back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Protest poľnohospodárov bude aj v Galante!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Galanta | Členovia Regionálnej poľnohospodárskej a potravinárskej komory v Galante plánujú zablokovať dňa 22. februára 2024 Hlavnú ulicu v Galante.

Regionálna poľnohospodárska a potravinárska komora v Galante doručila na Mestský úrad v Galante dňa 15.2.2024 Oznámenie o konaní zhromaždenia za účelom protestného zhromaždenia poľnohospodárov.

Protestné zhromaždenie je naplánované na štvrtok, 22. februára 2024 od 9:00 hod do 15:00 hod.

Na Hlavnej ulici v Galante plánujú umiestniť približne 200 kusov poľnohospodárskej techniky.

Regionálna poľnohospodárska a potravinárska komora (RPPK) plánuje podporiť protestujúcich európskych poľnohospodárov a potravinárov.

Hlavným dôvodom nespokojnosti a štrajku poľnohospodárov sú najmä tieto oblasti: veľké množstvo byrokracie, ktoré Európska komisia kladie na poľnohospodárov a potravinárov, jej nereálne postavené zelené ciele a nedostatočná ochrana európskych trhov pred dovozmi ukrajinských komodít.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Členovia RPPK sa chystajú protestovať slušnou formou.

Mesto Galanta vyzýva všetkých občanov a motoristov, aby urobili všetky nevyhnutné kroky k predídeniu kolízií s protestujúcimi a umiestnenou technikou.

V čase konania ohláseného zhromaždenia bude verejná doprava odklonená na ulicu Šafárikovu a ulicu Zoltána Kodálya.

 

zdroj: FB/Mesto Galanta – oficíálna stránka MsÚ
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Konečne dobre to tu rozjebte všetko a este predikte na policiu dobre tam jebnite 2 traktorma nech sa uvedomia ja by som tam isiel s traktorom jned pred policiu lenze nemozem marodujem preto.tak konecne nech vyhrame polnohospodari.traktory dotoho aj hnoj nadrbte vsade nech maju.

  2. chcete nieco dosiahnut? zablokujte obchvat Galanty! Alebo chodte v lete do „ostreho“ strajku. Vtedy sa mozno kompetentni spamataju, ked nebude psenice na muku. Ale teraz rozmyslam, ze naco toto pisem. Zabudol som ze mentalita slovenskeho naroda spociva v tom: „Budem doma sediet pred TV a nadavat. Ale ved to niekto spravi…“

    1
  3. No paráda, som rád, že Galanta nezaostáva za Prahou. Dnes si to užijú Pražáci a vo štvrtok aj našinec! :-)))

    1
  4. Plne podporujem… Až na to, že to nebude mať nijaký zvláštny efekt.
    Tak za A.. Hlavná v Galante sa uzatvára už pomaly pre hocjakú prkotinu.
    A za B.. Pičusy s EČV SA nám ju ucpú každý deň poobede, lebo im je za ťažko použiť obchvat. 😜

    3
  5. O čo ide vlastne tým traktoristom? Zoberme si to takto :
    Dlhé roky bývam vo veedlajsej dedine a poznám jedného traktoristu ktorý má už min 30 rokov jeden hnilý traktor zetor obrába si svoje polia sem tam poorie aj iné políčko keď za ním niekto behne, ten hnilý traktor má dodnes… oproti nemu je firma ktorá má prenajatú pôdu vo veľkom množstve a neustále kupuje novú techniku – traktory , vlečky, kombajny, rôzne prilslušenstvo, pekne vyasfaltovaný dvor, nové prístrešky hangáre atd atd… na margo toho sa spýtam ako je mozné ze ked to robia obaja cca rovnaké obeobie jeden má prd a druhý uz ani nevie co by si kúpil? Ako sa prerozdelujú dotácie ked v zaciatku boli zhruba na rovnakej úrovni? Dávajú sa dotácie (naše dane) aj na obrábanie betónovej plochy?

    1
  6. Ja by som im dotáciu nedal,lebo natom len zbohatli,kupujú autá a sttavajú vily,dovolenky atď.a kde sú pstatné profesie?

  7. Beru dotacie s EU. strajkuju na traktoroch z prostriedkov EU a este idu smradi protestovat proti EU. V Prahe sa rozisli ked zistilib,ze ich pouzili na pol.ciele. A co chcu akoze dokazat ?? Sedlak patri na polia a robotnik do fabriky. Su to obyčajní vydieraci co strpcuju ludom bežny zivot.

  8. V Prahe už hlavný organizátor štrajku uviedol, že ich zneužil antisystém.

    Pre: Info 20. februára 2024, 1:31
    Úplne normálne, jeden si zistil ako sa dostať k fondom a využiť ich a druhý je stále len sedliak…

  9. Ukrajinskú pšenicu vlastnia na 80%Američania prihoretá únia kupuje túto pšenicu a Američania bohatnú. A chudoba v únii to zaplatí a kúpi ukrajincom zbrane. Únia zbohatla na ukrajinskej pšenici aj Američania obyčajní človek je v unií za chuja zvlášť vo východnom bloku. Ukrajinci dopestujú pšenicu zarobia na nej. No zo zisku za pšenicu im únia či Američania dodajú zbrane výsledok je tisíce mŕtvych Ukrajincov ktorý chceli len žiť.

    1
  10. Som ochotný zajtra na obchvate prevrátiť a rozbiť svoj traktor aby som obmedzil prevádzku na cestné aby si nás už niekto všimol okrem tohto,že nám zavydia traktore ktoré splacame a po nociach dreme na poliach aby včas zasadili na rozdiel od tich čo lapa doma na riti a tukaju čo mobilu také degesovini ako SEREDAN alebo sedia v šenku a somruju kdo im zoberie pivo ale jačmeň na to pivo im je dobré od toho sedliaka čo??? Tak si zer tu radioaktivnu pšenicu z ukrajini ti SEREDCKY SEDLAK. ZADRHNI SA S ŇOU. Dávaj pozor na cemer a veľkú pisinu čo ti s nej narastie. Kubo zmrznuti!!! Chalani zajtra sa vidíme,Čo takto podpáliť nejaký traktor,ja už ho nebudem potrebovat,zdravie v prdeli dlžoby na krku a to drem od 5 rokov na roli mám 51 kríze v prdeli, posunuté platničky,cisti v tele už nemám čo stratit,keď ma nezozere tento vypalnicky štát tak ma za živá zožerie rakovina. Idem nachystať traktore,natankovat nech ma čo horieť. S pozdravom Ján palach.

  11. Tak ako všade aj medzi poľnohospodármi sa nájdu tí poctiví ale aj tí nepoctiví. Priznám sa že nemám úplne naštudované detaily a nepočul som argumenty druhej strany. Ale keď už zorganizovali takúto celoslovenskú akciu tak to majú naozaj zrejme nahnuté so svojim živobytím. A musí sa s tým niečo robiť. Preto aj ja držím tým poctivým poľnohospodárom palce.

    1

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované