back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Prudký nárast hoaxov ohľadom prezidentských volieb

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Hoaxy a podvody |MM| V uplynulých hodinách sme zaznamenali masívny narast hoaxov a počtu zdieľaní rôznych dezinformácií súvisiacich s prezidentskými voľbami. Analyzujeme ich a postupne sa k ním budeme vyjadrovať.

Najčastejšie sa opakuje naratív o tom, že prezident SR má právomoc vyslať Slovákov do vojny na Ukrajine. Nie je to pravda, potvrdilo nám to aj Ministerstvo obrany SR.

ZDROJ MASOVO ŠÍRENÉHO HOAXU: https://www.facebook.com/share/vUT4V2Ny5eQpUXk6/?mibextid=WC7FNe

ZNOVU PRIPOMÍNAME, KTO „MÔŽE ZATIAHNUŤ SLOVENSKO DO VOJNY NA UKRAJINE”

V uplynulých hodinách dochádza k dôraznému zvýrazňovaniu dezinformačného naratívu o tom, že prezident Slovenskej republiky má právomoc vyslať Slovákov do vojny na Ukrajine. Nie je to pravda.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Na tento hoax už v nedávnej minulosti reagovalo Ministerstvo obrany SR, podľa ktorého má takúto právomoc len vláda a parlament.

V súvislosti s týmto hoaxom nedochádza na Slovensku k ničomu novému. Rovnaká dezinformácia bola šírená minulý rok v súvislosti s dnes už prezidentom Českej republiky Petrom Pavlom. Pred druhým kolom českých prezidentských volieb rozsiahla dezinformačná kampaň tvrdila, že v prípade víťazstva Pavla dôjde k vyslaniu Čechov do vojny na Ukrajine a že Česko bude zatiahnuté do vojny. Nič také sa nestalo.

Zmyslom tohto hoaxu je rozsievanie strachu a neistoty a nahrávanie inému kandidátovi. Pre podobné príklady nemusíme chodiť ďaleko. Čo hoaxeri tvrdili v roku 2023? Mali sme byť mobilizovaní do vojny na Ukrajine, mala nás zasiahnuť radiácia z Ukrajiny, parlamentné voľby mali byť sfalšované… Nič z toho sa nestalo, no účel bol splnený – strach, chaos, nedôvera a plnenie ekonomicko-politických cieľov tvorcov dezinformácií.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Táto slabomyseľná partička nevie ako ďalej a je na smiech a podporuje „tvorbu“ takýchto nezmyslov, vrátane debilizačného povolebného prejavu kandidáta PP, ako by to hovoril samotný jeho majiteľ a k tomu nesúvislé a roztrasené „slová“ jeho najvrchnejšieho šerifa. Náhodou, samozrejme, teraz objavili teroristu s bydliskom na UA…, pripomína mi to chlapcov na pieskovisku v spore, ktorého tato doští ďalej. A takýchto hlúpostí bolo a bude viac, pretože normálne a skutočne pre občanov SR potrebné veci robiť nevedia, lebo sú nielen leniví, ale aj sprostí.
    A kandidát PP „súťažil“ z pozície predsedu NRSR a zrejme aj na štátnej limuzíne… – to je brutálny odrb. A ani mu (im) nenapadne sa hanbiť a zaliezť do najbližšej kanalizácie.

    2
  2. Myslím, že Pelle a partia okolo neho sú mierne nervózni…vymysleli si nebezpečného teroristu, cez Veľkú noc sa budú pred kostolmi špacírovať hliadky PZ, aby ľudia videli že bdejú.
    Myslím ale, že mu to nepomôže. Takisto nevyhrá prezidentské voľby, ako jeho šéf Fico v 2014.

    2
  3. Keby došlo na lámanie chleba a ocitneme sa v takej vojne, že sa západné vojská presúvajú niekam tak si môžete byť na 100% istý, že Filcka s Pele podržtaškou by to schválili bez problémov za 1 deň. Presne rovnako ako schválili euroval a pomoc pri krache grécka. Presne ako schválil hneď po voľbách: 50 000 000 000 eur pre ukrajinu. A presne rovnako ako by schválil všetko čo bude treba, pretože tento bolševik si jednoducho nemôže dovoliť stratiť peniaze vyplívajúce z členstva v EU. Náš celý rozpočet funguje len vďaka financovaniu z EU. Filcka už 13 rok ojebáva voličov a dokola mu to žerú aj s navijakom … 😀

    4
  4. Zaujimave ze vzdy tieto konspiracie vytvaraju ludia od Smeru alebo ina rusofilna slovoč.

  5. Zas výgrcy o Korčokovia nič k téme., Take mentalne decko ako ty nemoze volit tak sa tu jeduje na internete

  6. To je typické pre túto koalíciu. Nevedia sa presadiť bez nenávisti, klamstva a ohovárania. A majú obrovský strach z Korčoka. Vedia že Pelle je podržtaška a čo budú chcieť to cez neho presadia. To je ten kandidát bez prvej dámy, bez charakteru, bez názoru, bez vízie.

    2
  7. Anonym 8:45 a ty kde žiješ? Čo to splietas za blbosti.Len utvrdzujete ľudí,ako ste klamári.Sa ti asi všetko snívalo.

  8. Anonym 27. marca 2024, 9:41
    Zije na Slovensku a myslí mozgom . len vy dezoláti volíte čo vám váš bača povie . Hlavne nie Korčok a srat na dosledky svojho konania.

  9. Keď to hovorí niekto kto nevie ani zosmoliť svoj názor a vie len mééékať čo počul od Fica alebo Harabina tak to nedáva výpovednú hodnotu

    1
  10. Harabinovi krčmoví slopáci dajú hlas skor homosexualovi Pelemu ako heterosexualovi Korčokovi s prikladnim rodinnym zivotom.

    Tu uz dezolat nic negarantuje 🙁

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované