back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Zuzana Čaputová: „Atmosféra na Slovensku je aj po voľbách poznačená nenávisťou“

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

„Zastavme to prosím skôr, ako sa nám to vymykne spod kontroly.

Nie je v poriadku útočiť na dôstojnosť človeka bez ohľadu na jeho politický názor. Ponižovanie, dehumanizácia, vulgárne nadávky na ulici a nenávistné komentáre na sociálnych sieťach smerované verejne známym osobnostiam, novinárkam, novinárom, športovcom športovkyniam, politikom a političkám len preto, že nesúhlasíme s ich postojom alebo prácou sú neprijateľné. Osobitne nebezpečné a odsúdeniahodné je podnecovanie k takémuto konaniu z pozície politickej moci.

Slovné útoky nemajú konca, podnecujú sa navzájom. Majme silu pretrhnúť túto reťaz hnevu. Osloboďme sa od potreby reagovať na všetko. Nechajme ho nech sám vyznie do prázdna.

Je úplne prirodzené, že máme rôzne názory, že spolu nesúhlasíme, ale diskutujme o tom v rovine argumentov, nie útokov na ľudskú dôstojnosť. Lebo odsudzujúca nadradenosť nám nepomáha. Súťaž vo vyjadrovaní frustrácie nepomáha. Sarkazmus, zosmiešňovanie na úkor druhých tiež nepomáha. Mať rešpekt k druhému, k jeho človečenstvu, to pomáha.

Sme ľudia, rôzni, odkázaní žiť v tejto dobe v tejto krajine. Spolu. V časoch, ktoré nebudú ľahké. Neopúšťajme preto čo je správne, ľudské, slušné. A že tak neurobia všetci? To je ich zodpovednosť.

Moje konanie, naše konanie má podliehať jedinému. Dôvere v jeho správnosť. Buďme k sebe lepší, potrebujeme sa navzájom“.

zdroj: FB/Zuzana Čaputová
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Vdaka politikom ako Fico, Blaha,Kalinak, Matovic, Nad,Sulik…cele politicke spektrum je tam

    1
  2. Ako mám veriť Čaputovej keď zo strany ktorá ju vypľula je človek ktorý chodí po chodbách Bruselu a žiada ľudí aby Slovensko Slovensku zastavili eurodotácie ktoré majú ísť aj na nemocnice. Dúfam že potom budú v PS radi keď ľudia vďaka nim budú zomierať alebo nemali adekvátnu zdravotnú starostlivosť.
    Starý Simecka ako mozog PS

    3
  3. Že sa to nehambí hnusoba hnusná ! Šak to ona je plná nenávisti. Slovensko a ani jeho občania ju nezaujímajú. Hlavná vec že my sme Ukrajina !!!

    1
  4. Postaviť túto Sorosovu kurvu k múru a zastreliť za vlastizradu. Bodka, vymaľované a potom všetkých tých bastardov PS.

    3
  5. Pre: Názor 13. apríla 2024, 7:00
    Tak eurofondy nefungujú, ale už sme si zvykli že vy poloretardi veríte všetkému čo vám Filcka natlačí 😀

    1
  6. Pre: Anonym 13. apríla 2024, 8:26
    Si len nasratý senior, čo ho začína žrať že ho znova ojebali pri voľbách už po Xtý krát. Váš vedúci namiesto ekonomických problémov rieši svojich vagabundov aby nesedeli 😀

    1
  7. Ty budes len dalsi pomylenec co ho zerie ze znova zvolil idiotsku vladu..

    1
  8. Panička nevie čo porobila, podporovala vládu blbcov ak by boli voľby do parlament koncom júna 2023 všetko mohlo byť inak. Ukázala svoju prgresivnu blbosť. Idioti chodia žalovať a osierat Slovensko aČaputová sa všetkému prizerá, nenávisť zasiala ona a dnes poučuje.

    1
  9. 7.22, 7.53
    To, ze vase matere sa kurvia je mozno pre vas smutne, ake za to soros nemoze. Vy to mate v rodine.
    Aj teraz slzis?

  10. Homoš Dezole, to kto ťa tak pokrstil pekné meno máš, celkom dobre píšeš. PS takých ako si ty potrebujú, prihlás sa u súdruha Šimečku zaregistrujte ta.

  11. Pre 13.4 2024, 9:20 napíš citatelom niečo o tvojej mamičke. Tvoja mamička vychovala idota a ty o tom nevieš?

  12. Mýliš sa,dozolát, je vždy stúpenec PS a pastiera máte vy, kde zavelí,tam idete hulákať

    1
  13. Slovíčko dezolát v diskusiách už stratilo akékoľvek význam. Jeden druhého tak označuje, že vás to ešte baví.

  14. Spolocnost bola moc tolerantna. Prestali sme sa hlupakom(dezolatom) smiat za ich hlupost lebo ich to dehonestuje.
    No a teraz tu zamoruju vzduch konspiraciami a kamstvami

    2
  15. To je taky progresivny pridrhel,sedi tu cely den ako picifus a ciha kto co napise,je to taky sadlovy slnieckarsky zakomplexovany panak v realnom zivote nepouzitelny.

    1
  16. Vladolf a ten Homo Dezolát sú určite bratia, Šimečka potrebuje ohlupovačov prihláste sa u ideológa strany PS. Voľby prezidenta boli demokratické, nadávať niekomu ze nevolil Korčoka môže len chuj.

    2
  17. Keby si nemal nastrate v dutine lebečnej tak by si pochopil preco ludia volili Korčoka.
    Ale lopata ostane lopatou darmo.

    2
  18. Kedysi pred vyše 500.rokmi napísal hlavný španielsky inkvizítor Tomas Torquemada vtedy pôsobivú knihu – Kladivo na čarodejnice.
    Dnes by už mal konečne niekto napísať knihu – Kladivo na progresívcov.
    Všetkých blbečkov vopred upozorňujem,že ja tú knihu nenapíšem. Všade naokolo zúri nová inkvizícia – liberálno „demokratická…“ a ja nemám chuť sa dať prenasledovať týmito pošahancami !

    2
  19. Vladolf, šak vysvetli občanom Slovenska prečo ludia volili Korčoka a prečo dostal Pelegríni viac hlasov ako Korčok. Skús to ale inteligentne. Dôkaz občanom že nemáš nasráte v hlave práve ty.

    1
  20. Alex presne toto som čakal od vyšinutého progresívca ako si ty ! To by bol krásny svet keby vás tu nebolo !
    Ste Serešove deti ale ešte vám to nedošlo !

    1
  21. – transparentna kampan Korcoka
    – nieje doverne napojeny na vladu R.Fica ako pele
    – Nefiguruje v ziadnej kauze ako napr. Peleho strannicky kolegovia.
    – socialny demokrat si cestuje napr sukromnym lietadlom do KE
    – konzervativny anti-homosexual s homosexualnou orientaciou bez usporiadaneho rodinneho zivota
    – vyhybal sa politickym diskusiam
    – siri klamstva a strach o narukovani nasich obcanov do vojny na UA.
    A tak dalej a tak dalej

    Ale dezolatny volic vidi len jamky v licach a plane reci to mu staci

    6
  22. 9.39
    To si ty, ty nas idiotko.
    Kde si sa stratil.
    Pamatam si ako sme ta nasli na ulici a hoci bolo jasne, ze si idiot, tak sme sa ta ujali a vychovali ta.
    Ale vidim, ze si sa zase spustil.

  23. Môže mi niekto napísať, v ktorom podniku nebudem počuť ukrajincov?!? Podľa komentárov ktoré čítam, už nelezú na nervy len mne.

  24. Lvov , odesa? Kyjev? Tam neletia rakety tiez?
    Sudruh Ficko povedal tak staci slepo nasledovat jeho prejavy.

    1
  25. Vladolf, neplač čas všetko zahojí. Šimečka robil demonštrácie sial nenávisť preto je teraz v opozícii. Vyštudovaný politológ sa zahral na revolucionara no politiku robiť nevedel a nevie. Čaputová radí sympatizantom Korčoka aby prestali s nenávisťou.

    1
  26. Vladolf 13. apríla 2024, 14:51

    – ani raz sa nevyjadril a neodsúdil napadnutie Srbska a Iraku – jednalo sa o rovnaké porušenie medzinárodného práva ako pri invázii na UA

    Opozícia stále nechápe, že ľudia majú dosť takýchto mediálnych hviezd ako napr. Čaputová. Kde sa vzal, tu sa vzal vyrobili sme vám prezidenta. Navyše bol taký apolitický, že sa nechal podporovať od všetkých možných lúzrov, ktorí pre Slovensko nespravili nič pozitívne – Matovič, Dzurinda a spol. ako aj celej opozície. Nie, stačilo. Ľudia rozhodli. Rešpektujte to alebo sa hádžte o zem v kaviarničkách. Alebo choďte podporovať UA. Ideálne priamo tam.

    2
  27. Ja som ti tu dal relevantne hrozby jeho nekalej cinnosti a ty si sa zmohol na matovica a dzurindu? Zosmiesnujes sa, si si toho vedomy ze ?

  28. Vladolf 13. apríla 2024, 22:24
    Tí dvaja boli uvedený ako príklad, ale čo sa napáchania škôd týka, sú top.

  29. Adolf je fakt riadne médiami vymletý poľutovaniahodný tvor, ktorý trpí utkvelou predstavou o neomylnosti svojich právd. Predpokladám že „Právnik“ alebo iný „Vzdelanec“, ktorý sa snaží všetkým dokázať, že on je ‚LenOn“…. najmúdrejšia, najneomylnejšia a všetkovediacia prapodstata Všehomíru.

    2
  30. Vela pismenok bez absolutne ziadneho obsahu;) preto volil som Korcoka lebo ubohy mentalny vazal smeru nevie sa k nicomu vyjadrit.
    Podobne ako Uhrik… ze nieje Historik.

  31. 22.51
    No skor uniklo tebe. A fest.
    Odkedy je 1,4 mil.vacsina zo 4,3?
    Zeby aj tu bola prauda uprostred?
    A potom sa urazaju ked im povies, ze su blbi.

  32. Pre: Anonym 13. apríla 2024, 22:05
    Dzurinda spravil pre slovensko viac ako tí tvoji bolševici čo si ich schválne nevymenoval za 20 rokov.
    Si len príliš sprostučký nato aby si to pochopil 😀

  33. Keď človek číta tie komentáre, tak zistí, že všetci si ventiluju vlastné problémy na iných, ktorých vôbec nepoznajú a pripisujú im svoje frustrácie.
    Ľudia osočujú iných na základe nekritickych vyhlásení manipulátorov. A keď dôjdu argumenty, tak útočia na veci, čo ten človek nevie ovplyvniť ako vzhľad, etnikum, náboženstvo.
    Politika pánske huncutstvo. Politikov zaujímajú bežní ľudia iba kým im dajú hlas, aby si ďalej mohli žiť život ďaleko od bežných ľudí, lebo ani oni tie krčmové reči odbornikov na všetko nemôžu čítať a počúvať.

  34. K Homo Dezole 14.4. 8:43
    Nuž tento neustále sa objavujúci provokatér napríklad učinil a potvrdil stále poklonkovanie Vatikánu a podpísal / na základe farárnikov / údajne nevypovedateľnú základnú zmluvu s Vatikánom a vrhol nás opäť do stredoveku. V armáde, polícii, a ďalších orgánoch pribudli náhradníci politrukov – farári a ďalší vyžierači štátnej kasy. Tu napríklad odkaz https://korzar.sme.sk/c/4712711/m-dzurinda-a-a-sodano-podpisali-vcera-vo-vatikane-zakladnu-zmluvu.html
    A , že sa veriaci nepchajú do politického a civilného života. Opak je pravdou. Nech si svoj cirkevný život hradia zo svojho.
    Tiež si pozri ďalšie právne normy, kedy zničil železničiar občanom v mnohom ich materiálne práva.

  35. Pre: Anonym 14. apríla 2024, 9:15
    Vyberal si rozpad (lebo KDH) alebo návrat Vlada… Pozri si z akej rite nás dostal po Mečiarovi. Veľa ľudí už nepamatá na 17~20% úroky v komerčných bankách v 1993. Veď tu sa nedalo začať s ničím ak si vyslovene nebol vagabund a nemal $ z trestnej činnosti.
    Stačí pozrieť tento graf (MAX) od 1996 ~ 2023 ako bol natom hrubý domáci produkt za jeho vlády od 1998 do 2006.
    https://tradingeconomics.com/slovakia/full-year-gdp-growth

    Nikto z tých bolševikov po ňom už nezopakoval taký posun.

  36. Homo Dezole! Už prestaň! A vy ostatní tiež.Musite si hrubo nadávať!Aj politikom.Stále hrotiť situáciu na Slovensku.Neviem ako si starý H.D.ale nadávať ľuďom starším rôzne vulgárnosti je za čiarou.Ty sa staroby ani nedožiješ,lebo mladí ťa v tvojej dobe zlikvidujú.Samozrejme tí to neprajem, obavám sa len, že je to vysoko pravdepodobné! Skúsme sa navzájom rešpektovať.Prosím, nie je to tak ťažké….

  37. Mýliš sa Tuvok.Je tu ešte väčší exemplár a to Vladolf.Určite ako batoľa bol kojený miesto materského mlieka,yperitom.Veľmi nenávistný človek.Raz sa mu to vráti aj s úrokmi,len ešte dnes o tom nevie.

    1
  38. Tuvok, ked napises
    Musite si hrubo nadávať!
    s ! , tak cely tvoj prispevok dostava uplne iny vyznam ako si chcel.

  39. Medzi diskutérmi suverénne vynikajú Vladolf a Homo Dezole, čo sa týka urážania a nadávania. Psychológ by vedel odborne povedať, kde sa stal problém a prečo je v nich toľko nenávisti a žlče. Názor rešpektujú len vtedy, ak je rovnaký ako ich. Inak sa ukážu čo v nich je. To je tá liberálna tolerancia v praxi. A o chvíľu sa dočítam, že som dôchodca, mám zbabraný život a volil som Fica. To je ich imaginárny nepriateľ, na ktorom si kompenzujú svoju zúrivosť.

    2
  40. Mne je uprimne jedno co si ty o mne myslis.
    Ajtak len odrana do vecera tu pises same klamatva tak na to reagujem.
    Ked ti tie tvoje nezmysly vysvetlim a vyvratim tak na druhy den zas si ides to iste odznova. Tak ake oznacenie pre takeho ako si ty? Dezolat.

  41. Samozrejme nadávka musí byť, ako by to bolo. A ešte sa aj tvári, že vie komu odpisuje. Len potvrdil, že potrebuje ventilovať svoju zúrivosť a je jedno na kom. Ale ak mu to pomáha zmierniť syndróm…

  42. Ved pises sko anonym tak tazko… A kolko krat mi tu nejaky dezolat nadava a neriesim to ako ty… oduta princeznicka

  43. Pre: Anonym 14. apríla 2024, 17:27
    Opis kognitívnej výbavy jedinca aka „sprostučký“ nie je nadávka. Takisto popis rektálnej gymnastiky, ktorú Róbert Filcko predviedol a nasral svojim voličom do ústnej dutiny, nie je nadávka len opis situácie. Samozrjeme oklamaným voličom to môže prísť ako nadávka ale nie je. 😀

    1
  44. Pre sprosteho každý sprostý. Ale aj na takých musí slniečko svietiť. Je to tak že čo si ľudia zvolili to majú a taký ako ty tu môžu plackat

  45. Ved hovorim- sprosty.
    Ocuj blbecku, kde tu vidis niekoho „plackat“?
    Jedini, ktori budete plakat ste vy, zasrati luzri ked sa vam fico vykadi do papul esta zopar krat.
    Za chvilu vam prestane dotovat elektrinu a plyn a to vas rozplace druhy krat. Prvy krat sa poserete pri drahom chlaste a cigaretach.
    Ty slniecko.

  46. Aké slniečko?? Veď čítajte komenty. Kto tu vypisuje? Plackosi. Chceli ste sa sťahovať všetci a nikto škoda. Fico hore Fico dole dokola. Budete to muset stráviť pekne a plackat tu a ja sa budem natom baviť.

  47. Na com sabudes bavit? na Ficovej podpore Ukrajine? Alebo zvysenie dani na tabak alkohol a sladene napoje? Na konsolidaciu financii?
    Ved vy dezolati by ste mali mat hlavu v smutku

  48. Nie ja ju nemám. Baviť sa budem na týchto vašich blaboloch. Ja som dezolat ako má nazývate.vas ako nazvať? Či ako sa vy nazývate? Na tabak a chľast by som dal 100%zvysenie daní keďže nepijem ani nefajčím. A Ukrajinu mám už u prdeli..

  49. Pre HD,Vladolfa a ostatných Anonymom.Radšej si prehráte song od Opusu:Live IS life, a bude vám lepšie….na duši.

  50. Teba Slovak, pekne poslat na panské orať.
    Na zemepanov chlebik zarobit a nevypisovat taraniny

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované