back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Znovu ďakovanie za oslobodenie v danej dobe neexistujúcej armáde…

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

A znovu dôkaz o neznalosti dejín a dlhoročnom prispôsobovaní si vecí vlastnému zvrátenému videniu sveta a chorým predstavám.

V Múzeu totality máme ďalšie dve vlajky s textom za oslobodenie Bratislavy ďakujúcim v danej dobe (oslobodzovania Bratislavy) neexistujúcej armáde.

Je nevyhnutné zabrániť účelovému prispôsobovaniu se historických udalostí vlastným potrebám a cieľom sledovaným prezentovanou propagandou.

Rovnaký stav (historický nezmysel) je aj na pamätníku v Seredi. Dokedy?

Sovietska armáda bola armáda Sovietskeho zväzu od roku 1946 až do roku 1993. Napriek rozpadu ZSSR v roku 1991, Sovietska armáda fakticky existovala naďalej, pričom od 14. februára 1992 bola súčasťou Spojených ozbrojených síl Spoločenstva nezávislých štátov. Od roku 1918 do roku 1946 jej predchádzala Červená armáda.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Zdroj: Wikipedia.org

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Nápis na pomníku v Seredi. Padlým hrdinom v prvej svetovej vojne. Je dobrá sprostosť alebo Slováci oslavujú Rakusko-Uhorskú monarchiu ktorá bola porazená.

  2. Cervena armada bola armadou sovietskeho zvazu. To znamena ze je to sovietska armada.
    Tak sa uz majko nestrapnuj
    .
    To nam chces tvrdit, ze pred rokom 1918 neexistovala bratislava, trnava, zilina atd?
    Ved aj oni sa volali oficialne Pozsony, nagyszombat, zsolna. A podla tvojej logiky nikdy tieto mesta predtym kontinualne neexistovali 🙈

    4
  3. ty debil, už len v nadpise máš odpoveď. …V DANEJ DOBE NEEXISTUJÚCEJ… skôr ty by si sa nemal strapnovať.

    5
  4. Dnes napíšem slovenská armáda a o 40 rokov sa bude niekto zamýšľať, že v r. 2024 sme tu predsa mali Ozbrojené sily Slovenskej republiky. Toto je zjavne väčší problém ako v lete mesiac nepokosená zeleň v meste.

    1
  5. Je rozdiel medzi hovorovým pomenovaním alebo slangom, a oficiálnym názvom, priatelia 😉😉

    4
  6. Vážený anonym, Vážený anonym, Vážený anonym, atď…prečo komentujete niečo, čomu abslolútne nerozumiete? Či si len potrebujete verejne obhajovať svoju hlúposť.

    4
  7. Vysledky testov PISA 2023 su alarmujuce nielen pre odbornikov a pedagogov, aleuz aj pre tu cast verejnosti, ktora je este schopna mysliet.

    Az 30 % populacie Slovenska je statisticky analfabetmi.

    Diskusia vyskum odzrkadluje a vysledky potvrduje. Zial…

    Citajuc niektore diskusne prispevky, niektore skutocne skor zvratky nestoja ani za oponenturu.
    Komunikacia s tymito tvormi by bola na urovni komunikacie s Jehovistami. Proste to nema zmysel. Osobne akceptujem stav, kedy je cast populacie uplne blba a mimo realitu.

    Im uz pomoci niet. Su presvedceni o svojej pravde – alternativnej pravde a akekolvek argumenty pre nich su plytvanim drahocenneho casu.

    Venovat sa treba tym, ktori su zachranitelni.

    V minulosti vazne stacilo napisat text. Gramotny jedinec si ho precital a bud akceptoval, alebo nie. Dnes uz nestaci dolezity text ani zvyraznit.

    Osobne som ZVYRAZNIL hrubym pismom a dokonca zltou farbou fakty. Nic ine, len historicke fakty.

    Nestaci…

    5
  8. Mám dojem že nebude dlho trvať a budeme oslavovať Hitlera. Treba dat opraviť napís, červená armáda, a jeto. Až 30%analfabetov? Ako je možné že sme v únii.

    3
  9. 1968Sovietska armáda, a armády Maďarska, Poľska, Bulharska, NDR, tiež nás oslobodili a žiaden pamätník nebol postavený , či je?

    1
  10. Anonym 7. januára 2024, 0:07 Pri – omyl, nie ja. Ja som dejiny nepisal, len som citoval.

    Ze polodebil nevie citat, precitany text chapat, alebo je natolko slahnuty, ze polodebila verejne (aj ked anonymne) hra, mohou chybou nie je.

    A mne to vlastne ani az tak velmi nevadi. No malo by minimalne jeho blizkym a hlavne jemu samemu.

    3
  11. Pan Majko, 30%analfabetov Slovensko má takmer 5000550 občanov. Vieme čo boli súdruhovia, idiotsky napís na pomníku sa dá zmeniť. Viete čo je horšie keď ulica v Bytči nesie názov po fašistovi po kamošovi Hitlera, že vraj kňaza a prezidenta vojnového Slovenska. Kto má záujem aby ulica v Bytči niesla názov fašistu.

    1
  12. Anonym 7. januára 2024, 1:43 Pri – nie, neviem. Ja som totiz tie testy nepisal a ani nevyhodnocoval…

    Uz ste si nastudoval, ake nezmysly sirite?

    2
  13. Čo stále riešite pán Majko, nezmysel je na pomníku, nemecka zgerba prehrala vojnu má na svedomí miliony Židov Rusov atď.

    1
  14. Anonym 7. januára 2024, 2:17 Pri – ak Vam nevadi, ze VEREJNE zavadzate citatelov klamstvami o tom, ze ulica J.Tisa je v Bytci, tak pre mna nie ste partnerom do diskusie.
    Ste obycajnym hoaxerom siriacim nezmysly a dokonca neschopnym ani len na upozornenie najst a opravit svoju vlastnu chybu.

    Skoda s ludmi ako Vy stracat cas…

    1
  15. Keď je výročie oslobodenia západného Česka, tak Česi hovoria o oslobodení americkou armádou. Ale Američania majú a mali pre svoje ozbrojené sily názov Ozbrojené sily Spojených štátov a pre pozemné sily Armáda Spojených štátov. https://sk.mapy.cz/zakladni?source=base&id=2313646&gallery=1&sourcep=foto&idp=2327056&x=13.7012778&y=49.3226894&z=17
    Ale Rus je aktuálne na západe vyvrheľ, tak treba nájsť čokoľvek a kopnúť si do Rusa, nech tá špina zdochne.

  16. Keby to ten osvetovy pracovnik dimitrovackej priemyslovky v roku 1983 tusil, ked tie vlajocky k behu na Devin daval do vyroby, ze co nimi o 40 neskor sposobi… 🙂

  17. Historicke fakty k oslobodeniu Slovenska a Bratislavy:

    „Územie Slovenska bolo postupne oslobodené Červenou armádou (spolu s armádou Rumunska a 1. československým armádnym zborom). Prvými veľkými oslobodenými mestami boli 20. januára 1945 Košice a Prešov. 4. apríla 1945 Červená armáda oslobodila Bratislavu a do 1. mája 1945 boli zo slovenského územia vytlačené posledné nemecké jednotky.“

    Na udalosti mozeme mat rozne nazory. No aj pri ich prezentovani, by sme mali respektovat fakty a historicke suvislosti.

    2
  18. Anonym 7. januára 2024, 11:47 Pri – v poriadku, akceptujem.

    Problemom ale je, ze dnes mimoriadne vysoke percento ludi funguje obdobne, ako Vy. Niekde nieco pocujete, po tyzdnoch sa Vam to zmiesa v hlave a nasledne to verejne vypisujete ako fakty.
    Pripadne este utocne voci tym, ktori si takto konat nedovolia. Vsetko preveruju a aj tak to je uplne hovno platne, lebo ludi ako Vy je zial v diskusiach drviva vacsina.

    Bolo by od Vas rozumne a cestne, teraz pod vsetky clanky dopisat fakty, kde ste o Bytci pisali.

    Keby ste si preverovali informacie, nasli by ste aj clanok na SOL, ktory je pomerne obsirny a tyka sa temy.

    Tu je link na archiv:

    https://www.archiv2.seredonline.sk/2021/12/30/premenovanie-ulice-d-jozefa-tisu-zapas-poslankyne-pokracuje/

    2
  19. Anonym 7. januára 2024, 12:33 Pri – PRESNE TAK!

    A ked nechceme byt rovnako hlupi ako on, tak sa drzme historickych faktov a pouzivajme spravne terminy.

    On sa totiz v kazdej dobe najde niekto hlupy a niekto pouzivajuci rozum…

    2
  20. Tak tendenčne napísať článok do novín dokáže len vymletý slniečkár. Keby červená armáda mala základ v USA tak by to bolo v poriadku. Autor si neuvedomuje kto sa stal nástupníkom sovietskej armády v dnešnej dobe a neuvedomuje si že býv. Československo patrí k víťazom II.sv vojny po boku sovietskej armády a nie inej. 1.čsl.armádny zbor bol vybudovaný v sovietskom zväze a aj keď je to RF tak geograficky to nič nemení. Ale čo už. Pisálkovi prajem veľa zdravia.

    2
  21. Je to vzdelaný človek,ten Majko.No darmo,bol v Moskve na kávu,takže má všetky kompetencie liezť historikom do. „zeli“ ako hovoria naši bratia Česi.

    2
  22. Pre Anonym. Neuveriteľným vulgárnym spôsobom dehonestuješ oponentov. Predpokladám,že si len nešťastný a opustený.

  23. Je jedno či ruská, sovietska, červená alebo rudá armáda. Bez nich by tu aj SOL nebolo. Miesto vďaky sa tu niekto chytá za slovíčka. Ak by všetci čo padli za oslobodenie vedeli, že niekomu bude vadiť neexistujúci názov, tak sa otočia ešte na území Ruska a vyseru sa na to. Ale každopádne ide o kopnutie do Ruska lebo není o com písať

    1
  24. Ben predpokladas veľmi zle.Seru má len ľudia ktorí sú najmúdrejší,najspravodlivejsi a všetko vedia.Ja sa mám veľmi dobre a to želám všetkým ľuďom dobré vôle.

    1
  25. ..na jednu vec. Keď Vám prekáža – citujem : prispôsobovanie si vecí vlastnému zvrátenému videniu sveta – koniec citátu, tak by ma zaujímalo, ako by ste okomentovali zverejnenie článku vo vašich novinách o tom, že strelec z Prahy bol inšpirovaný dievčaťom z Ruska a nie niekym z USA, pretože táto informácia sa vôbec nepotvrdila. Opravil ste chybu vo vašich novinách? Alebo neopravil? Pretože ste šíril neoverenú informáciu. A to predsa robia, ako Vy rád upozorňujete, dezoláti, hoaxeri, atď.

    2
  26. Chcem sa spýtať páma redaktora.. 7. januára 2024, 20:37 Pri – nie, nebude aktualizacia a uz vobec zmena.

    Niet dovod. Sice nebolo potvrdene, no ani vyvratene.

    Noviny nie su socialna siet.

    Ked ponesiete zodpovednost za noviny a investiciu do nich,kludne budete moct nielen kecat do systemu ich fungovania, ale dokonca ho aj tvorit.

    Pochopil?

    2
  27. Pan Majko ..myslím si.ze tento článok tu bol pridaný z vašej strany len pre to.aby zase ludi rozdelil na 2 tábory…

    Na čo to robíte? Mate z toho orgazmus?

    Ako si vy môžete dovoliť tu niekoho nazývať polodebilom ? Vy ste co? Najinteligentnejsi krasavec?

    Myslite si,ze Vaša úroveň komunikácie v komentaroch je taka aká by mala byť?

    Cítite sa nejaký nadradený…keď ľudia píšu zvratky a Jehovista vam vadia?

    Viete čo je z môjho pohľadu totálna ubohost?
    Keď si človek co bol cely život nula,,,začne verejne robiť internetové noviny a mysli si ze sa z neho stal Boh…..a pritom si to chudák ani neuvedomí..klesne ešte nižšie svojimi nestandartnymi pravidelnými vyjadreniami a chudákom naďalej zostáva….len problém je v tom.ze ľudia okolo to vidia…len on ma zatvorené oči.

    Nejde mi vôbec o ten článok….ale o to,že schválne sa snažíte len vyvolávať u ľudí nenavist, rozdeľovať na rozumnych, hoaxerov,polodebilov a neviem co ešte.

    Ak je pravda,že život každému všetko dobre co spravil a tak isto všetko zlé…..tak ja len dúfam,že na vás v tej fronte život nezabudne a pekne sa vám dostane to co si tu zasievate a co ste si aj zaslali

    Potom vám to už bude jedno …..

    3
  28. Keby neexistoval Sovietsky zväz a teraz Rusko, polka médií a novinárov by bola bez roboty. Príde mi už ako nejaká psychóza neustále kopať len do Ruska a jeho histórie. V Amerike vyvraždili kolonizátory milióny indiánov, ale napriek tomu sa im klaniane. No tak sem prišla Červená armáda, Krasnaja army a čo? Mali sa nato vysrať, nechať všetko na západných spojencov a bol by pokoj. Tí by sa vylodili v Normandii niekedy v 60tych rokoch a teraz by sme tu mali všetci „vytúžený západný blahobyt.“

    2
  29. Anonym 7. januára 2024, 23:29 Pri – myslim si, ze Vas charakterizuje uz prva veta Vasho prispevku.

    Nasledne pokracujete v sulade s Vasimi osobnymi skusenostami vo viere, ze ste to Vy, kto anonymne moze identifikovaneho cloveka verejne hodnotit. (zabudli ste do prispevku namotat karmu)

    Tak ste sa sam dali presne na uroven, ktoru spominate. Stovky tisic prispevkov ma na 16 rokov naucili, ze sice v diskusii uz z povahy veci bude uspesny anonym, no len preto, lebo byt uspesnym (mozno jediny raz v zivote) som mu byt umoznil prave ja.

    Je to smutne, no uz ma neprekvapuje, ze moju obranu voci osobnemu utoku hodnotite negativne a samotny utok prehliadate.

    Akceptujem stav, ze bude este horsie…

    2
  30. Anonym 7. januára 2024, 23:54 Pri – citajuc Vase vyjadrenie – citujem:

    „Príde mi už ako nejaká psychóza neustále kopať len do Ruska a jeho histórie.“

    vidiet, ze problem s chapanim precitaneho textu je u niektorych ludi fakt vazny.

    Pan autor, to nie je o historii Ruska ani ZSSR, ale o nasej historii a ignorovani faktov z nej.
    To nie je o neznalosti byvalych vojakov Cervenej armady – nepochybujem o tom, ze oni vedeli, v akej armade bojuju.

    To je o tom, ze my najskor v CSSR a nasledne v SR viac ako pol storocie bez najmensej vycitky svedomia a kuska hanby, kladieme vence a dakujeme v danej dobe de iure neexistujucej armade a vojakom, ktori jednoducho neexistovali.

    A skutocnych padlych, ale aj prezivsich, ktori Ceskoslovensko oslobodili po dlhe desatrocia IGNORUJEME !!

    A dnes to bez hanby niektore pomylene individua este aj obhajuju. Je slovne spojenie „hanba im !“ dostatocnym poukazanim na ich nevedomost, alebo hlupost?

    Nasledky pre (NE)uctenie si osloboditelov, su vsak zial rovnake.

    2
  31. Majko PRESTAN!!!!! už s tou neexistujúcu armádou.Armada existovala,bola to armáda sovietskeho zväzu a mala pomenovanie Červená Armáda,čo je historický názov z čias občianskej vojny.Cista SizofreniaJe to už je ozaj trápne.Alebo,akému štátu patrila? Poučte ma.

  32. Tak ako je blbost v tej dobe sovietska, tak je v kazdej dobe blbost sizofrenia. A poucit sa da len ten kto nema vysmazene v kotrbe.

  33. Komunisti chceli ten najlepší nápis na pomníku páčiaci sa Moskve. Bola doba normalizácie preto je to tak napísané.

    1
  34. Anonym 8. januára 2024, 10:10 Pri – necitim potrebu nahradzat to, co vo Vasom pripade zanedbala vychova v rodine a skola.

    Ked neakceptujete historicke fakty, musite si na „debatu“ najst niekoho v 4. cenovej dedinskej krcmy.

    1
  35. Krásny mrazivý deň prajem diskutujúcim. Hádate sa a pritom majú pravdu aj tí, čo hovoria, že nás oslobodila Červená armáda, tak sa totižto oficiálne volala do februára 1946, takisto majú pravdu tí, že tvrdia, že nás oslobodila aj sovietska armáda / na všetkých prepisoch rozhovorov v Káhire, Teheráne, Jalte, Postupime sú vetné spojenia sovietska armáda, sovietska červená armáda, /predstaviteľ sovietskej armády, generál sovietskej armády, veliteľ sovietskej armády/ ale majú pravdu aj tí, čo povedia, že nás oslobodila ruská armáda- toto vetné spojenie je tiež na oficiálnych dokumentoch – prepisoch rozhovorov, použival ho nielen Truman, Churchill, ale aj samotný Stalin. /vychádzam z dokumentov vydaných v angličtine v roku 1969 v ZSSR/
    Áno, prepisy rozhovorov nemusia obsahovať právne – správne názvoslovia či pomenovania, ale to nemusí obsahovať ani pamätník, pamätná tabula či pohľadnica z roku 1985, keďže sa nejedná a právny dokument.
    Veď ani ukrižovaný Kristus v ktoromkoľvek chráme na Slovensku nemá rovnaký prepis Pilátovej
    tabuľky….

  36. Robo, takže prepisy rozhovorov vydané v ZSSR, hmmm, nedochádza ti to? Ešte raz pre teba: vydané v ZSSR…

  37. Na právnych dokumentoch /dohody, vojenské právne dokumenty či na samotnom podpise kapitulácie Nemecka/ je v angličtine, ruštine či nemčine vždy : zástupca, predstaviteľ, veliteľ Červenej Armády.

  38. Čo mi nedochádza, keď predstavovali pri podpise kapitulácie Nemecka Sousloparova, hovoria o zástupcovi sovietskej armády, pri podpise však je Supreme High Command of the Red Army. Len sa snažím vysvetliť, že právne to bola Červená Armáda, ale v bežnom hovore sa viac používal výraz sovietska, resp. ruská armáda.

  39. No a sme doma,Majko,aké ty máš vlastne vzdelanie,ak sa v tomto prípade znackujes za znalca a iných ideš ešte poúčať,že čo a ako.Takyto ľudia boli a budú vždy pliagou spoločnosti.Clovek si musí len uvedomiť,o čo tu vlastne idea hneď je človekovi jasné,že tvoje historické hodnoty a poznatky nemajú žiadnu relevanciu,aspoň teda v tomto prípade .Akú literatúru si použil na takéto závery? Google?To nestačí!!!!!!
    .

  40. Pan Majko otvara diskusie. Je na kazdom cloveku, ci si ich precita a ci do nej niecim prispeje. Kazdy ma pravo prezentovat svoje nazory v ramci zakonnosti. Sloboda vyjadrenia nazoru, aj ked s nim nesuhlasim, je dolezita. Nie je na mieste utocit osobne na pana Majka. On ine nazory nechava uverejnovat. A aj on ma pravo na svoj nazor. To mi pride fer a aj demokraticke.

    1
  41. „To je o tom, ze my najskor v CSSR a nasledne v SR viac ako pol storocie bez najmensej vycitky svedomia a kuska hanby, kladieme vence a dakujeme v danej dobe de iure neexistujucej armade a vojakom, ktori jednoducho neexistovali.“
    Pán Majko, toto myslíte vážne?? :-))))) Fakt nechápem Váš myšlienkový konštrukt…teda nás oslobodila neexistujúca armáda!! Toto nie je možné ani na alfa Centauri! :-))

  42. Nehnevajte sa pán Majko ale mať Vaše probémy o ktorých píšete a nielen v tomto príspevku?!?!?V súčasnej dobe majú občania vo väčšine trochu iné starosti a nemusia byť analfabetmi ako ste ich pán „kandidát vied a odbornik na všetko “ tituloval

  43. z ktorej riti vyliezajú tí komunistický skrachovanci blbý aj na čítanie dvoch dátumov?pán majko máte s nimi veľkú trpezlivosť

  44. Milí priatelia. v roku 2003 bol v areáli ružinovkého cintorína vysvatený pamatník padlím nemeckým vojakom, ktorí zahynuli v rokoch 1939-1945. Na tabuli je názov Deutscher SoldatenFriedhof Pressburg. Ak by sme chceli dodržať jurisdikciu, tak by tam malo byť Wehrmacht Soldaten, keďže oficiálnym názvom brannej moci v Nemecku od roku 1935 do roku 1945 bol Wehrmacht. Ale keďže ide o pietne miesto, kde sa nevzdáva hold systému ale obetiam, tak daný názov je správny.
    V Seredi by takisto mal byť de jure na pamäníku názov Padlým vojakom Červenej armády. Áno, „soudruzi udelali chybu“. Ale keďže to pietne miesto, kde si uctievame obete a nevzdávame hold systému /teda od 1989/, je aj daný nápis prípustný.
    Po celom svete sú chyby na rôznych tabuliach historických budov, sochách, obrazoch, pamatníkoch, z dávnejšej či nedávnej histórii, nehovoriac o dokumentoch, knihách, kronikách….
    Sú však súčasťou našej histórie, či dobrou alebo zlou… na dobré nadviažme, zo zlého sa poučme…
    Ja p. Majkovi jeho názor neberiem. Ani mu nevnucujem svoj názor. Len sa snažím vysvetliť veci, ktoré vidí čiernobielo, že je tu širšie spektrum historických farieb….

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované