back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Falšovali výnimky na parkovanie, už majú na krku obvinenia a hrozí im basa

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Intenzívnou operatívno-pátracou činnosťou sa podarilo policajtom druhého bratislavského okresu odhaliť nadštandardný zákaznícky servis v oblasti grafických služieb, ktorý sa rozhodli poskytovať 30-ročný Martin S. a 20-ročný Patrik H.

Tí svoje zručnosti využili na výrobu falošných kartičiek s výnimkami na parkovanie. Ako vzor im poslúžilo potvrdenie o povolení výnimky z dopravných značiek určené pre vozidlo štátneho orgánu, ktoré im priniesol 29-ročný Christián V.

Ten mal kartičku získať od údajne neznámej osoby a chcel sa o parkovanie zadarmo rozdeliť. Z toho dôvodu požiadal menovaných, aby vyrobili pár kópií potvrdení s výnimkou na parkovanie. Usilovní mladíci vyrobili nielen požadované potvrdenia, ale aj kópie pečiatok viacerých útvarov Policajného zboru SR.

30-ročný Martin S. a 20- ročný Patrik H. zhotovili zároveň povolenia s výnimkou aj pre nimi využívané motorové vozidlá zn. Škoda a zn. BMW 320i, ktoré boli spozorované počas analýzy kamerových záznamov vyhotovených na Plátenníckej ulici v Bratislave. Dôvodom na udelenie výnimky bolo na všetkých kartičkách plnenie služobných úloh Úradu pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR v rámci Bratislavy.

Podľa doposiaľ zistených informácií, 29-ročný Christián V. dal do obehu približne 15 falošných kariet.

Zo strany povereného príslušníka Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave II bolo v tejto súvislosti 30-ročnému Martin S. z okresu Senec, 20- ročnému Patrik H. z okresu Malacky a 29-ročnému Christiánovi V. z okresu Prievidza vznesené obvinenie z trestného činu falšovania a pozmeňovania verejnej listiny, úradnej pečate, úradnej uzávery, úradného znaku a úradnej značky.

- Článok pokračuje pod reklamou -

V prípade preukázania viny pred súdom hrozí všetkým obvineným trest odňatia slobody až na tri roky.

Zdroj: Polícia SR – Bratislavský kraj

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Ved takuto karticku mal za oknom aj Separ stou svojou kráskou a tvrdil ze sa stal obeťou podvodu 🫣🫣🫣🫣

    1

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované