back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Staré športovisko na Mlynárskej sa vďaka Projektu Ihrisko stalo slovenským unikátom

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MsÚ Sereď /  Otvorenie pestrofarebného basketbalového ihriska prilákalo na sídlisko na Mlynárskej ulici mnohých zvedavcov. Predstavení boli autori unikátneho projektu, špeciálna skrinka so športovým náradím na zapožičanie, asfalt patril lokálnym tanečníkom a najmä, hral sa basketbalový zápas proti primátorovmu tímu. Na svoje si prišli aj rodiny s deťmi, ktoré sa tešili aktivitám tradičného Športového štvrtka.

Cieľom Projektu Ihrisko je zatraktívniť zabudnuté športoviská a vytiahnuť mládež von. Aby viac športovali, aby menej času venovali obrazovkám telefónov a počítačov a boli fyzicky i psychicky aktívnejší. „Do Serede sa nám podarilo dotiahnuť tento projekt vďaka spolupráci so známym seredským oz Life is Perfect. Je realizovaný iba v ôsmich slovenských mestách, už patríme medzi ne i my,“ vysvetlil Marek Čulaga, koordinátor pre prácu s mládežou mesta Sereď.

Zabudnuté ihrisko na Mlynárskej bolo preoblečené do pestrých farieb, čím dostalo originálny vzhľad a stalo sa unikátnym. Autormi diela sú Tomáš Kufa a Dalibor Spišiak. „Teším sa zdarnej realizácii tohoto projektu. Priniesli sme pre Seredčanom obnovenú a atraktívnu plochu pre šport. Zveľadené ihrisko je skvelou príležitosťou pre basketbal a atraktívne napríklad aj pre točenie videoklipov, či iných umeleckých diel. Je dôležité, aby mládež mala kde zmysluplne tráviť svoj voľný čas. Sereď sa v tomto smere pomaly, ale isto premieňa k lepšiemu. Čoskoro pripravíme otvorenie aj ďalších verejných športovísk v meste, ktoré už v týchto týždňoch dokončujeme k spokojnosti,“ uviedol primátor Ondrej Kurbel.

Projekt obnovy ihriska v Seredi bol realizovaný občianskym združením Ivado s podporou Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky. Predstavené bolo aj zaujímavé zariadenie YourLOX. „Táto skvelá moderná vychytávka slúži na požičiavanie športového náradia. Stačí si cez mobilnú aplikáciu otvoriť skrinku YourLox, vybrať si športové náradie, s ktorým chcete práve trénovať a cez QR kód vám zariadenie zapožičia loptu, rakety, alebo iné náčinie,“ objasnil Marek Čulaga.

Na rad prišiel očakávaný basketbalový zápas a bolo sa na čo pozerať! Skvelý výkon podal tím na čele s primátorom Kurbelom. Zostavu tvorili mestskí poslanci i zamestnanci mestského úradu a bol podporený aj basketbalistami TJ Lokomotíva Sereď. Lokomotíva na čele s Martinom Bosým a Matejom Grillom organizačne zabezpečila spoluprácu na tomto Športovom štvrtku, za čo im patrí vďaka! Primátorov tím si nakoniec vybojoval víťazstvo, ktoré sa zapíše ako prvé na obnovenom ihrisku na Mlynárskej. Ceny športovcom odovzdala prednostka radnice Denisa Bartošová.

Športový štvrtok sa však konal nielen pre príležitosť otvorenie ihriska po obnove, ale aj, tradične, pre všetkých mladých mesta a pre seredské rodiny s deťmi. Tak, ako počas letných štvrtkov, si prišli na svoje vďaka pripraveným športovým disciplínam na viacerých športoviskách a deťom sa venovali i animátori. Športové náradie pre podujatia opäť poskytla ZŠ J. Fándlyho. Cieľom projektu Športových štvrtkov v Seredi je vytvoriť zmysluplný a bezpečný priestor pre mladých, aby mali kde tráviť svoj voľný čas a tiež stretnúť sa s inými mladými ľuďmi z nášho mesta. Športový štvrtok bol zároveň aj príležitosťou pre aktívnych mladých, ktorí tu verejne predstavili novovzniknutý Mládežnícky parlament mesta.

- Článok pokračuje pod reklamou -

 

foto: Lukáš Klčo

zdroj: Mesto Sereď
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Anonym 23:19
    Toto môže napísať len Kurbel alebo Slahučková.
    Peniaze sa rozhadzujú viac ako za brucha.

    1
  2. ako konkrétne sa rozhadzuju peniaze? Ak myslíš tak že sa vrážaju do športovísk a ihrísk tak to je super Radšej nech deti športuju ako maju vysedávať pri počitačoch alebo drogovať

  3. Peniaze sa rozhadzovali na 1. ligu vo futbale. Dnes zostala na ňu len spomienka a chýbajúce státisíce. Keby sa tie peniaze dali na verejné športoviská v meste, Sereď mohla byť ukážkovým mestom podpory športu pre verejnosť. Takto sa tie peniaze len prežrali. Tak čo je lepšie?

  4. 7:51 nasral si si do huby, práčka a žrút mestských peňazí menom ŠKF ti chýba? To bolo lepšie ako ihrisko pre deti na sídlisku? Ako viac sa rozhadzujú peniaze? Každý cent musí byť Kurbelom doslova vybojovaný cez zastupiteľstvo, kde majú väčšinu bývalí profutbaloví poslanci. Keby nehádzali Kurbelovi polená pod nohy a nerazili politiku, že čím horšie, tým lepšie, to ešte by len Sereď rozkvitala. Alebo ty si jeden z tých v minulosti nacucnutých na mestské peniaze a teraz nič netečie? Ale škoda sa nad takým aj rozčuľovať takto v nedeľu poobede. Pôjdem radšej pozrieť poobede na futbal a hľadať niekde na tom zdevastovanom štadióne tie peniaze, ktoré tam za tie roky natiekli. Do plaču je človeku, keď vidí tú spúšť, to je presne obraz, ktorý ste tu zanechali.

    3
  5. zas niektorým bruchovcom či jankulárovcom vadí ze sa dávaju peniaze na športoviská pre verejnosť. Čim horšie tÿm lepšie je vaše heslo. Ale ludia vas už prekukli.Maju vás plné zuby

  6. sak toto, velky futbalovy funkcionari potrebovali, aby mali mesacne 2-3tisic z mesta a hraci dostavali poi 600e. A hrali hovno. Kolko mame vynikajucich inych sportovcov a klubnov v Seredi, a kolky dostali 200tis. ? Vsetkym klubom by to malo ist rovnakym dielom a hlavne podla dosiahnutych vysledkov. A za dalsie, vo vsetkych kluboch je vacsina domacich, ci aspon z blizkozti Serede. Kolko hralo seredanov v 1. lige za Sered? Na fotbal ani cent, nech si zbieraju 2% jak ostatny si musia. Vy vsetci velky fotbalisti a podporovaci seredskeho fotbalu ( lebo len fotbal je sport) sak im dajte, prispejte z vlastneho.

  7. Staré ihrisko nafarbíme, hnilé vodovodné potrubie zaplátame, rozbité cesty zafľakujeme, popraskaný most podoprieme, veď to stačí…ešte že naši predkovia niečo vybudovali.

    2
  8. Asi sa budeme musieť spýtať v inštitúciach Európskej únie, či vyšle svojich pracovníkov na vykonanie terenných úprav na ukončenej revitalizácii Garbiarskej ulice. Vyzerá to tam ako na frontovej línii u susedov.
    Zároveň je možné, že dielo je už ukončené a na dokončenie nevydalo, čo už. U nás je to tak. Má Mesto Sereď iný názor?

    1
  9. Fondy 11. marca 2024, 14:16
    Máš pravdu.
    Ja jednoducho nemôžem uveriť, že dielo je už ukončené a bordel uprataný. V septembri, keď začínali, tak na plote viseli letáky s nákresom a popisom projektu. Hádam, keby ho ukončili, tak by postupovali rovnako…to ohradené ihrisko už bolo dané do užívania? Tiež nikto nevie…bránku otvárajú násilím. Dlažba je zablatená ešte od jesene, keď tam behali mechanizmy a vozili hlinu po OSB doskách. Špáry podľa mňa ešte nie sú komplet zapieskované. Chýba komunikácia s obyvateľmi, možno by stačilo vyhlásiť to v rozhlase, že či sa bude ešte pokračovať. Podotýkam, že rozhlasy tam fungujú.
    To že debili tam po novej dlažbe behajú autami, to vidí každý.

  10. Podľa plánovanej vizualizácie je zrejmé, že vnútroblok mal byť oveľa viac osadený stromami a vôbec výsadbou. Zjavne to dokončené nie je, čo je ale horšie, niekto sa hrá na mŕtveho chrobáka a žiadna komunikácia o regenerácii na Garbiarskej nie je. Pritom keď sa to všetko začalo, mesto vyzývalo majiteľov áut na parkovanie, informovalo o nefungujúcom osvetlení a podobne. A zrazu zostalo ticho. Očakával by som nejaké vysvetlenie, ale zjavne nie je vôľa.

  11. Anonym 12. marca 2024, 8:48
    Pre vianočnými sviatkami tam ešte potme narýchlo brigádnici posadili kríky a kvety a zo dňa na deň nastal kľud. Ako keby skončilo financovanie a všetci zdrhli. A nikomu sa nič neoznamuje.

  12. Celý článok Slahučková napísala ako keby to bola iniciatíva mesta. Mám z toho pocit ako chvástanie sa cudzím perím. Trocha sebakriticky by mohlo byť.

  13. Ak nikto nemá potrebu informovať obyvateľov – voličov o stave revitalizácie Garbiarskej ulice občan je nútený obrátiť sa podnetom na Európsky fond regionálneho rozvoja, aby preskúmal využitie poskytnutých finančných prostriedkov v plnom rozsahu v súlade s predloženým projektom. Nič viac, nič menej už občan spraviť nevie, keď kompetentný strčili hlavu do piesku a čušia.

  14. A čo keby sa ten občan obrátil na Mestský úrad a nie pizdať v anonymnej diskusii? Ty európsky fond

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované