back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Deň na Donovaloch vo mne zanechal trpký pocit, že mám zas a znova dočinenia s podnikaním na slovenský spôsob, kde ponúkajú málo muziky za veľa peňazí.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Daniela Slepakova sa cíti sklamane v meste Donovaly, Banskobystrický kraj.

Krátko o tom, ako sme si zalyžovali na Donovaloch.
Shambolic sa z angličtiny prekladá ako chaotický, nezorganizovaný. Shambolic je slovo, ktoré Jon použil už po pol hodine strávenej na Donovaloch, ktoré označil za najhoršie zorganizované lyžiarske stredisko, v akom kedy bol a to lyžoval aj v bývalej Juhoslávii v časoch neskorého socializmu.

Začalo to hneď ráno na parkovisku, kde nás na naše prekvapenie parkovací asistent navigoval, aby sme zaparkovali na zadkoch prezúvajucich sa lyžiarov. Keď sme sa sami vychystali, uvedomila som si, že ani netuším, ktorým smerom sa z parkoviska vybrať, aby som kúpila skipassy. Rozhodla som sa nasledovať tabuľu Informačné stredisko, kam sa aj vytrepala, len aby som zistila, že je od augusta 2022 zatvorené. Po ďalších peripetiách som nakoniec zistila, že treba prejsť cez cestu k inému parkovisku, no aj tam sa ukázalo, že pokladňa stále v nedohľadne. Tak som sa vybrala do baru, ktorý sa tam nachádzal, že sa opýtam. Tam sa na mňa barman vyrútil, že som dnes sedemdesiata druhá, ktorá sa pýta to isté, a že či neviem sledovať značky. Onemela som nad tou hrubosťou, ale našťastie vyšlo najavo, že barman len žartoval. Vraj sa ho desiatky ľudí denne na skipassy pýtajú, no niet toho, aby to kompetentní poriadne označili. Zvyšok dňa sa niesol v podobnom duchu. Na Donovaloch nie je nič intuitívne, pripadne dobre označené. Ak ste tam prvýkrát a ste rozmaznaní lyžovačkami v Alpách, kde je všetko poprepájané, tak sa vám môže stať, že pri hľadaní prechodu zo Záhradišťa na Novú Hoľu sa budete cítiť ako mentálna subnorma a skončíte brodiac sa blatom s lyžami na pleciach.




Nečakanom výzvou sa na Donovaloch stalo aj objednanie šálky čaju. Chcela som čierny s medom a citrónom, dostala som ovocný bez medu. Zjednať nápravu takto banálnej záležitosti sa ukázalo byť prekvapujúco zložité. Keď som konečne dostala čierny aj med, zistila som, že niet čistého stola, lebo prepracovaný a zjavne frustrovaný personál nestíha odpratávať špinavé šálky. A tak som sa nad arómou z cigaretových ohorkov zamyslela, že čím si toto miesto vyslúžilo povesť luxusnej dovolenkovej destinácie, slovenského Aspenu.
Život je ku mne zatiaľ mimoriadne láskavý, a mala som možnosť lyžovať v takých strediskách ako Verbier, St. Moritz či Zermatt, kde sa schádza smotánka z celého sveta. Za plus mínus stovku na deň s poistením tam máte k dispozícii nekonečné kilometre tratí, niekedy prechádzajúce dvoma krajinami, lanovky, kde na vás nefúka, úchvatné výhľady na alpské vrchy a môžete polyžovať aj na ľadovci.

Ale aká krajina, taká elita, a také aj celebritné lyžiarske stredisko. Na Donovaloch za €44 na štyri hodiny polyžujete aj na blate, vyvezie vás dotrhaná sedačka a za pár euríčok vám predajú čaj s medom bez medu.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Analýzu hodnoty za peniaze nech si každý spraví sám.

Deň na Donovaloch vo mne zanechal trpký pocit, že mám zas a znova dočinenia s podnikaním na slovenský spôsob, kde ponúkajú málo muziky za veľa peňazí. Ale zase kto by opravoval sedačky, keď treba platiť toľko alimentov.

Nech sa len na Donovaloch stretávajú celebritky, fotia sa na úpätí svahu vo Fendi kombinézach a norkových vestičkách pre sociálne média a bulvárne plátky, moja lyža už na Donovaly nevkročí.

Zdroj: FB

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Jednoduché riešenie – nechodiť tam (a kam mám ísť?) – tam, kde za podobnú sumu dostaneme viac, lepšie služby, lepšiu kvalitu… a keď nie je kam, zostať doma a nepodporovať to, čo kritizujeme. O týchto službách rozhoduje hlavne zákazník.

    143
  2. Dobre si to zhodnotila dievcinka,ale sedliakom z bratislavy(vychodu) je toto stredisko predvadzacie molo a transexual Dolar si mysli,ze je to aspen.Hnila zasrata predrazena diera nic ine.

    147
  3. Sa mi to zdá neake prestrele. Pani vadí že aj slnko vislo ráno. Bol som ťa týždeň teraz a pohodka

    17
  4. Štajersko je o 50km ďalej ako mafiánové lyžiarske stredisko. Peniaze asi neušetríš, vychádza to rovnako. Lepšie si zalyžuješ a zažiješ civilizovaný svet a kultúrny šok. To zase nemusí každému pasovať. Napríklad nemočia na verejnosti, nechriachajú mrmle, menej rozbíjajú veci okolo seba….

    90
  5. Ked to tebe takto staci … asi ti to tak vIslo.
    Ale nic sa nebojte, teraz ked to vezme do ruk zmateny jazyk z revucej uz bude len dobre .
    Od zajtra sa zlepsia sluzby, bude to zadarmo a este vam daju aj narodne jedlo na cestu domov.

    47
  6. anonym 3. januára 2024, 12:16
    Ibaže Štajersko je zo Seredi 366 km a Donovaly 172 km, tak netrep kraviny druhý krát o 50 km rozdiele, ty kultúrny šok a mrmel.

    9
  7. anonym 3. januára 2024, 16:29 Pri

    Máš pravdu, ked ideš cez Uherské Hradište je to 366km!!! Mne navigácia zakaždým vypočíta 214km(Stuhleck), ale ja idem cez Wiener Neustadt, to je potom celkom inak, ale chápem…keď môžeš ísť cez Uherské Hradište na čo by si chodil cez Wiener Neustadt. Slovenské školstvo súrne potrebuje reformy!!!! Inak tu má dezinformačná scéna na ružiach ustlané.
    No a tie mrmle a chriachle by si mohol obmedziť, pohľad v lete na chodníky, keď týždeň neprší je na zvracanie.

    49
  8. Cez zlaty tyzden okolo Silvestra je tam vzdy trochu chaoz ako vo vsetkych lyziarskych strediskach na SK.

    8
  9. Lyžovanie Stuhleck-Semmering ( 782 – 1.774 m.n.m.) – lyžiarske stredisko pod vrchom Stuhleck 1.783 m je pre slovenských lyžiarov najdostupnejšia lyžovačka v Rakúsku. Vzdialenosť 169 km z Bratislavy zvládnete autom za 1:30 hodiny. Milovníci lyžovania tu nájdu perfektne upravené zjazdovky, snežný tunel, podzemnú lanovku, nočné lyžovanie pri umelom osvetlení, X fun park, terény dostatočne široké pre carving, 5 km prírodný tobogán. Pekná sánkarská dráha, ľadová plocha, curling, tenisové kurty, plaváreň, sauna dopĺňajú ponuku.

    64
  10. Nezda sa mi zeby to ludom vadilo. Furt plnka ked idem okolo. Ale to je take slovenske vsetko ofrflat ale ajtak tam pojdem. Keby mu to nevynasalo musel by nieco zmenit ale naco ked to ludom staci

    14
  11. Beriem kritiku, ale nemam rada ked sa neustale porovnavame, my sme my, ine narody maju tiez svoje pozitiva a negativa.

    10
  12. Som BB.a okolité LYŽIARSKE strediská „Šachtičky,Králiky a Donovaly“ nám zdevastovali mafiánsky „podnikatelia „škoda tej krásy.

    55
  13. A čo bolo na tom prestrelené, že ti donesú úplne niečo iné ako si objednáš? Prečo by mala držať hubu keď tam za ten čaj necháš viac ako za pivo.Cela táto diskusia hovorí za všetko mentalita nášho národa je na dne. Niekto napíše svoju zlú skúsenosť a niektorí to komentujú ,že paničke vadí aj východ slnka.

    152
  14. Má pravdu a Misha tu sprostosť o porovnávaní nemyslíš vážne! Práve sa musíme porovnávať,aby sme boli lepší. Tvoj hlúpy názor o Tom že sme iné národy je smiešny. Veď nikto nekazte aby si si obliekla tyrolsky kroj,ale aby si ponúkla služby pre ľudí, ktorí ti tam prídu. Lebo nabudúce pôjdu inam. Ak to nechápeš, radšej buď ticho. Ty si typický volič Danka a Simkovicovej 🤦🏻 Služby na hovno,hlavne že budeme slovensky . Svätá prostoto.

    101
  15. Pani má veľkú krutú pravdu…. personál nepozná ani punč a detský, plno ovocia, smrad a preplnené koše sú všade, všade neoznačené miesta, chaos a strach si sadnúť na starinu..

    50
  16. Áno, všetko čo píšete je pravda. Parkovisko plné, auta sa tlačia okolo úzkych ciest.
    A kde je ekológia? Zdevastované životné prostredie?
    To nikomu nevadí? Tie nastavené betónové monštrá, kto toto mohol dovoliť?

    38
  17. Nasej poloretardovanej vacsine staci aj takato lyzovacka. A vacsina dezole nema na lyzovanie takze koho trapi nejaky mafiansky kiosk 😀

    20
  18. Pokial bude blby čobol ochotny platit za to, ze ho osieraju a este si pri tom robit svojky a cpat ich na soc.siete tak preco by sa mali zlodeji menit?
    Za zlodejov si mozes dosadit co len chces

    8
  19. Vždy som sa hanbila, ak som išla so zahraničnými priateľmi na Slovensku. ..na nejaký hrad, do zoo, na turistiku, lyžovačku…aj na obyčajnom parkovisku sa nas snazili ošklbať… áno doslova ošklbať…všade si myslia, že pre nich ste predsa peniaze prišli míňať…ale ze za tie peniaze aj chcete nejakú službu, tak ako sa patrí, nie odfláknutú…navaľ peniaze a zmizni.,nejako sa zariaď.
    Presne ako píše dotyčná, ktorú ešte aj niektorí zvozíte za to, že si na tieto praktiky dovolí poukázať

    93
  20. Presne tak, slovenskí podnikatelia boli vždy extrémne nenazrati a vždy ceny hnali na maximum. Dokonca väčšina z nich klame zákazníkov, keď ponúkajú zľavy, po ktorých sa opäť dostaneš na pôvodnú cenu.(resp.cenu pred zľavou). Podnikatelia využívajú to,že sme slabý trh resp.mala krajina.

    26
  21. Počuvaj ty he-he lepšie by asi bol ten tvoj Šimečka drogy rozdávať za každým krokom striekačky porozhadzované všade Ty si poriadny blbec

    12
  22. Obdivujem pána Gaborika ze si na Donovaloch kupil apartman to čo pani napísala je 100 percent pravda áno presne tak nikdy sa nevyrovnáme zahraničiu ešte Jasná aj tám sa chodia do hotela Posta predvádzať pinky ktorá má aký taky overal o lyžovaní nemajú potuchu

    18
  23. Nuž sťažovať sa je síce pekné ale je zaplakanie že vyše 5 miliónov ľudí si nevie dať rady zo 150 magormi ktorý si tu robia čo chcú z Donovalov je malá Petržalka tak prečo sa čudujete že to tak vyzerá, bežný človek má právo prísť na Donovaly ako prvé musí zaplatiť aby mohol prísť na to že to tam stojí úplne za ho….a potom najlepšie keď čím skôr vypadne aby mohol prísť ďalší takže,,,vitajte na Donovaloch,,,

    39
  24. Obecné parkoviska sú zdarma. Takže nie je pravda, že ako prvé sa platí. A to najväčšie parkovisko v strede obce (áno, pri pivovare) je obecné, teda grátis. Pani hovorí o Parku Snow, a ich spôsobe „informovania“.

    5
  25. Keby ti zamestnanci mali poriadne zaplatene a nehrabal by do vrecka jeden, aj sluzby by vyzerali inak. Aj tak je to len pracka penazi.

    8
  26. Pred rokom som tam bol na jeden deň po dlhej dobe.Skipas som mal za 20€ na deň a aj to bolo veľa za takú lyžovačku.O 14.00hod som to radšej vzdal a to ešte bola hodina z jednej lanovky na druhú.Zase tam dlhú dobu neprídem,ak vôbec.

    17
  27. Z Rakuskom sa nemozme porovnavat…! Len prejdem hranice a aj ta poondena trava je tam zelensia priam ako namalovana,krajnice ciest bez spiny aj cele cesty,vsetko ciste pekne vyznacene. Mozem porovnat precestoval som skoro celu Europu. Sk mi pripada ako jedno velke JRD,pre tych co nepamataju tu skratku ,jednotne rolnicke druzstvo!!! Boh ochranuj nasich vnukov,dufam,ze tu nebudu zit !

    34
  28. Bol som tam tento tyzden. Najskor som ostal obareny ked som zistil co stoji 4h skipass na vecerne lyzovanie pre jednu dospelu osobu a jedno dieta a potom ked mi v bare zabili cenu za jeden caj, 2x horucu cokoladu, 1x 0,5 mineralka, 1 donut a 1 leberkäse a vraj 26,50€. Len samotny leberkase stal 6,90. Za tuto cenu mam v samotnom Rakusku na pumpe 2 a nie ako na Donovaloch 1.

    20
  29. Bohužiaľ úroveň je taká aj vďaka dovolenkovým poukazom. Sú to isté peniaze pre podnikateľov tak prečo by sa snažili niečo zlepšovať, keď vďaka nim majú plno, čo znamená pre nich dobrý zisk.

    12
  30. Donovaly už dlhé roky zďaleka obchadzam v každom ročnom období a podľa skúseností autorky robím asi veľmi dobre

    22
  31. alakVážené dámy a páni, pred pár rokmi som sa na 1 deň Vianočný chcel polyzovat a stráviť príjemné chvíle na Donovaloch. Dopadlo to takto. Ráno po príchode do strediska sme zistili že skoro všetko je zatvorené.A dokonca na známej drevenej kolibe bol na dverách nápis: Zatvorené,lebo čašníci čerpajú dovolenky.Neuveritelne.Tak sme sa vybrali do hotela nad parkoviskom,kde sme zistili že nepredávajú pohľadnice, ktoré sme chceli poslať do cudziny, lebo sa im to ževraj neoplatí.Neuveritelne c.2.A tak by som chcel odkázať všetkým ktorí podnikajú na Donovaloch,nech sa vrátia k paseniu kráv a kôz, to im išlo lepšie

    35
  32. Ono je to všetko pekné a pravdivé toto kritizovanie. Ale treba si uvedomiť jeden fakt a to ten, že keď sa ide lyžovať 4 člena rodina, tak tie blbé Donovaly, alebo Krahule, alebo iná riť na Slovensku ťa vyjdú o polovicu lacnejšie, ako Rakúsko. Ono keď ide partia ľudí a každý si platí iba seba, tak ti to až tak neprekáža, že zaplatíš raz toľko. Ale keď ideš s rodinou a platíš za 4 ľudí dabl, tak je to už kurva dosť a 5 dní v normálnom ubytovaní v Rakúsku, čo znamená dve izby, ťa v súčasnosti vyjdú na 200 e za noc. To si na 1000 za 5 nocí. 65 eur denný lístok x 4 = 260 eur x 5 dní= 1300 eur keďže mám „deti“ 18 r. A sme na 2.300 eur a ešte treba rátať jedlo a cestu. Takže pri 5 dňoch som na 3.500 . Takže chceš nechceš, skončíš nakoniec na tých skurvenych Donovaloch, alebo Krahuliach, ako ja, alebo v inej Slovenskej riti, kde sú takí leniví, že keď sneží, tak ti ani sedačku od snehu nezametú a po troch jazdách máš mokrú riť a povieš si že naposledy, ale na ďalší týždeň tam ideš znovu, lebo miluješ lyžovanie. Čo už, na Slovensku je to tak a iné to nebude. A stále to bude “ lacnejšie“ samozrejme na naše pomery, ako v Rakúsku a preto budeme aj naďalej navštevovať tento grc na Slovensku. Zdravim všetkých lyžiarov a tí čo ste neboli, tak choďte aspoň raz vyskúšať nejaké dobré rakúske stredisko. Neviem či potom ešte niekedy budete chcieť lyžovať na Slovensku, lebo ja som mal z toho potom
    dva roky depresie.

    52
  33. Ja sa vyjadrim len k parkovaniu, všade na Slovensku,či Tatry,zamky a podobne,tak vás skasiruju,je jedno ze je celodenny listok,vy tam pridete o 15-00,platite samozrejme celú sumu,a tam to len začína,v Čechách je privetivejsie prostredie,a hlavne nižšie ceny všade

    12
  34. Donovaly to je tam kde to vlastní ten Piťovec čo má 17 detí so 14timi ženami a slovenský ľud ho zvolil za precedu parlamentu? To je tam kde ten vrah Kočner vlastní niekoľko hotelov? Tam kde chodí Počiatek s Kalinákom a Bašternákom na chatu a hovoria si susedia a Kočner s Beňovou im nalieva? Tam kde partička advokátov okolo nich ničiacich republiku vlastní všetko naokolo? To radšej pôjdem na Máčadské vršky sa lyžovať…

    39
  35. Ešte je možné kúpiť si sezónny lístok na Donovaloch. Ľudia z okolia to využívajú ,lyžujú každý víkend v zime a náklady sa minimalizujú. Pri kúpe sezónneho lístka nemusíte platiť parkovné a máte zľavu v bufetoch. Služby sú ,aké sú, ale sme aspoň každý víkend na vzduchu a hýbeme sa!!!

    3
  36. Ja tiež budem radšej, keď sa namyslení bl-ivaci a bt-ckari, budú rozdrapovať ďalej na západ od stredného Slovenska (ale tam sa už asi tak povyšovať nebudú).

    4
  37. V službách sa Donovaly majú čo vylepšovať, ale turisti z Bratislavy a západného Slovenska tiež… Lyžovať sa idú párkrát za rok, ich lyžiarske schopnosti sú často značne limitované. Často sa stáva, že rýchlosť jazdy neprispôsobia lyžiarskym schopnostiam, ohrozujú ostatných lyžiarov. Vysedávajú a oddychujú v strede zjazdovky a iné. Týmto ich prosím o väčšiu ohľaduplnosť.

    5
  38. Ale na Slovensku je to tak a inak nebude. Dobre uz bolo a bude len lepsie 🙂 Napriek tomu co tu vsetci pisete je to tam plne. ( a pritom mate pravdu) Za par rokov tam uz sneh nebude, tak treba este zarobit.

  39. V prvom rade ako citam pravopis komentujucich, tak myslim, ze Donovaly su na tom este dobre :))) kazdy kopec reci ale kedy pouzit S a Z alebo MY a MI je niekde daleko … mate take sluzby, aky mate pravopis 😀

    9
  40. vychodniari ok.Bj,Svidnik.Stara Lubovña sa dobre vylyžuju v Polsku za polovične ceny a servis a občestvenie ovela na vyššej urovni ako Donovaly a všade na Slovensku.

    9
  41. Bohužiaľ je to tak. Sme na Slovensku… páni podnikatelia chcú rýchlo zarobiť a zbohatnúť, zodrať personál a okradnúť zákazníka…

    6
  42. Slušne zhodnotená slovenská realita. Za veľa peňazí veľmi málo muziky…a ešte k tomu falošnej.

    6
  43. Neda sa porovnat s napr.Rakuskom, ceny tie iste, sluzby neporovnatelne, vo vsetkom….bye bye Slovensko.

    7
  44. Pre ludí, ktorí si volia ficu, Danka, blázna z Trnavy a obdivujú Russko sú Donovaly ešte stále až moc dobré!

    10
  45. našťastie už dlhe roky na slovensku nelyžujem…a po tomto článku ani nebudem…pekný deň

    5
  46. Gastro na Slovensku úplný odpad a hlavne v lyžiarskych strediskách totálne predražené ,v samoobsluhach drahé .Rohače Spalená pivo 3.50€.a jedlo hnus .

    2
  47. Uvod znel:“Krátko o tom, ako sme si zalyžovali na Donovaloch.“. Čakala som, že o čom ten príspevok bude, ale o lyžovaní tam nič nezaznelo. Takže vlastne o všetkom možnom, ale nič o lyžovaní. Akoby mal niekto potrebu sa na všetko posťažovať. Ak sa niečo nepáčilo, tak informujte majiteĺa.

    2
  48. Prečítal
    a som si komentáre k príspevku.Veľmi sa čudujem,že ešte niektorí čo kritizujú sa neodstahovali za lepšími životnými a lyžiarskymi podmienkami do Rakúska.

    3
  49. Jedna si precitala, druhy si precital.
    A hovno sa dozvedeli. Ci to nebude tym, co maju v hlavach.

  50. Ja som na Donovaloch spokojný ak sa ti nepáči nemusíš tam chodiť. Chodíme sem pravidelne asi 7mu sezónu.

  51. Súhlasím s ňou. Za veľa peňazí málo muziky.
    Je to v mnohých hlavne ,,vychytených“ slovenských ,,zhromaždiskách ľudu“ či letných alebo zimných. Keď mám ďalej písať negatívne dojmy už radšej nepíšem nič.

    2
  52. Ivan, to si naozaj nebol lyžovať nikde v cudzine? Ja sa bohužiaľ úplne stotožňujem s hodnotením autorky a jedným dychom dodávam, že podobne to vyzerá vo Veľkej Rači, Čičmanoch aj v Liptovskom Jáne a určite aj vo veľa iných strediskách. Nevieme to robiť slušne a civilizovane

    2
  53. Paničke nevyhovovalo úplne nič, tak sa pýtam, prečo tam ostala celý deň? Parkovisko je platené, nuž, keď tam parkuje celá,, zakysanka,, tak sú Donovaly malé. Čašník nie je informátor má dosť svojej roboty, čaj nebol dosť dobrý a bez medu. Uvedomujete si, koľko ľudí vybaví pani s čajo m? Asi 170x povie: dobrý deň, nech sa páči a dovidenia. To je len základná fráza. Pani by si mala skúsiť pracovný týždeň v takomto prostredí za plat ľudí, čo tam pracujú. A ako sa správate vy, čo ste na dovolenke k nám čo pracujeme?

    3
  54. V Rakúsku je ski pas za 62€ , ale na zjazdovke najdeme o 14.00 manchester,u nás kopy po kolená . V stredisku o rozlohe ako Jasná . Ubytovanie v súkromí 25€ /os. Kompletný obed na svahu aj s pivom cca 18€ , neviem , či sa za tie peniaze v Jasnej najem , keď halušky tam stáli 14€. Všetky lanovky sú zakryté bublinou , takže žiadne mokré zadky . A takýchto maličkostí sa nájde ešte niekolko . A to nepíšem o ohladuplnosti na zjazdovkách .

    2
  55. Ako malé deti. Jedni choďte do Rakúska, druhí na Donovaly a nestarajte sa jeden o druhého. Zbytočné debaty. Nezabudnite ešte foto na FB nech susedia vidia, že na to máte.

    2
  56. Môžem potvrdiť do bodky slová v článku. Pridala by som, že na Silvestra premávala Nová hoľa asi do 11tej pre silný vietor. Ak by boli takto citlivé sedačky na Chopku, nepremávali by ani deň. Pretože takmer žiaden vietor hore nefukal. Celkovo veľká bieda Donovaly. Bola som tam po x rokoch a ďalších xy neprídem lyžovať.

    1
  57. Mne stačí Jasná teraz to tam bude pestre a keď chcem vypnúť ideme na štrbské pleso a mam pokoj, lyžovať sa da všade len netreba byť rozmaznany,, Rakúsko s liptova trochu odruky, nech si idú ty co zabúdajú na naše krásne Tatry ako Vysoké aj Nízke

  58. Neskromne si poznamenal medzi rečou, že nie si rozmaznaný. Keby si naozaj nebol, stačí ti Závažná Poruba alebo Pavčina Lehota. No skromnosť nadovšetko tá Jasná 🤣🤣🤣 Niektorí sa tu tak dokážete nenápadne chváliť až to je okaté. Pre mňa za mňa choďte lyžovať aj do Argentíny, ale nemusíme o tom vedieť. Prečo máte tú potrebu sa vychvaľovať? Aj tak je lepší bike 🚴😉

    1
  59. Skromne,či neskromne,stojí to veľa peňazí a tí čo tie peniaze chcú minúť,tak majú právo na plnohodnotný servis.Takze o čom to tu je .Byť skromný a nechať si diktovať všetko? Nie!!! Inak sa u nás nikdy nič nezmení.A to nema nič spoločného s krásami Tatier niekto tu chce ryzovat a nič do toho neinvestovat.

  60. Nielen s rakuskom. My sa nemozeme porovnavat s nikym naokolo. Ta trava je zelensia uz asi vsade, len nie u nas. Ja roky od prevratu pravidelne dovolenkujem v chorvatsku a par krat sa mi za tu dobu stalo ze som musel neplanovane opustit dialnicu a cestovat kusok okreskami vnutrozemia. A to jak v croatii tak v madarsku. Kdekolvek sa mi to stalo, vsade vsetko celkom v pohode. Pekne upravene cesticky aj necesticky, pekne dedinky s upratanymi cistymi namestickami, porobenymi chodnikmi, prechodmi, lavickami, zastavkami, mostikmi, prejazdmi. Ciste a udrziavane krajnice, pokosene travniky. Aj stare chalupy maju aspon natrete okna, dvere, opravene branky, ploty, a hlavne upratane! dvory.
    Akonahle prekrocite hranicu SR v ktoromkolvek bode, vstupujete do jednej ponurej sedivej osarpanej krajiny v ktorej sa zastavil cas. Okamzite sa meni uz len pohlad spoza volantu. Skarede spinave krajnice, vyblednute ciary na beztak zvetranom asfalte, stare spinave navestia, neupravene nepokosene a zaprasene okolie ciest. Cela krajina zrazu akoby ponorena do odtienov sedi. Ako ked na ovladaci televizora uberiete farby. Katastrofalne odpocivadla, totalna absencia slusneho gastra popri hlavnych tahoch. Okresky rozbite, schatrale mosty, v obciach casto spina a hnus. V kazdom druhom dvore osarpana chalupa v kazdom tretom nejaka polorozpadnuta chatrc a casto neupratany rokmi nahromadeny bordel.
    Samozrejme, je to aj o financiach. S tym nemcom ani rakusanom sa tazko zrovnavat. Ale smutne je, ze ti madari ani ti chorvati nie su v porovnani s nami extra bohate krajiny. Ale nejak to vedia, upratat si, stare aspon opravit, vynovit, natriet, zreparovat, vycistit… Skratka nejak im aspon trochu zalezi na tom prostredi v ktorom ziju.
    Toto nije o politikoch, o pomeroch alebo o bohatstve tej ktorej krajiny. Toto je cele len v tych nasich hlavach. Takyto my sme. Narod ktory by chcel byt strasne hrdy na svoju minulost, ktory nevie poriadne uchopit pritomnost, a zial asi nema ani vyhliadky na svetlu buducnost. Vyberte sa kamkolvek za hranice. Staci kusok. Polsko, cesko, madarsko. Vsade sa to nejak pohlo smerom dopredu, k lepsiemu. To len u nas stoji cas. Pre nas je dolezitejsie ake ligotave nove auto parkujeme na ulici pred domom, a nie ci nam na chalupe opadava stara omietka, ci je pozametany dvor, opraveny plot alebo pokoseny travnik.
    To co popisuje autorka je presne tym smutnym obrazom tejto nasej mentalnej vykradnutosti. Proste my to nevieme robit. Ani nam nezalezi na tom aby sme sa to nejak naucili. Tak ako si nevieme udrziavat vlastne dvory, nieto celu krajinu. Preto nami vsetci vsade tak pohrdaju. Ani sa im nedivim. A nezachrania to ani taki borci ako Sagan alebo Vlhova, ktori nam robia dobre meno. Kazdy kto ku nam zavita rychlo precitne do reality. Sme a stale asi aj budeme akasi cierna diera v 50-tich odtienoch sedi, v strede europy. A mesto toho aby sa kazdy z nas nad sebou aspon trochu zamyslel, len poukazujeme na politikov a nadavame na mafijanov. Ale ved, a kto im dava zivnu podu a priestor na existenciu? Nie je to prave ten nas nezaujem o veci okolo seba a ta nasa lenivost pozametat si na vlastnom dvorku a dat veci aspon trochu na poriadok?

    11
  61. Dobrý deň. Trocha sa to tu zvrhlo, je pravda ze ceny u nás, co sa týka jedla sú naozaj prestrelene, a to aj v porovnaní cena vs. hodnota služby a pod. Ano ceny vlekov su oveľa lacnejšie na slovenskú ako v Rakúsku. Ale zase porovnajte si co stoji lístok v Jasnej a kolko uz spomínanom Stuhlecku.
    A pritom Stuhleck je v podstate „dedinské“ stredisko kde sa parkovanie neplati, a mate naozaj kde zaparkovať. A to nehovorím o tom ze lyžujete na slovensku vzdy len jeden kopec a neexistuje žiadne prepojenie vlekom-traverzom s ďalsími zjazdovkami. 72KM zjazdoviek :O)))) mozeme snivat.Pokial ide o Stuhleck tak aj tam naozaj dorazila uz „naša“ kultúra“a aj servis sluzieb zacina byt pribuzny V4. Ale naozaj mame sa čo učit stači ist ďalej na západ, a naozaj radšej zaplatím za 3 dni lyzovania a 4dni ubytovania a je to hodnejšie ako týždeň na Donovaloch. Donovaly sa stali naozaj symbolom cirkusu. Uz len kolotoče chybajú.Zase k cenam na Stuhlecku, len na prehlaď Wienershnitzel+parena buchta (ekvivalent nasich troch) s vanilkovým krémom a espreso + ice tea= 27 euro , kolko u nas? a Aky bude ten wiener schnitzel?:O)))) skuste sa najest na donovaloch píšem najesť :O).Bombardino ani nehovorim:O) cena ta ista ale kvalita a , množstvo a prevedenie:o))) Ano máme tu vela malých stredisk a pekne prostredie, ale fungovanie u nás ma strasne podmienky, kazdy majitel chce byt za rok milionár, na rozdiel od Rakúska kde ide o investíciu pre deti a vnúčatá. Zase ku kultúre, V4 ma svojsku kultúru Keď sa tu bavíme o peniazoch a hodnota za peniaze, koľko dokážeme vyhodiť penazi cez leto aby sme išli k moru?:O))) Za se musím dať za pravdu chovaniu Blavakov a BT-éčkarov na svahu , tak ako jazdia na cestách tak sa aj chovajú , to iste na svahu, chlap co nema jazdu na lyžiach pod kontrolou sa pusti šusom dole …amen. Dole na neho čaká vystajlovana bábika a plesá nad tým ako krásne išiel dole. Ano na jednodennú lyžovačku , kde si zoberiete lepenak do batohu a do termosky caj je fajn a tak to asi aj u nas na slovensku ostane.Tym co zase za kazdu cenu obhajujú naše Slovesnko , nech sa idu pozriet za hranice a zbadaju naozaj rozdiel. A to uz pochopili aj v Rumunsku :O))) kde lyzovacka stoji za to.:O)))))

  62. Autorka článku má pravdu . Hnoj . Musím povedať , že to nie je o peniazoch ,ale o chovaní všetkých zainteresovaných . Na Slovensku nelyžujem 22 rokov , pardón bol som 2x na Kubínskej . Porovnávať sa nemôžeme a nemáme s kým , Rakúsko ,ako vyššie píše anonym je v pomere ceny a km zjazdoviek neporovnateľné . Ubytovanie ,ak máte deti do cca 12 – 15 rokov je veľmi veľa hotelov ,kde sú deti grátis ale aj so skipasom. Ten ,kto chodí lyžovať do Rakúska, Talianska , Francúzka sa správa racionálne a v podstate šetrí . O prístupe ľudí od ubytovania , lyžovania a gastra je neporovnateľné. V týchto krajinách je hlavným meradlom spokojnosti to , že sa vrátite . Na Slovensku = prídi ,zaplať , neotravuj a vypadni preč . Je to mentálny problém ,ktorý sa žiaľ podľa mňa nikdy nezmení. Každý Slovák by mal ísť povinne do zahraničia v lete a v zime aby vedel porovnať čo sú to služby zákazníkom , ako si vážia zákazníka a čo sa EURá dostane. BA a podobných BT vákov – sú to tradičný Slovenský debilkovia ,ktorý v zahraničí šúchajú nohami a celé toto okolie považujem za veeeeeľku dedinu , kde býva veeeeeľa sedlákov ,ktorý si myslia ,že s autom na úver si môžu dovoliť všetko.
    Rada pre všetkých rozumných : vykašlite sa na Slovenské lyžiarske strediská ,aquaparky. Vážte si svoje peniaze a užite si ich tak ,aby ste boli spokojný ( aj keby to bolo drahšie ). Inak týchto sedlákov nenaučíme si vážiť nás zákazníkov.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované