back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Kam s budúcim prvákom?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

ZŠ J.A. Komenského /  Školy by mali flexibilne reagovať na požiadavky meniacej sa spoločnosti čo sa ZŠ Jana Amosa Komenského zatiaľ darí. Patrí medzi 39 škôl na Slovensku, ktoré sú od septembra 2023 zapojené do kurikulárnej reformy.
Obsah vzdelávania mení od 1. ročníka čo znamená, že v prváckych triedach sa vyučujú predmety, ktoré ostatné školy zavedú v roku 2026. Metódy a formy vzdelávania sa na škole menia vo všetkých ročníkoch.

Okrem toho:

– od 1.ročníka sa na škole vyučujú 2 hodiny anglického jazyka týždenne. Postupne sa počet hodín zvyšuje. Od 5. ročníka je časová dotácia takmer rovnaká so slovenským jazykom. Angličtinárky začínajú tandemovo vyučovať aj ostatné predmety. Druhý cudzí jazyk sa vyučuje od 6. ročníka. V porovnaní s inými školami túto možnosť škola ponúka o rok skôr.
– dlhodobo má viac hodín telesnej výchovy ako ostatné školy. Ponúka množstvo športových krúžkov, spolupracuje so športovými klubmi, zapája žiakov do súťaží. Za proaktívne prostredie v máji 2023 minister školstva zaradil školu ako prvú na Slovensku do sieti Aktívnych škôl.
– kladie dôraz nie len na moderné vzdelávanie, ale aj duševné zdravie, posilnenie emocionálnych a sociálnych kompetencií žiakov. Preto zaviedla predmet ranný kruh od 1. po 9. ročník.
– s pomocou školského podporného tímu zloženého zo psychologičky, špeciálnych a sociálnych pedagogičiek, asistentov a zdravotnej sestry sa učitelia snažia vzdelávanie individualizovať na základe špecifických potrieb žiakov.
– rozvíja jedinečnosť. Do učebného plánu škola zaviedla voliteľné predmety od 6.ročníka, ktoré sú zamerané na rozvoj talentu žiakov v prírodovednej, matematicko-informatickej, jazykovej alebo umelecko-technickej oblasti.
– ako jediná škola v meste vyučujeme matematiku Hejného metódou. Ponúka rovnakú možnosť ako súkromné školy, ale nevyberá školné a nárok na úspech majú všetci žiaci bez rozdielu sociálneho statusu.
– priestory a vybavenie mení nadštandardnou rýchlosťou. Má moderne triedy, odborné učebne či školský klub detí. Všetky odborné učebne sú vybavené množstvom rôznych pomôcok. Ako jediná škola v meste má 3 telocvične a iné športoviská. Školská jedáleň varí aj pre iné školy.

Medzi lídrov kurikulárnych zmien sa ZŠ Jana Amosa Komesnkého dostala vďaka nepretržitým zmenám zameraným na skvalitňovanie výchovno-vzdelávacieho procesu a kultúru školy.

 

zdroj: FB/ZŠ Jana Amosa Komenského Sereď
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované