back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Znižovanie trestov za korupciu? Nezodpovedné šialenstvo!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
„Systém na Slovensku je založený na korupcii vo všetkých sférach života, ktorá rokmi nadobudla žiaľ obludné rozmery a dnes nie je riešiteľná bez radikálnej zmeny myslenia a správania sa samotných občanov. Môžu byť sebelepšie zákony, môže sa zmeniť prístup polície, prokuratúry aj súdov. Bez zmeny prístupu ľudí a nulovej tolerancie ku korupčnému správaniu sa, k zmene v krajine nedôje.“ – tak toto je úvod mnou napísaného a publikovaného článku ešte v roku 2016.
Ďalej sa v ňom dočítate:

„Medzinárodné inštitúcie Slovensko vnímajú ako najskorumpovanejšiu krajinu na svete – teda hneď po Mexiku. Nie, nesmejte sa! To nie je komédia, ale viac ako tragédia. Vôbec nejde o to, ako sa na nás pozerajú zo zahraničia, ale čo takýto stav spoločnosti robí s nami a našimi deťmi. Je to o nás samotných. Je to o tom, že ľudia dnes dokážu verejne obhajovať zlodejov a klamárov a haniť tých, ktorí ich konanie odhalia. Korupcia je všade okolo nás a smutné je, že ľudia to už veľa krát ani nedokážu odhaliť. Zvykli si a považujú to za normálne. Tí, ktorí z nej ťažia, dokonca za správne. A sú aj takí, ktorí nepovažujú za úspešných tých ľudí, ktorí poctivo pracujú a podnikajú, ale práve opačne – zbohatlíkov zbohatnutých cez korupciu, zneužívanie verejných funkcií, tunelovanie verejných zdrojov či napojenia na verejné zákazky zásluhou lobingu. Ľudí z tej prvej – poctivej kategórie považujú za hlupákov neschopných prispôsobiť sa systému. A tých, ktorí na korupciu poukážu, dokonca verejne pranierujú ako bonzákov.Spoločnosť opustilo právo, zmysel pre poctivosť a česť, dodržiavanie základných zásad slušnosti a spravodlivosť

Celý článok nájdete tu:

https://archiv.seredonline.sk/clanky/podstata-korupcie-je-v-nasej-tolerancii-voci-nej/index.html

V pokračovaní článku tentokrát zameraného na samosprávu v Seredi, som iba o rok a znovu z príjemnej kaviarne v zahraničí napísal:

„Pred niečo viac ako rokom som obdobným spôsobom v Kyjeve napísal tento článok: „Podstata korupcie je v našej tolerancii voči nej“  http://www.seredonline.sk/clanky/podstata-korupcie-je-v-nasej-tolerancii-voci-nej/        Na jeho obsah som mal  naozaj výborné odozvy a prekvapilo ma, že väčšinou od ľudí, ktorí sú viac kritikmi, ako priaznivcami mojich názorov. Asi sa im lepšie čítajú materiály všeobecného charakteru a nie tie poukazujúce na zúfalý stav demokracie, práva a transparentnosti v riadení mesta. Prípadne majú obavy, že raz sa občania budú venovať ich histórii, spôsobom nadobudnutia majetku, či dokonca tomu, ako sa vyšvihli vo verejných funkciách?

Pred niečo viac ako rokom sme s poslancom MsZ Kurbelom boli  vtedy ešte sami, kto  v meste znášal pre bežného občana ťažko predstaviteľné zákerné útoky nielen vedenia mesta – konkrétne od primátora Martina Tomčányiho, jeho zástupcu Veselického a niektorých v diskusiách anonymne sa prezentujúcich poskokov, ale aj pohŕdanie väčšiny poslancov MsZ. Stále však tvrdím, že u viacerých to bolo nie z nenávisti voči nám, ale z nepoznania dôležitých faktov o nami kritizovaných veciach a nepochopenia súvislostí, ktoré sú v mnohých prípadoch naozaj zložité.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Uplynul niečo viac ako rok, niekoľko poslancov pochopilo skôr, niektorí o niečo neskôr, no žiaľ stále vidím aj takých, ktorí si otvorené vystúpenie proti zlu a nespravodlivosti jednoducho dovoliť nemôžu. Prečo, najlepšie vedia oni samotní. Určite netušia aký je to pocit nebyť závislým, nemusieť ohýbať chrbát a byť ticho tam, kde právo a spravodlivosť prosí o hlasitý protest proti bezpráviu, špinavostiam  – a áno, možno aj korupcii. Poslanec Kurbel to už na zastupiteľstve pomenoval jasne – nápadné ticho a zjavné prekvapenie niektorých prítomných hovoria za všetko aj pri spätnom pozeraní záznamu z rokovania.

Celý článok v archíve -tu:

https://archiv.seredonline.sk/clanky/podstata-korupcie-je-v-nasej-tolerancii-voci-nej-tolerujeme-zlodejov-nepoctivych-politikov-a-vlastne-vsetko-co-sa-nas-netyka/index.html

O niekoľko rokov neskôr sudca v kauze Dobytkár verejne vyhlásil:

„Taká monštrózna korupcia u nás nemá obdoby“

„Taká monštrózna korupcia u nás nemá obdoby“, povedal sudca v kauze Dobytkár.

Za korupciu za posledné tri roky boli na základe dôkazov, ale aj priznania sa korumpovaných, vyšetrované a odsúdené desiatky vplyvných politikov, úradníkov, policajtov, prokurátorov a sudcov.

Ďalšie desiatky vplyvných ľudí vrátane vplyvných politikov sú vyšetrované, obvinené, obžalované a čakajú na spravodlivé tresty.

Súčasná vládna moc však chce práve týchto ľudí pred trestami ochrániť a to zmenami účelovými legislatívy, ktoré budú na bezpečnosť v štáte mať fatálne následky. Navrhované zmeny legislatívy nie sú vo verejnom záujme, prvotne poslúžia dnes vyšetrovaným a trestne stíhaným osobám. Slúžiť budú aj v budúcnosti každému, kto  namiesto poctivého podnikania a konania v politike, volených a zastávaných funkciách, sa rozhodne tunelovať verejné financie, korumpovať, byť korumpovaný a vlastne parazitovať na práci čestných a slušných ľudí.

Nateraz ešte nedokážeme ani odhadnúť, aké nielen ekonomické, ale aj morálne škody takéto právne úpravy v spoločnosti spôsobia.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Navrhované znižovanie trestov za korupciu a skracovanie premlčacích lehôt pomôže zlodejom, kriminálnym živlom a tzv. „bielym golierom“. Slušný a čestný človek sa trestov báť nemusí. Opačne, odmieta pracovať pozerať sa, ako zákonom stanovené dane, odvody a poplatky vlastne beztrestne si privlastnia iní.

Ešte je čas, aby sa civilizovaná spoločnosť „zobudila“ a nedovolila ovládnutie štátu vagabundami a amorálnymi jedincami / skupinami v politike.

Nezabúdajme na staré známe:

Kto spí v demokracii, prebúdza sa v totalite…

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. mňa by naozaj zaujímalo že čo z toho ten ich bežný volič má…čo má z toho že sa premlčia skutky, že za krádež, podvod, korupciu budú možné podmienky….máme jedno z najvyšších odvodových zaťažení v regione ale nejakým zázrakom nevieme postaviť ani dialnicu, nakupujeme predražené prístroje do nemocnice (napríklad CT), ktoré sa rozpadávajú, padajú nám mosty, cesty sámá diera, no naši politici si vedie užívať luxus na ktorý nemohli nikdy zarobiť…..a my ideme v tejto situácií znižovať tresty, či dokonca až legalizovať kriminalitu….a píšu si to obvinení politici s ich advokátmi za potlesku ich voličov…..čo z tých nižších (ba až nulových) trestov má ten obyčajný pracujúci a poctivý volič, ktorý sa nechystá kradnúť?…je normálne tieto zmeny podporovať?…vie to niekto vysvetliť?

    13
  2. Ratafak plachta 1. februára 2024, 13:01 – ze by volici boli rovnako nastaveni s rovnakymi hodnotami, ako sucasna vladna garnitura?

    Staci sa pozriet na diskusiu pod odhalenou kradezou z BILLA v Seredi. Niekolko primitivov trestny cin schvaluje a dokonca verejne odsudzuju aj obcana,ktory kradez ohlasil policii.

    Zial, bude este horsie.
    Slusna cast populacie stale mlci vo viere, ze nas niekto zachrani. Nie, nezachrani. Slovensko nie je zaujimave vlatne pre nikoho. A s obcanmi s takymto mentalnym vybavenim, je civilizovanemu svetu skor na pritaz.

    12
  3. korupcia je bola a bude , sto krát lepšie je ked niekto dostane 2 roky a 2000000 eur pokutu ako 10000 pokutu a 15 rokov … načo živiť takú osobu tolko rokov ked može zacalovať a potrestaný by mal byť aj ten čo uplatok dáva . čo ma trápi viac je to že zmrd zabije človeka na prechode , urobí si falošné alibi , sfalšujú to akou šiel rýchlosťou a takáto osoba dostane nie len bezpečnostnú previerku ale ešte sa stane špecialny prokurátor , to je oveľa väčší joke ako to že niekto dostane namiesto 15 rokov dva a zapltí takú palku že sa posere

    5
  4. Konkretny pripad. My ako rodina postihnuta TČ sme boli po ukončení sudu odporučení na vymáhannie škody na občiansko pravne konanie na civilnom súde… A nakoniec ani páchatel nedostal basu, len podmienku.
    Čo si myslite Vy ostatní, bolo by lepšie aj mne, aby mi ten hajzel uhradil škodu a zaplatil dvojnasobnu pokutu štátu a je mi potom, jedno, že dostane rok domáceho vazenia, alebo nech dosatne 10 rokov natvrdo a ja sa už k peniazom nedostanem, lebo jednak nemam peniaze, čas ani nervy na to, aby som sa nim po 10 rokoch išiel súdiť o peniaze…?
    To len tak na zamyslenie.
    A ešte jedno zamyselnie, tie tresty aké tu máme od 2006 su jedny z najvyšších na svete a ako to pomohlo v znižovaní terstnej činnosti…? Nemali by sme tu mať po 20 rokoch už nejnižšiu korupciu a ekonomicku trestnú činnosť na svete…? Ako to že to nepomohlo ani 20 rokov…? Nie je najvyšší čas s tým niečo urobiť a skusiť to inak…?

    5
  5. Je zaujimave ako tito dezolati opakuju tie kydy, co vychadzaju z bolsevickych zlodejov zo smerohlasu.

    4
  6. ale jasné že sa dá baviť o zmenách, že niektoré veci treba pravidelne prehodnocovať….ale toto je totálny valec, ak chcem zmeniť trestný poriadok, premlčacie doby, tresty, tak prečo takúto obrovskú zmenu robiť v skrátenom legislatívnom konaní?…bez medzirezortného pripomenkového konania, bez toho aby si to riadne mohli preštudovať odborníci….obvinený Gašpar a spol. to napíšu a bez nejakej debaty ideme schvalovať..
    konkrétny príklad: ak niekto na ministerstve ukradne niečo do 300 tisíc, tak to má za 3 roky premlčané…prvý rok si tam všetci možu nakradnúť, lebo až sa za 4 roky vymení vláda a ľudia, tak už to bude premlčané…a k tomu minimálny trest 3 mesiace domáce vazenie…no nekradni potom..veď to je ako pozvánka na výpredaj zadarmo….komu toto pomože?…..vy tu normálne obhajujete kriminálnikov a legalizovanie kriminality…
    poďme zrevidovať trestný zákonník, sazdby atd, tak aby to malo hlavu a patu…a nie takto že rýchlo, rýchlo aby čo najskor zákon platil a „naši ľudia“ boli v pohode…ak tie zákony platili 18 rokov, tak prečo zrazu tak rýchlo, bez odbornej diskusie treba zmenu?…to vám vážne nepríde ani trochu podozrivé ako rýchlo sa to musí spraviť?….že toto je tá Top priorita vlády?..toto sú zakony pre bežných ľudí?…stále nedochádza?

    9
  7. Miloš Majko 1. februára 2024, 13:13…to o tej Bille som si prečítal až teraz….zvládol som asi prvých 8 komentárov, na viac som nemal žalúdok….už tomu nadšeniu zo znižovania trestov rozumiem…

    6
  8. Vie niekto kto je Imrecze? oplatí sa kradnúť a korumpovovat a keď ma nasraté v gatách udá aj vlastnú mater ktorá nič nespravila.

    3
  9. a zabudol si vynadat nosatym a scaputizovanym.
    Ale na druhu stranu, ja zas verim, ze si blb. A to veria, nie, vedia vsetci

    3
  10. Na tie Šimečkové demonštrácie treba ísť a dobre sa tam vyblázniť lepšie sa bude spať lgbt.

    3
  11. Keby bývalá vláda začala od seba, vládla by len necelý rok. Sama by sa pozatvárala. No bolo to presne naopak. Obvinila každého čo sa jej nepozdával. Tak nezabudnite, najprv od seba a nie podľa seba súdim teba.

    5
  12. Sranda je, že tupci, ktorí volia fica a spol, doteraz nepochopili ako to tu funguje. Stačí sa pozrieť na spomínaného imreczeho, makóa, slobodníka, gašpara a celú tú smerácky smotánku, ktorá ešte nedávno bola na vysokých pozíciách. A úplne najlepšie vystihuje demenciu tohto národa, že stačí, aby fico povedal, že ten klame, ten klame, gašpar je v poriadku, lebo nebonzoval a ovečky spokojné, lebo lajko makó a berdo slobodník spravili za fica hviezdnu kariéru, ale zrazu sú oni tí zlí a fico ich vlastne ani nepoznal 😀 😀

    4
  13. Tak 8 rokov doktorke ktorá zobrala tašku zeleniny od pacienta a 4 roky za vraždu…
    Niečo tu bolo dlhodobo choré.

    Mňa osobne zaujímali názory sudcov a ústavných právnikov. A oni na TA3 dali za pravdu vládnej koalícii.

    Pýtam sa, má morálne právo opozícia niečo kázať ? Po tom všetkom čo vyplávalo má povrch ? Kto uhradí Dubaj či už je to premlčané a vyhráva ten kto najviac kričí na pódium na toho druhého ?

    Ešte by som chápal keby na pódium vystupovali PS a KDH a naháňali si politický kapitál.

    3
  14. Viac ako všetko ostatné ma straší čo dokázal tento národ zlegitimizovat svojim hlasom vo voľbách. Mam strach ze tu už neni pomoci čo mi udalo 2 možnosti, utiecť alebo bojovať. Tak asi skúsim civilizovane ešte zabojovať a keď nie…

    4
  15. 22:11 a čo konkrétne vyplávalo na povrch okrem tých 100k ktoré sa minuli na basavel v Dubaji a nešli do vačku žiadnemu politikovi?

    1
  16. Prosím ktorí sudcovia a ústavnú právnici sú za toto? Kosova a Samko? Para?
    Toto nie je nič iné ako sprostá amnestia pre „našich ľudí“ akurát, že z toho budú profitovať aj ostatní grazli.
    Reči o tom ako je lepšie, že zaplatia viac a nebudú v base, alebo, že obete sa domozu preplatenia škody. Ako by som to. Kováčik mal zaplatiť 100-tisic trest, policajti mu zadržali 30- tisíc eur, ktoré mu vrátili. Ani tie peniaze nedal na zaplatenie finančného trestu.
    Druhý príklad, Garbar, ktorý donášal rusom. Dostal trest 15-tiaic eur. Po pár mesiacoch došiel na súd s tým, že je nemajetny a nemá na zaplatenie trestu. Takže ešte aj ten symbolický trest mu zrušili.
    Vy si myslíte, že po novom to bude inak?
    Mimochodom ešte aj tie podmienky sa budú skracovať o 1/3 lebo sa páchateľ „osvedčí“. Takže za miliónové úplatky tu reálne bude treba zaplatiť 10% z neho a 3-4 sekať dobrotu na podmienke. To je fakt odradzujuce od páchania takýchto skutkov.
    Ale na druhej strane, zaslúžime si to. Zvolili sme si Voldemorta tak nám treba. Ale nebojte spadne im to na hlavu akonáhle sa na SK dostahuju gangy čo budú vykradat byty, kradnúť autá a potom ešte aj uplácať policajtov. Potom aj ti najvernejší zožerú toho svojho boha zaživa.

    4
  17. presne tak, tu sa voliči koalície naivne tešia že nám zrazu zlodeji začnú preplacat škody, či dokonca nasobky škôd…no som zvedavý z čoho?…tu malí zlodejíčkovia vlastnia prd a ti veľkí majú majetky poprepisovane na kadejaké biele kone…dostanete ho.no a ten váš zlodej sa vám za pár týždňov či mesiacov vysmeje na ulici…mimochodom, pripomente mi, ktorá strana mala v predvolebnom programe to že chce takto dramaticky znižovať tresty pre korupcnikov/kriminalnikov? Nejako mi príde že sa s tym zabudli pred voľbami pochváliť

    5
  18. anonym 22:11 daj link na ten prípad s doktorkou a taškou zeleniny za 8 rokov basy, si myslíš, že sme na hlavu padnutí, ty debilko

    1
  19. August 2023
    Bývalá šéfka úradu prace v Piešťanoch dostala 5 rokov za prevzatie úplatku ..plna taška zeleniny

    1
  20. To čo sú za argumenty. Takmer nikdy tu nikoho neodsúdili za korupciu a jeden prakkt hore napíše že 20r tu máme vysoké tresty a korupcia nezmizla. No zmizla by keby tam nebol zametač 61:0 a 363. Predtým Trnka. Teraz by ste len videli ako by prestali kradnúť keď by sa zopár káuz podarilo posunúť na súdy. Tohto sa ti grazli boja preto si znižujú tresty a premlčacie doby.

    3
  21. Len tak.

    Tuneislo o nejaku zeleninu, ale kto vzal uplatok
    Žena bola zamestnankyňa štátnej správy, kde platí nulová tolerancia a hodnota úplatku nie je rozhodujúca. Poslal ju za mreže. „Uložil jej trest odňatia slobody vo výmere piatich rokov so zaradením do ústavu na výkon trestu s minimálnym stupňom stráženia. Ďalej súd uložil obžalovanej trest zákazu činnosti, zamestnania a funkcie v orgánoch verejnej moci na dobu dvoch rokov,“

  22. Jediný argument, či máme právne vzdelanie, gratulujem k tomu. A napr. taký Robert Kaliňák má vzdelanie viesť rezort obrany? Keď dokáže tvrdiť že „útočné vrtuľníky“ sú vhodné len na útok?
    Mimochodom, ti vaši právny bohovia dokázali do toho svojho perfektne pripraveného návrhu zakomponovať aj taký nezmysel že obžalovaný sa môže donekonečna vyhýbať súdnemu pojednavaniu. V krajine kde je dĺžka súdnych konaní extrémne dlhá ešte dokážu vytvoriť takúto technickú chybu.
    Ale áno verejnosť sa k tomu nemá.co vyjadrovať. Však mocní už rozhodli, plebs zariaď sa, vyhrali sme voľby môžeme všetko.

    1
  23. 4 roky sa onanujete na kuciakovi…. vypocujte si krivocenkovu a to co napachal vas rezim na jednej rodine….. nic lepsie vam neprajem…

  24. Prečítaj si vyjadrenie USP. Krivicenko uviedol že chce notára na úkony spojené s podnikaním. A predstav si prečo bol vo väzbe? No pre ekonomickú trestnú činnosť v súvislosti so svojím podnikaním. Ty keby si prokurátor tak mu to z väzby dovolíš?
    Prečo neuviedol, že má ísť o úkon v súvislosti s informovanim o jeho zdravotnom stave? Lebo majetky boli až na prvom mieste.
    Inak táto situácia sa dá riešiť jednoduchou zmenou zákona, že o zdravotnom stave človeka čo väzbe na automaticky informáciu rodina.
    Hotovo, vybavené.
    Ale nie podľa logiky Súmračná, treba zrušiť USP, znížiť tresty, defacto amnestovat kamošov a tým to vyriešime.
    Úplne najviac ma dojíma ako zrazu Smeráci chcú riešiť ľudské práva a väzbu. Až keď sa to bytostne dotýka ich. Keď sa za Kaliňáka riešil stav CPZtiek vtedy bolo tejto oligojunte jedno aké práva sú porušované alebo keď trebalo zmlatit cigosov. Koľko ľudí pomrelo vo vazbach a ani brvou nepohli. Ale keď už zrazu ide o ich zadky, všetko zrazu idú riešiť, ale zas len pre seba.

    2
  25. Jasné že ide len o našich ludí, všetko čo pojebeme ukradneme počas týchto 4 rokov bude na podmienku + tých naších 100 obvinených dostane podmienku tiež. Ešte by sa nám hodil prezident nech možeme amnestovať tých čo už sú odsúdený. Nevadí nám ani LGBT prezident hlavne že bude amnestia. A náš volič sa zmôže len na pregĺganie hovien ako vždy viď predvolebné sračky čo som púšťal:

    Žiadne zbrane a munícia zo štátnych skladov = To že tam už dávno nič neni som sporstučkým alkoholikom nemusel spomínať. A ak by tam nahodou niečo bolo tak to Kali vyhlási za nepotrebné na predaj, kúpi svojou firmičkou za drobné a predá jak nové na UA. Samozrejme následne predá Kali slováčikom nové za pekné peniaze a rozdiel zaplatí sporstučký slováčik cez dane 😀

    Žiadna finančna pomoc pre UA = dosral som sa už prvé dni v Brusseli ale nevadí lebo mojim poloretardom zo slovenska stačí povedať, že som vybavil podmienky pre firmy na obnovu UA tie isté podmienky čo majú všetky členske štáty a vlasne som nevybavil nič 😀

    Obrannu zmluvu s USA treba zrušiť = nie už netreba , už sme ojebali voliča a sme v pohode dokonca aj po nášteve kongresmenov z USA sme tému zrušenia dohody neriešili. To bolo len divadielko pre našich debilčekov čo majú prechľastané mozočky 😀

    7
  26. No a k tomu by som ešte dodal že týždeň po tom čo vykrikovali ake su verejné financie v katastrofálnom stave tak z tých verejných financií rozdali dalsie stámilióny dôchodcom na 13.dôchodky, desiatky miliónov na dotovanie hypotek a ohlásili nové ministerstvo aby si aj SNS prišlo na svoje…jednoducho oj.by par excellance na každú stranu s ich voliči si ešte myslia akí sú „konceptualne uvedomeli“..😂

    5
  27. 1 vezen Slovákov stojí 20000e ročne. Ak mi niekto ukradne auto a rozoberie ho, vo výsledku jeho odsúdia, ale mne už auto nik nevráti. Takže doplatím na tento zločin 2x. Prídem o auto a zaplatím kriminálnikovy teplú stravu a strechu nad hlavou skrz dane ktoré platím. Po novom by spôsobenú škodu musel zaplatiť. Niekomu to môže prísť ako kupovanie odpustkov ale vo vysledku peniaze skončia vo vrecku obcana a nie vo vrecku papalasa

  28. 9.01
    To si fakt tak blby, ze si im to zozral?
    Zasraty fetak ti ujebe nove auto a rozjebe ho na sracky. Je to socka bez majetku a ty si uz treti okradnuty. Z coho ti zaplati skodu za tych x rokov ked dojdes na rad?

    1
  29. Imrecze,Mako,Demeter,atď.Tito ľudia spreneverili a ukradli milióny,dostali podmienky,a smiešne peňažné tresty.Veselo si to užívajú a slúžia na zavolanie svedčiť,a to na hocikoho a hocičo.Tak o čom sa tu bavíme.To je šialene.

  30. A este k tej municii, ktora nam na skladoch zostala, ale uz jej konci zivotnost. Za chvilu ju bude treba za drahe prachy delaborovat.
    Ale kokakali navrhne zakon, aby sa delaborovalo pouzitim na ukrajine. A iba za cenu vyhodnu pre jeho firmu. A este si to necha druhykrat preplatit z unie.
    A hovada sa budu tesit.

  31. Radšej budem platiť nech je v base, než sa mám pozerať ako sa mi zlodej vysmieva na ulici do tváre a chystá ďalšiu krádež….

    1
  32. Tak naivne uveriť rečiam Smerohlasu, že páchateľ mi zaplatí spôsobenú škodu… Ľudia čo už nevnímate realitu? Socka ti nezaplatí nič, ešte ho budú úrady chrániť, keďže sa mu na životné minimum nesmie siahnuť. Nebuďte telce a uvažujte, nechápem ako môžete tlieskať tým odrbom, keď si kriminálnici prispôsobujú zákony? Čo nie ste svojprávni?

    3
  33. Pre 9:29: Csaba Domotor veru moc toho nerozprával, povedzme že bol taký jednoduchší a celý expresný súd o krivej výpovedi, tiež smrdí na sto honov.
    Mimochodom len taká „náhoda“ Domotor sa rozvádza a má súd o starostlivosť o svoju dcéru. Hrozí mu, že ju nikdy neuvidí a vieš kto zastupuje pána Domotra? Je to pani Parová. Čiže aj ja by som si v CPZ rozmyslel, že „podpíšem vám hocičo keď z toho bude podmienka“ keď majú podchyteny ešte aj moju obhajkyňu a blíži sa mi súd na ktorom môžu rozhodnúť že v živote neuvidím dcéru.
    Mako určite nehovorí čo mu povedia druhí, lebo o veľa veciach stále mlčí, ani mne sa nepáči, že dostal výhody, ale nie všetky jeho prípady sú skončené. A to aj vďaka snahám pánov čo dnes píšu zákon.
    Imrecze detto, nehovoriac o takom malom detaily.
    Mako aj Imrecze aj Slobodník boli nominantmi Ficovych vlád, pýtam sa ak teda Ficogang tvrdí, že oni páchali TČ a kradli, prečo boli na takých pozíciách? Čo robili ich nadriadení? Čo robila Gasparova polícia? To teraz kvôli zlým personálnym rozhodnutiam Smeru a neschopnosti Gašparovič polície treba zrušiť USP?
    Logika Súmračná.

  34. Protestujú životom frustrovaný skrachovaný dezolaty (citujem Igorka z bláznivá) a opice 🐒 citujem bývalého ministra obrany s modrou knižkou keďže nebol spôsobilý absolvovať základnú vojenskú službu či už z telesných alebo mentálnych hendikepov ….

    0
  35. Pre hlúpučké teliatka, ktoré obhajujú smer, jedna otázka: ak je živiť väzňa v base také drahé, prečo za pár gramov trávy sú väčšie tresty ako za vraždu? A ak chcú tak veľmi šetriť, prečo nezačnú od seba, kráľovské platy, lacné byty, drahé autá, šoféri, ochranka, asistenti. Ďalej všetky tie štátne organizácie, úrady, na čo idú ešte zakladať nové nezmyselné ministerstvo? Smeráci sú presne ako Rusko s útokom na Ukrajinu, snažíte sa obhájiť neobhájiteľné nezmysly a tie argumenty sú smiešne a hlúpe, ktorým verí to isté obmedzené publikum..

    3
  36. Najkrajsie bude sledovat Filcky volicov jak sa tu budu rozculovat ked im autickari/fetosi ukradnu aj z toho mala co maju a nasledne pojdu na podmienku von tak aby ich denno-denne videli a nebudu moct nic kedze za ublizenie bude vacsi trest ako za nejakych 30k eur 😀

    2
  37. Môže mi tu niekto jasne odpovedať na tieto príklady, koľko by mal minimálne dostať po tej novelizácii / samozrejme odhliadnúc na všakovaké právne ospravedlnenia?
    1. primátor zoberie 5000€ úplatok a dokáže sa to.
    alebo
    2. prokurátor z trestného činu ,,spraví,, – odloženie.
    alebo
    3. zlodej vnikne do obydlia a ukradne majetok v hodnote 8000€ a ťažko zraní obyvateľa domu.

  38. My sme vyhrali a vy si môžete akurát tak oblizat ⚫⚫ 🤣
    Choďte protestovať dezolaty a antisystemove opice 🤣

    2
  39. Trestna novela bude schvalena aj prelomenim veta prezidentky, a opice nech este mesiac protestuju za korcoka…. Uz ked nevedia preco protestuju, nech si aspon mitinguju. Vraj ho uchyla do skol uz nevpustia

  40. To sa mylis blbecku. Opice vrieskali za simkovicovu. Bolo ich sice len asi 13, ale to preto, ze ta blbka zabudla donies banany.

    2
  41. Ratafakjezebrak 3. februára 2024, 21:13….žebrak je ten čo tá obuva…vieš mi normálne vysvetliť čo budeš mať z toho že si tu budú zlodeji kradnúť takmer beztrestne?…alebo očakávaš že ti budú vracať nakradnute?…vy ste tak krásne naivní😂…z tohoto musia mať radosť len zlodeji alebo totalni mozgovy vypatlanci ktorí za kvetinku na mdz zapredaju svoju vlasť…kam sa radis ty?

    1
  42. Toto bude asi sirsie, nez len Slovensko a Fico. Je vela krajin, kde ludia chcu niekoho, kto im slubi klud, aj ked ma za usami minimalne podozrenia z ekonomickej trestnej cinnosti. Naplno to vidime teraz v USA. S kazdym novym obvinenim Donalda Trumpa sa jeho podpora medzi volicmi zvysuje. Kde tam je logika?

    1
  43. Ratafak,vláda,ani parlament žiadne tresty neudeluje,robí to nezávislí sudca.Je to možné akceptovať,a nesklamať a nezavadzat ľudí!Je zaujímavé,že keď dostali tí najväčší korupcnici a zlodeji len podmienky,vtedy ste boli ticho,vtedy vám to nevadilo.Mako,Imrecze,a tí všetci experti.Ste pokrytci a klamári.

  44. Keby nežijem v tejto krajine tak mi asi cvrkne od smiechu, bohužiaľ tu žijem.
    Fakt neviem ci ma zmysel vecne argumentovať proti tímto ,,argumentom“ pretože neverím že niekto reálne pri zmysloch môže toto obhajovať.
    Ešte nech vymenujú za predsedu najvyššieho súdu Mikuláša Černáka a bude to dokonalé…

    1
  45. Anonym 4. februára 2024, 13:49…a kto vymýšľa tie zákony podľa ktorých sudcovia súdia? Kto navrhuje jednotlivé minimálne a maximálne tresty, ktoré môžu sudcovia udeliť?…to som zvedavý až ti raz napríklad niekto ukradne auto či vykradne byt/dom či budeš spokojný ak dostane trest 1 rok alebo dokonca len podmienku, tak ako to navrhujú tito…

  46. Fuuu kolko pravnikov, samosudcov a politikov je v seredi. Kde ste boli do teraz??? Most nam tu pada, trnavska je mimo. A na Sol si pravnici chatuju. Kde ste boli ked to tu Matovic likvidoval??? ked tu testoval??? nic ??? teraz ste najmudrejsi??? aspon si nastudujte ten zakon a potom vypisujte…

  47. ,,TEN,, zakon este neni napisany. Ale to ty nikdy nepochopis, lebo vocca ti to este nepovedal.
    A teraz vypisuj.

  48. Ratafak,si hlupák,a čím ďalej hlupejsi.Tresty dáva sudca,a to individuálne,a s prihliadnutím na veľa veci ty chmulo.Mako,Imrecze,milióny,podmienky.Tu si čo nevrestal..Pokrytci.

  49. Anonym 4. februára 2024, 22:34….a ešte raz sa ťa pýtam….kto vymýšla a schvaluje tie zákony podla ktorých súdca rozhoduje?..ak ti sudca rozhodne že za to tvoje ukradnuté auto dostane zlodej podmienku tak budeš rád?..a urážky si nechaj na doma pre príbuzných…

  50. Ja ti ešte raz hovorím,že máš tresty OD-DO,je to ťažké pochopiť?Sudca v konečnom dôsledku( podľa stavu veci)rozhodne,či podmienka,alebo natvrdo.Ked niekto ,nejaký mladícek ukradne auto,nahradí škodu,a je to prvý raz,tak zákon dovoli ,aby dostal napr.podmienku.Ak to vidí sudca inak,tak dostane 3. roky,lebo koľko,potom sú všelijaké iné zločiny,ktoré spadajú pod iný trestný kódex,tam sú iné možnosti,všetko závisí od okolností a povahy zločinu,preto sú sudy,ťažké,však Ratafak.Nikdy ale nevyjdú taký zločinci,ako bol Mako a spol.bez trestu,ako to bolo doteraz.

  51. Anonym 5. februára 2024, 8:04…ale jasné že dáva súdca tresty od – do, veď to tu nikto nerozporuje….ale je rozdiel či tomu zlodejovi za ukradnuté auto či vykradnutý byt/dom dá od 3 do 10 rokov, alebo od 0-2 roky….je rozdiel že ak si niekto nakradne státitsíce na ministerstve tak sa mu to premlčí za 20 rokov a može dostať 10-15 rokov, alebo sa mu to premlčí za 3 roky a može dostať 6 mesiacov až 3 roky(prípadne 3 mesiace domáce vazenie)….nejaký papaláš si do funkcií dosadí celú rodinu, každý si može prvý rok nakradnúť do 300 000 koľko sa mu zaráči a na konci volebného obdobia to majú premlčané….toto tu vy obhajute?..kde sa vo vás zrazu berie toľko súcitu s kriminálnikmi, korupčníkmi že by ste im zrazu takto drasticky znižovali tresty?…

  52. Podla tychto komentarov je az smiesne sledovat dezolatov jak nerozumia tomu ze Sudca moze vyberat trest len podla zakona a nie od brucha. Filcka ide nastavit zakon tak aby za auto bola podmienka max lebo to uhra kazde tela na podmienku ale co je vacsia parada ze do 3 rokov ak autickara nechytia tak je skutok premlcany.
    Za dohodenie zakazky 100 000 000 ojebes stat dostanes 50 000 pokutu?
    Slovensko ma podvody a ojeby v krvi este po komancoch, nikdy by ste si nemali znizovat tresty za korupciu a majetkovu trestnu cinnost, dojebe vas to vsetkych este viac jak ste 😀

    1
  53. Presne. Slovenskemu dezolatovi to je jedno. Ohne chrbat ako otrok za Rakusko-Uhorska a necha so sebou zamatat. Ale to im tiez nevadi. podstatnejsie je ze Simecka nieje vo vlade.
    Svet dezolov pripomina ten svet detský. Jednoduchý a nezatazeny logikou.

    1
  54. Ti co ides hovorit liberalna sracka vipatlana.
    Nesiahas FIcovi ani po paty. kazdi vie ze SImecka je za homosou

  55. Vies čo Ratafak,píš si tie tvoje nezmysli,zákon bude a basta !Špeciálna prokuratúra sa zruší a basta.Dost zla ste narobili.Stacilo.

  56. To fakt hentie dezolatske hovada neovladaju gramatiku a tym sa vyznacuju, alebo im to nakazal vocca, aby miatli svet?

  57. Anonym 5. februára 2024, 9:47…dal som ti konkrétne veci čo sa zmenia, a ty zase namiesto toho aby si sa zamyslel na tým že či je to ok, takto znižovať tresty tak ideš do svojho modu keď už dojdu argumenty: „útok a následný útek“…vy tu idete znižovať tresty za krádeže a korupciu, idete skracovať premlčacie doby tak aby za 3 roky boli krádeže/korupcie premlčané..obvinení si pišu zákony sami pre seba..a robíte to totálne na hulváta, v skrátenom legislatívnom konaní, bez toho aby zákon mohli pripomienkovať odborníci…a ešte máš tú drzosť napísať „Dost zla ste narobili“?..ty tu obhajuješ legalizáciu kriminality a korupcie a toto si dovolíš napísať?..

    2
  58. a jeho vysvetlenie … „a basta“
    Ja by som im zriadil nejaku rezervaciu nech si tam ziju a volia si dezolati medzi sebou stylom kto je navacsi chuj nech im vladne a vstup do civilizovaneho sveta len na platné víza.

  59. Brrr, az ma striaslo.
    Ostrov dementov a na ich cele danko.
    Ministerku kultury uz maju a este aj prcala colstok.
    Len cim bude huliak a taraba?

  60. Vladolf 5. februára 2024, 10:13…je to tak…tu sa jednoducho korupcia vyšetrovať a trestať nebude….lebo Fico povedal … „a basta“…

  61. Tak Dezolat stratil az 10min pri vyteroch z nosa pri jeblom Matelkovi tak mu pride ok ze ked po novom sa zacne oplacat kradnut a strati 2 roky setrenia na auto tj 1051200 minut tak to je porovnanelny deal 😀

  62. Totálne otočene morálne hodnoty…idú pomáhať mafii, zlodejom, korupcnikom a v každom ktorému sa to nepáči vidí zlo…

  63. Ratafak,ty neber do tvojej špinavej propagandistickej papuli slovo morálka.Moralka je nedelitelna,a taký ľudia,ako ty,nemajú vôbec právo sa ňou oháňať.Ak ty,nevieš,alebo nechceš vedieť,čo sa tu dialo za posledné 3.roky,tak mi to vieme.

  64. 21:51 A čo viete? Dajte vedieť aj nám ostatným čo také sa tu dialo za posledné 3 roky okrem pandémie, agresie ruska a následnej inflácii. Alebo to spôsobila bývalá vláda? Stačí stručne pár faktov ďakujeme

  65. Anonym 5. februára 2024, 21:51…no čo viete? daj… iba to čo vám do hlavy nakukal Fico (to je ten čo nevie vysvetliť odkial bere na svoj luxusný životný štýl)….čo sa tu takého dialo?..že sa konečne začali vyšetrovať veľké kauzy? že už to zametač „61:0 Kováčik“ nezametá pod koberec? Že si 40 ľudí čo nás všetkých okrádali išlo sadnúť? že dalšie desiatky sa podarilo dostať pred súd?….alebo čo takého hrozného sa stalo?…..ty si uvedom že tu obhajuješ zlodejov, korupčníkov, mafiu, chceš aby sa im premlčali trestné činy, aby sa im znižovali tresty, prestali sa vyšetrovať veľké kauzy (vrátane gorily napríklad)..nie, ty naozaj nemáš čo o morálke kázať…čo takého viete, čo iní nevedia?…a skús použiť vlastný mozog a slová, nie tie Ficové….

  66. Anonym 6. februára 2024, 9:29…za Fica/Kováčika za brzdilo až zastavilo vyšetrovanie Gorilly, teraz hrozí že sa premlčí úplne a už nikdy nevyšetrí…podobne ako ďalšie desiatky prípadov ktoré Kováčik za Ficových vlád zamietol pod koberec…takže s ňou nemá prakticky „nič“, len z nejakého dovodu nechcú aby sa to prešetrilo…toto chceme? aby sa takéto obrovské kauzy kauzy premlčali a nikdy nevyšetrili?….toto je to čo bežný človek chce?…

    1
  67. Anonym 6. februára 2024, 9:26…ďakujem za vecné argumenty,…takže sa nedozvieme to čo ty vieš, ale iní nevedia….aj som si myslel že to takto dopadne….maj sa…a už naozaj dodrž to slovo že na mňa nebudeš reagovať, lebo si to slubil už parkrát a evidentne ti to nikdy nevyšlo…

    2
  68. Ratafak,ako ty vlastne vieš,kto je kto?Myslím,že sa informujeme,či to je s kostolným poriadkom.Takze úzka spolupráca? No človek sa nezaprie.Kontrola nadovšetko.

  69. Anonym 6. februára 2024, 13:09…takže som trafil?..prispievame tu už roky…hoci ste sa už radšej prestali mnohí podpisovať a snažíte sa schovať v dave anonymov, tak ten vyjadrovací štýl niektorých je nezameniteľný a identifikovateľný….ak nehceš už viac reagovať tak už jednoducho reagovať nebudeš a nepotrebuješ to predsa písať a oznamovať…tamten (alebo si to zase ty?) to potrebuje oznámiť, vynadať (aj vypchat som sa už mal íst niekolkokrát)…a potom po čase zase zareagovať…nie je to poprvé čo slubil že už nebude reagovať a nedodrží to…a predpokladám že takýchto expertov viac nebude…alebo sa mýlim?

  70. aj keby som trafil tak to samozrejme nepriznáš…a dám ti radu, ak ti to lezie na nervy tak to jednoducho nečítaj, moje príspevky sú identifikovateľné a ak vidíš moje meno tak to preskoč….

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované