back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

VYSVEDČENIE NIE JE ROZSUDOK – neprimeraná reakcia zákonného zástupcu na hodnotenie školáka môže spôsobiť aj útek z domova

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Prezídium PZ SR |MM|  Zajtra si preberajú školopovinné deti a mládež tzv. ,,polročné vysvedčenia“, ktoré odzrkadľujú ich výsledky v škole.

Z dlhodobej praxe môžeme povedať a zároveň upozorňujeme, že rodičia by v prípade ohodnotenia, ktoré nie je podľa ich predstáv dieťa nemali trestať. Môže tým dôjsť nielen k traume, ale aj k prípadným útekom z domu.

S deťmi by sa mala dospelá osoba rozprávať a uistiť ich, že útek z domova nič nevyrieši. Naopak, vystavujú sa riziku úrazu, respektíve situáciám, pri ktorých sa môžu stať obeťou trestného činu.

Každému prípadu nezvestného dieťaťa polícia venuje mimoriadnu pozornosť. V takejto situácii spolupracujú všetky potrebné policajné zložky. Ak zistené skutočnosti nasvedčujú tomu, že sa maloletá osoba zákonnému zástupcovi neozýva a zákonný zástupca má podozrenie, že maloletej osobe hrozí nebezpečenstvo, ihneď treba kontaktovať políciu.

V rámci pátrania po nezvestnej osobe je často aj prostredníctvom sociálnej siete Policajného zboru a médií vyzvaná o pomoc i široká verejnosť, ktorá už v minulosti niekoľkokrát prispela k nájdeniu aj nezvestných neplnoletých osôb.

Informácia, že polícia vyhlasuje pátranie až po uplynutí 24 hodín od nezvestnosti osoby je mýtus.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Školské zariadenia navštevujú aj policajní preventisti. Tí sa na stretnutiach rozprávajú aj o tom ako sa bezpečne správať. Zároveň  apelujú na školopovinné deti a mládež, aby sa ani v prípade zlých známok neobávali reakcie rodičov. Rovnako ich informujú o možnostiach riešenia kritických situácií. Polícia napríklad upozorňuje školopovinné deti na to, aby nezabudli, že každá situácia má riešenie a každý má pri sebe osobu, ktorej sa v prípade núdze môžu zdôveriť. S dôverou sa taktiež môžu obrátiť na detské linky, kde im pomocnú ruku ponúknu odborníci a samozrejme, v prípade potreby je pripravená pomôcť aj polícia.

Zároveň apelujeme na rodičov, aby svoje deti miesto trestu za neželané ohodnotenie ich školských výsledkov povzbudili.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované