back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Ing. arch. Viktor Šabík, hlavný architekt mesta Sereď

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MsÚ Sereď / Od decembra 2023 má Sereď Hlavného architekta mesta.

Architekt Viktor Šabík je trojnásobný laureát ocenenia CE.ZA.AR a držiteľ Krištáľového krídla. Založil ateliér BARAK architekti ako združenie architektov v Bratislave, neskôr so sídlom v Nitre.

Je autorom prestížnych a celospoločensky oceňovaných projektov, stál napríklad za rekonštrukciou Starého divadla v Nitre, kaštieľa v Mojmírovciach a kúrie Aldobrandini v areáli tohoto kaštieľa. Realizáciou Starého divadla, prezentácie archeologických nálezov v kazemate Nitrianskeho hradu, školy Tulipán, hotela Mikado, Domom medzi stromami v Cabaji, Mestskou športovou halou v Nitre, ktorá získala nomináciu na Cenu Európskej komisie, Mies van der Rohe Award. Získal Cenu ministra výstavby za celospoločenský prínos projektom Hotela Chateau v Gbeľanoch a je aj laureátom Ceny ministra kultúry Fénix pamiatka roka.

Od roku 1996 je dvorným architektom kaštieľa v Mojmírovciach. Práce jeho ateliéru sú publikované v odborných časopisoch ARCH, A10, EUROSTAV. Poznáte ho napríklad z odborných televíznych relácií o súčasnej architektúre A3UM, ktoré moderoval. V rokoch 2013 – 2015 bol hosťujúcim profesorom na Fakulte architektúry STU v Bratislave a v rokoch 2019 – 2023 zastával funkciu Hlavný architekt Mesta Nitra.

Ondrej Kurbel, primátor mesta: „Som veľmi rád, že pán architekt Šabík prijal moju ponuku. Očakávam, že prispeje ku kvalitnejšiemu rozvoju nášho mesta, ako i k postupnému riešeniu starých „jaziev“, ktorých má naše mesto mnoho. Teším sa aj na novú kvalitu projektov, ktorú spolu s hlavným architektom mesta dosiahneme cez plánované architektonické súťaže. Zároveň od obsadenia pozície hl. architekta mesta očakávam aj vyššiu úroveň verejných projektov a ich realizácie.“

foto: archív V. Šabík

- Článok pokračuje pod reklamou -

zdroj: Mesto Sereď
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. To je sice pekne a obdivuhodne ale bolo by uz nacase aj v Seredi daku budovu zrekonstruovat/postavit..

  2. Podla fotky som si najprv myslel, ze zomrel…inak Sered, to je architektonicka katastrofa..mnohe budovy treba zrovnat so zemou a postavit nanovo

  3. Územné rozhodnutia v rozpore s UP sa vydávajú naďalej. Takže aj z mojich daní zbytočný výdavok na jeho plat!

  4. Keďže je taký lukratívny, tak bude mať asi aj lukratívny plat, že jo? To fakt také malé mesto potrebuje takéhoto architekta? Co tu chce stavať, Tak Mahal?

  5. Nam bude architekt, ked sered nema penaze ani na kadibudku.
    Kurbel nech da hubertu volny pozemok v priemyselnom parku aby tam mohol presunut vyrobu. V meste v centre opachu Hubert zburat a zrovnat so zemou a potom sa moze Kurbel aj s architektom ukazat co dokazu pre mesto spravit.
    .
    Jaj pockat, oni predstavitelia mesta su tak jebnutí, ze oni dovolili hubertu sa este rozrast a pristavovat 🤦‍♂️ v uplnom centre mesta

  6. Nebolo by od veci,keby sa p.Šabík šiel pozrieť do Galanty,za nemocnicou ako má vyzerať výstavba.Ešte pred dokončením činžiakov robia cesty, chodníky, celú infraštruktúru.A nech zoberie so sebou poslancov i p.primátora.Nielen kecať,ale plány a realizácie, čo s mestom.Mesto Sereď na všetko sa sere bez ď.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované