back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Primátor Serede Ondrej Kurbel odovzdal do užívania verejnosti štyri obnovené športoviská. Mesto ich modernizovalo z externých zdrojov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MsÚ Sereď / Nové multifunkčné ihrisko, inkluzívne ihrisko pre seniorov, fitness prvky, workoutová zostava, či detské ihrisko s päťmetrovou pyramídou a exteriérovým šachom. Takto vyzerajú štyri lokality v Seredi, ktoré mesto zmodernizovalo z externých zdrojov za vyše 300-tisíc eur. Počas tradičného Športového štvrtka boli odovzdané do užívania všetkým Seredčanom.

Sereď získala štedré zdroje z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky v programe Podpora regionálneho rozvoja. Primátor Ing. Ondrej Kurbel vysvetlil, že radnica bola úspešná v žiadosti, keď sa z vyše päťsto zapojených žiadateľov zaradila Sereď medzi 39 vybraných. „Jednou z mojich volebných priorít bola obnova športovísk. Preto ma veľmi teší, že vďaka tímovej práci sme rekonštrukcie úspešne ukončili a projekt sme odovzdali verejnosti. Športoviská sú dôležité pre zmysluplné a zdravé trávenie voľného času obyvateľov sídlisk a najmä našich mladých,“ zdôraznil primátor Ondrej Kurbel.

Na kultúrnosti prostredia záleží

Aktuálny ukončený projekt štyroch nových športovísk v meste je podľa jeho slov dobrým príkladom systematickej práce samosprávy na obnove verejných plôch. „Obyvatelia mesta by mali mať možnosť športovať zdarma, v kvalitných podmienkach 21. storočia. Priestor musí byť nielen bezpečný, ale aj dôstojný a lákavý, proste taký, aby motivoval k športu a tráveniu času vonku. Kultúrnosť prostredia, v ktorom realizujeme svoje dennodenné aktivity, sa podpisuje aj na kultúrnosti nášho vnútra. Verím, že tá v Seredi porastie priamoúmerne s plánovanými zásahmi do našich verejných priestorov,“ uzavrel primátor Ondrej Kurbel.

Obzrite si nové športoviská

V lokalite Spádová ulica, vedľa detského ihriska Žihadielko bola zrealizovaná rekonštrukcia multifunkčného ihriska a vzniklo aj nové workout ihrisko, vo vnútrobloku Spádovej ulice mesto vybudovalo inkluzívne ihrisko pre seniorov, v lokalite Horný Čepeň bolo vybudované nové detské ihrisko s nádhernými hracími prvkami, medzi ktorými vyniká napríklad päťmetrová lezecká pyramída, či šachová zostava a v areáli mestského štadióna bolo vybudované nové workout ihrisko. Súčasťou moderných športovísk sú aj nové lavičky a tri mobilné defibrilátory, ktoré sa už postupne stávajú bežnou súčasťou verejných priestorov miest. „Celkové náklady na projekt boli v sume 302 335,20 eur s DPH, použitá dotácia z ministerstva bola v sume 272 101,66 eur a použité vlastné zdroje boli v sume 30 233,54 eur,“ dodal projektový manažér mesta Sereď Branislav Bíro.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Odovzdanie počas Športového štvrtka

Oficiálne otvorenie športovísk sa uskutočnilo počas Športového štvrtka na Spádovej ulici. Červenú pásku spolu s primátorom Ondrejom Kurbelom prestrihol prezident Športového klubu futbalu v Seredi Róbert Stareček. „Teší ma, že v meste vznikli nové športoviská. Sú lákadlom pre mládež a verím, že nebudú toľko času tráviť na mobiloch a tabletoch, ale vonku na čerstvom vzduchu a s loptou,“ uviedol Róbert Stareček.

Multifunkčné ihrisko následne hostilo prvý futbalový zápas, v ktorom proti sebe bojoval tím primátora mesta a mladí futbalisti ŠKF Sereď kategórie U15. Družstvo primátora aktívne podporili zamestnanci radnice a tiež poslanci mestského zastupiteľstva, Marek Tóth a Matej Godáň. Z víťazstva 7:4 sa napokon tešil primátorov tím.

Športový štvrtok v Seredi je pritom už tradičný formát, ktorý vytvorila seredská radnica s cieľom priblížiť sa mladým. Počas štvrtkov majú možnosť stretnúť sa v bezpečnom prostredí, spoznať sa navzájom a spoznať ľudí z mestského úradu, ktorí im v prípade potreby vedia poradiť v rôznych otázkach. Štvrtky pod dohľadom koordinátora pre prácu s mládežou v Seredi ponúkajú možnosť spoznať rôzne druhy športov, ktoré majú svoje stabilné miesto v Seredi, či spoznať predstaviteľov jednotlivých športových klubov. Športové štvrtky pravidelne podporuje aj Zereth coffee výbornou kávičkou.

foto: Michala Gálová; MÚ; red

zdroj: Mesto Sereď
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. A s tym sa ide chvalit, ze to vlastne neobnovilo mesto?
    To je tak trapne jak . Tri krat sa prezehnaj a zajtra po kolenach do cepenskej kaplnky.
    Kurva uz spav nieco aj za seredske penaze od nuly a nežebraj od statu

  2. kazdy normalny obyvateľ mesta je rád že primator so svojimi ľudmi dokázal získat 300 000 na nove ihriská a mesto ušetrilo zdroje ktoré môže použiť na iné aktivity iba jeden idiot protestuje

    1
  3. Niekto by bol chorý, keby za každú cenu do niečoho nezavadil. Keby ktokoľvek a čokoľvek urobil, nič mu nebude dobré. Ale nech sa páči, môže začať dokazovať čo dokáže. Nechajme sa prekvapiť!

  4. možno preto že primátor chodí do čepenskej kaplnky tak nekradne ako niektori jeho predchodcovia. To ti nenapadlo Hnupido?

  5. radšej nech chodi do kaplnky ako do krčmy či za frajerkou V kostole strávi hodinu a potom sa venuje povinnostiam primátora. Nie ako brucho čo celú dobu naháňal svoje kšefty a nakoniec ani nechodil na úrad. A keď mal ako primátor niečo podpísať tak uradníci museli s papiermi chodiť za ním domov

  6. pozorovatel suhlasim aj ja som si všimol že mesto je čistejšie upravenejšie vysádzaju sa kvety a postupne sa celé mesto skulturnuje

  7. Mňa by skôr zaujímalo, kedy sa s tým začalo a kto vybavil príspevky a podobne. Či to nebol ešte predchádzajúci starosta, čo všetko rozbehol, a tento už len lýže smotanu a chváli sa cudzím perím.
    Mozno nie, neviem.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované