back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Cielený softwarning pomáha pri výbere daní

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

FS SR |MM| Finančná správa upozornila koncom minulého roku formou softwarningu 885 daňových subjektov, že výsledok daňovej kontroly DPH môže mať vplyv na výšku ich dane z príjmov za kontrolované zdaňovacie obdobie. Na základe takto zaslaných upozornení subjekty dobrovoľne dodatočne priznali viac ako 2,3 milióna eur a znížili vykázanú daňovú stratu o viac ako 1,2 milióna eur.

Zasielanie softwarningových správ pomáha finančnej správy pri lepšom výbere daní. Upozornenia zasiela do elektronických schránok daňových subjektov na portáli finančnej správy (PFS) a umožňuje im tak splniť si svoje daňové povinnosti dobrovoľne. V decembri minulého roka sme zaslali subjektom v rámci siedmej etapy 885 softwarningových upozornení, u ktorých bola vykonaná daňová kontrola DPH za zdaňovacie obdobie rokov 2018 až 2022 s nálezom nad 2 000 eur. Týmto spôsobom sme ich upozornili, že výsledok daňovej kontroly DPH môže mať vplyv na výšku dane z príjmov za kontrolované zdaňovacie obdobie.

Na základe upozornení zaslaných v predchádzajúcich šiestich etapách oslovené daňové subjekty podali 169 dodatočných daňových priznaní k dani z príjmov, ktorými dobrovoľne zvýšili priznanú daňovú povinnosť o viac ako 2,3 milióna eur a zároveň dobrovoľne znížili vykázanú daňovú stratu o viac ako 1,2 milióna eur. U daňových subjektov, ktoré nereagovali na zaslané upozornenie, a bol u nich najväčší predpoklad nesplnenia daňových povinností, boli vykonané daňové kontroly. Z doteraz ukončených daňových kontrol dane z príjmov u týchto subjektov bol dosiahnutý nález v sume vyššej ako 9 miliónov eur.

Finančná správa zasiela softwarningové upozornenia do elektronických schránok daňových subjektov na PFS od konca roka 2017. Zasielanie týchto oznámení považuje za dôležitý nástroj na podporu dobrovoľného plnenia daňových povinností a zároveň slúžia ako benefit pre tých klientov, ktorí s finančnou správou komunikujú elektronicky.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované