back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Postup policajtov v medializovanom prípade v Žiline už preveruje kontrola – AKTUALIZOVANÉ

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Prezídium PZ SR |MM| Minulý týždeň vo štvrtok približne o 16.30 hod. na tiesňovú linku 158 volal oznamovateľ, že na ulici Jarnej v meste Žilina došlo k dopravnej nehode a vodič, ktorý ju spôsobil, z miesta nehody uniká. Uvádzal, že unikajúce vozidlo prenasleduje a niekoľko krát zopakoval, že páchateľ z miesta nehody unikol, pretože si je vedomý svojho konania. Zmätočne informoval o správaní sa vodiča  a uvádzal ulice, po ktorých za prenasledovaným vozidlom prechádza.

Operačný dôstojník preto nič nepodcenil a udalosť ihneď oznámil policajným hliadkam. V krátkom čase dve hliadky unikajúce vozidlo zastavili a policajti vykonali služobný zákrok.

Vo vozidle sa za tmavými fóliami na oknách nachádzalo aj dieťa, čo bolo zistené až po vykonaní služobného zákroku. Do jeho vykonania túto informáciu policajti nemali. Preto hneď, ako im bola táto skutočnosť oznámená, vodičovi umožnili s dieťaťom komunikovať. Po vykonaní potrebných úkonov vodiča odovzdali kolegovi z okresného dopravného inšpektorátu k riešeniu dopravnej nehody.

Z taktického hľadiska zakročovali voči vodičovi, ktorý podľa tvrdenia oznamovateľa úmyselne ušiel z miesta dopravnej nehody. Z praxe môžeme uviesť, že ide zvyčajne o vodičov pod vplyvom alkoholu alebo drog. Prípadne o páchateľov trestnej činnosti, ktorí unikajú z miesta činu, na kradnutom vozidle, majú pri sebe omamné a psychotropné látky alebo zbrane v nelegálnej držbe.

Použitie donucovacích prostriedkov nadriadený zasahujúcich policajtov vyhodnotil ako zákonné. Riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline napriek tomu nariadil vykonanie kontroly. Tá preveruje zákonnosť, oprávnenosť a mieru intenzity služobného zákroku. Ale aj komunikáciu operačného strediska s oznamovateľom a zasahujúcimi hliadkami. S vodičom, voči ktorému bol vykonaný služobný zákrok, sa žilinský krajský riaditeľ stretne v priebehu zajtrajšieho dňa.

– – –

- Článok pokračuje pod reklamou -

AKTUALIZOVANÉ  13.2.2024

Prezídium PZ SR |MM|  Dnes sa riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline stretol s vodičom, voči ktorému bol minulý štvrtok vykonaný služobný zákrok, po tom, ako polícia v Žiline prijala na linku 158 oznámenie o dopravnej nehode, z ktorej mal vodič ujsť. O prípade služobného zákroku sme vás včera informovali tu: https://www.facebook.com/photo?fbid=788640899968147&set=a.626999019465670

Krajský riaditeľ sa na stretnutí osobne presvedčil, že ide naozaj o slušného človeka. Vysvetlil, že polícia v prípadoch, kedy je oznámený útek z dopravnej nehody, postupuje razantne. Ako sme už včera informovali, zvyčajne ide o vodičov pod vplyvom alkoholu alebo drog. Prípadne o páchateľov trestnej činnosti, ktorí unikajú z miesta činu, na kradnutom vozidle, majú pri sebe omamné a psychotropné látky alebo zbrane v nelegálnej držbe.

Tento prípad na šťastie taký nebol a nešlo o vodiča, ktorý by s unikajúcim vozidlom pod vplyvom návykových látok v čase dopravnej špičky niekoho mohol ohroziť (napríklad pri úteku z miesta činu v strese bezohľadnou jazdou zraziť na priechode pre chodcov dieťa cestou z krúžku).

Rozhovor bol veľmi konštruktívny a v pokojnej atmosfére. Riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline vodiča ubezpečil, že celý postup preveruje kontrola, ktorú nariadil. V prípade zistenia pochybenia zo strany policajtov samozrejme vyvodí následky a prisľúbil, že je pripravený sa mu verejne, aj za prítomnosti médií ospravedlniť.

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. No sú „naši ľudia“ čo môžu ujsť od nehody a polícia im dá 15 hodín čas, aby sa z toho vyspali a potom tu je bežný smrteľník, ktorého do par minút pred zrakom dcéry vytiahnu z auta a vyvalaju na mokrom chodníku ako dílera drog…ešte stále niekto pochybuje že doba „našich ľudí“ je naspäť?

    2
  2. Ja osobne by som tak riešil každého dementa, čo ti vyklepe auto a v pohode si odíde..
    Už minimálne trikrát som musel rozbité auto riešiť cez havarijnú poistku, po každé si platiť spoluúčasť a čo je horšie, minimálne týždeň, dva som bol bez auta.
    A pritom pre debila stačí, aby vyplnil jeden papier a odniesol ho do poisťovne.
    Tým by som ja nemusel nič platiť a mal by som nárok na nahrané vozidlo.
    Za posledné obdobie to kreténi berú ako národný šport, rozbíjať druhým autá a v kľude si odísť.
    Stačí sa popozerať na parkoviská pred obchoďákmi.. Kdejaký negramotný dement, či napichaná pi*a má, pre mňa z neznámeho dôvodu, platný vodičský preukaz a pritom nie sú schopní ani vyparkovať z miesta bez toho, aby to neopreli o druhé auto. A autá sú stále viac vybavenešie elektronikou a kvôli ochrane chodcov stále krehkejšie. Takže oprieť alebo ošktiet niekomu predný nárazník sa už ráta na škodu v niekoľkých tisíckach..
    Takže pekne každého nezodpovedného a arogantného debila, čo sa ešte bude tváriť, že „on si to nevšimol..“, trestnúť dolu papuľou o chodník!

  3. A novy zakon to tym blbom este ulahci. Taka smiesna skoda, to uz cajti nemusis riesit vobec.
    A poistovne budu za vodou.
    A ozaj, este som zabudol, fukat uz netreba. A ked tak az po 15 hodinach.
    Myslim narodne, jazdim na p…..

  4. „Pravda“, mne nepríde O.K., že ti niekto rozdrbe auto, zdrhne a keď mu na to prídu, tak sa bude tváriť, že on o ničom nevie, či.. a to sa mi už tiež stalo, že začne po mne vriezkať, že som tam nemal stáť, čo on s tým má..

  5. Video je dôkaz, policajt nemôže konať tak ako konal tak sa voľakedy chovali príslušníci VB za komunistov.

  6. Mária, aj ste čítala článok? Lebo by ste zistili, akým spôsobom nahlásil udalosť. A kto bol oznamovateľ je jedno. Podstatné je čo do telefónu nakecal.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované