back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Záujem o odchod do predčasného dôchodku je momentálne vysoký a súčasní mladí ? – skapte v robote pri páse!!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Asi takto vďaka populistom vyzerá súčasný stav odchodu do dôchodku dnešných ľudí, ktorí sotva prekročili šesťdesiatku.

Nielen Slovensko, ale vlastne celá civilizovaná Európa čelí významnému nedostatku pracovných síl. Spolieha sa na prísun migrantov z tretích krajín. Priznajme sa, u nás po desaťročia nevieme účinne do pracovného procesu zapojiť a vysporiadať s časťou neprispôsobivých občanov a následky sú katastrofálne. Deti v osadách nevidia vzory u svojich rodičov a všeobecne dospelých s pracovnými návykmi a tak očakávať, že nás „spasia“ zrovna oni, je viac ako naivné. Vzdelávať na úroveň vyspelých krajín EÚ dnes už nie sme schopní ani bežné deti, nieto ešte tie zo znevýhodneného prostredia. A každý minister namiesto systémových zmien odpozeraných a otestovaných vo vyspelejších krajinách, chce za sebou zanechať spomienku vo forme „unikátnej“ reformy. Žiaľ, ide skôr o pomník…

Keby sa náhodou migranti rozhodli zotrvať na Slovensku (čo je rovnako nateraz nereálne, ako výrazné zvýšenie pôrodnosti), mali by sme akurát tak ďalších nezamestnaných. Neexistujú kritériá na príjem migrantov a tak ekonomiky štátov s vymierajúcou populáciou súčasná migrácia nepovzdvihuje podľa očakávania politikov významne odtrhnutých od reality, ale vzhľadom na ich zloženie tak akurát je vytváraný problém do budúcnosti.

Ako ďalej?

Aj Slovensko dlhodobo vymiera. V súčasnosti sa ľudia snažia odísť do dôchodku predčasne – nehľadia na to, že ich deti a vnuci budú (ak nepríde k výraznej zmene systému, zabezpečenia ľudí, alebo k tzv. „nepodmienenému príjmu“)  odkázané pracovať  prakticky do smrti.

Vlastné šetrenie na dôchodok vlády R.Fica vlastne zlikvidujú úplne, resp. obmedzia to takej miery, že sa stáva neefektívnym.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Čo je toto za solidaritu, keď súčasní mladí pri takto vysokých odvodoch takmer polovicu mzdy odvádzajú na zabezpečenie súčasného (populistického!!) sociálneho systému vidiac, že na ich dôchodok vážne pracovať nebude mať kto?

Uvedomujú si nielen bežní ľudia, ale hlavne samotní politici, ako strašne prudko sa Slovensko rúti do záhuby aj v tejto dôležitej oblasti? Alebo si skutočne počkáme na totálny bankrot krajiny?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Najhoršie je, že všetci politici dobre vedia že súčasný dôchodkový systém je dlhodobo neudržateľný…nikto s tým nič nerobí…namiesto zmysluplnej dôchodkovej reformy, ktorá by zabezpečila dôstojné dôchodky aj pre 30 a 40tnikov sa vymýšľajú podobné p.xoviny ako predčasne dôchodky, 13. dôchodky…sa pytam: z čoho to chceme financovať?….ako bonus ešte Fico a spol. dlhodobo hrabu do druhého piliera, čím oberaju sporitelov o budúce dôchodky…nevadí karafiat na mdz to vyrovná…

    5
  2. O 10 rokov podla statistiky odide 200 000 ludi do dochodku, budu chybat na pracovnom trhu, pokial sa nevratia Slovaci z cudziny (malo pravdepodobne) a cudzincov nechceme, mame pekny problem….Nebude mat kto robit a odvadzat odvody na buducich dochodcov. Hlavne ze sa teraz riesia veci ako trestny zakon, novy sef sis, atd. Mame zastavenych 940 mil. Eur z planu obnovy a hranol riesi seba a svojich kupmanov.

    4
  3. Ako môže byť slovenské školstvo zlé keď superman Šimečka vyštudoval na Oxforde. Druhý pilier nikoho nezachráni banky sa na druhom pilieri nabalujú.

  4. Pre Anonym 14. februára 2024, 18:54
    Ty si čo za chumaja bolševicky ritolez alebo komu blaha vysral lebečnú dutinu tomu je škoda do apateky chodit.

    7
  5. Neviem , čo tu nariekate. Aj ja som prispieval tým , čo poberali a poberajú dôchodok. Tak to očakávam aj od deti detí. A napokon, keď viete, že starobný dôchodok už ,,nebude,, odkladajte si napríklad do toho Švajčiarska, čo malo byť aj tu. V Rakúsku to tak aj je, dostaneš to, čo si si nasporil. Bodka. Kto nerobí, dostane veľké guľové / okrem dávok/. A čo ste chceli, máte. A kedy sa chodilo do starobného dôchodku v tom hnusnom veku pred rokom 1989? Kto to vie? Moje milé pracujúce špongie. Budete vyžmýkaní až z vás guma potečie. Váš kapitalista – kapiš to? A nepodsúvajte tu žiadneho politika – všetci sú jedna odnož. Tak do práce! Hajde.

    2
  6. treba nabehnúť do parlamentu a dať ich zatvoriť zradcovia a spätne tiež kovidovych čo nás očkovali a zakazovali ale nemá kto polícia skorumpovaná spolitizovaná už možno len ľud.. ďakujem

    0
  7. Nerobte paniku.😂 Toto počúvame už 100 rokov. A už sa odvtedy menili aj zriadenia,nielen vlády a dôchodky sú stále. A aj budú. A to produktivita práce je niekde inde ako vtedy. 😂 Akože nebude mať kto robiť? Veď už nerobíme motykami. Máme automatizáciu, robotizaciu, počítače. Si myslíte že tieto novosti nezarobia? Neverte tomu. Len tie vyprodukované peniaze nejdú do štátnej kasy ale súkromným osobám. A tí vás potrebujú, takže vždy omrvinky aby na ten dôchodok bolo.

  8. Herr, ty blbeček čo má očkovanie s dôchodkami?😂😂😂😂 Prečo sa vy infantilni dezolati vyjadrujete k niečomu o čom nemáte ani šajnu?🤦🏻😂😂😂 Medicínu si vyštudoval na seredonline?😂😂 Čo sa vy debilkovia bojíte injekcie?😂😂😂

    5
  9. To nevieš že najviac LGBTI ľudí sú voliči hlasu a smeru? Veď ich prezidentsky kandidát Pelle je prvý v prieskumoch a je toho jasnym dôkazom.

    1
  10. Majko zase liberalna sprostost z tvojho pera…. Tvaris sa ako cestovatel a tvrdy liberal. Nesledujem kde vsade si bol, okrem tvojich poplachov na Ukrajine, no odporucam vycestovat len do Francuzska a skus sa opytat donedavna inteligencie… teda ucitelov a profesorov, ako u nich funguje socialny system. Az na zaklade ich informacii z ich prostredia (statu) hodnot a kritizuj system na Slovensku. Uvedom si ze so skurvenych Ukrajincov sa po udeleni statutu utecenec stali darmozraci co vyuzivaju nasu statnu podporu….priradme k nim slovakov co dostavaju za ich ubytovanie neporovnatelne najomne zo statu. Tak kto tu ma na Slovensku robit??? Student po skole co vystudoval humanitarne vedy???? No tak tych tu mame….. teda v tretom liberalnom sektore neurekom

    4
  11. Ďalší anonymný debil, pre ktorého sú najväčší problém Ukrajinci 😀 😀 Ty tupé tela, keď už spomínaš Francúzsko, bol si tam niekedy? Videl si, koľko imigrantov tam živia? Vieš koľko miliónov migrantov sa natlačilo na západ EU za posledných 10 rokov? Čo je to v porovnaní s pár Ukrajincami? Ale pre jednoduchých, ako ty, to stačí ako politická téma číslo jedna…. Pred voľbami vás fico plašil s utečencami na juhu Slovenska, po voľbách problém zo dňa na deň zmizol, čo na to dezolé odborníci na konšpirácie, to vám tupohlavcom nie je podozrivé? Alebo spočítať 2+2 je príliš veľká matika na dezolé hlavičky? Vy odhaľujete len celosvetové košpirácie, čo? 😀

    4
  12. Lexa 14. februára 2024, 22:29
    podla narodnosti sem prislo kolko ludi ty liberal??? to nieje o hucani na protestoch, ze neviem preco som tam, kolko tu je migrantov a z akej krajiny???

  13. Kto vždy stojí za Šimečkom keď reční jednoducho lgbt spolok, viem ze nemôžu za svoju orientáciu. Do tridsať nevie napočítať opozícia a Lexa.

    1
  14. Chod sa pozrieť do hociktorej väčšej fabriky, koľko je tam Srbov a iných východných národností a potom mudruj 🙂 A ked už ideš trepať o liberáloch, tak si najprv zisti, čo to slovo znamená, aby si sa nestrápňoval stále.. a nemusíš sa báť, že by ľudia na protestoch nevedeli, prečo sú tam, oveľa lepšie vedia ako ty, lebo si zakomplexovaný chudáčik, ktorý sa bojí imigrantov a buzerantov, ale zlodeji, podvodníci a vrahovia mu nevadia. Strašne sa bojíte LGBT, pričom ste takých ľudí videli maximalne v televízore, ale že vám vaši milovaní vládnuci potkani idú schváliť zákony, ktoré budú pomáhať len zločincom, toho sa nebojíte… To je to, čomu sa hovorí logika a rozum a to sú presne dve veci, ktoré vy, dezolé tupci, nepoužívate.

    3
  15. právom sa bojíme. už tu boli podobný pride-ovci. aj komunisti boli hrdí, aj hitleristi. teraz lgbthd genderfašisti. budeme proti nim bojovať!!!

    1
  16. Umelé navyšovanie odchodu do dôchodku je len vecou lepšieho pohľadu na odmeňovanie pracujúcich a zisku firiem. Stačí sa pozrieť na zisky a prerozdeliť z nich na dôchodky a nebolo by toľko multimilionárov a boli by len milionári. Ľudia by mohli ísť riadne do dôchodku. To že tu potrebujú migrantov je len vec predchádzajúcich vlád čo povolili toľko prevádzok v už aj tak preplnených oblastiach Slovenska a na východ nedali skoro nič a spluobčania nemajú kde robiť.
    A pre suseda, tak už netreba chodiť do tej apatéky ? Už si tam bol, tak vieš.

  17. tuposť lgbtantifa je naj. oni zvyknú kričať „fašisti“ a pritom oni napádajú ludí kladivom. opice

    1
  18. Možno na zváženie o čom sa tu rečuje, či hovorí, či píše. Dnes na TA3 v diskusii o 12.30 bolo vyrieknuté nasledujúce.
    Slovensko dáva na dôchodky 10% z HDP. V zahraničí je to až 13% z HDP.
    Tak o čom to tu stále točíte, treba asi pridať tie 3% , aby sme sa aj tu dostali na úroveň tých statočný krajín.

    1
  19. Čo sa vyštrngalo to tu je. Kapitalizmus nikdy nehladel na ľudí. Kapitalizmus je o zisku, za každú cenu. Kedysi bola zamestnanci súdruhovia, dnes sú iba položky a čísla v excelovských tabulkách. EU potrebuje migrantov, ale takých, ktorí tu chcú pracovať a prispôsobiť sa podmienkam, kultúre a spôsobu života. Čo sa bohužiaľ vďaka idiotom z mimovládok a rádov liberálov nedeje. Merkelova pustila do Nemecka státisíce migrantov,ktorí stoja ich sociálny systém viac ako domáci. Francúzsko, Belgicko, Holandsko, Švédsko, krajiny, ktoré boli príkladom a špičkou čo sa života týka, sa menia na stoky plné no go zón plných kriminality. Ak je toto budúcnosť EU, tak amen gloria. Tak ako všetci utekajú na západ aby raz nezdrhali na východ.

    2
  20. Ano mas pravdu Lexa, vsetci pricetni ludia sa boja uchylnej zgerby, ktora ma potrebu prezentovat sa svojimi uchylnostami na verejnosti. Kazdy z nas Dezole pozna par normalnych buzikov, ktori dokazu existovat v tejto spolocnosti. Ano su to nasi kamarati, akurat inak orientovani… no su akceptovani… A potom su tu uchylati ako ty, co maju potrebu zakryvat svoje uchylne chute, zlodejmi horaliek…. Tieto ucholnosti by ste si mali riesit u odbornikov!

  21. Bloger 😂
    Čo tak napísať aj plány opozície zrušiť minimálnu mzdu ? Alebo vyhlásenia že slovenské dôchodky sú vysoké ?
    To už asi nezapadá do manipulácii …
    4 roky mala opozícia možnosť pozdvihnúť SVK a jediné čo dokázala bolo nekonečné hádky v parlamente a hádzanie viny za 20 tisíc životov.
    Toto sú fakty !

    1
  22. Anonym 15. februára 2024, 19:58
    Dalsi simeckov liberal. Davajte pozor, lebo za chvilu bude zo slova liberal regulerna nadavka 🙂

  23. To uz za branou nestoji dalsich 50 ludi ? Oblubeny to argument,nezabudame. Ale uznavam,problem su osady,teraz sa nemozu uz vyhovarat ze neni prace. Druha vec je postavit polodebila hoci aj k pasu a bat sa potom ci bude uraz,alebo polovicku veci pokazi. Nieje porodnost ? Lahka to vec,staci podporit mlade rodiny aby nemali obavy z buducnosti. Ale to radsej podporia dochodcov,lebo to su volici a daju sa lahsie ,,kupit,, . S migrantami netreba ratat,pre nicg je SK len prestupna stanica na zapad,kde ocakavaju peniaze zadarmo. Zaclenenost tychto ludi do spolocnosti je miziva. Ak su prachy pre ludi co neprispeli nicim do spolocnosti,nemam obavu ze nebude na dochodky. Prinajhorsom sa pustia rotacky na tlacenie penazi rychlejsie a pojde sa dalej.

  24. Koalícia sa dohodla na znížení daňového bonusu na deti. O júla 2022 bola jeho výška 70 eur pre deti do 15 rokov a 40 eur pre staršie deti, v roku 2023 ho vláda Matoviča zdvihla na maximálnych 140 eur pre deti do 18 rokov a 50 eur pre deti nad 18 rokov, a ak sa vláda a Ministerstvo financií nerozhodne inak, od roku 2025 by suma daňového bonusu pre deti do 15 rokov bola maximálnych 100 eur a 50 eur pre deti do 18 rokov.
    Fico sebe a svojim ministrom zdvihol platy dvoj až troj násobne. A takto zvysoka serie na rodiny s deťmi. Nič iné ich nezaujíma len pomsta.
    Ešte raz ďakujeme všetkým voličom smer&hlas + sns. Píšem to len aby ich ouce mali čo prežúvať.

    2
  25. A ešte sa poďakujme dôchodcom, pretože to je polovica elektorátu dnešnej vlády. Ťahali ste nás do pekla za Mečiara, teraz nás tam ťaháte s Ficom a Pellem. Na vaše 13te dôchodky si požičiavame a splácať to budeme my, vaše deti a vaši vnuci a vnučky, pričom už dnes vieme že na naše dôchodky nebude mať kto pracovať. Nič tu po vás nezostane, len smutné a chudobné rodiny, ktorým ste svojimi rozhodnutiami zničili ich život! Verím že toto budú vaše posledné myšlienky keď budete odchádzať z tohoto sveta.

    4
  26. K Anonym 16. februára 2024, 8:44
    Pán pisateľ je členom Progesívnej osprostelosti? Nuž zostane tu po našich otcoch, mamkách, či ďalších ľudí, ktorí lopotoli na to , aby si tu mohol vypúšťať tieto osprostelé myšlienky. Choď to hovoriť tvojmu okoliu, teda – ktorí ťa nevychovali a nedali ti aspoň kúsok zdravého rozumu. Bodaj by takí ako ty / nemúdry/ zostali tam, kde sú. V rici. A asi budeš ten oný , keď nevieš čo pán farár hovoria – ,, Cti otca svojho i matku svoju,,.

  27. Anonym 16. februára 2024, 11:04…a treba ich ctiť aj keď rodičia tie deti nezmyselne zadlžia a snažia sa im znepríjemniť život či dokonca až vyhnať z krajiny?…čo na to pán farár hovoria?

    2
  28. Ratafak plachta – píš otvorene. O čom to tu splietaš? Rodičia zadĺžili túto generáciu , alebo darebáci politici? A nepíš tu obecné kydy, ale fakty. Čakám. A farár? Nuž tvrdia, že Slovensko je prísne katolícke. A vidíš. Do kostola a potom do krčmy . / dnes je drahota a krčma je už iba pre niekoho/.

  29. píšem otvorene….hlavne tá staršie generácia tvorí jadro voličov (samozrejme nie všetci) tých darebáckych politikov, ktorí už štvrté volebné obdobie zadlžujú….zvolili si ich prvý krát – zadlžovali a aj napriek tomu si ich zvolili druhý krát a zase zadlžovali, no neváhali ich voliť ani tretikrát a zase zadlžovali (a to aj napriek celosvetovému ekonomickému rastu)…no a teraz si ich zvolili poštvrté a aj napriek tomu že hovoria že financie sú v katastrofálnom stave, tak zadlžujú ďalej..máme my reálne na to aby sme mohli vyplácať 13. dochodky? no nemáme, ledva sa zložíme na tých 12, takže ten trinásty je už čisto na dlh, ktorý aj s úrokami zaplatia budúce generácie…..takže jedna vec sú darebáci politici, ktorí nehľadia na budúcnosť krajiny, zadlžújú a pri tom nič nebudujú a druhá vec sú ich voliči ktorí ich neustále volia a teda asi sú spokojní ak volia takých darebáckych politikov…..o tom tu píšeme….
    PS: áno zadlžoval aj Matovič,…no tiež by si si asi ťukal na čelo (a aj ja) ak by bol štvornásobný premiér a nemal úplne dobrú mienku o jeho voličoch….

    2
  30. 11:04 no ty budeš nejaký ten vychytralý dôchodca. Zmysel tvojho príspevku žiadny a to som ho čítal viackrát. Vecné argumenty žiadne, ale píšeš tak zo života, vieš, tak ako keby si ani do školy nechodil. A ten pán farár dávali do rici asi tebe, radšej si mal sedieť doma a robiť niečo užitočné.

  31. Anonym 16. februára 2024, 12:52 – viacej tvoriť , menej troviť. Viac myslieť a menej kecať. He, he , he.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované