back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Dom kultúry v Seredi Vás pozýva na marcové podujatia

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Dom kultúry pozýva na marcové podujatia:

Tommy Scro Rock Machine – bluesrockový koncert umelca z USA

Dátum: 03.03. 2024 o 18:00 hod.
Vstupné: 13,- eur
Lístky kúpite tu: Lístky

Tommy Scro – blues/rockový gitarista,spevák a skladateľ – žije Brooklyne v New Yorku a počas svojej dlhoročnej kariéry bol členom niekoľkých h rock’n’rollových kapiel. Hral so známými kapelami ako Neighborhood Jukebox, Mint Stick a Drivin‘ Wheels, ale nejviac je známy svojou prácu ako sólový umelec. Sólové CD „Home Grown“ z roku 1996 obsahovalo jeho charakteristickú značku rocku založeného na blues, oduševnených riffov a gitarových sól. Jeho autorské skladby a výkony s vysokou energií boli dobre prijaté jeho fanúšikmi aj hudobnou kritikou a jeho hudba sa stala žiariacim svetlom na hudobnej scéne v Brooklyne! Tommy medzi svoje hlavné vplyvy a inšpiráciu zaraďuje Paula Rogerse, Marka Farnera, Stevieho Raye Vaughana, Eddieho Van Halena, Erica Claptona a Robbena Forda.
Koncert sa uskutoční v priestoroch DKAFFE.

Sex noci svätojánskej

Dátum: 08.03. 2024 o 19:00 hod.
Vstupné: 17,- eur
Lístky kúpite tu: Lístky

- Článok pokračuje pod reklamou -

Dynamická, trošku rozmarná, no pritom intelektuálna komédia sa odohráva v roku 1905. Intelektuál Andrew Hobbs a jeho hanblivá manželka Adriana prežívajú partnerskú krízu. Do ich vidieckeho sídla zavíta na víkend bratranec Leopold so snúbenicou Ariel. Tá je však nenaplnenou láskou domáceho pána. Kolotoč vášne a humoru sa rozprúdi aj vďaka doktorovi Maxwellovi a jeho frivolnej partnerke Dulcy. Všetkých šesť postáv podľahne čaru svätojánskej noci, po ktorej prichádza rozuzlenie, ktoré si nenechajte ujsť!
Účinkujú: Peter Trník, Ján Slezák, Štefan Richtárech, Danica Jurčová, Diana Minarovičová a Zuzana Mišáková

Kubo

Dátum: 14.03. 2024 o 18:00 hod.
Vstupné: od 32,- eur
Lístky kúpite tu: Lístky

Živé, energické a zábavné predstavenie! Muzikál Kubo v modernej a divácky príťažlivej podobe! Réžia muzikálu Ivan Blahút. Originálne piesne Simi Magušinovej , hudba Peter Uličný, folklór fashion show Adrieny Adamíkovej. Bravúrne herecké a tanečné výkony, fúzia moderného tanca a folklóru! Plejáda skvelých hercov a tanečníkov! Muzikál KUBO je oslavou slovenského folklóru a vzdanie holdu velikánovi slovenskej filmovej a divadelnej scény – Jozefovi Kronerovi. Účinkujú : Peter Brajerčík , Adela Mojžišová / Silvia Soldan / Sára Polyaková, Peter Makranský/ Simon Kopunec, Rado Hudec / Štefan Richtárech, Elena Spaskov, Renata Ryníková, Tomáš Palonder, Norman Šáro , Jakub Ružička, Martin Macko a profesionálni tanečníci.

Rita – časopis nielen pre všetkých

Dátum: 20.03. 2024 o 18:00 hod.
Vstupné: od 17,- eur
Lístky kúpite tu: Lístky

Redaktori lajfstajlového časopisu RITA zostavujú po roku jeho existencie prvé vianočné číslo. A to musí „spievať“! Titulná stránka predáva, preto sa okrem tradičných rubrík, akými sú rady z Rity, varenie či módna polícia, sústredí všetko úsilie redaktorov na získanie najžiarivejšej celebrity na titulku. Ako to všetko dopadne uvidíte v trblietavej komédii s pesničkami. Účinkujú: Oľga Belešová, Roman Pomajbo a Števo Martinovič

Pripravujeme:

Klimaktérium 2 alebo ošiaľ menopauzy

Dátum: 14.04. 2024 o 18:00 hod.
Vstupné: od 19,- eur
Lístky kúpite tu: Lístky

- Článok pokračuje pod reklamou -

Inscenácia „Klimaktérium 2 alebo ošiaľ menopauzy“ je pokračovaním úspešnej divadelnej komédie s pesničkami, kde sa s vtipom a sebairóniou preberá neľahká životná etapa každej zo žien. Pokračovanie vzniklo na výslovnú žiadosť publika, ktoré chcelo poznať ďalšie osudy svojich obľúbených hrdiniek – už nie najmladších, ale stále dostatočne mladých na to, aby sa nebrali príliš vážne. Aby aj tie najťažšie okamihy vlastného osudu zdolali s úsmevným nadhľadom. Aby si svoj život spestrili humorom a okorenili vtipnými bonmotmi.
Pamela – energická a vždy aktívna žena neustále bojujúca s nadváhou, ktorá už nie je nezamestnaná. Žofia – stále vzorná gazdiná a žiarlivo starostlivá manželka svojho Heňa. Marika – príťažlivá podnikateľka po rozvode, ktorá práve dnes oslavuje so svojimi priateľkami narodeniny. Módny butik vymenila za útulnú kaviareň a Kristínu za novú kamarátku. Tá sa volá Andrea – trochu bláznivá, trochu naivná, ale vždy usmievavá, citlivá duša v nespútanom tele. Spolumajiteľka ich spoločného podniku. Čo myslíte, aká atmosféra zavládne na tejto narodeninovej oslave? Máte pravdu! Tam, kde sa stretne toľko rozdielnych žien, ktoré sa dlho nevideli a majú si toho toľko čo povedať, tam o dobrú náladu nie je núdza!

Rande s Heligonicou

Dátum: 21.04. 2024 o 16:00 hod.
Vstupné: od 10,- eur
Lístky kúpite tu: Lístky

Rande s Heligonicou- populárna relácia vysielaná na obrazovke TV Šláger prichádza do Serede. Hostiteľ podujatia Heligonica si dnes pozvala mladého populárneho speváka Pavla Latáka a s novými piesňami a v inom žánri sa predstaví známa heligonkárka, speváčka a skladateľka Danka Bartošová. Okrem najväčších hitov interpretov zaznie veľa humoru a Heligonica si pre vás pripravila aj jedno prekvapenie.

Miro Jaroš – Rodinný koncert

Dátum: 26.04. 2024 o 17:00 hod.
Vstupné: 15,- eur
Lístky kúpite tu: Lístky

Koncert plný hitov a dobrej zábavy! Miro Jaroš s kapelou odohrajú koncert, ktorý si užije celá rodina. Pripravte sa na pesničky Tobogan, Disko, Balón, Strašidlá a veľa ďalších. Tancovanie a spievanie sú vítané! Tešíme sa na všetkých! Koncert je vhodný pre deti od 3 rokov a pre deti dobre znášajúce hlasnú produkciu. Vstupné sa platí na osobu, vstupenku musí mať každý (dieťa aj rodič) kto sa vystúpenia zúčastní.

OTEC

Dátum: 29.04. 2024 o 19:00 hod.
Vstupné: 24,- eur
Lístky kúpite tu: Lístky

Pútavý, miestami až detektívny príbeh jedného muža, ktorý žije spolu so svojou dcérou finálnu etapu svojho života. Do nej mu fatálnym spôsobom zasahuje jeho choroba, ktorá však spôsobuje častokrát aj smiešne, až groteskné situácie. Otec odmieta pomoc od svojej dcéry, avšak snaží sa pochopiť meniace sa okolnosti, pričom začína pochybovať o svojich blízkych, vlastnej mysli a dokonca aj o vnímaní vlastnej reality. Smiešno-smutné rozprávanie o rodinných vzťahoch ľudí, ktorí čelia otázke zodpovednosti pri starostlivosti o rodiča v etape života, ktorej sa málokto z nás môže vyhnúť, ale dáva nám odpovede na otázky zmyslu vzťahov, ktoré sú pre náš život najdôležitejšie. Fenomenálny herecký výkon Emila Horvátha a Petry Vajdovej v hlavných úlohách.
Dielo aktuálne najtalentovanejšieho súčasného autora Floriana Zellera vzniklo aj vo filmovej podobe v réžii samotného autora a v roku 2021 bolo ocenené 6 Oscarmi. V úlohe otca sa v ňom predstavil Anthony Hopkins, ktorý získal za túto rolu Oscara ako najlepší herec. Účinkujú : Emil Horváth, Petra Vajdová, Alexander Bárta, Helena Krajčiová, Dominika Žiaranová a Peter Brajerčík.

- Článok pokračuje pod reklamou -

FRAGILE & Mária Čírová

Dátum: 05.05. 2024 o 17:00 hod.
Vstupné: 29,- eur
Lístky kúpite tu: Lístky

Každý koncert skupiny FRAGILE je oslavou ľudského hlasu, ale aj ukážkou toho, čo všetko je ním možné dokázať. Ich špeciálny koncert bude však okrem toho výnimočný aj spojením skupiny FRAGILE s Máriou Čírovou, s ktorou sa skupina FRAGILE ocitne v hudobnej spolupráci. Pripravte sa na večer plný nádherných piesní v originálnom prevedení špičkových interprétov, ktorých spojenie bude zážitkom pre fajnšmekrov. Svetové hity v a cappella úpravách skupiny FRAGILE, najväčšie hity Márie Čírovej, a predovšetkým ich spojenie je zárukou nezabudnuteľného večera v znamení hudobného luxusu.
FRAGILE je slovenská vokálna skupina zložená z výrazných speváckych osobností, ktoré bez použitia hudobných nástrojov, teda a cappella, interpretujú známe svetové hity. Koncerty skupiny FRAGILE sú plné nielen výbornej hudby, ale aj podmanivého humoru, vďaka čomu zažijete neopakovateľný večer plný skvelej zábavy.

Spievankovo – Angličtina

Dátum: 10.06. 2024 o 17:00 hod.
Vstupné: 15,- eur
Lístky kúpite tu: Lístky

Zažite vílu Nezábudku (Mária Podhradská) a Píšťalku Tidlalku (Petra Dubayová) NAŽIVO. Čakajú na vás vtipné príbehy so spievankovskými kamarátmi, ktorých deti veľmi dobre poznajú. Zabavíte sa, zaspievate si, aj sa veľa naučíte – napríklad o zvieratkách, rodine, jedle, farbách, ľudskom tele alebo počítaní. Stretnete obľúbené postavy– Krajčíra Raka, Psa Policajta, živých snehuliakov… Prostredníctvom príbehov, rytmizácií a pesničiek si vaše deti môžu rozšíriť slovnú zásobu a naučiť sa aktívne komunikovať po anglicky. Koncert bude prebiehať v slovenčine, ale rytmizácia nových anglických slov a fráz a piesne budú v angličtine. Odnesiete si domov neopakovateľný zážitok. A čo je podstatné – aj pozitívny vzťah k učeniu sa cudzieho jazyka. Nezáleží totiž na tom koľko sa toho deti naučia, ale či ich učenie baví. A s nami vás to určite bude baviť aj malých aj veľkých. Koncert je vhodný pre deti od 2–10 rokov. Dĺžka koncertu 55 min, vstupenku potrebuje každý divák, bez ohľadu na vek. Odporúčame prísť 15 minút pred predstavením.

ABBA SYMFONIC SHOW

Dátum: 22.06. 2024 o 20:30 hod.
Vstupné: 25,- eur
Lístky kúpite tu: Lístky

ABBA SYMFONIC SHOW je koncertné spojenie najväčších hitov skupiny ABBA so symfonickým orchestrom v originálnom prevedení. Účinkujú: HAPPYBAND ORCHESTRA a Filharmónia Bohuslava Martinu Zlín (ČR). Výnimočná show – spojenie štyroch skvelých speváckych sólistov, sprievodnej hudobnej skupiny a symfonického orchestra! Viac ako 45 umelcov na jednom pódiu! Všetky aranžmány sú tvorené priamo pre toto spojenie symfonickej a rockovej zložky a profesionálne výkony spevákov, podčiarkujú výnimočnosť celého projektu.
Podujatie sa uskutoční v amfiteátri Sereď.

Lucie Bíla – OPEN AIR 2024

Dátum: 01.09. 2024 o 19:00 hod.
Vstupné: 39,- eur
Lístky kúpite tu: Lístky

Od samého začiatku deväťdesiatych rokov ju môžeme sledovať vo väčšine významných muzikálov českej scény (Bedári, Záhrada rajských potešení, Dracula, Krysař). Jej domovskou scénou je Divadlo Ta Fantastika, ktorého je polovičná spolumajiteľkou spoločne s producentom Petrom Kratochvílom a kde účinkovala takmer tri roky v titulnej úlohe muzikálu Johanka z Arku, za ktorú dostala od Herecké asociácie Cenu Thálie 2000 v odbore „opereta, muzikál“. V divadle vystupovala v muzikáli Excalibur, kde stvárnila hneď dve úlohy: kráľovnú Ginevra a čarodejnicu Morganu. Vo februári 2005 uviedlo Divadlo Ta Fantastika muzikál Láska je láska, kde účinkuje Lucie v hlavnej úlohe bez alternácie a v októbri toho istého roku aj muzikál Elixír života. V októbri 2008 pri pravilo Hudobné divadlo Karlín premiéru muzikálu Carmen, veľkolepý pohľad v broadwayskom štýle. Aj tu Lucie účinkuje v titulnej úlohe, za ktorej stvárnenie je nominovaná muzikálovú komisiou Herecké asociácie na prestížnu cenu Thálie za rok 2008. Hviezdne obsadenie a nádherná hudba Franka Wildhorna prinášajú úžasný divadelný zážitok, aký Praha doteraz nepoznala. Prvýkrát v histórii tu bolo uvedené vo svetovej premiére dielo renomovaných broadwayských autorov! V oblasti popovej hudby vydala Lucie Bílá celý rad sólových albumov, s ktorými úspešne dobýva rebríčky tuzemských hitparád, a jej hity ako „Ave Maria“ „Láska je láska“, „Trouba“, „Esemes“ alebo „Miluji tě“ pozná takmer každý. Za osudové možno označiť stretnutie a dlhoročnú tvorivú spoluprácu s autorskou dvojicou Soukup / Osvaldová, rovnako tak ako javiskové „partnerstvo“ s klaviristom a skladateľom Petrom Maláskem.
Podujatie sa uskutoční v amfiteátri Sereď.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované