back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Volebný deň poznačila tragédia na Spiši – AKTUALIZOVANÉ

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Dnes krátko po 8.00 h ráno došlo v Spišskom Podhradí k vážnej dopravnej nehode, ktorá si vyžiadala obete, ako aj ľahko a ťažko zranené osoby.

Na miesto boli okamžite vyslané všetky záchranné a bezpečnostné zložky. Presné príčiny, ako aj miera zavinenia, sú predmetom vyšetrovania.

JAZDITE OPATRNE A BUĎTE OHĽADUPLNÍ VOČI INÝM

Každý deň sa na cestách stretávame s novými výzvami a situáciami, ktoré vyžadujú našu plnú pozornosť a zodpovednosť V tejto súvislosti opakovane vyzývame účastníkov cestnej premávky:

➡️ Kontrolujte dopravnú situáciu pri pohybe motorovým vozidlom. Venujte pozornosť chodcom, cyklistom a ostatným účastníkom cestnej premávky.
➡️ Jazdite pozorne, buďte mimoriadne obozretní, venujte pozornosť nielen tomu, čo sa odohráva pred vozidlom alebo vo vašom spätnom zrkadle, ale aj v bezprostrednom okolí.
➡️ Zostaňte sústredení, venujte sa plne jazde motorovým vozidlom a nerozptyľujte sa mobilom alebo inými zariadeniami. Zamerajte sa výhradne na riadenie vozidla.

Spoločne môžeme prispieť k bezpečnejším cestám a znížiť počet dopravných nehôd. Buďte vzorom pre ostatných vodičov a ukážte, že bezpečná jazda je vždy tou správnou voľbou.

- Článok pokračuje pod reklamou -

 

zdroj: Polícia SR

 

– – –

AKTUALIZOVANÉ – tlačová správa ATE:

Dva záchranárske vrtuľníky boli dnes ráno vyslané k mimoriadne tragickej dopravnej nehode, ktorá sa stala v Spišskom Podhradí, časti Spišská Kapitula.

Išlo o nehodu, pri ktorej autobus zrazil niekoľko osôb. Žiaľ, dve osoby utrpeli zranenia, ktorým na mieste podľahli.

Popradská posádka záchranárskeho vrtuľníka, ktorá bola vyslaná na miesto nešťastia ako prvá, si do svojej starostlivosti prevzala 17-ročné dievča, ktoré utrpelo vážne poranenia viacerých častí tela.

Vzhľadom na následnú zástavu obehu museli záchranári okamžite zahájiť rozšírenú kardiopulmonálnu resuscitáciu. Po obnove obehu bola pacientka preložená na palubu vrtuľníka a v umelom spánku vo veľmi kritickom stave letecky transportovaná do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia, Nemocnice v Spišskej Novej Vsi.

Druhá posádka, ktorá priletela na pomoc z Košíc, si od zasahujúcich záchranárov prevzala 16-ročné dievča, ktoré utrpelo taktiež vážne poranenia viacerých častí tela. Po ošetrení a podaní neodkladnej liečby bola pacientka preložená na palubu a v stabilizovanom stave, pri vedomí, no s vážnymi poraneniami letecky prevezená na ďalšie vyšetrenie na Kliniku úrazovej chirurgie ÚN L. Pasteura v Košiciach.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Rodinám pozostalých tejto tragédie vyjadrujeme hlbokú úprimnú sústrasť

– – –

AKTUALIZOVANÉ – doplnenie informácií od polície SR:

Pri nehode autobusu v Spišskom Podhradí pri Spišskej Kapitule v okrese Levoča vyhasli tri ľudské životy mladých dievčat. Zranilo sa ďalších sedem ľudí, pričom jedno dievča je vo vážnom stave.

Pozrite si záznam brífingu ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka, prezidenta Policajného zboru Ľubomíra Soláka a prezidenta Hasičského a záchranného zboru Adriána Mifkoviča.
Minister vnútra vyjadril úprimnú sústrasť všetkým pozostalým a poďakoval sa všetkým záchranným zložkám, ktoré na mieste nehody zasahovali a pomáhali.

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. papaláši sa prídu ukázať ako „zvládajú situáciu“, o ktorej nevedia vôbec nič, pár fotečiek a život ide ďalej

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované