back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Seredské novinky 2+3/2024 sú na ceste do vašich poštových schránok

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MsÚ Sereď  / Dvojčíslo február a marec je už na ceste do vašich poštových schránok a k dispozícii je aj v budove mestského úradu.

Čo si v novinkách tentokrát nájdete?

Predstavíme vám novú prednostku mestského úradu, RNDr. Denisu Bartošovú, ktorá od januára tohto roka vedie radnicu. Prečítate si aj vizitku Ing. arch. Viktora Šabíka, ktorý je od decembra 2023 novým Hlavným architektom mesta Sereď.

Novinky vás prevedú najdôležitejšími informáciami z radnice, prinášajú prehľad termínov jarného zberu objemných odpadov, či začiatok zberu BRO od rodinných domov.

Keďže sme pre vás pripravili dvojčíslo február – marec, nezabudli sme ani na dôležitú tému o knihách. Prečítate si rozhovor s vedúcou mestskej knižnice Dominikou Podhorovou. Novinky pripravili aj článok venovaný autorom z nášho mesta, ktorých diela určite objavíte aj v našej knižnici.

Prelistujete si aj tradičný prierez najzaujímavejších udalostí v meste.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Špeciálnu prílohu tentokrát tvorí mapa s prehľadom, kto sa počas obdobia zimnej údržby stará o konkrétne ulice. Pribalili sme aj užitočné kontakty, ktoré vám istotne budú nápomocné.

Otázka mesiaca je venovaná rozpočtu. Kam poputuje najviac peňazí? Ako bol zostavený rozpočet mesta Sereď na rok 2024, aké sú jeho silné a slabé stránky? Svoj názor tentokrát poskytli mestský poslanci Marek Tóth a Ján Jankulár, odborný názor z praxe poskytla ekonómka Andrea Pokorná.

Naši seniori sa zapojili do skvelého projektu. Učia sa užitočným novinkám z online sveta a nápomocní sú im pritom naši školáci. Krásny príklad medzigeneračného vzdelávania.

Zaplávať si v januári v ľadových vodách Váhu, keď ostatní sedia pod dekou a popíjajú čaj s medom. To dokážu seredskí zimní plavci! A zvládnu to s úsmevom a radosťou. Ako je to možné? Porozprával Miloš Maškovič.

Aké najzaujímavejšie prípady riešila mestská polícia v roku 2023 nájdete v súhrnnom texte.

Vedeli ste, že Sereď sa presne pred 75 rokmi stala okresným mestom a spadali pod neho dediny až po Rumanovú? Lokálpatriot a historik Rastislav Petrovič prezradil archívne informácie a zaujímavosti z chotára.

Okrem toho si v novinkách nájdete aj kultúrny program na nastávajúce týždne.

Seredské novinky v novom šate sú distribuované do vašich schránok Slovenskou poštou. Budeme veľmi radi, ak nás o doručení / nedoručení budete informovať, aby sme vedeli zabezpečiť prípadné vylepšenia v distribúcii. Kontakt: zuzana.slahuckova@sered.sk, zodpovedná redaktorka Seredské novinky. Potešíme sa aj spätnej väzbe, ako sa vám novinky páčili.

 

zdroj: Mesto Sereď
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Nový šat je príliš honosné slovo pre túto nudnú inováciu. Tvar a hlavne obsah je riadnym skokom vzad

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované