back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Výsledky dopravnej akcie s názvom Rýchlostný maratón „Speedmarathon“

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Prezídium PZ SR |MM|  S cieľom eliminovať z ciest vodičov porušujúcich dopravné predpisy a ochrániť životy nevinných účastníkov cestnej premávky si policajti v piatok (19.4.2024) počas 24 hodín posvietili na dodržiavanie rýchlosti jazdy.

Policajti sa v rámci dopravno-preventívnej akcie organizácie ROADPOL zamerali na kontrolu dodržiavania predpísaných rýchlostí jazdy. Počas 24 hodín trvania akcie odhalili viac ako 1 600 priestupkov.

Takmer 1 500 vodičov si svoju chybu uvedomilo a na mieste zaplatilo blokovú pokutu. Za menej závažné priestupky (21), kde to aj zákon umožňuje, vodiči obišli so zdvihnutým varovným prstom a dostali napomenutie. Takmer 40 vodičov sa dopustilo závažných porušení a vodičské preukazy im policajti zadržali. Bezmála 60 vodičov bude musieť svoje konanie vysvetľovať na príslušných dopravných inšpektorátoch.

Od začiatku roka evidujeme 3 094 dopravných nehôd, pri ktorých sa ťažko zranilo 199 osôb. O život prišlo 66 osôb, z nich boli dvaja motocyklisti a 20 chodcov. Pre porovnanie v rovnakom období roku 2023 bolo 3 087 nehôd, 209 ťažko zranených osôb a 65 prišlo o život.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. No, žijeme už v 21 storočí a takéto obecné hlášky mi pripadajú, ako keď musel v začiatkoch motorizmu byť pri autíčku aj bežec, ktorý oznamoval verejnosti, že ide nejaké čudo, čo páli benzín/ či naftu,/.
    Teda bolo by treba priložiť k onej neosvete aj:
    – koľko stála táto daromnosť ?
    – koľko policajtov sa na tom podieľala?
    – aký vplyv / nie jedna babka z ústredia si domýšľa, ale fakty/ má toto na celkovú bezpečnosť na rozondených / odporúčam si doplniť ľudovejší názov/ našich ciest , mostov a celej cestnej siete, vrátane diaľničných sľubov všetkých darebákov
    – porovnanie s Nemeckom, kde je rýchlosť neobmedzená / nie na všetkých cestách, ale je / veď chceme byť ako oni
    – kde skončia vyzbierané peniaze za pokuty / nákup uzemneného vrtuľníka MiNV, či v opileckých srandičkách pána bývalého ministra v Dubaji /
    – aký vplyv mala rýchlosť na spomenutých dopravných nehodách / určite neberiem, že išiel rýchlo, treba doložiť profesionálne štatistiky, nie ospalé úsudky Eriky/
    A iné.

  2. Bolo zistených viac ako 1600 priestupkov a takmer 1500 previnilcov zaplatilo blokovú pokutu a pokračovalo ďalej. A tomuto MV SR hovorí eliminovanie vodičov z ciest. Čudná predstava o eliminovaní cestných pirátov.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované