back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Trnavský kraj zážitkov na Festivale regiónov a miest v belgickom Monse

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Krajská organizácia cestovného ruchu Trnavský kraj |MM| Stovky volených zástupcov regionálnych a miestnych samospráv sa stretlo v belgickom Monse na Európskom samite regiónov a miest, ktorý sa koná každé dva roky v inej krajine. Sprievodným podujatím je Festival regiónov a miest, na ktorom sa Trnavský kraj zážitkov prezentuje ako destinácia, ktorá očarí rodiny s deťmi, dobrodruhov i ľudí hľadajúcich zdravie a relax.

„Zástupcovia regiónov jednotlivých krajín Európskej únie prinášajú na samit v belgickom Monse nové pohľady, názory či riešenia na výzvy, ktorým spoločne čelíme. Popri riešení náročných tém na plenárnych zasadnutiach tu prebieha aj Festival regiónov a miest, na ktorom sa prezentujú rôzne regióny z Európy. Z takmer stovky vystavovateľov majú na podujatí zastúpenie iba dve slovenské destinácie, a jednou z nich je práve Krajská organizácia cestovného ruchu Trnavský kraj. Som presvedčený, že ide o silný nástroj prezentácie, keďže náš kraj navštevuje čoraz viac zahraničných turistov,“ hovorí trnavský župan Jozef Viskupič.

Atmosféru kúpeľného mesta Piešťany približujú návštevníkom stánku Trnavského kraja zážitkov jemné kúpeľné oblátky, ale napríklad aj mydlo obsahujúce svetoznáme sírne bahno. Vďaka spolupráci Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj, ktorá túto prezentáciu pripravila, s Mestskou knižnicou mesta Piešťany sa môžu ľudia v Monse prejsť po Kolonádovom moste prostredníctvom virtuálnej reality. Podobným spôsobom objavia   Kostol svätej Margity Antiochijskej v Kopčanoch.

Regionálne špeciality sú zastúpení napríklad krehkými šamrolami, ktoré pripravili študenti Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera.  Nechýbajú ani produkty lokálnych výrobcov odkazujúce na fakt, že Trnavský kraj je krajom medu a vína. Bohaté kultúrne dedičstvo je reprezentované risografikami s príbehmi o zaujímavých miestach zo všetkých regiónov Trnavského kraja.

„Festival regiónov a miest je príležitosťou predstaviť našu destináciu v srdci Európskej únie po boku takých vyhľadávaných oblastí ako Flámsko, Andalúzia alebo Južná Morava. Aj v porovnaní s nimi má Trnavský kraj zážitkov čo ponúknuť. Presvedčia sa o tom návštevníci nášho stánku, ktorých pozývame spoznať kráľovskú Trnavu i romantické Záhorie, vyskúšať liečivú silu piešťanských kúpeľov, objaviť Matúšovu zem a oddýchnuť si v thermalparkoch Žitného ostrova,“ uzavrela Agáta Mikulová, riaditeľka KOCR Trnavský kraj.

Prezentácia Trnavského kraja zážitkov na Festivale regiónov a miest vznikla aj vďaka spolupráci so Zastúpením Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) v Bruseli, ktorého cieľom je reprezentácia TTSK na európskej úrovni, lepší prístup k informáciám o európskej spolupráci a možnostiach čerpania fondov Európskej únie.

- Článok pokračuje pod reklamou -

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované