back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Zaľúbená Bratislavčanka poslala „nápadníkovi“ z ropnej plošiny 60 000 Eur. Klamal jej takmer 5 rokov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Silné ,,puto lásky“ bolo podvodníkmi opäť zneužité a 51-ročná Bratislavčanka prišla v priebehu piatich rokov o 60 000 eur. Celý kolobeh platenia nezmyselných poplatkov začal „neškodným“ zoznámením cez sociálnu sieť s údajným vdovcom z Bratislavy, pracujúcim v Nórsku na ropnej plošine.

Krátko po ich prvom kontakte ju požiadal o pomoc s doručením zásielky s hotovosťou a zlatom v celkovej hodnote 2 000 000 eur. Poškodená s požiadavkou o pomoc súhlasila.

O niekoľko týždňov bola vyzvaná kuriérskou spoločnosťou na zaplatenie poplatkov spojených s doručením zásielky. Požadovanú sumu vo výške 4 000 eur určenú na prepravu balíčka zaplatila. Následne bola informovaná o doručení zásielky do Popradu.

Zaplatením prvého poplatku sa to neskončilo, práve naopak. Výška požadovaných súm postupne narastala. Niekoľko poplatkov v celkovej výške 30 000 eur určených na rôzne osvedčenia zaplatila prostredníctvom bankových prevodov zo svojho účtu.

Po približne dvoch rokoch ju „kuriér“ požiadal, aby platby robila cez kryptomaty. Poškodená opäť súhlasila a zvyšné platby tiež v celkovej výške 30 000 eur vkladala postupne do kryptomatov na viacerých miestach Bratislavy.

Komunikácie s kuriérom a údajným vdovcom prebiehali prostredníctvom rôznych aplikácií. Poškodená tak veľmi chcela pomôcť „priateľovi z internetu“, že vyhovela aj požiadavke na poskytnutie svojich osobných údajov.

- Článok pokračuje pod reklamou -

51-ročná žena poslala falošnému kuriérovi svoj odfotený občiansky preukaz. Po celý čas verila, že pomáha mužovi z internetu.

Prípadom sa zaoberajú policajti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave V.

PRAVÁ LÁSKA NECHCE PENIAZE CEZ INTERNET

Opätovne upozorňujeme na podvodné profily neznámych osôb vystupujúcich pod identitou mužov vyznávajúcich lásku a prezentujúcich sa vysokými zárobkami, dedičstvom, prípadne zásielkami s vysokou hodnotou. Tento druh podvodníkov po získaní dôvery požaduje platenie nezmyselných poplatkov v tisíckach eur.

Vždy si overte s kým komunikujete a v žiadnom prípade neposielajte peniaze osobám, ktorých osobne nepoznáte!

 

zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Asi pred tromi rokmi sa na mňa namotal, ze je vdovec, ostal sám s malou dcérkou, ze je naftový magnát, ale ze sa tam stála na naftovom komplexe havária, a potrebuje požičať peniaze, aby to mohol dat opraviť aj zaplatiť zamestnancov, ponúkla som mu pomoc s 10 €, začal mi nariekať, ako ma neskonale ma rad, a ze si robím z neho srandu, posielal mi foto s dcérkou, ze nebude mať ani na jedlo pre dcérku, tak som mu napísala, nech si najde ďalšiu prácu, a ked si vyrobí, nech si dá komplex do poriadku, a budú mať on aj s dcérkou na jedlo, a som ho blokla, a mam kľud, mňa nebude nejaký naftový magnát oblbovat, a od vtedy vôbec nereaguje na pofidernych zaľúbencov 😀😀

    20
  2. Ako môže niekto tak naletieť? To sú tie ženy také naivné? Ako mne, keď niekto napíše, že je vdovec, že som mu sympatická a cíti, že mám dobré srdce. Je vážne chorý, má rakovinu a chcel by mi poslať 850 000 eur, lebo nikoho nemá. Nereagujem na to. A to chcú poslať peniaze mne😁

    6
  3. Všeličo sa stáva ,a poviete si ,že mne sa to nemôže stať ! A oni sú tak vynaliezavý ,že sa poddate a spraví te to ! No len treba mať peniaze ,lebo ináč to nejde .A takto prídete o svoje nasporené peniažky

    1
  4. Ľubka, normálny človek sa týmto rečiam nepoddá. Tým ľuďom chýbajú kontrolky v hlave, absolútne nerozmýšľajú. Teraz je aktuálny prípad naftového magnáta. Sakra ak naftový magnát začne drankať peniaze, tak mi musí zablikať kontrolka, lebo človek so zdravým sedliackym rozum si uvedomí, že niečo tu nesedí. Pracháč pýta peniaze? Ak toto nie je podozrivé, tak potom čo?

    1
  5. Pre: Anonym 16. februára 2024, 17:23
    Ano lebo určite tam má pravdivé informácie a pri ďaľšej jebline si to nezmení, boha dobrý výpredaj v mozgoch, radosť čítať…

    Pre: Lenghardtova 16. februára 2024, 13:48
    Väčšina ludí je drbnutých a nezáleží na pohlaví, vekom to tiež ide dolu vodou, keďže človek nestíha s tech.pokrokom a ten sa nedá zastaviť, stačí si čítať príspevky tu od tých seniorov čo sem posielajú z Papuče.

    Na slovensku si väčšina čo pičovala na infláciu zvolila zlodejov čo na oblátku obišli zákon a zdvojnásobili si plat na 11000e. To svedčí o tom, že takýchto podvodov bude len pribúdať, keďže vytvorenie falzifikovanej identity bude ľahšie a sprostých slovákov je dostatočne veľa nato aby sa to stále oplácalo.

    1

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované