back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

OZ Čmeliačik organizuje detský festival „Z rozprávky do rozprávky“. Máte záujem stať sa sponzorom, pomôcť pri organizácii, či prezliecť sa za rozprávkovú bytosť?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Denisa Chatrnúchová |  OZ Čmeliačik som vytvorila, lebo nám tu chýba nejakú ozetko, ktoré by sa venovalo aj menším deťom, celým rodinám a dávalo by „dokopy“ rodiny, aby sa vytvorili priateľstvá a hlavne, aby deti trávili čas vonku, v prírode, pri aktivitách a nie pri elektronike.

Sama som mamou troch detí a keď som zakladala OZ Čmeliačik v roku 2021, môj starší syn mal 8 rokov a dvojičky 4 roky. Hneď v prvé letné prázdniny sme vytvorili denný letný tábor. Mali sme tri turnusy a v každom 5 detí. Každý rok nám chodia aj tie isté deti, ale aj nové a posledné leto sme mali už v tábore 15 detí každý týždeň.

 

Vytváram deťom rôzne činnosti, hráme sa hry, ktoré zostávajú už dávno zabudnuté, bádame, hráme sa experimentátorov, vedcov, učíme sa o ekológie, pestujeme si rôzne návyky a zručnosti. Deti majú možnosť si vyskúšať bežné domáce činnosti – pečieme koláče, torty, majstrujeme. Vyrábali sme meteo stanicu, vesmírnu loď, pozorovali hmyz, robili sme chemické pokusy a mnoho iného.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Okrem letných, jesenných, zimných táborov robíme aj tvorivé dielne, workshopy, semináre a iné činnosti zamerané pre deti od 3-99 rokov 🙂

Tento rok sme prišli s myšlienkou vytvoriť prvý detský jednodňový festival. Spolu s dobrovoľníkmi máme v pláne premeniť povodie rieky Váh v Dolnej Strede – oblasť Zelenka, na rozprávkovú krajinu.

Festivalu sme dali názov „Z rozprávky do rozprávky“, čo odzrkadľuje činnosti, ktoré sa tam budú diať. Táto akcia je naplánovaná na 31.8.2024 a bude pre detičky od cca 2rokov.

Budú vytvorené rozprávkové stanovištia na základe našich slovenských rozprávok, ktoré sme si trochu zmodernizovali a pridali prvky ekológie, športu, logického myslenia. Okrem rozprávok sa deti zapoja do súťaží, športu a tomboly. Celú akciu financujeme iba z darov.

V súčasnej dobe oslovujeme sponzorov, dobrovoľníkov a vytvorili sme aj crowdfundingový projekt, kde nám ľudia môžu prispieť buď ľubovoľnou čiastkou na zorganizovanie festivalu, alebo si vybrať aj odmenu za finančný príspevok. 

Prikladám aj link: https://www.donio.sk/z-rozpravky-do-rozpravky

Festival by sme chceli každoročne opakovať, samozrejme s inou tematikou, aby mali deti peknú spomienku na ukončenie leta.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Touto cestou by sme radi oslovili nielen sponzorov ale hľadáme aj dobrovoľníkov, ľudí, ktorí majú chuť a záujem sa na jeden deň prezliecť za Ježibabu, Pampúšika, Princeznú a iné postavy (nechceme viac prezradiť 🙂 )
Hľadáme záujemcov, ktorí nám pomôžu s organizáciou, vytvorením rekvizít, budú súčasťou nášho tímu.

Bližšie info im radi poskytneme cez Messenger nášho Facebook-u :
https://www.facebook.com/oz.cmeliacik alebo na čísle 0910 979 868.

Ak sa chce niekto o nás dozvedieť viac, stačí si kliknúť na stránku www.cmeliacik.sk
Za každý finančný dar budeme nesmierne vďační a všetky peniaze budú použité na vytvorenie festivalu pre detičky a rodičov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované