back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Marcová tematická Hodina otázok s primátorom niesla náročnejšiu tému. Urbanizmus Serede oslovil občanov aj ich volených zástupcov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MsÚ Sereď /  Primátor mesta Sereď Ondrej Kurbel sa pravidelne stretáva s verejnosťou aj na špeciálne vytvorenom formáte. Na otvorených hodinách otázok. Na včerajšej tematicky zameranej hodine rezonoval urbanizmus, architektúra a rozvojové možnosti mesta. Hosťom primátora bol hlavný architekt Ing. arch. Viktor Šabík.

Tradičné otvorené hodiny otázok v Seredi, kedy primátor odpovedá na otázky najmä občianskeho charakteru, sa snaží na verejnosti komunikovať aj odbornejšie témy. Na tieto sú prizvaní hostia – odborníci, či profesisti, ktorí záujemcom o veci verejné objasňujú tému aj v hlbších súvislostiach. Odpovede preto môžu byť zložitejšie, náročnejšie na pochopenie, no je dôležité posúvať diskusiu vyššie a prinášať odpovede aj pre takýchto záujemcov. Vlani sa takýmto spôsobom odkomunikovala téma mosta ponad železnicu a bolo to ešte v čase, kedy most nebol definitívne uzatvorený. Na ďalšom tematickom stretnutí zasa rezonovalo nevyužitie dotácie, ktorá mala pomôcť zrekonštruovať seredský štadión. Včerajšia téma urbanizmu a rozvoja mesta prilákala do rokovacej sály nielen bežných občanov mesta, ale aj značnú časť ich volených zástupcov a tiež odbornú verejnosť.

Zaujímali sa napríklad o to, aké konkrétne zásahy do verejného priestoru architekt mesta plánuje a kedy budú viditeľné. V tejto súvislosti sa diskutovalo o kvalite verejnej zelene v centre mesta, o možných vstupoch samosprávy do neestetického dopravného značenia a vôbec o jeho opodstatnení.

Zúčastnení odborníci z radov verejnosti sa zaujímali o možnosti regulácie vizuálu budov, ktoré sú súčasťou verejných priestorov a o zákonné možnosti samosprávy žiadať od súkromných majiteľov objektov spoluprácu na požadovanej estetickej kvalite.

Pán architekt Šabík sa podelil so svojimi názormi a pocitmi, aké naňho, ako na nerezidenta mesta, pôsobí verejný priestor Serede. Zdôraznil potenciál rieky Váh, ktorý je v súčasnosti len veľmi málo využívaný a ktorý by podľa jeho slov mal viac odrážať historický súvis vzniku Serede pri tejto významnej rieke.

Na rad sa dostali aj otázky technického charakteru, občanov i poslancov zaujímal stav verejného vodovodu v Seredi, zavedenie parkovacej politiky, stav súkromného projektu, ktorý je plánovaný v Madona parku, pripravovaná zmena územného plánu a samozrejme sa veľká časť otázok dotýkala problematiky uzatvoreného mosta ponad železnicu v Seredi.

- Článok pokračuje pod reklamou -

foto: MsÚ

zdroj: Mesto Sereď
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Nevidím tam pána Majka a pána Veselického. Neboli?Lebo sa účasť znížila o polovicu.

    2
  2. Nič konkrétne nebolo opäť povedané . Žiadny urbanizmus , žiadne vizie. Stále len načítavajú …
    Verejný priestor nie sú len ihriska , lavičky a cyklostojany
    O chvíľu 1/2 volebného obdobia a čo z programu hotove?

    1
  3. ,,Vysoká“účasť obyvateľov odráža uveriteľnosť sľubov našich vedúcich na úrade.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované