back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Úvod do riešenia parkovacej politiky v Seredi

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Mestský úrad / Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MsÚ Sereď / Z dôvodu snahy o zefektívnenie využívania parkovacích miest začala radnica viesť diskusie s poslancami Mestského zastupiteľstva v Seredi a tiež s odbornou obcou. Jedná sa o úvod do riešenia parkovacej politiky v našom meste, a teda prípravu na regulované parkovanie v Seredi.

„Cieľom pripravovanej parkovacej politiky, okrem spomínaného zvýšenia efektivity a obrátkovosti už existujúcich miest, má byť vytvorenie dodatočných kapacít, ďalej motivácia obyvateľov k prihláseniu sa na trvalý pobyt v Seredi a tiež možné budúce výhody pre občanov mesta s trvalým pobytom,“ vysvetlil primátor Ondrej Kurbel.

Parkovacia politika má slúžiť aj ako nástroj pre zabránenie úbytku už prihláseného obyvateľstva. Na pôde radnice sa za týmto účelom konalo doposiaľ päť pracovných stretnutí. V záujme mesta je v neskorších fázach vtiahnuť do diskusie i verejnosť.

zdroj: Mesto Sereď
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. A my, ktorý sme nútený dochádzať autom do mesta, aby sme sa dostali ďalej do práce autobusom každý boží deň budeme nútení ešte viac siahnuť do vrecka za parkovné?
    Úmyselne z ľudí ťahať viac peňazí?
    A za čo?
    Za parkovné miesta ktoré ešte na 90% vybudovali bezplatne tí zlý komunisti?
    Čím táto doba prispela v meste niečím pozitívnym?
    Most riešite x rokov a ďalších x bude trvať kým bude nový…
    Ako jediné veľké mesto má na opačných koncoch autobusku od vlakovky! Nonsens…
    A odborná obec? To je zase koho výmysel? To je kto? Panacikovia od stola? Vymýšľať kraviny z poza počítača mimo realitu? Ako príklad uvediem zúženie parkovacích pruhov na Momomestskej ulici? Tam sa teda ukážkovo vyznamenali! Pre oridanue 1 miesta v rade, zúženie pruhov tak, že človek má sám problém vyst z auta a nie to ešte s vajíčkom s malým babom! Človek aby parkovať bokom, vytiahol dieťa s vajíčkom na chodník a potom zaparkoval! No korunovaný…. toto vymyslel. A tomuto odbornosť v meste nestojime!

    8
  2. Kurbel si tymto podpili vlastny konar ..len cucat peniaze.. postavte parkovacie domy a tam vyberajte parkovne..

    4
  3. Kurbel si tymto podpili vlastny konar ..len cucat peniaze.. postavte parkovacie domy a tam vyberajte parkovne..

    2
  4. A v iných mestách je to ako? V Trnave a aj v iných mestách sa už skoro na každom mieste platí. Len tu je mnoho rebelov, ktorí s nikým a ničím nebudú spokojní a stále sa navážajú do primátora. Keď sú samá múdrosť, tak nech mu poradia. S hubou sa dá všetko riešiť, ale skutek utek.

    1
  5. Porovnávate neporovnateľné, Sereď a Trnavu.To ako sa Trnava stará o zveľaďovanie mesta,tak to v Seredi nebude ani do konca storočia.Kludne nech sa zavedie parkovacie politika aj v Seredi a treba dobudovať aj nové parkovacie miesta a nie iba vyberať peniaze za niečo čo vybudovali pred 40 rokmi a je to už ako tankodrom lebo odvtedy sa mesto o to vôbec nestará ale peniaze by vyberali.Ked už mám za niečo platiť,tak nech to má aj nejakú úroveň lebo to parkovisko na železničnej stanici spĺňa účel ,ale ja ako zhotoviteľ by som sa za takú prácu a za toľké peniaze čo to stalo hanbil.A keď uz sa ohľadom parkovania inšpirovať Trnavou,tak aj doriešiť problémy, ktoré ešte stále aj Trnava furt rieši za pochodu.Problemy ako krátkodobé státie mimo rezidenčnej zóny napríklad pri vyzdvihnutí deti zo škôl, počet parkovacích hodín pre návštevu a absencia parkovacích hodín pre opravarov,ošetrovateľov a veľa ďalších nedomyslenych vecí na ktoré mesto nie je ani zďaleka pripravené.Treba myslieť na ľudí cestujúcich z okrajových častí Serede na autobusovú či vlakovú stanicu autom a odtiaľ sa už presúvajú prostriedkami hromadnej dopravy.Ludia nezarábajú toľko aby si mohli platiť za parkovné mimo ich rezidenčného parkoviska.

    2
  6. To parkovisko pri Labužníku, to čo je za trucpodnik? Rana do chrbta občanom Serede od nejakého súkromníka. Ako ten akože vlastník k tomu pozemku vlastne prišiel?

  7. Len sa nas snazia vyciciavat. To, ze dam vyse polovicu vyplaty tomuto skurv.nemu statu je asi malo. Vyciciavanie a sabotovanie obcanov, o nic ine im nejde. Fuj, grc

  8. To, že tu má niekto trvalý pobyt, ešte neznamená, že tu býva. Môže prenajímať byt a držať parkovacie miesto. Na celom Slovensku ľudia cestujú za prácou, kupujú si tam, kde pracujú byty, ale ostávajú s trvalým pobytom s rodinou. Ale štát stále mestá dotuje podielovými daňami závislými od trvalého pobytu. A potom vzniká tento chaos, že sa človek preukazuje v TT občianskym zo Serede a opačne a nebude tam mať narok na služby. Len všetci zabúdajú, že obchody a služby živia tí, čo v meste žijú, nie primárne tí, čo majú trvalý pobyt. Tí často neplatia ani daň, lebo nemajú nehnuteľnosť a nebývajú tu. To nerieši žiadny politik.

    1
  9. Samozrejme , že sa všetkým nevyhovie. TO je ale všade a vo všetkom. Opakujem sa ,ale parkovací dom vyrieši všetky záhady. A to ešte vlastníci pozemkov pri Perlovke nestavajú. Akonáhle sa na tejto ploche niečo začne stavať ,až potom uvidíte , aký je problém s parkovaním.

  10. A ten parkovaci dom postavis ty?
    A minimalne 5-6 takych domov. Na kazdom vacsom sidlisku.
    A zhruba tak 180-200 miest v jednom.
    A ked uz budes vo ,,švungu,, tak aj aspon 75% z poctu miest nabijacie stojany.
    A samozrejme temperovane a strazene.
    Pises si?

  11. Celá parkovacia politika je v Seredi nedomyslená. Rezidenčné miesta sa predávajú bez rozmyslu. Napriklad na ulici A.Hlinku pred obchodmi predali cca polovicu parkovacích miest. Tieto miesta sú tak blokované 24 hodín denne. Keď k tomu pripočítame obchodníkov ktorí ráno prídu do svojich obchodov a prevádzok na autách ubudnú vám ďalšie miesta približne od 8.00 do 18.00
    Zaparkovať je tu malý zázrak.
    Vo viacerých mestách rezidenčné miesta fungujú od 16.00 do 6.00
    Prečo nie v Seredi ?
    Neviem koľko dnes stojí také miesto ( ja si pamätám keď to bolo za 200 eur na rok ) . Podľa mňa je to málo . Keď chce mať niekto takýto bonus v dnešnej zúfalej parkovacej situácii, zvýšila by som cenu , aby sa peniaze ktoré sa z toho získajú mohli použiť na vytvorenie nových parkovacích miest , možno aj spomínaných parkovacích domov.
    Ja parkovacie miesto nemám. Nie z dôvodu že by som na to finančne nemal, ale je mi ľúto tých, ktorí na to nemajú a zúfalo krúžia okolo a pozerajú sa na prázdne platené miesta…
    Dávam rovnakú šancu na zaparkovanie všetkým ✊️

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované