back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Masaker v Katyni spáchaný sovietskou tajnou službou NKVD – knihy v Múzeu totality

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Medzi ďalšími knihami včera doručenými kuriérom z Pražských antikvariátov, sú aj štyri zaujímavé diela o Katynskom masakri.

Katynský masaker je pomenovanie masových vrážd poľských vojakov a civilistov počas druhej svetovej vojny, spáchaných sovietskou tajnou službou (NKVD) a armádou. V Katynskom lese (neďaleko obce Katyň) bolo začiatkom roka 1940 NKVD popravených asi 20 000 – 26 000 zajatých poľských dôstojníkov, policajtov, kňazov a príslušníkov inteligencie, ktorí boli odvedení do ZSSR počas obsadenia a neskoršej okupácie časti Poľska v roku 1939. Tento vojnový zločin je jednou z najväčších tragédií v novodobých dejinách Poľska a stále zaťažuje poľsko-ruské vzťahy.

Zdroj: Wikipedia.org

Jednotlivé knihy zo včerajšej dodávky si neskôr predstavíme jednotlivo.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Áno,v ľudskej histórii sa udialo mnoho masakrov,aj na území Slovenska počas druhej svetovej vojny, keď fašizmus vládol nad zdravým rozumom , ľudstvo je nepoučitelné, hľadajte vinníkov…

    1
  2. Minulosť sa nedá vymazať,ale ten kto v nej stale žije nikdy nedosiahne slobodu.Zbrane,to je smrť.Europa by to mala vedieť,ale nevie,lebo sa nikdy neriadi vlastným rozumom,ale nechá si diktovať spoza oceánu.L

    1
  3. Europa bola bojiskom vzdy, ani jej nikto spoza oceanu nenusel diktovat. Tu sa narody radi a casto rezu a rubaju do krve.

    2
  4. 20000 Poliakov? To je nič. Pol milióna mŕtvych irackých deti zabitých americkými vojakmi. Takú knižku nemáme, čo Majko?

    2
  5. Anonym 23. marca 2024, 15:01
    Daj sem nejaky diveryhodny zdroj, nie iba Albrightovu k tym detom, lebo to som nikde nepostrehol a zaujalo ma to. Podobne cisla, aj ked mensie sa odhaduju za vsetkych mrtvych, zabitych civilov aj vojakov, vyhladovanych alebo dostatocne zdravotne neosetrenych…ale pol miliona deciek, hm…

  6. Homo Dezole 23. marca 2024, 10:11
    Slováci sa vraždili a udávali medzi sebou s radosťou.
    Dnes je 80. výročie, čo vypravili prvý vlak s dobytčími vagónmi a na smrť poslali skoro 1000 dievčat do Osvienčimu. Celkovo Slováci ochotne vyviezli 57 628 židovských spoluobčanov. Holubičí národ.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované