back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Zubné benefity od zdravotných poisťovní tento mesiac končia! MZ SR hľadá nové benefity pre pacientov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

MZ SR |MM| Ministerstvo zdravotníctva SR navrhlo po konzultácii s Ministerstvom financií SR revíziu v benefitoch zdravotných poisťovní. Benefity sú financované z toho istého zdroja ako aj zdravotná starostlivosť, to znamená zo zdravotných odvodov a platieb za poistencov štátu. Je preto dôležité, aby uvedené zdroje prinášali maximálnu hodnotu za peniaze pre pacienta.

Zdravotné poisťovne poskytovali od roku 2019 napríklad zubný benefit, ktorý aktuálne splnil svoj účel. Zvýšená účasť na preventívnych prehliadkach sa podpísala nielen na lepšej stomatologickej starostlivosti.

„Edukačný potenciál zvyšovania preventívnych prehliadok prostredníctvom zubného benefitu sa vyčerpal, je potrebné ho prehodnotiť a nájsť nové verzie benefitov, ktoré budú  zacielené na prevenciu,“ uviedla ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková.

„Aj vďaka spojeniu zubného benefitu s absolvovaním preventívnej prehliadky u všeobecného lekára sa zvýšila účasť poistencov na  preventívnych prehliadkach viac ako by bolo v sledovanom období bežne absolvované,“ informovala výkonná riaditeľka Asociácie zdravotných poisťovní SR Dajana Petríková.

Keďže zubný benefit splnil svoj edukačný účel, jeho poskytovanie v súčasnej podobe bude ukončené ku dňu 30.4.2024. To znamená, že do tohto dátumu platia individuálne kritériá jednotlivých zdravotných poisťovní pre preplatenie benefitu. Súvisiace žiadosti, ktoré spĺňajú všetky kritériá stanovené príslušnou zdravotnou poisťovňou, budú riadne vybavené.

Zdroje, ktoré mali zdravotné poisťovne plánované využiť na úhradu zubného benefitu do konca roku 2024, budú v súlade s vyhláškou o programovom rozpočtovaní presunuté na úhradu inej potrebnej ambulantnej zdravotnej starostlivosti.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Ministerstvo zdravotníctva vždy hľadá riešenia, možnosti a úsporné opatrenia za účelom optimalizácie celého zdravotníckeho systému, ktoré do neho prinesú dodatočné finančné zdroje a maximálnu hodnotu za peniaze. Cieľom navrhovanej revízie benefitov je nájsť ich adekvátne alternatívy, ktoré budú efektívne tak pre pacientov ako aj pre zdravotný systém. K rozvoju a podpore verejného zdravia prostredníctvom účinnej prevencie a cielených programov sa vláda SR zaviazala už v strednodobých prioritách PVV na roky 2023-2027.

Zdroj: health.gov.sk
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. pekne vysvetlené, ale myslím si že voliči smeru, hlasu a pod. k zubárom asi príliš nechodia a vadiť im to nebude, každopádne, aj tých pár eur pomohlo a potešilo pri tých cenách… otras fakt

    4
  2. „splnil svoj edukačný účel“, krajšie napísané som nevidel xD ako napísať fakt negatívnu vec veľmi pekne a pozitívne

    2
  3. Kde sú smerohlasacki tupí voliči ? Pozrite čo robí vaša vláda, zase nám vyťahuje ďalšie peniaze z vacku, u zubára zase budeme platiť viac!! Ja a moja rodina sme tento benefit využívali.

    4
  4. tie zuby sú veľký problém lebo to je asi najväčšia položka ktorá sa u lekára platí a tie eurá boli fajn. Lenže vláda musí niekde zobrať peniaze na svoje hlúpe nápady. Tak sa tešme a to ešte takých milých prekvapení bude dosť. Ale obávam sa, že volič smeru možno ani žiadne zuby už nemá, takže mu to vadiť nebude.

    4
  5. Smer som nikdy nevolila ale teraz pre mňa skončil aj Hlas. Chodím k zubárovi pravidelne a ledva na to naškriabem peniaze a teraz si to budem celé platiť zo svojho. A to som zvedavá čo spravím s dcérou. Ďakujem. A oni si zvýšili platy.

    4
  6. Neboj za par týždňov zabudneš a zvolíš si ich znova. Ešte nám dosť naserú do huby a voliči sa budú usmievať na jamkáča.

    4
  7. Tie benefity boli ale nastavené tak nereálne, ak by chcel niekto využiť 300€, tak by musel k zubárovi chodiť každý druhý týždeň…a aj to vždy s iným zubom, poisťovne sú všiváci!!

    2
  8. každopádne aj tak sa to dalo využiť, napr. v dôvere sa dalo čerpať 5x po 30 eur, čo nebolo vôbec málo, napr. 2x ísť na zubnú hygienu, vždy -30 eur (ak stála aj 50, tak sa to za 20 dalo), plus ešte zostalo na 3 zákroky, kde vždy odpočítali 30 eur, čo tiež potešilo… nejde vôbec o to čo mala všeobecná (mali to zbyťočne komplikované), ale aj to sme v rodine bez problémov využili

    2
  9. Ten bonus je fajn, tento rok som bol na pohotovosti, 35€ preplatených. Minule nasadenie korunky, 12 € preplatených. Teraz pôjdem ešte na dentálnu hygienu, to bude 30€. Plus zvyšok rodiny nejaké výdavky a hneď je rodina na trojcifernom čísle, ktoré sa refundovalo. A zrazu trt makový. A nájdu sa voliči, ktorí tomu zatlieskajú.

    4
  10. „Sociálna Demokracia“ v praxi 😀
    💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩 => 👄👄👄👄👄👄👄👄👄👄👄👄👄👄

    2
  11. Myslím že anti-covid opiciam je to jedno, tí si zuby vytĺkli už medzi sebou. Slušní ľudia na to doplatia, to je jasné. Len je škoda že aj medzi slušnými sa nájde veľa ľudí s pamäťovou stopou len za posledné 2 týždne.

    2
  12. Homo Dezole, zrejme si sa dal zaočkovať vakcínou Sputnik , to tvoje písanie dokazuje že Sputnik zaberá.

  13. Pre: Anonym 16. apríla 2024, 9:17
    Ty asi ani netušíš čo znamená to SD v SMER-SD, HLAS-SD že? 😀

    1
  14. myslím že veľa voličov smeru/hlasu nerieši nejaké zuby, preventívky, zubnú hygienu… majú úplne iné starosti, takže ich niečo takého nemôže nahnevať

    1
  15. Ale ved ta bolsevicka luza nemoze mat ziadne starosti. Ved vsetko za nich vyriesi vocca. Im staci mat nazor a kde je prauda im povie strana a vlada.

    1
  16. Miera benefitov v porovnani s objemom odvodov, ktore zaplatim za rok je katastrofalna nizka. V pripade, ze chodim na preventivne prehliadky a vyskytne sa potreba zubarskeho osetrenia, mala by existovat prave vacsia miera krytia zubarskeho vykonu benefitmi v pomere. Najma vzhladom k sucasnym vysokym cenam vykonov zubarskych ambulancii v pomere k priemernej mzde. Clovek odvedie na zdravotnych odvodoch tisice a napriek tomu musi vynalozit dalsie stovky na zubnu starostlivost rodiny.

    1
  17. No to nab bolo treba . Hamba! teras mi dezolati co budeme robit akoze co? Ha?
    Za to moze simeckova prokresivna politika !!

  18. Pre: Bezzuby stat 16. apríla 2024, 13:38
    To by si musel žiť v normálnom štáte a nie v takom kde sa oficiálne opláca kradnúť EU fondy lebo vyviazneš len s podmienkou.
    https://www.postoj.sk/154081/dnes-treba-vediet

    Ďaľší dôvod pre EU stopnúť nám fondy ale určite je navine Korčok so Šimečkom, LGBT 🌈 a Soroš 😀

    2
  19. Homo Dezole 16. apríla 2024, 15:54:
    Ako si plakal, ked tvoji kandidati neboli zvoleni? 😀 😀 😀

  20. Pre: Vilu Postavil16. apríla 2024, 15:54
    Ha presne mas praudu plakal.
    Mozno sa aj zranil velmy
    Mi dezolaty drzime spolu . Kamav tut moj kamo. Hlavne Soros a chemtrils nech nas meovladnu!!!

  21. zase najudernejsi borci, volici smeru pridu do debaty a jedina obrana na stranu smer je, ze sa vlastne vysmejes, ze druha strana neuspela vo volbach.. presne pre toto si z vas robia ludia srandu lebo sa dokopy nicomu nerozumiete, no idete do kazdej debaty s agrumentom, co ste vycitali na fb… ako staci si precitat 2 stranky na fb a presne poznam o com budete pisat, pokial ide o vase nazory v geopolitike, tak si staci precitat propagandisticky sputnik a je vymalovane.. presne preto nema cenu sa bavita a nejak argumentovat priemernenu volicovi smeru…

    4
  22. Pre: Vilu Postavil 16. apríla 2024, 16:10
    Vôbec, ja som volil dezolátov nech je na Slovensku horšie 😀

    Pre: Anonym 16. apríla 2024, 22:35
    Zabudol si na B a to či ti aj v USA zoberu 50% z platu ;). Ale to už je taká klasika pri vás nehovoriť B len A, že jo 😀

    1
  23. 50% ?
    A preto bol dnom danovej slobody vlani 21. august?
    A predpokladam ze tento rok sa este posunie.

  24. Jeden týždeň sa Pelle vyhráža že ak vyhrá Korčok tak ľudia prídu o sociálne benefity a ani nie o týždeň po Pelleho vyhre sa už ruší prvý benefit a začína sa hovoriť aj o ruseni/úprave rodinného balíčka…hlavne že oni si paušálne odmeny rapídne zdvihli…ta miera akou dokážu nasxat na hlavy voličom je šokujúca….ešte šokujúcejsie je s akou chuťou im to voliči spapaju, podakuju a ešte aj zatlieskaju

    3
  25. Ratafak plachta 17. apríla 2024, 17:58:
    Áno, som sklamaný a nezabudnem. Musím si dávat lieky na upokojenie. Môj najoblubenejší je Guttalax 🙂 🙂 🙂

  26. Pre: Anonym 17. apríla 2024, 17:00
    Neviem či nie je v tom dátume zarátané aj DPH. Ja som myslel len tú krádež na výplatných páskach 😀

  27. Homo Dezole 18. apríla 2024, 13:53:
    A ty dostávaš výplatnú pásku? Ty nemáš invalidný? Či? 😀

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované