back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Voľby prezidenta SR: Hlasovacie preukazy sa vydávajú od 7. februára

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Mestský úrad / Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MsÚ Sereď / Ak nebudete môcť voliť vo volebnom okrsku, v ktorom ste zapísaný, mesto vám na vašu žiadosť vydá hlasovací preukaz. Zároveň budete vyčiarkutý zo zoznamu voličov vo svojom okrsku.

Vydaný hlasovací preukaz vás oprávňuje uskutočniť voľbu v ktoromkoľvek volebnom okrsku na území Slovenskej republiky. Máte možnosť požiadať aj o vydanie hlasovacieho preukazu aj na druhé kolo volieb prezidenta SR a to súčasne.

V Seredi o hlasovací preukaz požiadate osobne v kancelárii č. 7 na mestskom úrade, v úradných hodinách. Posledný termín na požiadanie je piatok 22. marec 2024, 12.00 hod. Pre druhé kolo volieb najneskôr do piatku 5. apríla 2024 do 12.00 hod.

Písomne treba žiadosť o hlasovací preukaz poslať na adresu: Nám. republiky 1176/10, 926 01 Sereď.  Žiadosť musí byť doručená najneskôr do 4. marca 2024 a pre druhé kolo volieb najneskôr do 14. marca 2024.

E-mailom je možné požiadať o hlasovací preukaz na adrese: podatelna@sered.sk. Žiadosť musí byť doručená najneskôr 4. marca 2024 a pre druhé kolo volieb najneskôr do 14.marca 2024.

Prostredníctvom splnomocnenej osoby požiadajte najneskôr do piatku 22.marca 2024 do 12.00 hod. a pre druhé kolo volieb najneskôr do piatku 5.apríla 2024. Splnomocnenie nemusí byť úradne overené. V žiadosti musí byť uvedené meno, priezvisko a číslo občianskeho preukazu osoby splnomocnenej na prevzatie hlasovacieho preukazu. Pri osobnom požiadaní, alebo pri požiadaní prostredníctvom splnomocnenej osoby, mesto vydá hlasovací preukaz bezodkladne. Pri žiadosti v listinnej alebo elektronickej forme, mesto zašle hlasovací preukaz voličovi doporučenou zásielkou „Do vlastných rúk“ na adresu trvalého pobytu, alebo na inú korešpondenčnú adresu uvedenú voličom v žiadosti.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Žiadosť musí obsahovať tieto údaje o voličovi: meno a priezvisko, rodné číslo, štátnu príslušnosť, adresu trvalého pobytu (mesto, ulica, číslo domu), korešpondenčnú adresu, na ktorú mesto doručí hlasovací preukaz (ak je odlišná od adresy trvalého pobytu) – pri podaní žiadosti listom alebo elektronicky.

Hlasovací preukaz je platný len pre ten deň konania volieb, ktorého dátum je na ňom uvedený a len spolu s občianskym preukazom. Volič pri zápise do zoznamu voličov odovzdá hlasovací preukaz okrskovej volebnej komisii, ktorá ho pripojí k zoznamu voličov.

Hlasovacie preukazy sa začnú vydávať najskôr od 7. februára.

Zdroj: 20240111125902_volby-prezidenta-slovenskej-republiky_65aa6406d154c5.69921945

zdroj: Mesto Sereď
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované