back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Dnes oznámili moji kolegovia Matúš Harkabus a Daniel Mikuláš svoj odchod z prokuratúry.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
MATÚŠ A DANO
Dnes oznámili moji kolegovia Matúš Harkabus a Daniel Mikuláš svoj odchod z prokuratúry. Svoje dôvody zverejnili a nie je k nim čo dodať – sú presné a pravdivé.
Matúš a Dano patrili a (stále) patria k najlepším slovenským prokurátorom. Vie to potvrdiť každý, kto s nimi spolupracoval – od Okresnej prokuratúry Martin a Krajskej prokuratúry Žilina, až po Generálnu prokuratúru a Úrad špeciálnej prokuratúry.
Vie to potvrdiť každý, kto ich videl pojednávať kauzu úkladnej vraždy Jána Kuciaka, počul ich záverečné reči a čítal ich odvolaciu argumentáciu. Žiaden iný prokurátor by túto kauzu nezvládol lepšie.
Na Krajskej prokuratúre Žilina a na Úrade špeciálnej prokuratúry dozorovali a zastupovali najzávažnejšie a najťažšie trestné kauzy.
Vždy konali, rozhodovali a vystupovali mimoriadne profesionálne. Dokonca tak profesionálne, že minulý týždeň zabránili (v jednej závažnej trestnej kauze) zaslaniu nulitného aktu generálneho prokurátora konajúcemu súdu. Vďaka nim sa vedenie Generálnej prokuratúry vyhlo pomerne veľkej hanbe s možnými nedozernými procesnými následkami.
Matúš a Dano o zákonnosti a profesionalite totiž nemuseli písať veľkými písmenami (verzálkami), oni ju dokazovali vo svojej každodennej práci.
Prokuratúra prichádza o dvoch výnimočných prokurátorov, slušných ľudí a čestných chlapov. Bolo mi cťou byť takmer tri roky ich kolegom na Úrade špeciálnej prokuratúry. Ich odborná erudícia, právnický talent, odvaha, nasadenie, ako aj humor a veľkorysosť, boli pre mňa – a viem, že aj pre mnohých iných – inšpiráciou každý jeden deň.
Verím, že keď raz bude vôľa zmeniť sovietsky model prokuratúry na moderný orgán verejnej obžaloby, tak sa Matúš a Dano vrátia do talárov s červeným lemom.
V aréne Spravodlivosti tak budeme bojovať ďalej.
FOTO: Tomáš Benedikovič
Zdroj: FB
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované