back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Ohľadom uzatvoreného mosta sa stretlo asi 80 občanov. Zástupca Slovenskej správy ciest však neprišiel

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

V pondelok o 18.00 hodine do DKAFFE v Dome kultúry v Seredi, sa stretnutia ohľadom už takmer rok zatvoreného mosta ponad železnicu, stretlo asi osemdesiat občanov.

Čo do účasti sa môže zdať, že bola vysoká. Nemyslím si to. Vzhľadom na dôležitosť uzatvoreného mosta a fakt, že sa problém dotýka tisícov ľudí, bola účasť malá.

Prečo je verejne prejavený a deklarovaný veľký záujem občanov dôležitý? Čím viac nespokojných občanov sa odhodlá na problém verejne upozorniť a čím viac poškodených prejaví záujem o kompenzáciu, tým bude šanca reálneho úspechu vyššia.

Vychádzajúc z diskusií pod článkami týkajúcimi sa problematiky a včerajšieho stretnutia, je potrebné povedať, že niektorí ľudia skutočne nepoznajú kompetencie nielen v samospráve, ale ani v správe štátu. Ten, kto na stretnutie išiel s cieľom odniesť si finančnú náhradu za nadmerné tankovanie, opotrebenie auta, či stratu času stráveného v kolónach na rýchlostnej komunikácii R1, vôbec nepochopil stav, v ktorom sa nielen poškodení občania, ale aj samospráva (Mesto Sereď) vďaka uzatvorenému mostu nachádza.

Cieľom včerajšieho stretnutia nebolo a byť nemohlo riešenie problému. Nie je totiž v našich silách a ani kompetencii problém riešiť. Ako občania, tak samospráva je vo veci poškodenými.

Cieľom stretnutia po 10 mesiacoch uzatvorenia mosta bolo otvorenie verejnej diskusie za prítomnosti primátora mesta Sereď Ondreja Kurbela, samotnými poškodenými občanmi a verejné deklarovanie záujmu poškodených občanov o náhradu škody, resp. kompenzáciu nákladov spôsobených rodinám, jednotlivcom a firmám tým, kto predčasné uzatvorenie mosta spôsobil.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Za dôležité považujeme spomenúť aj fakt, že bez tlaku poškodenej verejnosti a prejavenej nespokojnosti s aktuálnym stavom, správca mosta vlastne môže tvrdiť, že je všetko v poriadku a nič sa nedeje. Keď niet podnetov, sťažností občanov ich požiadaviek, sa nečudujme, že doteraz nie je vyhlásené ani len výberové konanie na zhotoviteľa a to napriek tomu, že stavebné povolenie je platné od septembra 2023, teda pol roka.

Poškodení občania a firmy mesačne najazdia aj výrazne viac ako 1000 km navyše, čo im spôsobuje nemalé finančné náklady.

Na stretnutie bolo pozvané aj vedenie SSC – konkrétne generálny riaditeľ, ktoré sa však ospravedlnilo. Zámerne píšeme „ktoré“, nakoľko pán generálny riaditeľ za seba neposlal ani zástupcu.

„Vážený pán Majko,
dovoľte mi poďakovať sa v mene generálneho riaditeľa SSC za pozvanie na stretnutie s Vašim občianskym združením. Žiaľ, v najbližších dňoch vrátane uvedeného termínu je pán riaditeľ na plánovanej dovolenke, takže sa stretnutia nebude môcť zúčastniť, za čo sa ospravedlňuje. Nevylučuje však, že sa s Vami stretne v inom termíne, ktorý bude ohlásený v dostatočnom predstihu.
Nateraz by sme však chceli podotknúť, že účelom stretnutia, ako sme vyrozumeli z Vášho emailu, by mala byť diskusia o náhrade škody, ktorá, ako sa OZ domnieva, vznikla občanom uzatvorením mosta v správe SSC. V tejto súvislosti dovoľte uviesť, že občania sa môžu domáhať svojich práv u štátnych orgánov, ktoré sú na to zriadené. Na tejto skutočnosti nič nezmení ani osobná účasť generálneho riaditeľa SSC na niektorom z Vašich budúcich stretnutí.
Vďaka za pochopenie a spoluprácu– odpísala na pozvánku na stretnutie Jana Lukáčová, vedúca odboru komunikácie a hovorkyňa Slovenskej správy ciest.

Je potrebné občanom pripomenúť, že stretnutia sa nezúčastnili ani poslanci MsZ, čo trefne pred prítomnými okomentoval jeden z občanov – potrebujú nás len pred voľbami. Áno, je to smutné a občania by sa mali pýtať poslancov MsZ, čo pre poškodených občanov za 10 mesiacov urobili okrem schválenia zvýšenia daní.

Videozáznam z celého stretnutia prinášame tu:

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Čiže pan generalny ma dovcu a nema kompetentnu osobu aby sa prisla ukazat.To je chore,vsak ich je tam jak hadov.Vrchol arogancie ospravdenie sa neprima!Maju nas u riti.Treba zacat natlakove akcie blogada hlavnych ulic.Prosim vsetkych podme do toho dokedy si nechame srat na hlavu

    14
  2. Bud zrušiť túto úbohú a zbytočnú organizáciu alebo nech začnú konečne poriadne makať

    2
  3. Bol od zaciatku trapas. Co ste cakali pecene holuby do huby? Dopredu bolo jasne ako to dopadne. Len ste sa nechali zase vodit za nos

    4
  4. To Majko píše o odškodnovani. Tiež to nemá v hlave upratané. Ľudia sa na motali na jeho slová. Co sa čudujete. Most je problém, ale Majko ho nedokáže vyriešiť. Jeho akcia bolo plytvanie síl ľudí a vodenie za nos.

    6
  5. Mne to správanie riaditela SSC pripomína výrok bývaleho predsedu národnej rady P.Pašku. „vyhraj voľby, môžeš všetko“.

    4
  6. SSC sa tak chová za každej vlády. Ani na mesto neprišli na pozvanie a to bolo tuším za hegera.

    3
  7. Majko nieco niekomu sluboval?
    Takze za somara si tu opat len ty.
    Ale to si bol uz pred tym.

    3
  8. Náš most je iba jeden zo stoviek, ktoré sú v havarijnom stave a ktoré spravuje SSC.
    Nie je dôvod, aby práve seredský most považovali za prioritu a niekto z vedenia sa unúval prísť.
    V meste asi nemáme osobu, ktorá by dokázala zalobovať na správnych miestach.
    Bez lobbingu to nepôjde.

    1
  9. Akože tvárime sa, že toto stretnutie malo otvoriť kompetentným oči? O probléme sa dávno vie, samospráva ho rieši dlhodobo (aj keď by to mal riešiť niekto iný), prebehlo už veľa stretnutí ohľadne mosta so zástupcami všetkých možných inštitúcií. Čo preboha sa ešte očakáva od občanov?
    „Keď niet podnetov, sťažností občanov ich požiadaviek, sa nečudujme, že doteraz nie je vyhlásené ani len výberové konanie na zhotoviteľa a to napriek tomu, že stavebné povolenie je platné od septembra 2023, teda pol roka“ – čo s tým má občan? Včerajšie stretnutie bolo zbytočné, asi si niektorí fakt mysleli, že tam dostanú nejakú kompenzáciu.

    1
  10. Aspoň je vidieť kde je priorita vlády ktorá pár mesiacov po nástupe k moci zruší ÚŠP a najnovšie sa chystá zrušiť aj NAKA. Už keď teda rušia a odvolávajú kade koho tak nech sa pozrú aj na SSC a ich (ne)činnosť. Jaj ale oni (SSC) im nezavadzajú a nezatvárajú ľudí tak načo by sa na nich zameriavali. Čo sme si zvolili to máme. Ale dobre bude. Veď Ficko s Pelem nám to sľúbili a oni neklamú.

    2
  11. Pekne Vám nas ral na gebulu… a co ste cakali ze ked vyplníte anketu ze mocipáni sa s toho poondejú smiešne ešte raz smiešne

    3
  12. Teraz by malo byť na ťahu mesto. Keď si robí z mesta a občanov SSC s prepáčením prdel, čo tak spraviť si prdel z nich. Čo tak naložiť zopár zábran zo „zippky“ a vyložiť ich na Dúbravskej prad vjazdom do garáží a pred hlavný vchod? K tomu vysypať zopár tatroviek luženca, s hovnocucom odsať bordel z odkaliska pri cukrovare a vypustiť im to navrch ako voňavý bonus, s cedulkou, že ich pekne žiadame a nech sa pohrajú. A keď sa nerozhýbu, tak im dať repete. A potom znova a znova. Lúženca tu máme dosť.

    3
  13. Milé. A teraz skús niečo čo pomôže. Opísal si akurat ventil čo pomoze vybiť zlosť. Možno niekomu. Výsledok bude z toho Max tak pokuta pre výtržníctvo môžeš začať na ňu šetriť. Pod ďalšie riešenie.

  14. Zasa spravia nejaké stretnutie ohľadne mosta a zasa neprídu a keď to spravia viac krát Občanovi to prestane baviť a nedôjde nikto a potom keď tam prídu a nebude tam nikto povedia že občanom to takto vyhovuje proste politika

  15. Vláda dnes na výjazdovom rokovaní v Galante neprijala žiadne stanovisko k nášmu mostu.

  16. Vláda je banda kokotov, veď po novom už strašia že Korčok povalí vládu bez právomocí? Oni majú svojich voličov za vygumované prepité hovná bez mozgu… Zabudnite na most, nič nebude ojebali vás jak malé deti 4 krát, neni divu veď alkoholizmus je na 15% na svk.

    0
  17. Oni majú svojich voličov za vygumované prepité hovná bez mozgu….
    …nie nemaju. Ich volici su….
    Pretoze len vygumovane one su schopne stvrty krat si nechat srat na hlavy a platit za to.

    1
  18. Potom sa cudujete, ze na stretko doslo par podivinov…co ste vlastne cakali? Pripomina mi to stretko dochodcov, ktorych obrali smejdi o prachy

  19. Veď čo ste nešli orodovat do GA. Čo tu mrete na nete. Popísať,poosierať a hotovo. Veď sa už zobuďte ten most nebude.

    1
  20. Dolezita bola ucast p.Majka, naco by tam bol gen riaditel.
    Pan primator, vybavte uver na mesto Sered, spravte most a prefakturujte to na SSC. Hotovo.

    1
  21. Minister Raz dnes v Galante slubil ze vyberove konanie vypise do septembra len nepovedal v ktorom roku

  22. Odškodniť by mohli, len pokiaľ by ste zostali odrezaní od sveta. Pokiaľ existujú iné možnosti, bohužiaľ aj také, na ktoré nemáte, tak vás nikto neodškodní. A už dupľom nie na Slovensku. Môžete sa súdiť 10 rokov, 20 rokov ? Kto má na to nervy ? Sudcovia sú skorumpovaní a majú vás na saláme.

  23. a teraz to vidíme že mal majko aj teraz pravdu.ked nebude na špinavcov tlak od ľudí vyserú sa vláda na nás.preto som rada že som bola na stretnutí.len banujem že som nevystúpila keď tí moc aktívny sa tam prekrikovali

  24. Dadka neboj sa! Ešte potrvá nejaký rok dva kým sa vlastne rozhodne čo s mostom ďalej. Budeš mať ešte viacej krát príležitosť vystúpiť 🙂

    2
  25. Ak nebude tlak od ľudí? A na koho tlačili ľudia? Na primátora? To predsa nie je potrebné, primátor si veľmi dobre uvedomuje dôležitosť tejto témy. A na výjazdovom rokovaní v Galante by primátor vystúpil s rovnakou požiadavkou bez ohľadu na to, či by bol tlak od ľudí, resp. či by bolo toto stretnutie obcanov. Rozmýšľaj trochu.

    1
  26. Ak nedodrziavaju zakony oni memusim ani ja a ani dane nemusim platit ! Zachvilu co odstavia na rok vodu ?

  27. Pre anonym 27.marca 11:59 a 12:02
    Netvrdím, že to je riešenie.
    Nazval by som to protestnou nátlakovou akciou na začatie riešenia veci. Tak to žiaľ v našej krásnej krajine funguje, keďže tu skoro nič nefunguje.
    Spomeňte si na nátlakové akcie lekárov, dopravcov, poľnohospodárov. 😉

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované