaze a záväzky voči veriteľom čo má Ukrajina. Treba sa aj rozprávať s ukrajincami !

    2
  2. Nazor 5. mája 2024, 22:58
    Daj zdroj info na tých „10 miliónov bojaschopných mladých ľudí“.
    To je už pekná masa ľudí, inak len drístaš.

    1
  3. Netreba bojovať a nechať všetko Rusku, nech si zobere čo len chce, ďalšie kludne Moldavsko alebo Kazachstan, Arménsko a možno keď sa Nato oslabí aj Pobaltie alebo nás. Načo bojovať konečne sa pod cárom Putinom budu mať všetci na hovno. Asi tak vidím logiku dezolátov a ich volanie po „spravodlivom mieri“.

    1
  4. @ Nazor ( či позор ? ). Veď nebuď skromný v tých svojích drístoch. Kľudne napíš, že tých bojaschopných mladých ľudí je 100 miliónov. Ale čo. 250 miliónov. Evidente ti je jedno, že ich možno vídať, ako chodia ráno do škôlok a škôl. Že drvivá väčšina ľudí nad 18 rokov sú ženy. Treba ich nahnať na front. Malé decká by už, na Ukrajine druhá najväčšia, ruská armáda dokázala hrdinsky poraziť. Ale, ako žiada tvoj Robertko, nesmeli by mať tie deti a ženy na obranu zbrane.

    1
  5. Odhliadnuc od toho, ze nazor je tupelo a keca bludy, podla vsetkeho je v EU cca 600000 bojaschopnych ukrov. Takych, ktori bud usli, alebo sa ,,vykupili,,.
    A prave na nich chysta ukrovlada nejaky zakon, aby ich dostala do armady, vlastne domov.
    Pretoze ti 40, 50 rocni bojovnici, ktori bojuju uz od zaciatku velmi tazko nesu to, ze sopliaci popijaju po baroch ked oni dojdu na dovolenku z vojny. A napriek tomu sa ,,tam,, vracaju.

  6. Nemyslím si, že len mladí Ukrajinci majú na háku Ukrajinu a nechcú ísť do zákopov.
    Ani mladým Slovákom by sa nechcelo ísť nechať do seba strieľať.
    Ani tým starším Slovákom sa nechce, stačí sa pozrieť koľko ich podpísalo vyhlásenie, že nebude bojovať so zbraňou v ruke.
    Kto túži zabíjať alebo nechať po sebe strieľať, nech sa dá najať ako žoldnier.
    Konfliktov na svete je dosť, stačí si len vybrať destináciu podľa chuti.

    1
  7. Na fronte bránia vlasť pred ruskými hordami všetky vekove kategórie mužov aj žien. Nevie niekto, či existuje nejaký prieskum, koľko s tých, podľa štátnosti, ukrajinských bojaschopných mužov v EU vie rozprávať po ukrajinsky, alebo ovláda len jazyk agresora. Na Donbase sa k ruskej národnosti hlásilo pred vojnou nejakých 38% z cca. 6,5 mil. populácie. Títo vari neutekali. A kto zostal najmä brániť vlasť? Jasne, sú medzi nimi iste aj ukrajinci ruskej národnosti. Ale asi nie 38%.

  8. Samozrejme, v prvom rade by mali bojovať Ukrajinci a nie sa po Európe vyvalovať po kaviarňach a spoliehať sa ,že zahraniční žoldáci porazia Rusov..

  9. Podľa ukrajinských záznamov, je v Európe okolo 650 tisíc mužov v odvodovom veku..

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované